עזרה - איזה כונן יתאים למחשב שלי?
-
-
@נשמה-בגוף תיזהר מאד
החיבור הזה עדין -
@A0533057932 צדקתי בתשובתי?
-
@איציק-דייטש כן (אולי זה נקרה M.2)
-
@נשמה-בגוף אמר בעזרה - איזה כונן יתאים למחשב שלי?:
אני מעוניין להחליף את הכונן הפנימי במחשב הנייד שלי ואני רוצה לדעת איזה סוג יתאים למחשב
זה תמונה של הכונן שיש לי עכשיו:
וזה תמונה של החיבור בלוח אם:
הכונן היה מחובר בפנים??
-
-
אני מעוניין להחליף את הכונן הפנימי במחשב הנייד שלי ואני רוצה לדעת איזה סוג יתאים למחשב
M.2 זו התושבת יש בה כמה תצורות יש sata3 וזה הפשוט יותר ויש nvme והוא יותר יקר ויותר איכותי בגדול כל ssd m.2 מתאים
-
תודה לכל העונים.
בנוגע לתשובה הבא:
@tehila אמר בעזרה - איזה כונן יתאים למחשב שלי?:@נשמה-בגוף אמר בעזרה - איזה כונן יתאים למחשב שלי?:
M.2 זו התושבת יש בה כמה תצורות יש sata3 וזה הפשוט יותר ויש nvme והוא יותר יקר ויותר איכותי בגדול כל ssd m.2 מתאים
גגיגלתי ואכן זוהי התשובה המדויקת. אני רק רוצה לדעת מכיוון שהכונן הזה הוא SATA3 אני רוצה לדעת האם יש מצב שהלוח תומך רק בSATA או שלא יכול להיות דבר כזה. תודה. -
על פי התמונה זה נראה SSD (טכנולוגיית SATA) ולא NVMe
-
-
הטכנולוגיה של שידור חומר בSSD זה אותה טכנולוגיה של SATA
השידור נעשה על 2 ערוצים כמו בדיסק קשיח בחיבור SATA
ההבדל בין דיסק קשיח לSSD הוא שדיסק קשיח הוא אנלוגי (ברובו) וSSD הוא דיגיטלי לחלוטין ויש גם הבדלים בתושבתNVMe זה כבר טכנולוגיה שונה לגמרי הוא משדר חומר על 4 ערוצים [ונכון לעכשיו אין אותו בדיסק קשיח, ורק דיגיטלי לגמרי] החיבור שלו הוא רק כPCIe
זוהי כל התורה כולו על רגל אחת בקצרה
מקווה שלא בלבלתי אותך -
-
@איציק-דייטש אמר בעזרה - איזה כונן יתאים למחשב שלי?:
הצלחת
אז בא נקצר עוד יותר
אם זה בטכנולוגיית SATA תוכל לחבר אותו רק לSATA אם ע"י ממיר או אפילו עם הלחמות
אם זה טכנולוגיית NVMe לא תוכל לחבר אותו לSATA אבל כן תוכל לחבר אותו לPCIe (כנל או ע"י ממיר וגם בהלחמות) -
@משחזר-מידע אם אני מסכם את דבריך יוצא, שאם במחשב שלי היה מותקן כונן בטכנולוגיית SATA, מסתבר שאין לי אפשרות להשתמש בכונן בטכנולוגיית NVME, מבלי להזדקק להלחמות ממירים וכדו' אכן כך?