עזרה בבחירת מצלמה
-
@ashilul אקדים שאני ממש לא במקצוע הזה, רק אומר את דעתי.
נכון שהסדרה של הD הרבה יותר מקצועית, אבל צריך לשקול גם את זה שלא בטוח שילד בן 12 יצליח להבין מה הולך שם, זה די קשה בלי ללמוד את המושגים, לעומת הסדרה של השבע מאות למינייהם שהממשק מופשט גם לעמי ארצות. (אולי בכל זאת כדאי שילמד קצת לאט אבל עוד כמה שנים יהנה יותר).
דבר שני כדאי לשקול את הגודל של המצלמה שלא תמיד זה נח לסחוב איתך את הגודל של הD לטיולים וכל אריוע משפחתי קטן וכדו'.
(אני אישית בעד הD יותר, אבל זה מאוד תלוי במי מדובר ומה המטרה וההרגלים)יש הרבה מקומות לבדוק השוואה, אני לאחרונה בדקתי כאן (תבחר דגם ותכניס להשוואה ואז תראה אחד מול השני, יש גם דברים שיש בסדרת ה700 שאין בD)
שים לב שאת סדרת הD לפעמים תראה מחיר זול מאוד כי זה בלי עדשה (גם אם יש עדשה, אפשר תמיד לשדרג לעדשה יותר מקצועית וזום יותר גדול, הבסיסי זה עם זום ממש קטן) -
@אריאלל ב730 יש חיבור nfc וב740 אין, ב730 אין אופציית 4k וב740 יש (זוללת זיכרון) ב730 יש wifi למצלמות אחרות ואולי גם לפלאפונים וב740 רק לפלאפונים (לא מביא פונקציה של חיבור למצלמות אחרות) ובשניהם יש מסך נשלף משא"כ ב720 ומטה למרות שהאיכות נראה לי אותו דבר בשלושת הדגמים
-
מניסיון אישי שלי, ה- 720 זה הדגם שהכי נהנתי ממנו, אבל כמובן תעשה את החשבון שלך.
-
@דוב אמר בעזרה בבחירת מצלמה:
@ashilul אקדים שאני ממש לא במקצוע הזה, רק אומר את דעתי.
נכון שהסדרה של הD הרבה יותר מקצועית, אבל צריך לשקול גם את זה שלא בטוח שילד בן 12 יצליח להבין מה הולך שם, זה די קשה בלי ללמוד את המושגים, לעומת הסדרה של השבע מאות למינייהם שהממשק מופשט גם לעמי ארצות. (אולי בכל זאת כדאי שילמד קצת לאט אבל עוד כמה שנים יהנה יותר).
דבר שני כדאי לשקול את הגודל של המצלמה שלא תמיד זה נח לסחוב איתך את הגודל של הD לטיולים וכל אריוע משפחתי קטן וכדו'.
(אני אישית בעד הD יותר, אבל זה מאוד תלוי במי מדובר ומה המטרה וההרגלים)יש הרבה מקומות לבדוק השוואה, אני לאחרונה בדקתי כאן (תבחר דגם ותכניס להשוואה ואז תראה אחד מול השני, יש גם דברים שיש בסדרת ה700 שאין בD)
שים לב שאת סדרת הD לפעמים תראה מחיר זול מאוד כי זה בלי עדשה (גם אם יש עדשה, אפשר תמיד לשדרג לעדשה יותר מקצועית וזום יותר גדול, הבסיסי זה עם זום ממש קטן)ה-2000D קלה נורא, ממש דומה לרגילות בכפתורים וכו'.
-
@חראשו אמר בעזרה בבחירת מצלמה:
@ashilul אבל הגודל שלה "קצת" יותר גדול בשביל להכניס לכיס...
נכון.
אבל לדעתי זה ממש בזבוז כסף להוציא על ה-720 וכו', כי הן ממש--- לא מומלצות מבחינת איכות. אפשר כבר לקנת את הפשוטות.הסכום שאמר @אריאלל הוא סכום טוב בשביל המצלמות D. ובזבוז על האלה...
רק לטובתו. -
@ashilul כמה mp יש בזה? ולילדה בת 12 זה לא נח, היא צריכה את זה לטיולים לביה"ס ובכל שעות היממה בבית (יש לי אחות עם 720 ועוד אחות שרוצה כזה... ו90% מהתמונות זה פרופיל עצמי)
אם הילדה לא בקטע ל לצלם איכות תמונות טובות, שוב, האבא יכול לחסוך כסף. חבל באמת להוציא יותר כסף כשיש משהו טוב יותר. כך דעתי.
-
@ashilul אמר בעזרה בבחירת מצלמה:
ה-2000D קלה נורא, ממש דומה לרגילות בכפתורים וכו'.
אני מדבר על המסך שמלא במספרים וצורות שאין לך מושג מה כל אחד אומר ואיך לכוון אותם, וכן הגלגל למעלה עם אותיות באנגלית כשאין למשתמש הפשוט מושג מה ההבדל ביניהם ולמה כל אחד מיועד.
-
@ashilul צודק, אפשר ללכת גם על 610 620 אין הרבה הבדל
@דוב אמר בעזרה בבחירת מצלמה:
@ashilul אמר בעזרה בבחירת מצלמה:
ה-2000D קלה נורא, ממש דומה לרגילות בכפתורים וכו'.
אני מדבר על המסך שמלא במספרים וצורות שאין לך מושג מה כל אחד אומר ואיך לכוון אותם, וכן הגלגל למעלה עם אותיות באנגלית כשאין למשתמש הפשוט מושג מה ההבדל ביניהם ולמה כל אחד מיועד.
אז זהו, מה שיפה ב2000D זה שהיא ממש לא כזו. לא צריך להתעסק יותר מידי עם הגלגלת, ואם היא רוצה הדרכה בכל זת, יכולה לפנות אליי
אבל זה לא קשה, בכלל. -
@ashilul אני מחשפ מצלמה שתצלם בחדות כמו של סמרטפונים למיניהם. הצילום במצלמות הרגילות נראה לי "אנלוגי" משהו. כשמגדילים את התמונה היא לא חדה בכלל, לעומת צילום בסמרטפון כמו סמסונג או אייפון התמונות חדות בצורה מדהימה וכן הוידאו. אז אמרו לי שהתמונות עוברות עיבוד תוכנה בפלאפון מה שאין במצלמה. מישהו יודע על מצלמה שמפיקה תמונות בחדות כזו?