דרייבר נצרך בהתקנת ווינדוס במעבדי דור 11 | לא מצאנו כוננים. כדי לקבל מנהל התקן לאחסון, לחץ על 'טען מנהל התקן'
-
הרגשתי שזה יכול להועיל להרבה אנשים מכיוון שלקח לי הרבה זמן להבין את זה!!!
קניתי מחשב חדש עם מעבד דור 11, ובכל פעם שאני מקבל מחשב חדש, אני אוהב לעשות אתחול ופרמוט של כל המחשב, ולהתקין ווינדוס מחדש, ע"י התקנה נקייה לחלוטין מבחוץ, עם USB, דרך הבוט כמובן..
אבל יש בעיה במחשבים החדשים. אני לא יודע מדוע זה, אבל זאת המציאות.
הבעיה מתרחשת בשלב האחרון של תהליך התקנת הווינדוס - לפני תחילת הצריבה על התקן האחסון, כשבוחרים על איזה מחיצה להתקין את המערכת החדשה..
הבעיה היא שהמערכת לא מזהה התקן אחסון. אין שום מחיצה, לא רואים כלום. כאילו אין כונן בפנים.
השגיאה שמופיעה: " לא מצאנו כוננים. כדי לקבל מנהל התקן לאחסון, לחץ על 'טען מנהל התקן'".
הפתרון הוא פשוט למדי:
אתה צריך שיהיה לך את מנהל ההתקן האחרון של האחסון, זה נקרא IRST (או באריכות Intel Rapid Storage Technology). בקיצור, דרייבר..תלחץ כאן כדי להוריד את הדרייבר. (זה תיקייה מכווצת.) תחלץ את התיקייה, ותעתיק את כולה לתוך הדיסק און-קי של ההתקנה (לא בהכרח. אפשרי גם לדיסק און-קי אחר..).
לאחר מכן תכניס את האון-קי למחשב, וכשאתה מגיע לשלב של השגיאה, תבחר באפשרות 'טען מנהל התקן' >
עכשיו תלחץ על 'עיון' >
תנווט לתיקיית הדרייבר 'IRST', תסמן אותה ותלחץ 'אישור'.
יהיה לך 2 קבצים. תבחר את הראשון ותלחץ 'הבא' כדי להתקין את הדרייבר.
ככה נראה טעינת הדרייבר >
זהו. בסיום התקנת הדרייבר כל הכוננים יופיעו כרגיל.--
נ.ב. - ייתכן שמשטח העכבר במחשב לא יעבוד בזמן הגדרת הווינדוס.
אתה יכול להשתמש בעכבר חיצוני או להשתמש במקלדת.
(טיפ: תלחץ על TAB אם ברצונך לעבור לבחירה הבאה, ו - SHIFT + TAB כדי לעבור לבחירה הקודמת)--
בהצלחה רבה! תעדכנו אם הצליח לכם..
-
@יעקב-אליעזר אמר בדרייבר נצרך בהתקנת ווינדוס במעבדי דור 11 | לא מצאנו כוננים. כדי לקבל מנהל התקן לאחסון, לחץ על 'טען מנהל התקן':
מוזר מאוד מה ככה זה בכל המחשבים?
זה ככה בכל המחשבים שיש בהם דור 11.
יש איזה מדריך בעניין הזה?
מה זה כאן אם לא מדריך??
-
@זלמן אמר בדרייבר נצרך בהתקנת ווינדוס במעבדי דור 11 | לא מצאנו כוננים. כדי לקבל מנהל התקן לאחסון, לחץ על 'טען מנהל התקן':
לא.
אני התקנתי ווינדוס על מחשב לנובו IDEAPAD 5 14 ולא היה לי את הבעיה הזו.
איזה גירסה של ווינדוס התקנת? כי יכול להיות שזה בעיה דווקא בגרסאות הישנות, תנסה להתקין גירסה 20H2 מעודכנת תבדוק אם הבעיה קיימת. -
@יהודה-12 אמר בדרייבר נצרך בהתקנת ווינדוס במעבדי דור 11 | לא מצאנו כוננים. כדי לקבל מנהל התקן לאחסון, לחץ על 'טען מנהל התקן':
@זלמן אמר בדרייבר נצרך בהתקנת ווינדוס במעבדי דור 11 | לא מצאנו כוננים. כדי לקבל מנהל התקן לאחסון, לחץ על 'טען מנהל התקן':
לא.
אני התקנתי ווינדוס על מחשב לנובו IDEAPAD 5 14 ולא היה לי את הבעיה הזו.איזה מעבד?
איזה גירסה של ווינדוס התקנת
20H2
תראה, זה עניין שדנים עליו בפורומים של כל היצרנים.
זה לא בעיה, אלא דרייבר -
@chv אמר בדרייבר נצרך בהתקנת ווינדוס במעבדי דור 11 | לא מצאנו כוננים. כדי לקבל מנהל התקן לאחסון, לחץ על 'טען מנהל התקן':
מי שמציץ בתמונות רואה שזה הגרסה האחרונה של וינדוס (H2)
ושזה גם GPT
-
@יעקב-ישראל אמר בדרייבר נצרך בהתקנת ווינדוס במעבדי דור 11 | לא מצאנו כוננים. כדי לקבל מנהל התקן לאחסון, לחץ על 'טען מנהל התקן':
@זלמן אין שום סיבה הגיונית לזה
זה מוזר ברמות
לא הגיוני שזה קשור למעבד
האם הורדת את ה ISO ממקום רשמי והוא היה אחרון (20H2) ?בהחלט. ישר מהאתר של מייקרוסופט
-
איזה מעבד?
1135G7 I5
אני התקנתי את הווינדוס עם העדכונים האחרונים מהאתר הזה
גירסה 19042.572
עכשיו יש כבר יותר מעודכן -
@יהודה-12 אמר בדרייבר נצרך בהתקנת ווינדוס במעבדי דור 11 | לא מצאנו כוננים. כדי לקבל מנהל התקן לאחסון, לחץ על 'טען מנהל התקן':
מהאתר הזה
תמיד כדאי להוריד ישר ממייקרוסופט. אבל זה כבר סיפור אחר..
-
@זלמן הרגע נתקעתי באותה הבעיה ודווקא במחשב ישן נושן עם מעבד פנטיום, בעיקרון הוא כן נותן לי להתקין על כל הכוננים אבל לא על SSD שאז הוא כותב לי שגיאה וכשאני מנסה לטעון מנהל התקן ממה שהעלית כאן הוא בכלל לא מוצא אותו ואגב, אם קשור, אני מתקין את ווינדוס 1909
-
@זלמן זה לא קורה רק במחשבים עם מעבד דור 11
לי זה קרה עם מחשב לנובו יוגה עם מעבד דור שביעי
העניין הוא שזה תלוי אם השיטת איחסון שנבחרה בביוס היא על מצב
RAID ולא ahci (לא קשור למיטב ידיעתי למונח והמושג הזה אין לי עדיין הסבר מסודר מה זה ההגדרה כאן )
האופצייה הנ"ל של RAID קיימת בעיקר בדיסקי SSD מתקדמים (NVME)
לפחות זה מה שנתקלתי -
@שלמה-ווייס אמר בדרייבר נצרך בהתקנת ווינדוס במעבדי דור 11 | לא מצאנו כוננים. כדי לקבל מנהל התקן לאחסון, לחץ על 'טען מנהל התקן':
אבל לא על SSD
אני יודע שחלק מהגירסאות עושות בעיות על ssd וחלק גם על hdd
אבל כשצרבתי על דיסקוהתקנתי דרכו כן עלה לי -
@שלמה-ווייס אמר בדרייבר נצרך בהתקנת ווינדוס במעבדי דור 11 | לא מצאנו כוננים. כדי לקבל מנהל התקן לאחסון, לחץ על 'טען מנהל התקן':
למה אתה מתכוון כשצרבת על דיסק עלה לך?
צרבתי את קובץ ה iso על דיסק dvd ומשם התקנתי ולא דרך usb, אין לי מושג מה ההבדל אבל כך במציאות