סימון פינות עמוד בוורד
-
@נ-נח כוונתו לזה
@אברך-מייבין אמר בסימון פינות עמוד בוורד:
ולכן שאוסיף "גריד", והסבירו שכוונתם לסימון פינות העמוד, כדי שיוכלו לחתוך בצורה מדוייקת
אם אני מבין טוב כוונתם לסימן מודפס על הנייר
-
@גל-ו אמר בסימון פינות עמוד בוורד:
@אוריי זה רק בשביל החיתוך שיראו איפה לחתוך בסופו של דבר הוא מקבל את הקובץ בלי הסימנים
ברור
אבל בהדפסה זה מודפס מעבר לעמוד וזה כוונת @אברך-מייבין
ומה ש @נ-נח הביא זה לא מדפיס זה תצוגת מסך ללא הדפסה -
@נ-נח אמר בסימון פינות עמוד בוורד:
@אברך-מייבין תעשה בפבלישר
יש את זה גם בוורד, בגבולות עמוד. הבעיה שזה יוצר מסגרת ממש ולא רק פסים קטנים בפינות העמוד. ואולי חלק מהקווים עלולים להשאר בדף אחרי החיתוך (?)
-
עיצבתי שער לספר בוורד. הספר אמור להיות בגודל B5, וזה הגודל שהגדרתי בוורד, ועל פי זה סידרתי את הטקסט והמסגרות. אבל בדפוס טוענים שהדף עלול להחתך לא ישר, ולכן שאוסיף "גריד", והסבירו שכוונתם לסימון פינות העמוד, כדי שיוכלו לחתוך בצורה מדוייקת.
מישהו יודע איך אני מוסיף כזה דבר?אני לא כזה גאון וורד ודפוס אבל נראה לי פתרון ממש ופשוט ומרוב שהוא פשוט ואף אחד לא אמר את זה כנראה שאני הק' והדל לא הבנתי את השאלה ויה"ר שלא אבוש וכו'
להפוך אותו לתמונה איכותית מאד כמו 1200 DPI (ע"י הדפסה ישירות לתמונה או ל PDF ומשם לתמונה) וברגע שיש לך תמונה אפשר בקלות להוסיף שוליים לבנות ושם להוסיף את הפינות עמ' או להחזירו אל וורד כתמונה ולמשוך עד קצת הגבול אבל להשאיר קצת. ולהוסיף שם את פינות העמ' (או סתם לעשות תיבת טקסט ענקית סביב כל התמונה ושתהיה שקופה ורק הגבולות יהיו שחורות ודקות מאדאיפה הטעות שלי?
-
@שעטנ-ז-ג-ץ אם הרקע הוא לבן אז זה אפשרי אבל אם הרקע הוא עם רקע ולא רוצים שיהיה מסגרת לבנה אז זה לא רלוונטי
-
@שעטנ-ז-ג-ץ אם הרקע הוא לבן אז זה אפשרי אבל אם הרקע הוא עם רקע ולא רוצים שיהיה מסגרת לבנה אז זה לא רלוונטי
אז מקסימום חותכים עוד חצי מילימטר על חשבון הרקע המעוצב
-
@שעטנ-ז-ג-ץ נכון רק בתנאי שמכניסים את הטקסט פנימה שהוא לא יחתך
-
@שעטנ-ז-ג-ץ נכון רק בתנאי שמכניסים את הטקסט פנימה שהוא לא יחתך
אף אחד לא כותב טקסט של שער לספר עד המילימטר האחרון זה לא יפה
-
@שעטנ-ז-ג-ץ התכוונתי בכללי לאו דוקא במקרה של שער לספר זה ברור שלא כותבים עד המילימטר
-
@אברך-מייבין אם אתה מדפיס לפי.די.אף. כמו שבד"כ רוצים בדפוס, לדוג' באקרובט, שם יש אפשרות להוסיף את הסימנים בקלות. אם אינך מסתדר, תוכל לנסות לבקש מהדפוס לעשות זאת, בד"כ הם יודעים, ואם הם לא עמוסים מדי הם עושים זאת.
הוספה: כוונתי שיש שם אופציה מובנית לזה. -
@שעטנ-ז-ג-ץ אמר בסימון פינות עמוד בוורד:
עיצבתי שער לספר בוורד. הספר אמור להיות בגודל B5, וזה הגודל שהגדרתי בוורד, ועל פי זה סידרתי את הטקסט והמסגרות. אבל בדפוס טוענים שהדף עלול להחתך לא ישר, ולכן שאוסיף "גריד", והסבירו שכוונתם לסימון פינות העמוד, כדי שיוכלו לחתוך בצורה מדוייקת.
מישהו יודע איך אני מוסיף כזה דבר?אני לא כזה גאון וורד ודפוס אבל נראה לי פתרון ממש ופשוט ומרוב שהוא פשוט ואף אחד לא אמר את זה כנראה שאני הק' והדל לא הבנתי את השאלה ויה"ר שלא אבוש וכו'
להפוך אותו לתמונה איכותית מאד כמו 1200 DPI (ע"י הדפסה ישירות לתמונה או ל PDF ומשם לתמונה) וברגע שיש לך תמונה אפשר בקלות להוסיף שוליים לבנות ושם להוסיף את הפינות עמ' או להחזירו אל וורד כתמונה ולמשוך עד קצת הגבול אבל להשאיר קצת. ולהוסיף שם את פינות העמ'רעיון יפה. אני רק מקווה שאחרי שהטקסט יהפוך לתמונה, הוא יישאר איכותי כמו שהוא בוורד.
(או סתם לעשות תיבת טקסט ענקית סביב כל התמונה ושתהיה שקופה ורק הגבולות יהיו שחורות ודקות מאד )
זה רעיון. אבל גם בלאו הכי אני יכול להגדיר בגבולות עמוד שיהיה מסגרת דקיקה לעמוד. רק שאולי הם מעדיפים שאני אעשה רק פסים קטנים בפינות, שלא ייראו הקווים בדפוס (?)
-
@ידיד אמר בסימון פינות עמוד בוורד:
@אברך-מייבין אם אתה מדפיס לפי.די.אף. כמו שבד"כ רוצים בדפוס, לדוג' באקרובט, שם יש אפשרות להוסיף את הסימנים בקלות. אם אינך מסתדר, תוכל לנסות לבקש מהדפוס לעשות זאת, בד"כ הם יודעים, ואם הם לא עמוסים מדי הם עושים זאת.
הוספה: כוונתי שיש שם אופציה מובנית לזה.איפה בדיוק
-
@שעטנ-ז-ג-ץ סליחה, לא מותקן לי כעת, אבל באנגלית הסימנים האלו נקראים Crop Marks, אולי הם נמצאים בהדפסה, (ואולי צריך להדפיס את קובץ ה-PDF לקובץ PDF נוסף, או להדפיס את קובץ הוורד ל-PS ואותו ל-PDF).
שוב מצאתי דרך להוסיף הסימנים לתוך קובץ קיים - עיין כאן.