איך ליצור EXEאו BAT להפעלת תוכנה
-
@ספרא האייקונים שם מחולקים לשתיים, חצי שייך למערכת ההפעלה (הסימון של הבטרייה, של הווליום) והחצי השני הם תוכנות שעולות עם אתחול המחשב, להוסיף אייקון מדין מערכת ההפעלה לא נראה לי שאתה יכול (אולי דרך שימוש בapi של וינדוס אבל זה הרבה ללמוד), אבל להפוך תוכנה לכזו שעולה עם אתחול המחשב (זה לא ההגדרה המדויקת, יש לכך שם מקצועי יותר אולי "תוכנה ברת אתחול") אמו להיות פשוט יותר, אולי בהמשך אני אמצא לך קישור למאמר ספציפי בנושא,
לסיכומו של עניין מה שאתה צריך לחפש בגוגל זה לא "איך ליצור EXEאו BAT להפעלת תוכנה" אלא "איך ליצור תוכנה שעולה עם אתחול המחשב"
בהצלחה
-
@ספרא @ספרא תוריד את התוכנה AutoHotkey מכאן לאחמ"כ תעשה מקש ימני בשולחן העבודה חדש> AutoHotkey כמו בתמונה
תכניס את הקוד הזה בקובץ שייפתח לך#Persistent #SingleInstance Force Menu, Tray, Icon, "נתיב התוכנה (בלי גרשיים)" Menu, Tray, Tip, "השם שיופיע בהצבעה על הסמל (בלי גרשיים)" Menu, Tray, Add, Launch Menu, Tray, Default, Launch Menu, Tray, Click, 1 ;Remove this line to require double click Return Launch: Run "שוב פעם נתיב התוכנה בלי גרשיים" Return
תשמור ולא משנה כרגע המיקום והשם
שים שלאחר הזנת נתיב התוכנה צריך למחוק את הגרשיים שנוצרות אחרת זה לא יעבוד
כדי שהסקריפט יעלה בהפעלת המחשב צריך למקם את הסקריפט כאן%appData%\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup
מצורף סקריפט לוורד שעשיתי WORD.ahk
לאחר כל התהליך יופיע הסמל במגש בשורת המשימות
קרדיט -
-
-
@ספרא לא עשית את הסקריפט נכון בשורה ה13 במקום להעתיק את נתיב התוכנה העתקת את כל שורה 5 עם תנסה את הסקריפט הזה עכשיו אחרי שערכתי אותו
autohotkey-script-חדש.ahk -
-
@קינג-קומפיוטר
כשאני פותח את BB אז נוסף לי סמל ליד השעון - וכשלוחצים על הסמל זה עושה פעולה כלשהו.
(אני יסביר יותר מה אני רוצה) מה שאני רוצה שיהיה לי נתיב ללחצן שעושה את הפעולה הנ"ל, ולמה, כי אני רוצה שאני יוכל לעשות את הפעולה הנ"ל דרך וורד במקש קיצור(כמו ctrl+b) אני עושה את זה עם איזשהו תוכנת אוטומציה, עם הקלטת פעולת העכבר, (כמו מאקרו) אבל זה לא מוצלח כ"כ, כי אם הסמל זז קצת אז הכול משתבש ועוד וכו'. -
@קינג-קומפיוטר
עכשיו אני רואה מה זה עושה - זה בעצם עושה סמל במגש - אבל לא זה מה שאני צריך
להיפך יש לי את הסמל שם אני צריך שהסמל יהיה לי על שולחן העבודה ולא שם! או שיהיה לי נתיב של הקובץ