למי יש רעיון לעבודת תכנות מחוץ לקופסא?
-
@ידיד אמר בלמי יש רעיון לעבודת תכנות מחוץ לקופסא?:
אבל אפשר בקלות לתכנת על ידי נסיון כל האפשרויות, מה גם שמספר הנקודות בנושא המדובר לא גדול
שים לב
יש אשכול על זה כאן https://hwzone.co.il/community/topic/276464-בעיית-הסוכן-הנוסע/ -
@ehs אם זה עדיין אקטואלי, יש לי שני דברים שהייתי שמח אם היו לי תכנות עזר עבורם:
- לפעמים ברצוני לחפש תכנה במספר אתרים מסויים כפי שאזין, ולא שיתבצע חיפוש בכל העולם (יש כזה דבר בפורום - חיפוש בפורומים החרדיים).
- סדרן לתוכנות שיש לי, זה יכול להיות גם טבלא של אקסס או אקסל, רצוי Stand alone כדי שלא יקח זמן להעלות את התכנות הכבדות הללו. ויהיו בה שדות לכל מה שרלוונטי למידע על תוכנות: קיצור דרך כולל אייקון להתקנה, וכזה להפעלה, נושא, מקור התכנה, מיקום בדיסק, גודל, האם הותקנה, מיקום ההתקנה, תוצאות בדיקת וירוסים, הערות כמו לדוג' שאין להרשות עדכונים, ועוד.
אם כבר לא רלוונטי, נא הודע, אולי יהיו מתנדבים אחרים. ואני ממליץ שמי שמקבל עליו לבנות כזה יודיע כאן למנוע כדי למנוע עבודה כפולה לשוא. בהצלחה.
-
@ehs אם זה עדיין אקטואלי, יש לי שני דברים שהייתי שמח אם היו לי תכנות עזר עבורם:
- לפעמים ברצוני לחפש תכנה במספר אתרים מסויים כפי שאזין, ולא שיתבצע חיפוש בכל העולם (יש כזה דבר בפורום - חיפוש בפורומים החרדיים).
- סדרן לתוכנות שיש לי, זה יכול להיות גם טבלא של אקסס או אקסל, רצוי Stand alone כדי שלא יקח זמן להעלות את התכנות הכבדות הללו. ויהיו בה שדות לכל מה שרלוונטי למידע על תוכנות: קיצור דרך כולל אייקון להתקנה, וכזה להפעלה, נושא, מקור התכנה, מיקום בדיסק, גודל, האם הותקנה, מיקום ההתקנה, תוצאות בדיקת וירוסים, הערות כמו לדוג' שאין להרשות עדכונים, ועוד.
אם כבר לא רלוונטי, נא הודע, אולי יהיו מתנדבים אחרים. ואני ממליץ שמי שמקבל עליו לבנות כזה יודיע כאן למנוע כדי למנוע עבודה כפולה לשוא. בהצלחה.
את 1 אפשר לעשות לבד
חפש בגוגל
חיפוש מותאם אישית גוגל CSE
זה מה שאתה צריך
https://programmablesearchengine.google.com/about/
תאמת שכבר מזמן רציתי לעשות את זה אבל היות שאני בנטפרי אז זה בעיה רצינית
עדיין לא הצלחתי להבין אם אפשר לדאוג שזה יפתח או לאאת 2 זה עבודה שצריך לעשות באקסל משותף
-
@פישל אמר בלמי יש רעיון לעבודת תכנות מחוץ לקופסא?:
את 2 זה עבודה שצריך לעשות באקסל משותף
מה זה משותף ?
הרשאות עריכה לכולם
אמור להיות גם אפשרות כך זכור לי שמשהו הביא אקסל שמתעדכן בו זמנית
כך שאם מישהו מתחיל לכתוב גם אתה תראה את זה
אם זה כל כך דחוף פתח פוסט חדש ושם תשאל הכול -
@ehs יש לי רעיון חשוב - הוא לא מחוץ לקופסה, אבל משום מה הוא לא קיים בגירסא חינמית -
תוכנת חיפוש במחשב כולל בתוכן הקבצים, עם אינדקס של התוכן, כך שיתן תוצאה מיידית. מאן דהו העלה תוכנה כזו כאן, אבל היא מחפשת רק ב C, ובשל כך אינה יעילה מספיק למי שיש לו שתי דיסקים קשיחים.
(לרחמים יש תוכנה מעולה שכזו, אבל היא בתשלום) -
@מרקורי אמר בלמי יש רעיון לעבודת תכנות מחוץ לקופסא?:
זה בעיה מפורסמת בתכנות ובמתמטיקה שאף אחד עדיין לא פתר
אין אפשרות לחשב מסלול קצר בין כל הנקודות מעבר לשתי כתובותיש המון תוכנות כאלה רק שעולות כסף.. אם היא תבנה תוכנה חינמית.. יהיה מעולה
נ.ב. בניית תוכנה זה עולם שלם, צריך לדעת מה היא למדה ועל מה היא מגישה את העבודה - יוכלו לכתוב לך יותר ספציפינ.ב. בנוגע לבעיה המתימטית - לא למדתי מתמטיקה אבל אני יכול להגיד לך שבעיניי אני לא רואה הרבה בעיות מבחננת הביצוע בפועל של החישוב. מניסיוני עם מספר ספריות חישוב מרחקים - זה אפשרי ממש בקלות לבצע חישוב של מרחקים מרובים והשווי של כל אחד לעומת השני כך שיתכנן לך מסלול מושלם כנ"ל.
-
הייתי רוצה תוכנה שתסדר לי קובץ וורד מול קובץ PDF להגהה אחד ליד השני
-
@shloimy אמר בלמי יש רעיון לעבודת תכנות מחוץ לקופסא?:
רעיון לאלגוריתם יעיל?
לאא.. אני לא מתמטיקאי (וגם לא באמת מתכנת)
@shloimy אמר בלמי יש רעיון לעבודת תכנות מחוץ לקופסא?:
זה מסובך
ההיפך, דרך ספריות של מרחקים הכל יכול להיות יותר פשוט. אם הייתי מתעסק עם זה עכשיו ואם היה לי זמן הייתי גם מדגים לך (בפייתון או ב-node)
-
@chv אמר בלמי יש רעיון לעבודת תכנות מחוץ לקופסא?:
@menis אמר בלמי יש רעיון לעבודת תכנות מחוץ לקופסא?:
@chv קרא את זה,
זה מסוג הדברים שקשה להבין שהם קשים, עד שרואים אותםאוקיי.
בפועל אני אומר לך שיש כבר ספריות שעושות את זה (יש כמה וכמה)מה עם מה שכבתבתי
-
-
@יוסי-מחשבים אמר בלמי יש רעיון לעבודת תכנות מחוץ לקופסא?:
תוכנה שלאחר הזנת הכתובות התוכנה תחשב להם את המסלול הקצר ביותר בין כל הנקודות
בס"ה פרוייקט כזה יכול לספק עבודה לצוות גדול של מתכנתים, שכן צריך מפות, נקודות, מרחקים, סטריות כבישים, התאמת הדרך לכלי הרכב או הולך רגל, שעות עומס בכל דרך ועוד כמה משתנים. כמו כן יש עוד דברים שיש לקחת בחשבון, כמו למשל העדפת רציפות כל הנקודות שברחוב אחד, רציפות נקודות שבגובה דומה, שעות שבהן כל נדיב אמור להיות בביתו וכד', אשר ע"כ נראה לי שהפלפולים כאן רק תיאורטיים.
-
צריך מפות, נקודות, מרחקים, סטריות כבישים, התאמת הדרך לכלי הרכב או הולך רגל, שעות עומס בכל דרך ועוד כמה משתנים
כל הנ"ל לא צריך מתכנתים אלא פשוט API כגון של גוגל מפס או openStreetMap וכו'
זה החלק הקל, בקיצורהסיפור הוא החישוב של הנתיב (פשוט מקבלים מגוגל מפס לדוגמא, נקודות ציון של כל המקומות, ואת המרחקים ביניהם מחשבים בקלות - יש מספיק ספריות לזה, הסיפור הוא על הלעשות מזה משהו יעיל - עם חישוב העדיפות בין כל נקודה לנקודה)
וגם לייצר מזה משהו נוח מבחינה תפעולית (מה נקרא UI) -
@ב-מ-ב-ל-יק אמר בלמי יש רעיון לעבודת תכנות מחוץ לקופסא?:
@ehs אולי תוכנה ליצירת אילן יוחסין
לא מכיר עדיין תוכנה ידידותית חינמית שמוציאה תוצאה מוצלחתכאן יש אחד https://karanpc.com/family-tree-heritage-gold/
וכאן עוד אחד https://karanpc.com/family-tree-heritage-platinum/
יש לציין שלא בדקתי אבל עושה רושם טוב מלמעלה