לגבי דיסק טכנאים?!
-
@asher אמר בלגבי דיסק טכנאים?!:
@זלמן אני מכיר את המילה לצרוב מדיסקים רגילים
אשמח לקבל הסבר מה ההבדל בין לצרוב לבין להתקין?
תודהזה לא משנה, העיקר שבסוף הiso בתוך הדיסק אונקי.
-
@תורה-צוה-לנו-משה מה פתאום, אתה חייב לצרוב אותו עם התוכנה הזאת, כדי שהדיסק אונקי יהיה בר איתחול! לא יעזור סתם להעתיק אותו לדיסק אונקי.
-
סליחה על הבורות אך עדיין אני לא סגור על זה
מה אני צריך לעשות, להעתיק את הקובץ לדיסק אונקי "וזהו"???
מתמחים יקרים תתחשבו באנשים הפשוטים שמנסים להכיר דברים חדשים. כִתבו לנו בגובה העיניים או הסבירו במילים יותר עממיות
מילון:
לצרוב=________
להתקין=_______
להעתיק=_______
תודה מעומק לב -
קודם כל, תוריד מהקישור שנתתי לך, את התוכנה הנ"ל שנקראת רופוס (Rufus).
דבר שני, תוריד את הקובץ שמכיל בתוכו את הדיסק טכנאים.
אם יש לך כבר את הקובץ, פשוט תפתח את התוכנה הנ"ל, ותבחר ב'התקן' את הדיסק אונקי שעליו תרצה שיהיה הדיסק טכנאים. לכידה.PNG לאחר מכן בחר באפשרות 'בחירה' ותבחר מתוך המחשב את הקובץ של הדיסק טכנאים.
לאחר מכן, בסוג מחיצה, אני לא יכול להגדיר לך בוודאות מה לבחור כי זה תלוי במפרט הספציפי של המחשב שלך, אז תנסה בהתחלה את 'GPT' ואם לא עובד, תנסה לצרוב מחדש עם האופציה השניה של 'MBR'.
אחרי שגמרת להכין את הדיסק אונקי לעניין, נדריך אותך מה לעשות הלאה.
נ.ב. כמובן שאם יש לך שתי דיסק אונקי, כדאי שעל כל אחד מהם תצרוב בנפרד באמצעות התוכנה הנ"ל, אחד כמו שאמרתי בסוג מחיצה 'GPT' ועל השני 'MBR'. -
@מוטי-אורן אמר בלגבי דיסק טכנאים?!:
קודם כל, תוריד מהקישור שנתתי לך, את התוכנה הנ"ל שנקראת רופוס (RUFUS).
דבר שני, תוריד את הקובץ שמכיל בתוכו את הדיסק טכנאים.
אם יש לך כבר את הקובץ, פשוט תפתח את התוכנה הנ"ל, ותבחר ב'התקן' את הדיסק אונקי שעליו תרצה שתהיה הדיסק טכנאים. לכידה.PNG לאחר מכן בחר באפשרות 'בחירה' ותבחר מתוך המחשב את הקובץ של הדיסק טכנאים.
לאחר מכן, בסוג מחיצה, אני לא יכול להגדיר לך בוודאות מה לבחור כי זה תלוי במפרט הספציפי של המחשב שלך, אז תנסה בהתחלה את 'GPT' ואם לא עובד, תנסה לצרוב מחדש עם האופציה השניה של 'MBR'.
אחרי שגמרת להכין את הדיסק אונקי לעניין, נדריך אותך מה לעשות הלאה.
נ.ב. כמובן שאם יש לך שתי דיסק אונקי, כדאי שעל כל אחד מהם תצרוב בנפרד באמצעות התוכנה הנ"ל, אחד כמו שאמרתי בסוג מחיצה 'GPT' ועל השני 'MBR'.מוטי אורן היקר אין מילים רוב תודות
-
@מוטי-אורן אני חושב שהתוכנה הזו היא יותר פשוטה, בלי להסתבך יותר מדי.. מה שעשיתי שם נתפס בקלות ובלי להגדיר. הרופוס זה למקצועיים.
-
@מוטי-אורן טעות. מה שהבאתי עושה את זה גם כן, תלוי ב-ISO
-
@תורה-צוה-לנו-משה לא הבנתי. איך עושה את זה גם כן? אין דבר כזה.
אם אתה בכל זאת מתווכח, פשוט תציץ לקישור הזה https://www.hirensbootcd.org/usb-booting/ של דף הבית של התוכנה, ותראה בפירוש שזה מתאים רק לUEFI.
דבר שני, מה אתה מתכוון תלוי בISO? אתה מוכן להסביר? -
@מוטי-אורן אני מונח שם בעניינים, עשיתי את זה.
אם בISO בהתקנה יש תמיכה בUEFI, אז הצריבה לUSB תתמוך גם בUEFI, אם לא, אז גם אם המחשב תומך בUEFI ההתקנה לא תתמוך בזה.
ואני עושה עכשיו הגהה בדברי, שזהו ככלל, לגבי כל ISO. סליחה על הבלבול. -
@asher אמר בלגבי דיסק טכנאים?!:
@זלמן מאיפה אני מוריד דיסק טכנאים?
-
פוסט זה נמחק!
-
@תורה-צוה-לנו-משה אמר בלגבי דיסק טכנאים?!:
טיפ: אם לוח האם תומך UEFI וגם ההתקנה של windows ככה, אתה יכול ללכת להגדרות > עדכון ואבטחה > שחזור > תחת "הגדרות אתחול מתקדמות" לחץ על הפעל מחדש כעת, ושם יש אפשרות שתבחר לעשות עליה ישר מהדיסק און קי. ואז לא צריך ללחוץ על כלום, המחשב עושה ישר הפעלה מחדש משם.
איך אני יכול לדעת האם המחשב שלי תומך ב-UEFI?
-
@מוטי-אורן כמה נפח צריך שיהיה בדיסק אונקי?
תודה