אני מעוניין ליצור תמונת מצב למחשב אני מחפש מידע איך לעשות זאת
-
יש לכך שני אפשרויות עם נפ"מ שונות ,
האחד ליצור אימג' בודד או מתוזמן לאמצאי איכסון אחר
ואם ביום מן הימים תקרוס המערכת אתה פורס אותה מחדש מאותו גיבויאפשרות שניה שאני מישם בהרבה מהמקומות שאני מתחזק , זה תוכנה בשם roolback rx (יש לה מקבילות רבות רק שהיא חינמית בגרסת HOME)
התוכנה יכולה לחסוך מאות שקלים ושעות של תחזוקה
ולנותני שירות שמחפשים איך להקל על הלקוח ולא להמצא שעות עבודה , היא יכולה להיות תענוג של עזרה מרחוק בשניות ,התוכנה בעצם יוצרת בדיסק שיכבת בסיס "מוקפאת" שכל השינויים שאחריה הם כוירטואלים בלבד ,
כלומר שכל הפעולות בין אם זה מחיקת קבצים פגימה או וירוס או התקנות תקולות או תקלות במערכת
כולם אינם משפיעים על שיכבת הבסיס שאליה ניתן לחזור בהפעלת המחשב עוד לפני שהמערכת נכנסת לחלונות .לתוכנה יש גם "חסרונות" שהטכנאי צריך להבין כדי לא לעשות שגיאות ,
למשל אם ניקית את המחשב מזבל ועדיין נשארו השכבות האחרונות בלוח התיזמונים , למעשה המקום הזה עדיין שמור ואם לא תכננת נכון את גודל המחיצה אתה עלול להגיע למצב בעייתיבנוסף , במדה והמערכת באמת לא מצליחה לעלות ואתה מפרק את הקשיח ומחבר למחשב אחר ,
מערכת הקבצים תראה רק את שיכבת הבסיס גם אם היא בת 10 שנים ולא את השכבות שנוצרו אחריה ,
ואז צריך לדעת לחץ את החומר החדש .לכן אני תמיד מחלק את הקשיח לשני מחיצות שבאחת מערכת ההפעלה "נעולה"
והמסמכים במחיצה D שפתוחה לשיינוייםונקודת שיחזור לא דומה בכלל לפתרון הזה כי היא סה"כ מגבה את קבצי ההגדרות של המערכת
כך שאם נמחקו קבצים או וירוסים או בעיה בקבצי הבוט של המערכת זה לא יעזור -
@אמיר אמר באני מעוניין ליצור תמונת מצב למחשב אני מחפש מידע איך לעשות זאת:
יש לכך שני אפשרויות עם נפ"מ שונות ,
האחד ליצור אימג' בודד או מתוזמן לאמצאי איכסון אחר
ואם ביום מן הימים תקרוס המערכת אתה פורס אותה מחדש מאותו גיבויאפשרות שניה שאני מישם בהרבה מהמקומות שאני מתחזק , זה תוכנה בשם roolback rx (יש לה מקבילות רבות רק שהיא חינמית בגרסת HOME)
התוכנה יכולה לחסוך מאות שקלים ושעות של תחזוקה
ולנותני שירות שמחפשים איך להקל על הלקוח ולא להמצא שעות עבודה , היא יכולה להיות תענוג של עזרה מרחוק בשניות ,התוכנה בעצם יוצרת בדיסק שיכבת בסיס "מוקפאת" שכל השינויים שאחריה הם כוירטואלים בלבד ,
כלומר שכל הפעולות בין אם זה מחיקת קבצים פגימה או וירוס או התקנות תקולות או תקלות במערכת
כולם אינם משפיעים על שיכבת הבסיס שאליה ניתן לחזור בהפעלת המחשב עוד לפני שהמערכת נכנסת לחלונות .לתוכנה יש גם "חסרונות" שהטכנאי צריך להבין כדי לא לעשות שגיאות ,
למשל אם ניקית את המחשב מזבל ועדיין נשארו השכבות האחרונות בלוח התיזמונים , למעשה המקום הזה עדיין שמור ואם לא תכננת נכון את גודל המחיצה אתה עלול להגיע למצב בעייתיבנוסף , במדה והמערכת באמת לא מצליחה לעלות ואתה מפרק את הקשיח ומחבר למחשב אחר ,
מערכת הקבצים תראה רק את שיכבת הבסיס גם אם היא בת 10 שנים ולא את השכבות שנוצרו אחריה ,
ואז צריך לדעת לחץ את החומר החדש .לכן אני תמיד מחלק את הקשיח לשני מחיצות שבאחת מערכת ההפעלה "נעולה"
והמסמכים במחיצה D שפתוחה לשיינוייםונקודת שיחזור לא דומה בכלל לפתרון הזה כי היא סה"כ מגבה את קבצי ההגדרות של המערכת
כך שאם נמחקו קבצים או וירוסים או בעיה בקבצי הבוט של המערכת זה לא יעזוראוקי תודה רבה אני מתכוון לאימג' וכן אם אפשר קצת הסבר איך יוצרים כזה קובץ עם איזה תוכנה ואם יש לך את התוכנה הזו היכן שהוא ואיך משתמשים בה... תודה רבה מראש
-
בעקרון הנפוצה ביותר היא ACRONIS
יש אותה בהתקנה או ISO לגיבוי מחוץ למערכת
כאן יש עוד המון אחרות חינמיות
https://www.provendatarecovery.com/blog/10-free-disk-imaging-software-tools-for-harddrive/הראשונה אמורה להספיק
תתקין אותה וצור גיבוי לקשיח חיצוני
ודאג לדיסק הפעלה שלה למקרה חירום -
@משה-מזרחי לא שחזור אחי אני רוצה לקחת מחשב שיש עליו וינדוס אופיס ועוד וליצור לי מאין קובץ התקנה שמתקין הכל ביחד אמרו לי לברר על קובץ אימג'!
-
@קובי-ברקאי
אה
לא הבנתי מה רצית
שמעתי על זה , לא יודע איך עושים
בהצלחה -
@משה-מזרחי תודה רבה ודרך אגב תודה על הליייק
-
@קובי-ברקאי אמר באני מעוניין ליצור תמונת מצב למחשב אני מחפש מידע איך לעשות זאת:
אני מעוניין ליצור תמונת מצב למחשב שהתקנתי עליו וינדוס אופיס ואנטי וירוס ועוד אשמח לקבל הסבר על הנושא ועזרה
https://tchumim.com/topic/2257/מדריך-יצירת-התקנת-מערכת-הפעלה-מותאמת-אישית
-
תודה על הקישור למדריך ,
אני חושב שפותח האשכול חיפש גיבוי עצמי ולא יצירת אימג' אוניברסלי להעברה למחשבים נוספים .
ובנוגע ל SYSPREP גם אני לפני המון שנים (עוד עם XP ו GHOST) ניסיתי את כל התהליכים האלו
ומאז שהכרתי את ACRONIS אין לי צורך בכל זה ,
יצרתי לעצמי אימגים מוכנים לכל המערכות ואותם פרסתי כבר על מאות מחשבים פרטיים וכיתות ,
היום WIN10 עד כמה שאני לא אוהב אותו , יש דברים שבהם הקלו על הטכנאים ואין כבר צורך בהתאמת האימג' ו universal restor וכו' -
@אמיר הוא מעוניין לפי מה שנראה ממנו במעין מערכת הפעלה שבזמן שתתקין אותה יהיה עליה כבר אופיס מסוים ואנטי וירוס מסוים והקישור אכן אקטואלי לפה לא כן ??
@קובי-ברקאי אמר באני מעוניין ליצור תמונת מצב למחשב אני מחפש מידע איך לעשות זאת:
@משה-מזרחי לא שחזור אחי אני רוצה לקחת מחשב שיש עליו וינדוס אופיס ועוד וליצור לי מאין קובץ התקנה שמתקין הכל ביחד אמרו לי לברר על קובץ אימג'!
-
יתכן שאתה צודק ובמשך השרשור הוא הבהיר יותר,
בכל אופן המדריך ההוא ממש לא למתחילים
ובוודאי שאין בו צורך כשאפשר ליצור אימג' פשוט ממערכת קיימת ולפרוס על כל מחשב.
ה sysprep מיועד יותר לחברות שמפיצות מחשבים ללקוחות חדשים
שם יש צורך שהמשתמש יעבור את כל שלבי הפתיחה של המערכת כמו שאתה רואה במחשבים ניידים שאתה קונה עם מערכת הפעלה. -
@אמיר אמר באני מעוניין ליצור תמונת מצב למחשב אני מחפש מידע איך לעשות זאת:
תודה על הקישור למדריך ,
אני חושב שפותח האשכול חיפש גיבוי עצמי ולא יצירת אימג' אוניברסלי להעברה למחשבים נוספים .
ובנוגע ל SYSPREP גם אני לפני המון שנים (עוד עם XP ו GHOST) ניסיתי את כל התהליכים האלו
ומאז שהכרתי את ACRONIS אין לי צורך בכל זה ,
יצרתי לעצמי אימגים מוכנים לכל המערכות ואותם פרסתי כבר על מאות מחשבים פרטיים וכיתות ,
היום WIN10 עד כמה שאני לא אוהב אותו , יש דברים שבהם הקלו על הטכנאים ואין כבר צורך בהתאמת האימג' ו universal restor וכו'דווקה אני מחפש את זה בדיוק ליצור קובץ התקנה של קבוצת תוכנות שיהיה אונבירסלי לכמה מחשבים
-