מפלצת או פינגווין חמוד? לינוקס לכולם. חלק א'
-
-
@A0533057932 לא, אבל
send.magicode.me -
@מישהו12 קח צילומי מסך מעת ההתקנה
ברורה לכל נפש
https://send.magicode.me/send-file/file/4f3b46d2e7eaa9f76d78bd575bffe20804a9b817/view
ואין לי כרגע ISO של 20.04
רק של 19.1 -
@A0533057932 אמר במפלצת או פינגווין חמוד? לינוקס לכולם. חלק א':
@מישהו12 קח צילומי מסך מעת ההתקנה
ברורה לכל נפש
https://send.magicode.me/send-file/file/4f3b46d2e7eaa9f76d78bd575bffe20804a9b817/view
ואין לי כרגע ISO של 20.04
רק של 19.1ככה זה גם הממשק התקנה של מינט...ושל דביאן ושל אלמנטרי ושל קאלי...אני רוצה מהממשק הכללי
-
@A0533057932 אמר במפלצת או פינגווין חמוד? לינוקס לכולם. חלק א':
@מישהו12 כל אנדרואיד \ לינוקס דומה לMAC זה אותו קרנל
ממש לא.
@מישהו12 אמר במפלצת או פינגווין חמוד? לינוקס לכולם. חלק א':
א) אנדרואיד יש לו קרנל משלו בנוסף לקרנל הלינוקסי
גם לא נכון. יש רק קרנל אחד שמבוסס על לינוקס עם שינויים שגוגל הכניסו להתאים אותו לטלפונים חכמים.
-
המערכת הפעלה הראשונה הגרפית בעולם לא הייתה וינדוס\מק.
נכון
זו הייתה BSD,מערכת הפעלה חינמית מבוססת יוניקס,
?!?!?
מאיפה המידע הזה? זה ממש לא נכון.
עיין כאן: https://en.wikipedia.org/wiki/History_of_the_graphical_user_interface להיסטוריה השלימה של ממשקים גרפיים. בכל מקרה BSD לא מככב שמה כלל.שעל הממשק הגרפי העקרוני שלה מבוסס מקינטוש-שגם הוא מבוסס יוניקס.
המקינטוש המקורי לא היה מבוסס לינוקס, רק מ-OSX ואילך. וגם שם החלקים הגרפיים לא קשורים כלל לייחוסו הלינוקסאי.
הממשק הגרפי של לינוקס מודרני גם הוא מבוסס [עם הרבה מאוד שינויים] על BSD.
?!?!?!
-
@yzahn אמר במפלצת או פינגווין חמוד? לינוקס לכולם. חלק א':
המערכת הפעלה הראשונה הגרפית בעולם לא הייתה וינדוס\מק.
נכון
זו הייתה BSD,מערכת הפעלה חינמית מבוססת יוניקס,
?!?!?
מאיפה המידע הזה? זה ממש לא נכון.
עיין כאן: https://en.wikipedia.org/wiki/History_of_the_graphical_user_interface להיסטוריה השלימה של ממשקים גרפיים. בכל מקרה BSD לא מככב שמה כלל.שעל הממשק הגרפי העקרוני שלה מבוסס מקינטוש-שגם הוא מבוסס יוניקס.
המקינטוש המקורי לא היה מבוסס לינוקס, רק מ-OSX ואילך. וגם שם החלקים הגרפיים לא קשורים כלל לייחוסו הלינוקסאי.
הממשק הגרפי של לינוקס מודרני גם הוא מבוסס [עם הרבה מאוד שינויים] על BSD.
?!?!?!
חפרתי עמוק בהיסטוריה של לינוקס...\יוניקס...לגבי השורה הראשונה אולי זה סולאריס? (אני לא זוכר את המקור)
לגבי השניה - בוודאות, אך לא זוכר את המקור -
לינוקס.
מה המילה הזאת אומרת לכם? אדם יושב ומקליד שורות קוד? האקר פורץ לאתרים?
כדאי שתקראו את המדריך הזה.
(הידעתם? אנדרואיד מבוסס על לינוקס!)
אז מה זה, בעצם, לינוקס?
לינוקס היא מערכת הפעלה קוד פתוח למחשבים. כל אחד שרוצה, יכול לייצר גרסא (או בשם המקובל: הפצה) משלו, ולהפיץ אותה חינם! הבעיה, שמשתמש שרוצה לעבור ללינוקס, משוכנע שזו מערכת אחת או לכל הפחות 2-3.
ופתאום הוא מגלה שיש שני ענפים מרכזיים, debian וred hat, ועוד כמה משניים (arch, gentoo), והוא כבר מתבלבל.ונניח שהחליט ללכת על debian, הוא מגלה שגם כאן לא קלה דרכו…
kali\ubuntu\mint\MX linux\elemntray ועוד הרבה….
ונניח שהחליט ללכת על מינט-מה לבחור מינט מבוסס אובנוטו או מבוסס דביאן? (ו...רגע! אובנטו זה לא מבוסס בעצמו על דביאן?).
צלחת הכל.בחרת את מינט, מבוסס אובנטו (כי הסיכוי שמשתמש מתחיל ישמע על מינט מבוסס דביאן הוא קטן), אתה פתאום נדרש לבחור דסקטופ?
Xfce?
Cinnamon?
או שמא בכלל mate?
אז באתי לעשות סדר.
במדריך הזה נסביר קצת איך נוצר הבלאגן, ואיך להתמודד איתו.
ליבת לינוקס (להלן-קרנל) מופצת חינם וניתנת לשינוי ועריכה.כך נולדו 2 הענפים המרכזיים-דביאן ורד-האט. כל אחד מהם מכיל מנהל חבילות אחר, כלומר תומך בפורמט תוכנה אחר.דביאן תומך בdeb ורד-האט בrpm.
ואז, בא מתכנת, ולא מוצא חן בעיניו דביאן.מה הוא עושה? במקום להתחיל הכל מההתחלה (ותכל’ס רק לבלגן אותנו) הוא לוקח את קוד המקור של דביאן ועורך אותו כרצונו, ומפיץ.
בהתחלה, הפצות הלינוקס היו רק בממשק שורת הפקודה (להלן-טרמינל).
אך עם התפתחות הטכנלוגיה, גם לינוקס עברו לממשקים גרפיים נהדרים.אך במקום שיהיה רק דסקטופ אחד, כל מי שרוצה יוצר לו אחד-הרי הכל קוד פתוח! (אגב, לינוקס שייכת למשפחת מערכות הפעלה מבוססות UNIX.המערכת הפעלה הראשונה הגרפית בעולם לא הייתה וינדוס\מק.זו הייתה BSD,מערכת הפעלה חינמית מבוססת יוניקס, שעל הממשק הגרפי העקרוני שלה מבוסס מקינטוש-שגם הוא מבוסס יוניקס.הממשק הגרפי של לינוקס מודרני גם הוא מבוסס [עם הרבה מאוד שינויים] על BSD. מייקרוסופט עם ווינדווס הגיעו אחרונים!)
ואם ההפצה שאני רוצה ללא הדסקטופ שאני אוהב אלא עם אחר? ניתן להחליף! אבל אם אתה אוהב את ubuntu למשל, אז למרות שהיא רשמית רק עם הדסקטופ Gnome, אפשר להוריד את Lubuntu, שזה אובנטו עם ממשק Lxqt-יחסית דומה לווינדוס, או את xubuntu שזה עם הדסקטופ xfce שגם הוא יחסית דומה לווינדוס, ועוד…
ככה נולד כל הבלאגן.
הערה: אני סוקר כאן רק מערכות מבוססות דביאן, כי איתם אני עובד.למה? ככה.ובעיקר קלות ולא דורשות משאבים, כי לי יש מחשב חלש.
ועכשיו, מה עושים עם כל הבלאגן הזה?מה הדרישות שלכם מהמערכת שלכם?
שיהיה דומה לWindows?
או דווקא לMacinstosh?
או שאתם רוצים משהו אחר?
מתמקדים באבטחה וסייבר, או שאתם רוצים יכולות מותאמות למשתמש הרגיל?
אחרי שבחרתם, נוכל לבחור הפצה.
רואים? הבלאגן הפך לנוחות! אתה יכול לבחור את מה שמתאים לך, ולא להיות שבוי באותו ממשק של מייקרוסופט גם הוא לא מתאים לך...
אבל אני מניח שאתם קצת מבולבלים אחרי כל זה...לא נורא.גם אני הייתי ככה איזה חודשיים-אבל כי לא מצאתי מדריכים מסודרים בעברית אז אני דואג לכם….
בפעמים הבאות נסביר על ההפצות השונות, כולל צילומי מסך, קישורי הורדה, ושאר ירקות.
לעת עתה, פרקנו את השד ששמו לינוקס, והראנו שהוא בתכל’ס פינגווין קטן וחמוד…
ואני ממליץ לקרוא גם את הפוסט הזה (פתוח בנטפרי), שכתוב בסגנון הומריסטי ונכתב ב2008, אבל הוא עדיין רלוונטי מאוד!
https://idkn.wordpress.com/2008/11/28/לעבוד-עם-מערכת-הפעלה-לא-מוכרת/
על היחס בין לינוקס לוינדוס
מישהו12
חבר בצוות פיתוח LindoorsOS.
ליצירת קשר:
בנושאי לינוקס
linux@vered.mlעזבת את נוקיה
ומכשירים כשרים ועברת למערכות הפעלה
יפה!!!