יצירת עמדת קול הלשון בהתקנה אוף-ליין לבתי כנסת וישיבה
-
עודכן 28/12/2023
שתפו הלאה לזיכוי הרבים ללא זכויות יוצרים!לפני כמה שנים כתבתי את המדריך הזה. לא יודע אם האופציות עדיין קיימות כי אני לא מתעסק בזה היום. יש סיכוי שזה לא עובד, אבל מאידך יש כאן הזדמנות לזיכוי הרבים. אז אני ירענן את המדריך בצורה ברורה יותר, ויעדכן סוף סוף את הקישורים!!!
במדריך נסביר שלב אחר שלב, איך יוצרים מערכת קול הלשון ללא חיבור אינטרנט. כיום קול הלשון לא מאפשרים להפעיל עמדה ללא חיבור אינטרנט, המתבצעת על ידי שליטה מרחוק של טכנאי שלהם, וכולל חיבור תמידי לאינטרנט [המעוניינים בכך, יכולים ליצור איתם קשר בטלפון 0732525268].
הבעיה הראשונה היא שלא לכולם יש חיבור אינטרנט. הבעיה היותר גדולה היא שההתקנה עולה כסף, ובמקרים מסויימים צריכים לקנות מחשב+ראוטר+קו אינטרנט.
במדריך נסביר איך להתקין את המערכת בצורה עצמאית אוף-ליין. ובנוסף כיצד ליצור מאגר מקומי אישי, בו תוכלו להכניס את השיעורים בישיבה או בבית כנסת שלכם.
א. הורדת הקבצים
תחילה הורידו את חבילת ההתקנה מהקישור הזה וחלצו אותה (גוגל דרייב)
התקנות קול הלשון שבט תשעה
סיסמה: מתמחיםב. התקנת רכיב הזרמת מדיה
התקינו את הקובץ 'install_flash_player_11_active_x'
ג. התקנת פריימוורק
בעלי ווינדוס 7 ומטה דלגו לשלב הבא.
בעלי ווינדוס 10/11 הורידו והתקינו את החבילה הבאה
NET Framework 3.5ד. התקנת תוכנת קול הלשון
נחזור לקובץ המכווץ שהורדנו. הפעילו כמנהל את הקובץ
Kol Halashon Public Kiosk Setup
במהלך ההתקנה תתבקשו להזין שם תחנה, בחרו בשם בו אתם מעוניינים, למשל 'שטיבלאך זכרון משה'ה. הגדרות מנהל
כעת נערוך מספר שינויי Registry במחשב:
- הפעילו את הקובץ הבא NoAutoRun.reg (מפעיל אוטומטית את ההתקנים המתחברים למחשב).
- הפעילו את הקובץ Tora_ATM_ODBC.reg (רושם ל-Registry דוחו"ת ההעתקה).
- אם יש לכם סיסמה לחשבון משתמש של קול הלשון, מומלץ לדלג על שלב זה. אם אין לכם סיסמה, אתם צריכים לחסום את האפשרות לצאת מהמצב קיוסק של קול הלשון (על ידי שילוב המקשים ALT+CTRL+DELETE), לצורך החסימה הריצו את הפקודה BlockACD.reg
- במידה וביצעתם את השלב הקודם, העתיקו לשולחן העבודה את הקבצים 'הפעלה מחדש של המחשב!' 'כיבוי המחשב!'
ו. יצירת מאגר מקומי
נווטו לתיקייה
C:\Program Files (x86)\Kol Halashon\Kol Halashon Public Kiosk
וצרו קיצור דרך בשולחן עבודה ל-Kol Public Kiosk Shield
ז. יצירת הפרמטרים
גשו לקיצור הדרך שיצרתם ובחרו > מאפיינים (מקש ימני), ב'שורת היעד' נווטו לסוף השורה והוסיפו את הפרמטרים הבאים:
חובה וקריטי!!! יש להכניס רווח בין היעד (מסתיים ב-exe) לפרמטר הראשון, וכן בין פרמטר לפרמטר.1. יצירת סיסמה לתחנה
PASSWORD=xxx
החליפו את 'xxx' בסיסמת התחנה שתבחרו. הסיסמה צריכה להיות מורכבת מאותיות בלבד! ללא תוים מיוחדים או מספרים. אם הסיסמה כוללת רווחים, יש למקם אותה בתוך מרכאות: "xx xx xxxx"
2. הזנת נתיב שיעורים מקומיים
הוסיפו רווח והזינו את הפרמטר הבאLOCALMP3ROOT="C:\MyShiurim
זהו הנתיב לשיעורים המקומיים שאינם של קול הלשון. החליפו את הפרמטר לנתיב המתאים במחשב שלכם. שימו לב למרכאות הבודדות שבתחילת הנתיב.
3. יצירת לחצן מאגר מקומי - שם תחנה
localmp3text="השיעורים של התחנה שלי"
החליפו את 'השיעורים של התחנה שלי' בשם של התחנה שקבעתם במהלך ההתקנה בשלב ד. שימו לב הפרמטר כולל מרכאות כי יש בו רווח.
יש להקפיד להזין את הפרמטר באותיות קטנות כפי שצויין.זהו, עתה סיימתם ליצור העמדה האישית שלכם. כעת נבצע מספר פעולות תחזוקה נוספות למערכת.
ח. הפעלה אוטומטית לקול הלשון
אם אתם מעוניינים שקול הלשון יעלה אוטומטית בהפעלת המחשב, הוסיפו את הקיצור דרך שיצרתם בשלב ו, לתיקיית ההפעלה בנתיב:
%USERPROFILE%\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs
[ל-Windows 7: התחל> כל התכניות> הפעלה]
ט. רכיב נוסף
חלצו את הקובץ הדחוס WebStructure.zip אל הנתיב הבא:
C:\ProgramData\Kol Halashon\Kol Halashon Public Kiosk
אם התיקייה ProgramData מוסתרת (ככה זה בברירת מחדל), שנו את הגדרות התצוגה ל'הצגת תיקיות וקבצים נסתרים'.
כרגע התוכנה מופעלת.
י. עדכון אוטומטי של שיעורים
לסיום ניצור משימת עדכון אוטומטי של שיעורים. הקישו ווינדוס+R, והזינו את הנתיב הבא:
taskschd.msc
- בחרו צור משימה (Create task) מצד שמאל
- כנסו לכרטיסייה: כללי (general) > שם (Name) > הזינו:
עדכון שיעורים
- עברו לכרטיסיה: גורם מפעיל (Triggers) > חדש (New) > חזרה יומית (Daily), והגדירו שעה שלא משתמשים במחשב (העדכון מאט את המחשב) למשל 4:00 בבוקר.
- עברו לכרטיסיה: פעולות (Actions) > חדש (New) > להפעיל תוכנית (Start a program) > עיון (Browse), הזינו את הנתיב:
C:\Program Files (x86)\Kol Halashon\Kol Halashon Public Kiosk\Misc\MP3_Update
- באם יש לכם חיבור רשת פעיל, עברו לכרטיסיה הבאה וסמנו V בריבוע האחרון, ואשרו.
[ב-Windows 7 נווטו אל: התחל> כל התוכניות> עזרים> כלי מערכת> מתזמן המשימות]
הערה חשובה מאוד!!!
התוכנה אמורה ליצור באופן אוטומטי תיקייה בשם 'mp3' שבה נמצאים השיעורים של קול הלשון עצמו (המסודרים על פי קודים משלהם), אם התוכנה לא יצרה בעצמה את התיקייה גם אחרי הפעלה מחדש(!) צרו אותה בעצמכם בכונן C. חשוב מאוד.בהצלחה!!!
נ.ב.
אם יש לאי מי תלונות על הפרת זכויות יוצרים על הקבצים, נא לכתוב כאן או בצ'אט. -
ראיתי שפירסמת את זה ג"כ בתחומים, בהחלט אחלה מדריך.. רק תמחוק למעלה את השורה "תגובה: דרוש תורם עבור מערכת קול הלשון".
רק שאלה קטנה ליתר הבהרה, הוראות אלו בעצם מאפשרות להוריד את כל מאגר קול הלשון למחשב המקומי??
אם הבנתי נכון.. התשובה היא לא.
אז מה מתבטא בעצם שזה קול הלשון אוף ליין, שיש שם שיעורים מקומיים? -
@משתמש-מקצוען לא! פעם אחת אתה מחבר את המחשב והתוכנה יוצרת קשר עם המקור שלה מורידה את הנצרך, ואז אתה מנתק. כי בגירסא החדשה של התוכנה שלהם אתה חייב להיות מחובר און-ליין לאינטרנט, זה חלק מתנאי השימוש. אוקיי?!
-
פוסט זה נמחק!
-
תודה רבה על התשובות, סליחה עם הרגזתי..
אני מעונין ביתר הבהרה. כפי הידוע לי קול הלשון אינם מאפשרים להפעיל עמדות שאינם מחוברים באופן סדיר לרשת.
האם ההוראות הנ"ל מאפשרות להתקין עמדה שתוריד את כל השיעורים כולל השיעורים של היום?
ואם אפשר האם ידוע לך כמה טרה בייט אני צריך כדי להוריד הכל?
והאם אפר להוריד רק שיעורים בעברית? או שאי אפשר והוא מוריד אוטומטי הכל?
אשמח מאוד לשמוע תשובות מדוייקות.
תודה רבה מאוד. -
@משתמש-מקצוען
א) אנא שים לב בפעם הבאה לכתוב לאט יותר (ופחות שגיעות...).
ב) קול הלשון הוציאו עד היום 3 גירסאות של הקיוסק שלהם. אחת ישנה מאוד והיא לא הנידונית כאן. גירסא שניה זו הגירסא עליה מדובר, והיא מוגדרת גירסת אוף-ליין, פירושו של דבר אין לה בכלל סקריפט הכולל שיעורים מעודכנים, וודאי לא מהיום. הגירסא השלישית היא הגירסאה חדשה שכאמור נחשבת גירסת און-ליין, והיא אכן דורשת התקנת טכנאי בהשתלטות מרחוק.
ג) השיעורים שיורדים בצורה אוטומטית תופסים נפח של בערך 400GB, אבל אפשר לשלוט על ההורדה במהלך ההורדה, כי הקבצים יורדים בחבילות נפרדות.
ד) לגבי השפה איני יודע אם אפשר להוריד אנגלית בלבד, אבל ברירת המחדל היא שהוא מוריד עברית בלבד.
ואגב, לא הרגזת אותי, באמת בכיף... -
@ביוס מוזר..
אני יגיד לך למה
אצלנו כל שיעור שמישהו מעביר לנגן זה יורד למחשב, כדי שהבא אחריו יעתיק בלי להוריד שוב
והעמדה אצלנו פעילה אולי שנה וכבר יש טרה ..
אולי קצת הגזמתי עם ה50 אבל בוא נגיד אצלנו אולי הורידו 10 אחוז מהשיעורים שיש אז בוא נגיד יש 10 טרה לפחות.. -
תודה רבה על התשובה המפורטת.
בענין הגודל שזה תופס במחשב נראה לי שאתה טועה, כי אני מפעיל כבר כמה שנים עמדה של קול הלשון אוף ליין, ויש לי קרוב ל9TB של שיעורים. ואני יודע שזה לא הכל (וכן זה מעודכן ללפני שמונה שנים בערך, כי מאז הם נותנים רק עמדות און ליין).
אני לאחרונה העברתי את העמדה למצב און ליין מחוסר ברירה, כי רק ככה אני אהיה מעודכן עם השיעורים.
אם מה שאתה אומר זה נכון (ובל"נ אבדוק את זה) זה בעצם מאפשר להוריד את כל השיעורים של השנים האחרונות בלי בעיה למחשב. דבר שהנהלת קול הלשון לא מבצעת כיום בשום צורה שהיא.
פשוט מגניב.... -
@משתמש-מקצוען תודה.
-
-
-