הבהרה לגבי לימוד תכנות
-
@מישהו12 אמר בהבהרה לגבי לימוד תכנות:
א) אנגלית! חובה.
מספיקה בסיסית פלוס
ב) זה לא משהו חביב וקל כזה ללמידה מסרטונים\מדריכים באתר.
צריך ספרים, השקעת זמן וריכוז.לא מכיר קיצורי דרך! ותאמינו לי שחיפשתי כאלו .אפשר ללמוד לתכנת חביב בצורה חביבה - כמובן שלא ידע מי שילמד ככה לעשות הרבה דברים בסיסיים אבל זה גם משהו
-
@מתכנת-חובב אמר בהבהרה לגבי לימוד תכנות:
מספיקה בסיסית פלוס
מספיק בקושי
(אלא אם כן אין לנו את אותם הגדרות)@מתכנת-חובב אמר בהבהרה לגבי לימוד תכנות:
אפשר ללמוד לתכנת חביב בצורה חביבה - כמובן שלא ידע מי שילמד ככה לעשות הרבה דברים בסיסיים אבל זה גם משהו
סקרטצ' פלוס מינוס? סתם, אני יודע שאפשר קצת יותר...אבל לא ללמוד תכנות.בסדר, תדע כמה טריקים ודברים מעניינים, אבל לא תכנות
-
@מומחה-ברמה אמר בהבהרה לגבי לימוד תכנות:
@מישהו12 עם מישהו לא רוצה להתעסק בגאווה יכול להתעסק עם בלוקים במיט אפ ינורטור
אפשר ללמוד לתכנת חביב בצורה חביבה - כמובן שלא ידע מי שילמד ככה לעשות הרבה דברים בסיסיים אבל זה גם משהו
@מישהו12 ככה הפוסט שלך לגבי זה שאי אפשר ללמוד תכנות בקלות הופך לרשימת טיפים ועצות....
-
@מתכנת-חובב חכה יהיה עוד טיפים ועצות..
-
א) אנגלית! חובה.
צודק 100% אבל לדעתי בשלב התחלתי בלבד! יספיק בסיסי. זה משהו שאתה יכול/חייב ללמוד תוך כדי.
@מומחה-ברמה אמר בהבהרה לגבי לימוד תכנות:
@מישהו12 עם מישהו לא רוצה להתעסק בגאווה יכול להתעסק עם בלוקים במיט אפ ינורטור
זה טוב למי שרוצה לספר לחברים 'אני מתכנת' ותו לא (וזה גם מבלי להתייחס לעובדה שזה שקר)
בקיצור כמו שכתבו כותבים ויכתבו! אין שום קיצורי דרך, לא הופכים למתכנת בחודש. זה גם סגנון חשיבה שצריך ללמוד אותו ולהתרגל אליו. והכי חשוב שחייבים ללמוד תחילה לחפש בגוגל. מה לעשות בינתיים הוא המורה הכי טוב.
(@מישהו12 לדעתי תוסיף את זה בתחילת הפוסט) -
@shloimy אמר בהבהרה לגבי לימוד תכנות:
זה גם סגנון חשיבה שצריך ללמוד אותו ולהתרגל אליו.
בשביל זה כדאי להתחיל עם סקראצ
@shloimy אמר בהבהרה לגבי לימוד תכנות:
והכי חשוב שחייבים ללמוד תחילה לחפש בגוגל. מה לעשות בינתיים הוא המורה הכי טוב.
חולק על זה..
-
זה גם סגנון חשיבה שצריך ללמוד אותו ולהתרגל אליו.
עדיף ב-app invertor שם אתה יוצר אפליקציות יותר מתקדמות מהמשחקים של סקראץ..
-
א) אנגלית! חובה.
ב) זה לא משהו חביב וקל כזה ללמידה מסרטונים\מדריכים באתר.
צריך ספרים, השקעת זמן וריכוז.לא מכיר קיצורי דרך! ותאמינו לי שחיפשתי כאלו .
בכל מקרה כאן יש ספרים.לא חושב שזה נכון.
רוב האנשים רוצים לדעת לתכנת אז הם צריכים אנגלית וספרים
אבל מי שיש לו מטרה (לדוגמא לבנות תוכנה שהוא רוצה) לומד הכל בדרך
כמובן שחייבים לדעת לקרוא באנגלית אבל את הפירוש של המילים לא חייבים בהתחלה... כל פעם בודקים במילון גוגל
וקטעי קוד יש לך בשפע באינטרנט
ועיין במה ש @ב-מ-ב-ל-יק כתב כאן -
אני חושב שההגדרה היותר מדויקת של זה- זה לא כמו ללמוד פוטושופ או עוד איזה תחביבון כזה או אחר. זה כמו ללמוד מקצוע- להשקיע בזה ה-מ-ו-ן זמן והתקשקשות עם מיליון נושאים שונים במקביל. שלא לדבר על מי שלא יודע אנגלית. זה כמו ללמוד רפואה או ריפוי בעיסוק או לא יודע מה.
בא נאמר, הבנות לא יושבות סתם 5 שנים בסמינר וחולמות.....
דעתי האישית- שווה להשקיע בדברים יותר חשובים במקום ללמוד חצי או רבע דבר שבעצם הוא לא יתן כלום. זה לא יקדם את הבנאדם להגיד למישהו שהוא יודע מה זה מחלקה או סטרינג או משהו כזה.
אבל בהצלחה למי שרוצה בכל זאת.... -
רק הערה לנושא הזה.
אני לא קורא לעצמי מתכנת (בשונה מאחרים שלא יודעים כלום וקוראים לעצמם כך) אבל אני כן יכול לומר דברים על העולם הזה כי יש לי יד ורגל בזה.דבר ראשון אין כזה מושג מוגדר - תיכנות.
תיכנות זה עולם עצום מלא בכל כך הרבה פנים. ומה שלא תלמד גם אם אתה גאון ויש לך כל החומר בעולם , לא תגיע לטיפה מן הים של "תיכנות".
אלא מאי? יש לכל אחד את הנישה שלו שהוא מתחבר אליה ואת זה שילמד.
איך לומדים תיכנות? אז א' זה כבר תלוי מה לומדים כנ"ל. אבל באופן כללי יש דבר אחד חשוב (בעצם שני דברים. זה כלול זה בזה):
גוגל.
זהו פשוט וקל.שאני כותב גוגל - הכוונה לדעת איך למצוא דברים בגוגל, איך להוציא מהכלי הזה בדיוק את הצורך הנוכחי שלך.
ומה שאני מדבר זה בלי להזכיר בכלל - אנגלית. גוגל בעברית לא יביא לך כלום
במקום לעבוד עם טרנסלייט כל היום (לא שזה עד כדי כך גרוע) תלמד אנגלית בסיסי ותסתדר באינטרנט הרבה יותר טוב. -
@chv אמר בהבהרה לגבי לימוד תכנות:
גוגל.
אני חושב שגם גוגל זה סוג של קיצור דרך.
ספרים...@chv אמר בהבהרה לגבי לימוד תכנות:
אני לא קורא לעצמי מתכנת (בשונה מאחרים שלא יודעים כלום וקוראים לעצמם כך) אבל אני כן יכול לומר דברים על העולם הזה כי יש לי יד ורגל בזה.
כנ"ל.ויש לי הרבה פחות ידע ממך.
יש לי בערך את "תכלית הידיעה היא שנדע שלא נדע" -
גוגל זה סוג של קיצור דרך.
ספרים...בגוגל יש את כל המידע שייתכן למצוא.
משא"כ ספרים (ובמיוחד בנוגע לטכנולוגיות עדכניות יותר. עליהן אין בכלל ספרים)אני אישית לא מסתדר בלימודים מסודרים של נושאים מסוימים בצורה מסודרת ורציפה (קשב וריכוז, לך תדע) אני בעיקר לומד מתוך אתגר של בעיה ופיתרון. כלומר אני כל פעם לוקח איזה סיטואציה שנתקל בה ומנסה לפתור אותה ספציפית, על הדרך לומדים אלף ואחד מושגים וכו'
ובזה גוגל מעולה. -
@chv אמר בהבהרה לגבי לימוד תכנות:
אני אישית לא מסתדר בלימודים מסודרים של נושאים מסוימים בצורה מסודרת ורציפה (קשב וריכוז, לך תדע) אני בעיקר לומד מתוך אתגר של בעיה ופיתרון. כלומר אני כל פעם לוקח איזה סיטואציה שנתקל בה ומנסה לפתור אותה ספציפית, על הדרך לומדים אלף ואחד מושגים וכו'
ובזה גוגל מעולה.אני ההפך בדיוק ממך.חייב מסודר...