האם יש אפשרות להגביר את המהירות של העברת קבצים מהמחשב לUSB?
-
@עוד-אחד
חיבור ה-USB המוכר לכולנו הוצג לראשונה בשנת 1996 – ע"י איגוד של חברות, בראשן אינטל ומיקרוסופט. באותו זמן, הייתה זו פריצת דרך טכנולוגית שאפשרה בין היתר חיבור ציוד היקפי מבלי כיבוי של המחשב תחילה, ניצול כוח הספק מבלי לחבר התקנים ישירות אליו, ועוד. החיבור הפך לפופולרי יותר כאשר הגיעה גרסה 1.1 שלו, בסוף שנת 1998, אשר אפשרה קצב העברת מידע של כ-12 מגה-ביט לשניה. בימים אלו, כמעט כל התקן דיגיטלי מגיע עם חיבור סטנדרטי של USB 2.0, המאפשר מהירות העברה של עד לכ-480 מגה-ביט לשניה (ומגיע בפועל לכ-40 מגה-בייט לשניה).ככל שייכנסו לשוק יותר ויותר מוצרים התומכים בתקן ה-USB 3.0 החדש, אנו צפויים ליהנות ממגוון אפשרויות שיהפכו את חיינו לקלים אף יותר. התקן החדש מציג מהירות העברת מידע של עד לכ-4.8 ג'יגה-ביט לשניה, מה שיאפשר להעביר למחשב סרט באיכות HD בנפח של 27 ג'יגה-בייט, בדקה אחת.
בניגוד לגרסאות הקודמות, הפעם ניתן לקרוא ולכתוב להתקן האחסון בו-זמנית, דבר המושג על ידי הוספת שני נתיבי עיבוד חדשים המוקדשים לשידור נתונים, ועוד זוג לקבלת נתונים. התקן החדש גם צורך פחות חשמל ודורש מתח פעולה של 4V בלבד, לעומת 4.4 בגרסאות הקודמות. בנוסף לכך, ניתן יהיה להטעין מכשירים המבוססים על סוללות (כגון נגני MP3 למשל) בצורה מהירה הרבה יותר, בזכות העלאת הזרם שהחיבור מסוגל לספק ל-900mA.היות והתקן החדש מציע תמיכה מלאה לאחור, לא תצטרכו להחליף לוח אם או לקנות מכשירים תומכי USB 3.0 במיוחד בשביל ליהנות מהאפשרויות החדשות שהוא מציע – חיבור USB 3.0 יתמוך בכל רכיב בעל כניסת USB 2.0 (ולהיפך), אם כי על ידי שימוש בהתקנים שנועדו מלכתחילה ל-USB 3.0 תוכלו לקבל מהירויות תעבורה גבוהות הרבה יותר.
בנוסף לכך, לא נעשה כל שינוי פיזי משמעותי בחיבור עצמו, מלבד הוספת 5 פינים חדשים במקטע האחורי העמוק של החיבור – המאפשרים העברת מידע טובה יותר כאשר הם באים במגע עם כניסת USB 3.0. הוספת הפינים הללו הופכת אמנם את החיבור למעט ארוך ודק יותר, אך ההתאמה לחיבורים ישנים יותר עדיין מובטחת.
ארוך הא קרדיט
זה פוסט ישן היום בכל מחשב יש כזאת יציאה (צבועה בכחול) -
יש פה בפורום תוכנה שמעבירה יותר מהר (אין לי כוח לחפש) אולי @יוסי-מחשבים יעלה את זה נראה לי שהוא העלה את זה פעם
-
@איש-אמת אין לי משהו כזה @מוטי-ברנד אני מחכה אולי @יוסי-מחשבים או @פישל יודעים
-
@משה-מזרחי ברור שאם יש מעבד יותר חזק ויותר ראם קצב העברת הנתונים עולה וזה משפיע גם על זה מניסיון אישי...