צריך לפחד מזה?
-
-
-
@מנחם-ציון יכול להיות
-
@איציק-דייטש רימון
-
@מישהו12
גוגל מתריעה על פרצת אבטחה חמורה ב-Windows 10 שכבר נוצלה וטרם תוקנה
אילן גלר - 1 בנובמבר 2020, 21:470
Windows 10 חלונות 10
גוגל (Google) מתריעה על פרצה חמורה הקיימת במערכות ההפעלה Windows 7 ו-Windows 10 של מיקרוסופט (Microsoft), זאת במסגרת Project Zero הבוחן פגיעות במוצרים ושירותים פופלריים.לפי גוגל, הפרצה מאפשרת לתוקף להשבית את פעילות המחשב, או להפיל תוכנות ופונקציות שונות ללא ההרשאות המתאימות. בהודעה הנוכחית נמנעת החבה מפירוט יתר, שכן לדבריה מדובר בפרצה פעילה שתוקפים אף עושים בה שימוש מידי יום.
המידע שכן נמסר מצביע על תקלה כלשהי במנגנון קידוד המידע המובנה במערכת ההפעלה, המאפשר לתוקף לחמוק משטח הזכרון שהוקצה לתוכנה מסוימת (Sandbox) לזיכרון השייך לפונקציות אחרות של מערכת ההפעלה. לפריצה שנתגלתה שני חלקים, הראשון מתבסס כאמור על שגיאה ברמת מערכת ההפעלה, ואילו החלק השני נשען על פרצה שהייתה קיימת בדפדפן כרום (Chrome) וכבר תוקנה.
מיקרוסופט, כך לפי ההודעה, תתקן את הפרצה במערכת ההפעלה בעדכון הבא למערכת ההפעלה Windows 10 שייצא ב-10 בנובמבר. עדכון נפרד יצא גם למערכת ההפעלה Windows 7, אך יהיה זמין להורדה רק עבור לקוחות המנויים לחבילת שירות מורחבת (ESU).
אגב כך, ועל רקע הבחירות הקרבות בארה"ב, החליטו בגוגל להבהיר כי לצד הקביעה שאכן תוקפים כבר משתמשים בפרצה לצורך פשעי סייבר שונים, אין לחברה עדויות על כך שנעשה בפרצה זו שימוש בכדי לשבש את הבחירות לנשיאות בארה"ב שצפויות להתרחש בעוד פחות משבוע.
זו לא הפעם הראשונה בה גוגל מאתרת פרצות אבטחה חמורות ב-Windows 10. למעשה, החברה כבר סייעה למיקרוסופט לאתר מספר בעיות אבטחה שונות שכבר זכו לטלאי אבטחה שונים.
-
@איציק-דייטש כתוב שזה פירצה גם בווינדוס 7 ועד היום אף אחד לא פרץ לנו אפילו עוד לפני השידרוג ל 10
-
@מישהו12 אמר בצריך לפחד מזה?:
@ITAMAR25 אמר בצריך לפחד מזה?:
אפילו שאני אישית לא אהבתי עידכונים בווינדוס 7
הם מאיטים את המחשב בטירוף
את זה לא שמענו
-
@A0533057932
דווקא כן ווינדוס 7 זה למחשבים ישנים וכול עדכון זה יותר ויותר לוקח משאבים מהמחשב -
@A0533057932 אמר בצריך לפחד מזה?:
@מישהו12 אמר בצריך לפחד מזה?:
@ITAMAR25 אמר בצריך לפחד מזה?:
אפילו שאני אישית לא אהבתי עידכונים בווינדוס 7
הם מאיטים את המחשב בטירוף
את זה לא שמענו
כל פעם שהם מחילטים להתעדכן-תגיד שלום לחיבור האינרנט ולמחשב...לאיזה חצי שעה
-
אבל יש סיבה לכך שהם יוצאים
לפני שנתיים הסתדרו עם וינ7 גם בלי העדכונים? יופי
-
@מישהו12 כמה עדכונים נדמה לך יצאו בשנתים האחרונות?
לא יודע.אבל אני יודע שהם תוקעים לי את המחשב, ואני נהנה ממנו גם בלעדיהם
-
והיה סיבה לכך שהם יצאו
אבטחה? בכל מקרה אוטוטו אני מעיף מהמחשב הזה את וינדוס ושם לינוקס.זה רק בינתיים