עזרה | שקע אמריקאי ישראלי שמוציא ניצוץ.
-
@ירושלים-שלי בוודאות דבר ראשון שאין בזה שום בעיה לא למכשיר ולא לחשמל.
בדרך כלל הסיבה שזה קורה (אפשר לבדוק אם זה קורה בכל השקעים בבית) זה בגלל חוסר המרה מושלמת אלא עדיין המתח יורד בפתאומיות ולכן יוצא ניצוץ קטן.
רק חשוב מאוד לשים לב להרחיק תינוקות וחפצים דליקים כי הניצוץ הזה גורם לכוויות (מנסיון אישי...) ועלול להצית דברים ... -
@אברך-כולל לא צוין כאן בפוסט שהכוונה לממיר מתח
יש לי מעביר קטן משקע אמריקאי לישראלי, ובכל פעם שאני מכניסה אותו לשקע יוצא ניצוץ קטן.
אלא למתאם אמריקאי ישראלי והסיבה שהוא מוציא ניצוצות כי הברזלים בתוך המתאם לא מהודקים מספיק
צריך להוציא את המתאם מהחשמל כמובן ועם מברג או צבת לצמצם את הרווח -
@מדהים אמר בעזרה | שקע אמריקאי ישראלי שמוציא ניצוץ.:
לא נראה לי שזה קשור דווקא לאמריקאי, אצלי זה עושה גם בשקע ישראלי
אה"נ רק שבמתאם זה קורה פי כמה
-
@אברך-כולל קורה בכל השקעים בבית.
תאמת, במחשבה שניה זה קורה גם למטען של המחשב נייד ושוב, בכל השקעים בבית.
-
@קינג-קומפיוטר אמר בעזרה | שקע אמריקאי ישראלי שמוציא ניצוץ.:
@אברך-כולל לא צוין כאן בפוסט שהכוונה לממיר מתח
יש לי מעביר קטן משקע אמריקאי לישראלי, ובכל פעם שאני מכניסה אותו לשקע יוצא ניצוץ קטן.
אלא למתאם אמריקאי ישראלי והסיבה שהוא מוציא ניצוצות כי הברזלים בתוך המתאם לא מהודקים מספיק
צריך להוציא את המתאם מהחשמל כמובן ועם מברג או צבת לצמצם את הרווחזהו שכל העניין במתאם של שקע אמרקאי לישראלי הוא המרת המתח כי בארה"ב משתמשים במתח של (נראה לי) 110 וולט בתדירות של 60 הרץ לעומת השקעים בישראל שהם על 220-230 וולט בתדירות של 50-48 הרץ. ולכן כשההמרה לא מדוייקת זה גורם לניצוץ לפעמים.
שים לב ש @ירושלים-שלי ציינה שזה קורה לה גם במחשב נייד כי ככל הנראה זה קורה לה בכל מכשיר שיש בו ממיר או קוצב מתח. -
@ירושלים-שלי זה לא קורה לשקעים ואין לזה קשר לשקעים אלא רק לממיר / מתאם של המכשירים וכל מכשיר שיש לו מתאם זה יקרה לך.
-
@אברך-כולל אבל מעביר לשקע אמריקאי לישראלי זה סך הכל דבר קטן כזה...
לא קופסא כמו מחשב נייד.
-
@ירושלים-שלי ובכל זאת זה בדיוק הפעולה שלו! ככל הידוע לי...
-
@אברך-כולל אמר בעזרה | שקע אמריקאי ישראלי שמוציא ניצוץ.:
ממש לא נכון אין שום הבדל במתח אחרי המתאם הפשוט סה"כ כשמו כן הוא מתאם ולא ממיר שמשנה את המתח
-
ממש לא נכון אין שום הבדל במתח אחרי המתאם הפשוט סה"כ כשמו כן הוא מתאם ולא ממיר שמשנה את המתח
נכון!
אבל צריך להבין דבר אחד מאוד פשוט, אם תכניס מכשיר עם שקע אמריקאי לשקע ישראלי הוא ישרף / יקצר / יעשה בעיות בצורה כזו או אחרת מהטעמים שנכתבו לעיל בפםערים שבין רמת המתח בארץ לרמת המתח בארה"ב. ולכן גם אם שמו הוא "מתאם" ולא ממיר אבל הוא מתאם גם את רמת המתח... -
נכון!
אבל צריך להבין דבר אחד מאוד פשוט, אם תכניס מכשיר עם שקע אמריקאי לשקע ישראלי הוא ישרף / יקצר / יעשה בעיות בצורה כזו או אחרת מהטעמים שנכתבו לעיל בפםערים שבין רמת המתח בארץ לרמת המתח בארה"ב. ולכן גם אם שמו הוא "מתאם" ולא ממיר אבל הוא מתאם גם את רמת המתח...ממש לא נכון,
תוכל לפתוח אותו ולראות שאין שם כלום חוץ מברזל,
הוא רק מתאים את הצורה של התקע האמריקאי לשקע הישראלי, -
@מנדי בגלל חוסר ההבנה שנוצר כאן חשוב לי להסביר את ההבדלים
מתאם זה התקן שמתאם בין שקע אמריקאי לתקע הישראלי
ממיר זה מכשיר שמוריד את המתח מ220 ל110
בישראל המתח התקני בבתים הוא 220V באמריקה המתח הוא 110V
אם מכשיר שמותאם לקבל 110V יקבל 220V הוא ישרף על המקום אי לכך צריך ממיר שיוריד את המתח
יש מכשירים שמגיעים מחול שהבעיה שלהם היא רק תאימות כלומר שהשקע לא מתאים לתקע והפיתרון הוא מתאם
ויש מכשירים שהבעיה שלהם היא לא רק תאימות אלא גם מתח והפיתרון הוא ממיר -
@מנדי בגלל חוסר ההבנה שנוצר כאן חשוב לי להסביר את ההבדלים
מתאם זה התקן שמתאם בין שקע אמריקאי לתקע הישראלי
ממיר זה מכשיר שמוריד את המתח מ220 ל110
בישראל המתח התקני בבתים הוא 220V באמריקה המתח הוא 110V
אם מכשיר שמותאם לקבל 110V יקבל 220V הוא ישרף על המקום אי לכך צריך ממיר שיוריד את המתח
יש מכשירים שמגיעים מחול שהבעיה שלהם היא רק תאימות כלומר שהשקע לא מתאים לתקע והפיתרון הוא מתאם
ויש מכשירים שהבעיה שלהם היא לא רק תאימות אלא גם מתח והפיתרון הוא ממירברור!
היה כאן אחד שכתב שמתאם ממיר גם מתח,
וזה כאמור לא נכון, וגם מסוכן,
לכן טוב שפרטת, -
בקיצור, להדק את הבורג שם זה הפתרון
-
@ירושלים-שלי אמר בעזרה | שקע אמריקאי ישראלי שמוציא ניצוץ.:
בקיצור, להדק את הבורג שם זה הפתרון
בדיוק כך!!!
ואם הרווח בין הברזלים גם גדול והוא לא תופס טוב את התקע, אז לכבות את החשמל ולקחת צבת ולהדק קצת כפי הצורך לא יותר מידי כי אז התקע לא ייכנס -
@קינג-קומפיוטר אוקי, תודה רבה
-