מקשים לשיאומי החדש
-
או אם מאושר?..
-
@יהודה-לוי צריכים לעשות מדור נפרד לכל האלו שמבקשים כאן קושחות, מקשים, או קישורים לפלאפון השיאומי החדש, (זה כמעט 100 פוסטים כאלו..)
ולתייג אותם כמזיקים לאנשים משלנו לפרנסתם...
אני עדיין לא הבנתי למה כשמישהו רוצה קושחות של סמוויקס או קישורים לנגנים שדומים לנגני סמוויקס וכד', כולם מגיבים ומבינים שיש ווטו בנושא, מכיון שמישהו משלנו השקיע בזה מאות אלפי שקלים, ואף אחד לא רוצה להיות גנב, וכשזה מגיע לשיאומי החדש, ש-2 אנשים משלנו השקיעו בזה מאות אלפי שקלים, פתאום זה מותר וכולם מנסים לחקות אותם ולשווק מכשירים כאלו לרבים (מי שרוצה מכשיר פרטי בשבילו, מילא, אבל אנשים שואלים כאן על שיווק מאסיבי של פלאפוני חיקוי..).
לסמסונג יאנג לדוגמא, חיכו 5 שנים עד שמישהו העיז לחקות את הקושחה שלהם ולשווק את זה לציבור, ולפלאפונים האחרים חיכו הרבה יותר מזה, אז תסבירו לי פעם אחת ולתמיד, מה נשתנה המכשיר הזה שכולם מנסים לגנוב מהמשקיע, לפלאפונים/נגנים או פיתוחים אחרים (כמו אוצר החכמה וכד') שאת זה אנשים חרדים מבינים שאסור לגנוב בגלל הפסד כסף מגניבות כאלו???? -
@אלישי א. לכל אחד יש זכות לעבוד על משהו משלו וכמו שלא תיהיה לך טענה כנגד אלו שיצרו גירסאות שהם חיקו את ועדת הרבנים או שכן תיהיה אף אחד לא ביקש פה לגנוב את הגירסא המקורית שמישהו בנה ואתה לא יכול לטעון שיש אחד שהרים את הכפפה ודי כי יש כמה גירסאות שמסתובבות ודל.
ב. לא נראה שזה הנושא המתאים לפרוק את תיסכולך בגלל שהנושא הנל מדבר על מקרה שהפלאפון כבר עם גירסא רק עבר חריטה לא תקינה וכו ... אתה מוזמן לפתוח נושא לעזרים לשיאומי ולזכויות יוצרים.
כל מה שנכתב לעיל הינו בגדר מידע מקצועי גירדא ואינו נכתב בפן האישי. -
@יהודה-לוי זה לא קשור לתסכול או משהו כזה, פשוט אני רואה את ההיצף של הנושא בכל כך הרבה פוסטים..
לא התכוונתי אליך אישית, אני מדבר ברמת העיקרון, וכבר כתבתי שמי שרוצה את זה לצורכי עצמו שיערב לו, הבעיה מתחילה שאנשים מתחילים לשווק את זה בציבור וכמו שאתה בעצמך כתבת "כי יש כמה גירסאות שמסתובבות וד"ל" .. (אגב זה לא סיבה למה להצטרף אליהם, זה גופא התמיהה עליהם).
לגבי מה שכתבת בעניין החיקויים של וועדת הרבנים, כתבתי כבר שעשו את זה רק אחרי שנים רבות שהמכשירים אזלו מהשוק, ואף פעם לא היה תקדים לזה שמכשיר שמשווק כרגע, עוסקים כבר לחקות אותו..
שוב אני לא מתכוין כלל אליך.. זה פשוט עלה כאן.. -
@אלישי עם כל הכבוד הראוי וההערכה הרבה, ואני מדגיש שאני לא רבן או משהו קרוב לזה, אבל לדעתי העניה לא ידעתי שיש בעיה הלכתית ליצור גירסה כלשהי עצמאית למכשיר שלא מי שהכשיר יצר אותו, או לעשות בו שינויים איך שנח לי ואני מעוניין שהמכשיר שלי שקניתי בכספי יראה.
אני כן מסכים שאפשר לומר שהחכם הרואה למרחק של קצת יותר משתי מטר, יודע שהוא פשוט יורה לעצמו ברגל, שאם הוא רוצה שימשיכו להוציא פלאפונים כשרים (לא בטוח שכולם רוצים במתכונת הנוכחית של הוועדה) איכותיים ומשודרגים, אז שיתן לשוק אפשרות להרוויח מזה.והערה נוספת באגב, מה זה משנה אם האם הוא משלנו או לא כ"כ משלנו, מה ההבדל בהיתר או האנושיות, להזיק למישהו שאינו משלנו.
-