מתלבט אם להחליף את המחשב - השוואה בין שני מחשבים
-
יש לי מחשב HP (בהמשך העלתי מידע עליו) ומישהו הציע לי לרכוש מחשב שקנה אותו יד ראשונה לפני 8 חודשים של חברת ONN. אני לא מכיר את החברה הזו אך יש למחשב שלו כמה מעלות. הוא מסך מגע, ורזולוציה גבוהה (1966X1080) שלי הרבה פחות. הוא מוכר לי ב1100 ש"ח.
המעלות בHP.
גודל 14 אינצ'. חברה מוכרת. 8 ראם. 230 SSDGB . מקלדת גדולה יותר ועם יותר פונקציות. מקשים ברורים יותר. עכבר באמצע המקלדת. נעילת משטח מגע בקלות. I5 דור חמש. 4 כניסות USB כניסה לכרטיס גדול. כניסה למקרן. מחשב מנהלים. כניסה למודם\ מדפסת + עוד כמה אני לא יודע מה הם. סוללה לכ 10 שעות. מאפייני עכבר יותר משוכלל. שקט לחלוטין. לא מתחמם.המעלות המרכזיים בONN.
מסך מגע. חדש יותר. מעוצב יותר. קטן וקומפקטי יותר. רזולוציה גבוהה יותר 1920 X 1080 במקום 1366X768 שיש לי.החסרונות המרכזיים בONN:
חברה לא מוכרת. מתחמם מהר וממלא המאוורר שלו מרעיש (קצת). I3 דור 8. 120 GB SSD.המידע מערכת של HP:
צילום מסך של הביצועים במנהל המשימות בלי שהפעלתי כלום בHP:
המידע מערכת של ONN:
צילום מסך של הביצועים במנהל המשימות בלי שהפעלתי כלום בONN:
אני מודה מאוד לכל מי שיכול להגיב לי בכל פרט, אני לא כ"כ מבין בזה ואני פוחד ליפול בפח.
ותודה למנהלי הפורום וכלל המשתתפים, שיש כזו במה לעזור באמת לאנשים כמוני.
ישלם השם שכרכם!!!
@בנצי-20 @יהודה-12 שמעתי שאתם מומחים בעניין!!! -
@אריה-דבי-עלאי
ברמת העיקרון המעבד של ה onn טוב יותר אבל הוא עם 4 גיגה ראם בלבד - שזה משמעותי מאוד וסיבה לוותר עליו (אלא אם כן אתה מתכנן לשדרג), בכל מקרה בכללי לא ברור מה ההתלבטות, יש לך מחשב ואתה רוצה לקנות חדש משודרג? ביחס למחיר זה שווה, השאלה אם שווה כאשר כבר יש לך מחשב סביר, וזה כבר שיקול שלך