המרת קלטות לmp3
-
לפני כמה שנים עשיתי פרוייקט כזה לעשרות קלטות טייפ מסויימות, הכי איכותי כמובן זה לחבר טייפ טוב למחשב עם חיבור מקרופון ועם תוכנת הקלטה להקליט את תוכן הקלטת לקובץ. כמובן שבפעם הראשונה צריך לכוון רגישות מקרופון ווליום וכו' אבל אחרי כמה נסיונות קצרים מוודאים את האיכות המקסימלית ומכאן לעבודה. בכל מקרה קח בחשבון שגם בווקמנים המקליטים (אגב באיביי אותו מוצר בדיוק עולה בסביבות ה70 שקל. אין לי נסיון איתם. כי בתקופה שעשיתי את זה, זה עדיין לא היה קיים) צריך לחכות את הזמן של הקלטת, למשל קלטת של שעה יקח שעה להקליט אותה. וזה פרוייקט שדורש המון סבלנות. אפשר להשיג טייפ עם ראש מתהפך (למי שלא זוכר מה זה, זה משמיע את שני צדדי הקלטת ברצף) והשמעה במהירות כפולה, (היה את זה בווקמנים של SONY וAIWA) ואחרי ההקלטה להאט את מהירות הקובץ. כמובן שזה ידרוש הרבה יותר נסיונות להשיג תוצאה טובה.
-
בעבר עסקתי בכך והמרתי את כל הקלטות של אחד מהרבנים המפורסמים זצ"ל ,
אפילו כתבתי על זה מדריך , נראה אם אמצא אותו ...
בעקרון , העדיפות היא לטייפ איכותי עם ראש מתהפך + כבל AUX לחיבור LINE IN כדי לחסוך רעשים ,
תוכנת הקלטה + עריכה שמאפשרת לתזמן את משך זמן ההקלטה , אני השתמשתי ב WAVELAB
מי שיודע לכוון מיקסר להפחית רעשים כבר בהקלטה יחסוך לעצמו הרבה שעות עבודה .לגבי הקלטה מהירה , היה מישהו בק"ס (יש לי עדיין את הפרטים שלו אם מישהו ירצה ) שקנה מיכשור בעשרות אלפים שהיה מסוגל להריץ קלטת בחמש דקות תוך שהוא מקליט את שני הצדדים שלה לקובץ ואחר"כ מפרק את הקובץ לשני ערוצים , מותח אותם והופך את הצד B ברוורס .
-
אותו עקרון , גם בזה עסקתי והיום כבל לא שווה את המאמץ , הקלטה עריכה קידוד .... שעות של עבודה .
אני מוסר לחנות פוטו , להם יש מיכשור שמעביר ממכשיר וידאו ישר לדיסק או DOK בקלות ובזולעריכה : כן אצלנו זה משהו כמו 30 ש"ח לקלטת וידאו
לא שווה אפילו להתחיל להקליט -