אשכול טיפים למחשבים "קפואים"
-
שלום לכולם,
אני משתמש בתוכנת הקפאה (דיפ פריז - מצויינת!) למחשב שלי,
זה דבר ממש נצרך למי שמועניין שתמיד המחשב שלו יהיה חדש, ושאף אחד לא יוכל לשחק לו במחשב.
פשוט עם כל פעם שהמחשב מאתחל, כל הנתונים נמחקים והוא חוזר לתחילת ברייתו, (לא מומלץ למי שנוהג לשמור חומר על המחשב...)אממה,
יש בעיה עם זה שתמיד עם כל אתחול, הכל צריך להתעדכן מחדש, תוכנות כמו אנטי-וירוס, דפדפנים, שלא לדבר על עדכוני וינדוס, שפשוט גומרים את המחשב, כי עם כל אתחול הם חוזרים למצב הקודם, מעדכנים ומעדכנים בלי הפסקה.
כלומר, מי ש"מקפיא" את המחשב שלו ולא דואג לכבות עדכונים, פשוט הורס לעצמו את המחשב.
(כמובן שחשוב מאוד, אחת לתקופה להשהות הקפאה, ולהפעיל עדכונים. ואז חזרה לנטרל ולהקפיא חזרה)אבקש מהחברים כאן אם יש להם רעיונות כיצד לתפעל את ההקפאה בצורה מיטיבית ועל מנת שלא נפספס כלום, אם תוכלו לרשום כאן את הטיפים שלכם לגבי עניין זה. תודה!
נא לשמור על סדר האשכול, טיפים בלבד.
אם מישהו מעוניין לשוחח על עוד דברים הקשורים להקפאת מחשב, מוזמן הוא לפתוח נושא חדש ואשמח אם יתייג אותי. תודה. -
אני אתחיל:
ביטול עדכוני וינדוס
ישנם מספר דרכים לבצע את זה,
הדרך הכי פשוטה היא להוריד את הכלי שהביא ידידנו @ComFix , כאן:::
קורה לא מעט, שעדכונים משבשים את מערכת ההפעלה, החל משינויי הגדרות שהמשתמש התרגל אליהם, וכלה בזה שאחרי העדכון הווינדוס פשוט לא עולה.
עצם העניין אם לעדכן או לא- הוא לא פשוט כלל. מצד אחד, אין אבטחה למחשב כמו העדכונים של ווינדוס (האנטי וירוסים, גם הטובים שבהם, הם לא 100%, וגם לא מתקרבים ל-100%, העדכונים הרציפים של מערכת ההפעלה היא זו שעוזרת להם להתגבר כמעט על הכל).
מאידך, העדכונים גורמים ללא מעט תקלות.העצה על פי רוב היא, לא לעדכן אוטומטית, אלא לעדכן אחרי חודש מהתאריך שהעדכון יצא.
בגירסאות הווינדוס עד היום, היתה אופציה מובנית במערכת ההפעלה לבטל את העדכונים האוטומטיים, או לבקש אישור לפני ההתקנה. בווינדוס 10 הם הורידו את האופציה הזו (בגירסה האחרונה כן החזירו טיפה).
מה שעובד כרגע לביטול העדכונים הוא הכלי שמצורף כאן.
הוא נראה כך:
מי שרואה צורך לבטל את העדכונים, שיעשה זאת בתבונה, לא למהר לעשות זאת, מומלץ להתייעץ לפני כן.
בהצלחה.
:::
עריכה: הגירסה שיש שם היא 1.1, להורדת הגירסה העדכנית (1.6) כנסו לכאן. - קרדיט: @KINGYOS -
ביטול עדכוני דפדפן כרום
גם כאן ישנם מספר דרכים, עיין בדיון כאן בפורום.
לדעתי הכי פשוט מה שהציע @מוטי-אורן:
-
תיכנס לנתיב הבא: C:\Program Files (x86)\Google\Update,
-
תשנה את השם של הקובץ GoogleUpdate למשהו כמו בתמונה (לא באמת משנה איזה שם).
-