סקירה | כרטיס זיכרון מומלץ!
-
@אבי-6 אני יתאר לך כמה מקרים מהסוג הזה שבהם נפגשתי:
פעם פנה אלי חבר עם כונן 2 טרה שהוא קנה באמזון ב 100 שקל בטענה שהוא רק עכשיו קנה אותו והוא מאוד איטי
מה התברר ? המוכר טען שזה כונן SSD אבל המהירות הייתה במקרה הטוב 7 מ"ב בשניה, החבר הספיק למלאת אותו ב 30 ג'יגה (שאכן נכנסו לשם באמת) וזה לקח לו ממש הרבה זמן... אלא שאחרי כמה ימים הכונן הפסיק לעבוד לחלוטין וכשפירקתי אותו התברר שמדובר בשלד של אונקי שמישהו שפשף לו את מה שהיה כתוב על הצ'יפ כדי שלא יוכלו להוכיח שהוא גנב והאונקי הזה היה מחובר למתאם טייפ C שהציץ החוצה ונתן רושם שמדובר בכונן מהיר ומרשים
במקרה אחר, הזמנתי כרטיס 64 ג'יגה ב15 שקל מעלי והוא באמת עבד סבבה (האמת היא שהוא עובד גם היום - כמעט שנתיים אחרי) אבל כמה כרטיסים שהזמנתי אחריו - בערך שליש ממה שהזמנתי היו תקולים -
@מתכנת-חובב אני הזמנתי כרטיסי זיכרון באלי אקספרס ב 0.03 שקל והם עובדים פצצה
-
@יום_שמח אמר בסקירה | כרטיס זיכרון מומלץ!:
בסאנדיסק יש אפשרות לרשום באתר אחריות על המוצר.
יש על הכרטיס קוד של החברה.
אם הצלחנו לרשום את זה באתר זה אומר שזה תקין, לא?הבעיה היא שסנדיסק היא מהחברות המובילות כבר שנים שהצ'יפים לאחסון חומר שהם מייצרים הם באיכות ירודה
מי לא נתקל בסנדיסק שדורש אתחול ?
מי לא נתקל בסנדיסק שלא מזוהה במלא גודלו ? -
@משחזר-מידע אמר בסקירה | כרטיס זיכרון מומלץ!:
@יום_שמח אמר בסקירה | כרטיס זיכרון מומלץ!:
בסאנדיסק יש אפשרות לרשום באתר אחריות על המוצר.
יש על הכרטיס קוד של החברה.
אם הצלחנו לרשום את זה באתר זה אומר שזה תקין, לא?הבעיה היא שסנדיסק היא מהחברות המובילות כבר שנים שהצ'יפים לאחסון חומר שהם מייצרים הם באיכות ירודה
מי לא נתקל בסנדיסק שדורש אתחול ?
מי לא נתקל בסנדיסק שלא מזוהה במלא גודלו ?אז מה באמת החברה המומלצת?
יש כל מיני חברות של סיליקון פאוור או כאלה שלא יודע מה האיכות
מה מומלץ? -
@משחזר-מידע האם חברת Lexar טובה
-
@הברסלברי אמר בסקירה | כרטיס זיכרון מומלץ!:
האם חברת Lexar טובה
שם החברה לא אומר כלום
צריך לדעת מי היצרן של הבקר ומי היצרן של הצ'יפיםלדוגמה פתחתי פעם SSD של חברה מאד גדולה וידועה בארץ ובעולםשהיא בעצמה יצרנית של צ'יפים
ויקרא שמה בישראל Intel
ונפלתי מהכסא כשראיתי שהבקר המרכזי הוא לא של Intel רק של חברה אחרת שמייצרת בקרים מאד בעייתייםאגב, העובדה שSeagate קנתה לפני כמה שנים את החברה הזאת לייצור בקרים יכולה להעיד עד כמה בעייתי הבקרים של החברה וע"ז נאמר לא לחינם הלך זרזיר אצל עורב
-
@משחזר-מידע לי יש דיסק אונקי של Lexar והוא מעביר קבצים במהירות של 20MB לשנייה
-
@הברסלברי אמר בסקירה | כרטיס זיכרון מומלץ!:
האם חברת Lexar טובה
שם החברה לא אומר כלום
צריך לדעת מי היצרן של הבקר ומי היצרן של הצ'יפיםלדוגמה פתחתי פעם SSD של חברה מאד גדולה וידועה בארץ ובעולםשהיא בעצמה יצרנית של צ'יפים
ויקרא שמה בישראל Intel
ונפלתי מהכסא כשראיתי שהבקר המרכזי הוא לא של Intel רק של חברה אחרת שמייצרת בקרים מאד בעייתייםאגב, העובדה שSeagate קנתה לפני כמה שנים את החברה הזאת לייצור בקרים יכולה להעיד עד כמה בעייתי הבקרים של החברה וע"ז נאמר לא לחינם הלך זרזיר אצל עורב
סיגייט לא חברה טובה?
כי לפי מה שיוצא לי, א"א לקנות היום כלום אא"כ נפרק את הרכיבים ונבדוק מי היצרן.
בגדול כן יש חברות טובות בשוק, לא? -
@יום_שמח הרעיון של @משחזר-מידע הוא לא לסמוך לעולם על כל מדיה שהיא אלא לגבות כל חומר חשוב ולמרות שתכל'ס למשתמש הביתי יקחו לפעמים גם 15 שנה עד שהוא יתקל במוצר דפוק ויאבד חומר שחשוב לו - זה יבוא יום אחד ולכן הזהירות הנדרשת היא גדולה
-
@מתכנת-חובב אמר בסקירה | כרטיס זיכרון מומלץ!:
ולמרות שתכל'ס למשתמש הביתי יקחו לפעמים גם 15 שנה עד שהוא יתקל במוצר דפוק ויאבד חומר שחשוב לו
וככל שהזמן עובר מצטברים עוד עוד חומר חשוב
והמכה הרבה יותר קשה מנשוא -
ולמרות שתכל'ס למשתמש הביתי יקחו לפעמים גם 15 שנה עד שהוא יתקל במוצר דפוק ויאבד חומר שחשוב לו
וככל שהזמן עובר מצטברים עוד עוד חומר חשוב
והמכה הרבה יותר קשה מנשואזה גם על כוננים?
כי חומר חשוב אני לא שומר על פלאש -
@יום_שמח גם
אם כי שם המצב מעודד יותר אבל תחכה ל @משחזר-מידע -
אם כי שם המצב מעודד יותר
ממש לא
העולם לאחסון חומר, מתקדם כל הזמן אחורה
יש מלחמה בין היצרניות מי מייצר זבל יותר גרוע
הסיבה לכך מאד פשוטה והגיונית
הכל זה כסף כסף כסף
ככל שהמוצר יותר גרוע התצרוכת עולה ולעיתים הרבה יותר תכופות נקנים מוצרים חדשים
וזה לא רק באחסון חומר
זה בכל דבר שיש בעולם הזה -
@משחזר-מידע
אבל יש הרבה אנשים ואני בתוכם שחוץ מדיסק קשיח לגיבוי זקוקים לאונקי נייד שיש לו גיבוי מפעם לפעם ואולי לזה זה כן שווה כל ההצעות באלי אקספרס, אז אולי סוף סוף מישהו יכול להביא קישור למשהו שהוא בעצמו הזמין וזה עובד פצצה??? -
@אבי-6 אמר בסקירה | כרטיס זיכרון מומלץ!:
@משחזר-מידע
אבל יש הרבה אנשים ואני בתוכם שחוץ מדיסק קשיח לגיבוי זקוקים לאונקי נייד שיש לו גיבוי מפעם לפעם ואולי לזה זה כן שווה כל ההצעות באלי אקספרס, אז אולי סוף סוף מישהו יכול להביא קישור למשהו שהוא בעצמו הזמין וזה עובד פצצה???אין מה להביא קישור
דבר כזה לא קונים מאלי אקספרס
ניתן להשיג יותר זול מהארץ מאמזון
אבל בד"כ עד נפח 128 אין תועלת רבה בהזמנה מחו"ל