שאלה | מה ההבדל בין צריבת ווינדוס על אונקי עם | הכלי של מיקרוספט לבין רופוס
-
-
@הנני-העני סתם כי יש כאלה שרוצים את הקובץ iso לעוד שימושים כמו טו גו או להפעיל על מכונה וירטואלית אם זה רק להתקנה הכי טוב על ידי הכלי של מיקרוסופוט
-
@דניאל-ביטון
ראיתי שברופוס יש לי המון אפשרויות
האם יש לי צורך בהן? (ולכן אני צריך רופוס ולא את הכלי של מיקרוסופט?)
כי אני רוצה ללצרוב במחשב אחד עבור מחשב אחר- איך הכלי של מיקרוספט ידע זאת?
או שזה לא משנה ולכולם יש אותה המערכת שצריך לצרוב(פשוט ראיתי כמה מסתבכים עם רופוס והאם לעשות mbr או gpt וכל מני דברים מסובכים)? -
@הנני-העני אכן במחשב אחר הכלי לא יזהה אבל גם בצריבה על רופוס למחשבים ישנים זה mbr ולחדשים gpt עקרונית אני משתמש ברופוס המוכר והאהוב אבל למשתמש הביתי עדיף הכלי
-
@דניאל-ביטון
אז שוב, אם אני רוצה לצרוב ווידנוס 10 למחשב אחר - אני יכול לתת לכלי לעשות זאת ולהיות רגוע? (כי אני יודע שיש הבדלים בין המחשבים. המחשב שאני רוצה לצרוב ממנו הוא על 64 ביט ו12 ראם עם מעבד amd והמחשב שאני רוצה להתקין עליו את הווידנוס 10 הוא בכלל 32 ביט 2 ראם ומעבד ישן של אינטל!)
ואם כבר הזכרת mbr + gpt - איך אני יודע האם המחשב שלי משתייך לישנים או לחדשים? -
@הנני-העני טוב אז היתי ממליץ לצרוב ברופוס iso של 32 ביט גרסת 1909 ועל mbr דרך אגב הסוג של המחיצות כתוב בניהול דיסקים ובעוד כמה מקומות
-
@דניאל-ביטון
אז כן ברופוס?
טוב.
אני במכוון רוצה את הגירסא הכי חדישה(2009). בסדר? (אם זה רק עניין של מהירות אז סבבה. אא"כ תאמר שזה לא תומך או משהו..)
לא רואה בניהול דיסקים איזכור לסוג מחיצות שיש לי.
תוכל לפרט? -
@הנני-העני נהול דיסקים על הדיסק הרצוי דהיינו הראשי מקש ימני מאפיינים אמצעי איחסון שם
-
@דניאל-ביטון
אוקי, איך אני מבין מכאן האם ש לי gpt\mbr?
'טבלת מחיצות של מזהה ייחודי כללי'
חיפוש בגוגל:
יתרון GPTGPT מיועד טבלת המחיצות GUID. (GUID כלומר מזהה ייחודי גלובלי). זהו תקן חדש בהדרגה הוא להחליף את ה- MBR. זה משלים –UEFI UEFI להחליף את ה- BIOS הישן, בעוד GPT מכן להחליף את הישן MBR. הסיבה נקראת “טבלת המחיצות GUID” יש משום שכל מחיצה בכונן שלך מזהה ייחודי כללי (מזהה ייחודי כללי, GUID) – זוהי מחרוזת באופן אקראי יכול להבטיח עבור כדור הארץ כל מחיצה GPT מוקצה מזהה ייחודי לחלוטין.
תקן זה אינו המגבילים את MBR. קיבולת דיסק כונן יכולה להיות הרבה יותר גדולה, מערכת הפעלה גדולה ומערכת קובץ לתמוך שום חוק. הוא תומך גם מספר כמעט בלתי מוגבל של מחיצות, ההגבלה היחידה היא כי מערכת ההפעלה תומכת עד 128 –מחיצת Windows GPT, אבל אתה לא צריך ליצור מחיצה מורחבת.
בדיסקים MBR, מחיצות ומידע אתחול מאוחסנים יחד. אם חלק זה של הנתונים מוחלפים או נהרס, צר דברים. קרוב משפחה, GPT המאוחסנים מספר עותקים של המידע בדיסק כולו בסעיף זה, כך הוא חזק יותר ויכול לשחזר מידע פגום בסעיף זה. GPT גם לשמור את המידע עבור בדיקת יתירות מחזורית אלה (CRC) כדי להבטיח שזה מלא ונכון – אם הנתונים נהרסו, GPT ימצא את הניזק ולשחזר ממקום אחר בדיסק. ה- MBR חסר אונים לשאלות אלה – רק לאחר שתתעורר הבעיה, תמצא כי המחשב אינו מופעל, או מחיצות בדיסק חסרות זה. -
@הנני-העני תלחץ פה לחצן ימני ואז מאפיינים וכו'
וזה נראה לי mbr -
@דניאל-ביטון
טוב, בדקתי, יש לי mbr . עכשיו נתקלתי בבדיקה כמה סיביות יש לי..
כתוב כך:
os = 32 סיביות
מעבד = 86x
אז מה זה? 64? או 32?
לפי המדריך של אלישי צריך להסתכל על המעבד ולא על המערכת הפעלה אך אצלו כתוב 64 ולא 86x -
@הנני-העני תעלה צילום מסך ממאפיני מחשב שלי
-
@דניאל-ביטון
לא יכול. מצטט לך:
מערכת הפעלה של 32 סיביות , מעבד מבוסס 86x
נ.ב
הוא מעביר אותי להגדרות אודות ולא ללוח הבקרה. אבל לא נראה לי שמשנה.
נו? אז מה לבחור ברופוס? בארכיקוטורת 86 או 64? -
@הנני-העני 86 דהיינו 32
-
@דניאל-ביטון
טוב. אז לבחור ב86 אני מבין
דרך אגב, מה יקרה אם אבחר ב64? זה פשוט לא תומך אז לא יעבוד?
או יעבוד לאט? -
@הנני-העני לא יעבוד
-
@דניאל-ביטון
טוב. הוא מוריד iso של 86. אני רואה ששוקל 4 גיגה..
אמתין ואדווח.
תודה לך על כל העזרה! -
@הנני-העני אין בעד מה בשמחה
-
@דניאל-ביטון
וואייי
יש כאן איזשהי פיסקה במדריך שלא ברורה לי ככ
"כעת נצטרך לבחור בין מחיצת MBR (ישן יותר - Legacy) לבין GPT (מתאים למחשבים חדשים שתומכים ב-UEFI וחובה באם תרצו להתקין את ווינדוס על דיסק קשיח שמכיל יותר מ-2 ג"ב) במקרה והכונן מוגדר כרגע על מבנה מחיצה MBR ותרצו להחליפו ל-GPT (והביוס תומכת כמובן ב-UEFI) תצטרכו למחוק את כל המחיצות הקימות על דיסק הקשיח בכדי לבצע פעולה זו (זה לא בעיה כל זמן שאתם לא צריכים את החומר הנמצא על המחשב כאמור, את מחיקת המחיצות נעשה במהלך ההתקנה נסביר בשלב 6)"מה?! כונן עפ יותר מ2 גב אני חייב gpt? הרי אמרת לי לעשות mbr!
תוכל להסביר לי מה כתוב כאן.?
יש לציין שאין לי שום בעיה לעבור לgpt את הכונן שלי במחשב אבל איך אדע האם הוא תומך[הביוס תומכת כמובן ב-UEFI] ואם כן איך עושים זאת?? -
@הנני-העני לא תוכל ב gpt ואתה יכול להיות רגוע תמשיך כרגיל כך נראה שהמחשב די ישן