בדיקת איכות מחשב להשוואה- באופן עצמאי
-
אני אמור לבחור בין שני מחשבים מה אני רוצה אבל אני עוד לא יודע מה בדיוק המפרטים שלהם השאלה האם מישהו יכול לתת לי כיוון בערך,
אני מכיר RAM HDD\SSD\MVNe אבל אני לא יודע להבדיל בין דורות של מעבדים שאינם מאותו סוג [לדוגמא] כמו I3 דור 8 מול I5 דור 6 וכל כה"ג אשמח אם מישהו יוכל להחכים אותי קצת בנושא [הנ"ל הובא כדוג' בלבד] בתודה מראש -
@גאון אמר בבדיקת איכות מחשב להשוואה- באופן עצמאי:
אבל אני לא יודע להבדיל בין דורות של מעבדים שאינם מאותו סוג [לדוגמא] כמו I3 דור 8 מול I5 דור 6 וכל כה"ג אשמח אם מישהו יוכל להחכים אותי קצת בנושא [הנ"ל הובא כדוג' בלבד] בתודה מראש
דבר אחד אני יודע ש i5 דור 10 זה כמו i7 דור 9 ככה ראיתי בכמה אתרים של השוואות מעבדים אבל כולם באנגלית
דבר שני אם כבר קונים מחשב לעניות דעתי הדלה לא נראה לי שכדאי פחות מi5 דור 8 -
-
-
אגב איך אפשר להשוות מעבדים שאינם מסדרת ה-i (של אינטל)?
-
@דוד-מלך-ישראל פה אפשר להשוואות בין מעבדים
-
@דוד-מלך-ישראל לפי מהירות ג'גה הרץ ולפי מספר הליבות של המעבד
-
@שחקן-שחמט מעתיק את הדגם של המעבד לדוגמא i3-1005G1 לאתר של אינטל ורואה את כל המפרט
https://www.intel.com/content/www/us/en/products/processors/core/i3-processors/i3-1005g1.html
-
@איציק-דייטש אמר בבדיקת איכות מחשב להשוואה- באופן עצמאי:
@elazar אמר בבדיקת איכות מחשב להשוואה- באופן עצמאי:
לא נראה לי שכדאי פחות מi5 דור 8
i3 דור 10?!
פחות טוב. (עדיין לשימושים סטנדרטיים זה מספיק כרגע).
בכללות ההבדלים בין I5 ל I7 הם קטנים יחסית (בדרך כלל באיזור של 5-10%), אבל ההבדלים בין I5 ל I3 הם יותר גדולים. למשל במקרה שלנו I5 דור 8 לעומת I3 דור 10, ה I5 מגיע עם 4 ליבות לעומת I3 שמגיע רק עם 2 ליבות.
עיין כאן לדוגמה -
@יהודה-12 אמר בבדיקת איכות מחשב להשוואה- באופן עצמאי:
I3 שמגיע רק עם 2 ליבות.
אתה צודק לגמרי!! הטעות היה שלי, התכוונתי לדור 9 שזה עם 4 ליבות (כזה יש לי בנייח )
-
@איציק-דייטש נייח זה סיפור שונה לגמרי.
(גם בדור 8 I3 מגיע עם 4 ליבות ההבדל בינו לבין I5 הוא ש I5 מגיע עם 6 ליבות, שניהם ללא ריבוי נימים) -
@יהודה-12 אמר בבדיקת איכות מחשב להשוואה- באופן עצמאי:
שניהם ללא ריבוי נימים
את זה לא הבנתי, תוכל להסביר בקצרה?