מדריך|| להאצת מחשב בווינדוס 10 עם דיסק hdd
-
שינוי הגדרות לזירוז המחשב ב win10 עם דיסק hdd
הרבה פעמים קורה כשאנו מתקינים את ווינדוס 10 על מחשב ישן שבד''כ גם עם קשיח hdd המחשב לא סוחב אם בכלל זז במדריך הזה נלמד איך לפתור בעיה זו בצורה שלא כולם מכירים צורה פשוטה מאוד
שלב ראשון
נלך להתחל שם נקליק על לחצן ימני ועל הפעל
שלב שני
נרשום בחלון שיפתח לנו regedit
עכשיו יפתח לנו חלון הריג'סטרי
שלב שלישי
נלחץ בחלון שנפתח לנו על תיקיית hkey_local machine
ואז על תיקיית system
ואז על תיקיית control set001
ואז על תיקייתcontrol
ואז על תיקיית session manager
ואז על תיקיית memory management
ואז על תיקיית prefetch
שלב רביעי
בתיקייה הסופית יופיע לנו הקובץ enablePrefetcher נקליק עליו ואז בחלון שייפתח נוריד מ-3 ל-0 נלחץ על אישור זהו סיימנו עכשיו אפשר לראות גם במנהל המשימות איך כל המדדים ירדו והביצועים השתפרו -
@דניאל-ביטון לא בטוח במה שאני אומר, אבל היות וזה לא מוריד מביצועי המחשב אז על כרחך שהמחשב ידרוש את המשאבים ממקורות אחרים, ולדעתי מה שקורה אחרי שהורדנו את המספר ל0 שהמחשב התחיל להשתמש רק בזיכרון הזמני -הראם וכל שטות וכל רישום מאוחסן בראם עד שהוא נסגר ומועתק לקשיח, ניסיתי עכשיו באיזה לפטופ עם 4 גיגה ראם וHDD אומנם האחוזים בדיסק ירדו ושואפים ל0 אך הראם עומד על 90 פלוס, לדוגמא כרום שהיה שם מקודם על 350 מגה ראם בערך עלה לג'יגה וחצי ועוד תהליכים, וגם המעבד מטפס שם לגבהים עצומים לא יוגע בדיוק למה אולי ל @יהודה-12 או @יוסי-מחשבים או @בנצי-20 יהיה הסבר
-
@שלמה-ווייס טוב במחשב המדובר גם הראם נמוך
-
@דניאל-ביטון כתבת לhdd בגלל שלא מועיל לssd או בגלל שהוא לא צריך את זה? כי לא היה איכפת לי לשפר את ביצועי המחשב שלי למרות שיש לי ssd.
-
@דניאל-ביטון מעניין...
בכל אופן יש הרבה דרכים לייעול, הדרך המפורסמת היא ביותר זה ללחוץ על ביצועים טובים יותר
וגם בהגדרות, להכנס לפרטיות ושם לבטל כמה הגדרות כמו זה
-
@שלמה-ווייס אני לא יודע בקשר להסבר, אבל אתה צודק שזה עלול להוריד בביצועים, ראה כאן בהרחבה
-
@kingyos אמר במדריך|| להאצת מחשב בווינדוס 10 עם דיסק hdd:
@דניאל-ביטון מעניין...
בכל אופן יש הרבה דרכים לייעול, הדרך המפורסמת היא ביותר זה ללחוץ על ביצועים טובים יותר
וגם בהגדרות, להכנס לפרטיות ושם לבטל כמה הגדרות כמו זה
איך בעצם הגעת לראשון?
-
@יוסי-הגאון תכתוב את הפקודה הזאת: sysdm.cpl
היכנס לחוצץ מתקדם, ותקליק על הגדרות תחת הביצועים.
-