עדכוני מפות למכשירי GPS
-
שלום וברכה
הגיעו לידי כמה מכשירי GPS של חברות שונות ויהיה לזה שימוש, אם יהיה לי מפות מעודכנות של ישראל בשבילם.המכשירים שברשותי, הם של החברות
- גרמין - Garmin
- טומטום - TomTom
- איתורן - ITURAN
עבדתי קצת על חפירות בנושא, אבל די תקוע.
אשמח מכל מי שיש לו מידע או התעסק בעניינים אלו, אם יכתוב כאן או באישי, ואז אפרט יותר מה אני צריך.(בעיקר עם "גרמין" שמצאתי מפות של ישראל כאן ועובד אבל הם עם שמות רחובות באנגלית, וכאן יש בעברית אבל המכשיר אומר שהמפות נעולות. אם מישהו יודע מה ניתן לעשות...
מדובר בקבצים עם סיומת img)וכן מי שיש לו מכשירים כאלו עם מפות יחסית מעודכנות, אולי ניתן להעתיק ממנו את התוכן.
אשמח לכל הכוונה ומידע.
תודה -
@דוב אמר בעדכוני מפות למכשירי GPS:
גרמין - Garmin
טומטום - TomTom
איתורן - ITURAN@kingyos אמר בעדכוני מפות למכשירי GPS:
יש לך פה הסבר איך מתקינים על מכשירים אחרים
אני כתבתי את ההסבר שם ומה שיש לי לומר כאן זה
-
גרמין לא התעסקתי כי המערכת שלו בנויה אחרת לגמרי מכולם אבל קשה לי להאמין שתמצא יותר מהאתר המצויין שמצאת למפות באנגלית כי לא הי לו כ"כ שוק בארץ
-
טומטום נראה לי שאפשר אבל אני צריך צילומסך של זכרון המכשיר כשמחובר למחשב.
-
האיתוראן אפשר לפי ההוראות הכלליות כאן. כל השאר שכתוב שם זה ספציפי למקרה שם ורק יבלבל אותך.
-
-
@אלי-tza אמר בעדכוני מפות למכשירי GPS:
- גרמין לא התעסקתי כי המערכת שלו בנויה אחרת לגמרי מכולם אבל קשה לי להאמין שתמצא יותר מהאתר המצויין שמצאת למפות באנגלית כי לא הי לו כ"כ שוק בארץ
האם יש לך כיוון מה לעשות עם המפות מהאתר השני שהם בעברית, אבל כשאני שם את זה במכשיר הוא טוען שזה נעול והוא לא יכול להשתמש בהם.
אולי לפרק את הקובץ ולסגור שוב או משהו כזה?@אלי-tza אמר בעדכוני מפות למכשירי GPS:
- טומטום נראה לי שאפשר אבל אני צריך צילומסך של זכרון המכשיר כשמחובר למחשב.
הטומטום לא מזוהה ככונן אלא כמתאם רשת (מצורף תמונה). (אשמח לנסות להרוס אותו אם יש סיכוי שיועיל איכשהו).
יש בתוכו כרטיס מיקרו מלא לגמרי, עם 4 קבצים, הראשון עם סיומת 000, והשני 002, וכו'.
- האיתוראן אפשר לפי ההוראות הכלליות כאן. כל השאר שכתוב שם זה ספציפי למקרה שם ורק יבלבל אותך.
דבר ראשון כל הכבוד על העבודה המטורפת שעשית שם בשרשור ההוא.....
אני חושב שאצלי זה די אחרת משם, אשמח לכיוון.
באיתורן יש לי את הקבצים והכל עובד רק הוא לא מעודכן,
הכיוון הוא מפות חדשות (מאיפה?), או להחליף את התוכנה של הניווט, (אולי עדיף, וגם כאן, איזה, ומאיפה).המכשיר:
והקבצים:
תודה רבה!!!
-
@דוב גרמין וטומטום לא מכיר ולכן אין לי איך לעזור, אולי בטומטום אפשר דרך ההגדרות במכשיר לשנות את צורת החיבור למחשב שכן יזוהה ככונן.
לגבי האיתוראן תן תמונה של תוכן התיקיה DastinatorApps, לא כ"כ משנה אם מהמכשיר או מהמחשב.
בתוכנה הנוכחית א"א לעדכן מפות ולכן תשתמש בתוכנת הigo primo שהעלו בשרשור הישן ובה תעדכן מפות שהעלו כאן בפורום לפני יומיים שלושה. -
-
@דוב מעניין כשאתה מפעיל את מה שבחלון השמאלי navlauncher1.exe מה מופעל לך? בדיוק כמו כשאתה מפעיל בחלון הימני או שונה? ואם אתה מפעיל את navlauncher.exe?
זה יותר לסקרנות כדי להבין איך זה עובד אצלך, בתכלס תכניס איזה וכמה תוכנות שאתה רוצה ודרך הסייר תפעיל מה שאתה רוצה.
-
@דוב מעניין כשאתה מפעיל את מה שבחלון השמאלי navlauncher1.exe מה מופעל לך? בדיוק כמו כשאתה מפעיל בחלון הימני או שונה?
בשניהם נדלקת תוכנת הניווט אותו דבר.
ואם אתה מפעיל את navlauncher.exe?
נפתח חלון נוסף של סייר הקבצים על התיקיה הראשית.
זה יותר לסקרנות כדי להבין איך זה עובד אצלך, בתכלס תכניס איזה וכמה תוכנות שאתה רוצה ודרך הסייר תפעיל מה שאתה רוצה.
קצת הגזמת!! לא? אחרי הכל המפרט שלו ממש נדיב...
מקווה שיש איזה תוכנה שבכלל תעבוד עליו נורמלי, (מחכה בינתיים למישהו שישלח לי את הPRIMO).
-
@דוב אי אפשר להכניס כרטיס?
יש כרטיס השאלה כמה ה59MB ראם יצליח להריץ.
ברוב המכשירים מה שרואים בתמונה שצירפת לא כולל את הזכרון שבו התוכנה יושבת. מה גודל הזכרון שמזוהה בחיבור למחשב?
זה מזוהה לא ככונן אלא כמכשיר נייד אז בדף הראשי אין פרטים. וכשאני נכנס זה הפרטים. (התוכנת ניווט נמצאת בתוך Flash Storage שמשום מה לא מראה קיבולת)
-
@דוב לגבי הראם כל תוכנה ואפילו primo בלי תוספות מיוחדות יריץ בלי בעיה,זה כן עלול להיות טיפה איטי אז מומלץ בהגדרות תצוגה לבטל את ההנפשות אם זה לא קריטי לך. הפעלתי primo כבר על הרבה מכשירים בסגנון הזה.
לגבי זכרון פנימי אם כך המצב צריך לראות בתוך המכשיר עם תוכנת total commander בעז"ה אני יעלה מחר.
אגב יש אפשרות ליצור קיצור דרך לתוכנות על שולחן העבודה אך יש מכשירים שזה נמחק בכל כיבוי מוחלט.
-
לגבי זכרון פנימי אם כך המצב צריך לראות בתוך המכשיר עם תוכנת total commander בעז"ה אני יעלה מחר.
תפעיל את התוכנה במכשיר, תיכנס לתיקיית התוכנה הנוכחית ותעשה על אחת התיקיות "מאפיינים" (באנגלית) תעבור ללשונית השניה ושם יהיה כתוב לך מה גודל הזכרון הפנימי וכמה מתוכו פנוי.
אם תסתבך תעלה תמונות ונראה. -
@אלי-tza תחילה אני מקווה שאתה עוזר לא על חשבון דברים אחרים, כי זה לא מכשיר שמידי שווה להשקיע רק אם זורם לך בכיף (כמו התחושה שאתה משדר) אשמח לקבל.
העתקתי את התוכנה שהבאת מהמחשב למכשיר לתוך My Documents, וקיבלתי אזהרה האם להעתיק את הקובץ אפילו שיתכן שהמכשיר לא יוכל להפעיל אותו הקשתי שיעתיק, וכשלחצתי במכשיר על התוכנה זה מה שקיבלתי.
ואגב כשאני נכנס למחשב שלי שבשולחן העבודה של המכשיר אני לא רואה כוננים אלא כך:
-
-
העתקתי את התוכנה שהבאת מהמחשב למכשיר לתוך My Documents, וקיבלתי אזהרה האם להעתיק את הקובץ אפילו שיתכן שהמכשיר לא יוכל להפעיל אותו הקשתי שיעתיק, וכשלחצתי במכשיר על התוכנה זה מה שקיבלתי.
מוזר, נסה להפעיל את הקובץ הזה זה לא התוכנה עצמה אלא קובץ להתקנת התוכנה במכשיר.
-
ואגב כשאני נכנס למחשב שלי שבשולחן העבודה של המכשיר אני לא רואה כוננים אלא כך:
@מישהו12 אמר בעדכוני מפות למכשירי GPS:
ככה נראים כוננים בwindows ce וwindows mobile.וקבצי המערכת לא נמצאים בתוך כונן c אלא לצד הכוננים האחרים
תנסה מאפיינים על הכוננים במחשב שלי אולי יש שם מידע.