אחת ולתמיד איזה מעבדים הכי טובים INTEL או AMD
-
@צדיק-וטוב-לו-0 כתב באחת ולתמיד איזה מעבדים הכי טובים INTEL או AMD:
תאר לעצמך שלא רק שוכחים, אלא אפילו לא יודעים.
אין לי שמץ מושג מה זה, האם יש לי את זה במחשב, והאם זה יכול להיות יעיל לשימושים שלי.תגגל
-
דרך אגב שכחתי את ARM שהתחילה להביא ביצועים...
עוד בהקשר הזה התפרסם היום:
ימות המשיח - וגר זאב עם כבש...
הגיהנום כנראה קפא כי אינטל ו-AMD הכריזו עכשיו על שיתוף פעולה
עד לפני זמן קצר, Intel ו-AMD היו מבלות שעות נוספות בלהיכנס האחת בשנייה בכל הכוח. אבל עכשיו, יש איום אמיתי ומשותף על המוצרים שלהן, וכמו שאומרים, האויב של האויב שלי הוא חבר שלי
ישנן כמה יריבויות מאוד ברורות בעולם הטכנולוגיה: אנדרואיד נגד iOS, טאבים נגד רווחים, פלייסטיישן נגד אקסבוקס וכמובן, אינטל נגד AMD. אבל איך אומרים? האויב של האויב שלי הוא החבר שלי, וכעת מגיע טוויסט לא צפוי אבל הכרחי של האחרונות, כאשר אינטל ו-AMD מכריזות כי יתחילו לשתף פעולה כדי לקדם את המעבדים שלהן.גם מיקרוסופט, מטא וגוגל בפנים
סביר להניח שאתם כבר משערים למה השתיים, שבמשך שנים שפכו אחת על השניה כמויות מסחריות של רעל, נאלצות לשתף פעולה: ARM. השתיים זלזלו בארכיטקטורה שלה, לא קראו את השוק בצורה נכונה, וכך נאלצו לצפות מהצד כשענקית כמו אפל מתבססת עליה כדי לפתח את כל המעבדים החדשים שלה וגוררת נתח שוק נכבד מהתעשייה תוך זמן קצר. השנה, המומנטום של ARM נמשך כשגם מיקרוסופט, מלכת ה-x64/x86 הצטרפה לחגיגה והעבירה את ליין ה-Surface שלה ל-ARM ביחד עם לא מעט יצרניות אחרות שלפתע קיבלו לידיהן מעבד מוצלח מבית Snapdragon. מנתח שוק זניח, מעבדים שמריצים ARM אחראיים כרגע על 18% משוק הלפטופים תוך שנים ספורות בלבד. משהו חייב להשתנות מבחינת השתיים
באופן מאוד לא שגרתי, Intel ו-AMD קיימו אירוע הכרזה משותף (במסגרת "Lenovo Tech World") ואף שיחררו הודעות משותפות, כל אחת באתר שלה. כן, אתם קוראים נכון. מי שעד לפני שנים ספורות היו אויבות מרות מכריזות כעת על "x86 Ecosystem Advisory Group", קבוצת ייעוץ שמורכבת לא רק משתי היריבות הללו, אלא גם מעוד שותפות-יריבות כמו מיקרוסופט, גוגל, AWS ו-Meta. המטרות המוצהרות של הקבוצה הזאת הן "לשפר את התאימות, הבטחת הפעילות התקינה והעקביות בין מוצרי x86 השונים". הקבוצה הודיעה כי תאסוף תובנות ממפתחי תוכנות וחומרות על גבי x86 כדי ליצור קווים מנחים מופשטים יותר לארכיטקטורה, גם במוצרי אינטל וגם במוצרי AMD.
"אנחנו על סף אחד השינויים המשמעותיים ביותר בארכיטקטורת x86 ובאקוסיסטם מזה עשורים – עם רמות חדשות של התאמה אישית, תאימות וסקלביליות שנדרשות כדי לענות על הצרכים הנוכחיים והעתידיים של הלקוחות שלנו” אמר פט גלסינגר, מנכ”ל אינטל והוסיף: “אנו עומדים בגאווה לצד AMD ושאר המייסדים של קבוצת הייעוץ הזו". גם ליסה לו, מנכ"לית AMD הופיעה באותו אירוע וציינה: "יצירת קבוצת הייעוץ לאקוסיסטם של x86 תבטיח שהארכיטקטורה של x86 תמשיך להתפתח כפלטפורמת המחשוב המובילה עבור מפתחים ולקוחות. אנו נרגשים לאחד את התעשייה כדי לספק כיוון לשיפורים עתידיים בארכיטקטורה ולהמשיך את ההצלחה האדירה של x86 לעשורים הבאים".
אז נכון שאלו המטרות המוצהרות של קבוצה, אבל בפועל, המטרה היא ברורה: להגן על x86 מפני האיום האמיתי, ARM. לא מאמינים? במסיבות העיתונאים שהתקיימה, גלסינגר ציין שארכיטקטורת x86 "חיה ונושמת". נראה ששתי הענקיות הללו רוצות להבטיח למשקיעים שלהן, אבל גם למפתחים וללקוחות, שהן סופסוף מגיבות ל-ARM ולא נחות על זרי הדפנה. האם זה יספיק כדי להאט את המומנטום? נצטרך לחכות ולראות.
נראה כמו נסיון נוסף להחיות את אינטל...מקור: https://www.geektime.co.il/amd-and-intel-announced-x86-group/
-
@יעקב-אליעזר כתב באחת ולתמיד איזה מעבדים הכי טובים INTEL או AMD:
[חוץ מאפל שגם להם יש את זה].
הגיהנום כנראה כבר קפא אז, כי אפל ואינטל פיתחו זאת יחד!
-
@2580 כתב באחת ולתמיד איזה מעבדים הכי טובים INTEL או AMD:
תוסיף גם קוואלקום שגם מביאים תחרות בעניין זה
זה לא מדויק, הם עדיין לא לגמרי באותו קו.
המעבדים של קוואלקום מותאמים ל-PC, הם משתמשים באימולטור. -
@מיגו-להוציא כמדומני שאתה טועה וקוואלקום נכנסו לשוק הPC באופן מלא עם ארכיטקטורת ARM
-
@2580 כתב באחת ולתמיד איזה מעבדים הכי טובים INTEL או AMD:
@מיגו-להוציא כמדומני שאתה טועה וקוואלקום נכנסו לשוק הPC באופן מלא
אתה צודק שהם נכנסו לשוק.
אבל מה שכתבתי עדיין נכון...
@מיגו-להוציא כתב באחת ולתמיד איזה מעבדים הכי טובים INTEL או AMD:
זה לא מדויק, הם עדיין לא לגמרי באותו קו.
המעבדים של קוואלקום מותאמים ל-PC, הם משתמשים באימולטור.(וכך הסכים על ידי גם GPT)
-
הם משתמשים באימולטור.
??
נראה שיש פה חוסר ידע -
@A0533057932 כתב באחת ולתמיד איזה מעבדים הכי טובים INTEL או AMD:
הם משתמשים באימולטור.
??
נראה שיש פה חוסר ידעאדרבה,
אשמח שתיידע -
@מיגו-להוציא ראה תגובת @מישהו12 מעליך
-
אנשים שוכחים משהו קריטי אם תקנה מחשב עם מעבד AMD או קוולקאום יש שם חסרון ממש בולט והוא שאין שם חיבורי THUNDERBOLT שזה דבר כ''כ חשוב שיהיה במחשב, היכולות המדהימות שלו זה משהו מטורף ואת זה יש רק במחשבים מבוססי אינטל [חוץ מאפל שגם להם יש את זה].
אף אחד לא שכח. ויש את זה בכל מחשב, גם AMD, פשוט הם מכירים את זה תחת השם: "יציאת טייפ-סי"
-
פוסט זה נמחק!
-
THUNDERBOLT
אדרבה, אשמח שתרחיב על זה.
במחשב שלי יש, וכשקניתי אותו פתחתי נושא כאן בפורום מה אפשר לעשות עם זה, ולא קיבלתי כל כך מידע...
(ענו לי, אבל לא ממש הבנתי)
תודה רבה -
@מישהו12 כתב באחת ולתמיד איזה מעבדים הכי טובים INTEL או AMD:
THUNDERBOLT
במחשב שלי יש, וכשקניתי אותו פתחתי נושא כאן בפורום מה אפשר לעשות עם זה, ולא קיבלתי כל כך מידע...
תודה רבהמתנצל שאני קופץ בראש,
השימוש שאני ראיתי לזה, זו היכולת לחבר מפצל לחיבורים שונים, בלי פגיעה במהירות
(שימושי להעתקות וכיו"ב) -
THUNDERBOLT
תודה רבהמתנצל שאני קופץ בראש,
השימוש שאני ראיתי לזה, זו היכולת לחבר מפצל לחיבורים שונים, בלי פגיעה במהירות
(שימושי להעתקות וכיו"ב)כמה כניסות במקביל אפשר להכניס לזה?
אפשר לחבר למפצל כמה דברים והם יעבדו במקביל ממש (ולא כמו במפצל USB רגיל, שהוא מעביר חלק לכאן וחלק לכאן, רק במהירות שלנו זה נראה רציף?) -
תודה רבהאני בהחלט עובד על מדריך כזה כאן
-
@MOSHEMOSE1 כתב באחת ולתמיד איזה מעבדים הכי טובים INTEL או AMD:
אף אחד לא שכח. ויש את זה בכל מחשב, גם AMD, פשוט הם מכירים את זה תחת השם: "יציאת טייפ-סי"
??
-