עזרה ברכישת מחשב
-
@aiib אמר בעזרה ברכישת מחשב:
@מנדי אמר בעזרה ברכישת מחשב:
אם תרצה 'מציאות' יש באתר הזה של לנובו בארה"ב, הפערים הם גבוהים,
אם רתצה מציאות לך לאיביי
ebay מלא רמאים ונוכלים, ובמחשב יש הרבה דברים שניתן לרמות בהם,
ובנוסף במקרה של בעיה אחרי חודש למי הוא יפנה?
צריך להיות אשף קניות וזה לא מומלץ לכל אחד,
לדעתי ממש לא מומלץ להמר בכזה סדר גודל של רכישה על קניה ב ebay, -
@aiib
לא ידעתי שפייפאל נותנים הגנה אחרי קבלת המוצר על בעיות שקורות אח"כ,
יש לך מקורות על זה?
ובנוסף אחריות על מחשב היא בדר"כ 3 שנים שהם הרבה יותר מ180 יום
במקרים של קניית מחשב לא יעזור פידביקים שהוא מכר 10000 פנסים וכו' והוא היה אמין (יתכן אפי' שהוא עצמו לא מודע לבעיות שיש במחשב)
בדר"כ לא רואים את הבעיות מיד, זה יכול להיות גירסה לא מוצלחת או פגם פנימי שבשימוש קבוע צץ,
יתכן גם דברים שקשה להוכיח שהם בעיות כאיטיות וכו'
זה נכון שיש חנויות יעודיות לדברים כאלו בebay, שמוכרות סחורה מעולה אבל רק מחזרות וכדו' אבל לא הייתי ממליץ למי משלא 'אשף' לקחת את הסיכון על כזה מחיר, -
@מנדי לא הבנתי אותך נכון. ברור שפאייפאל לא נותנים אחריות על דברים שקורים אחרי הקנייה.
לפי מה שאני יודע פייפאל מכסים רק עד שזה מגיע אלייך זאת אומרת שאם זה הגיע אלייך ולא דווחת על בעיה אין לך אפשרות להתלונן,
ידוע לך אחרת? אשמח לשמוע מקורות,לגבי זה אפשר לקנות מחשבים עם אחריות באיביי
מה זה אחריות של אייבי?
-
@מנדי לא הבנתי אותך נכון. ברור שפאייפאל לא נותנים אחריות על דברים שקורים אחרי הקנייה.
לפי מה שאני יודע פייפאל מכסים רק עד שזה מגיע אלייך זאת אומרת שאם זה הגיע אלייך ולא דווחת על בעיה אין לך אפשרות להתלונן,
ידוע לך אחרת? אשמח לשמוע מקורות,נכון שאם לא התלוננת מייד כשזה מגיע במקרים מסויימים זה נגדך אבל בדברים שאין עליהם ויכוח יש לך 180 יום להתלונן [לדוגמא המוכר אומר שיש דיסק קשיח מסוג מסויים ובפועל אחרי 3 חודשים גילית שזה סוג אחר- אני קיבלתי את כל הכסף של המחשב חזרה...]
לגבי זה אפשר לקנות מחשבים עם אחריות באיביי
מה זה אחריות של אייבי?
התכוונתי שיש מחשבים באיביי שמגיעים עם אחריות יצרן
-
ידוע לך אחרת? אשמח לשמוע מקורות,נכון שאם לא התלוננת מייד כשזה מגיע במקרים מסויימים זה נגדך אבל בדברים שאין עליהם ויכוח יש לך 180 יום להתלונן [לדוגמא המוכר אומר שיש דיסק קשיח מסוג מסויים ובפועל אחרי 3 חודשים גילית שזה סוג אחר- אני קיבלתי את כל הכסף של המחשב חזרה...]
לגבי זה אפשר לקנות מחשבים עם אחריות באיביי
מה זה אחריות של אייבי?
התכוונתי שיש מחשבים באיביי שמגיעים עם אחריות יצרן
ועדיין זה נראה לך עסק פשוט...
-
אתה גם מסכים שצריך שיהיה אחריות יצרן
וצריך לוודא מה יש מתחת למכסה האם המפרט נכון לפני שיעברו 180 יוםובנוסף לכל מה שכתבתי למעלה,
שאת הבעיות במחשבים לא תמיד רואים מיד הם יכולים לצוץ אחרי שימוש מתמשך, בלאי של החומרה, ויתכן גם גירסאות לא טובים שזה הסיבה שנמכרים בזול,
ויתכן גם דברים שקשה להוכיח כבעיה כגון איטיות,
אם מדובר על לפטופ עד 1000 שקל אני מסכים שלפעמים שווה לקחת סיכון על מציאה ממש,
אבל על 4000 שקל זה כבר הימור, אם לא נהירים לך שבילי איייבי,