לינוקס כמערכת הפעלה נוספת
-
אני אפרט יותר
עולה לי מסך של לינוקס שבו במידה ואני לא עושה כלום נכנס ללינוקס אחרי 10 שניות
במידה ואני משנה יש לי לעבור לדבר שנקרא מנהל איתחול ווינדוס (תרגום בסיסי) שבו עולה הווינדוס
ואופציה שלישית היא לעבור להגדרות הביוס -
@A0533057932 יש לך בעצם בוט של לינוקס שמותקן לפני הבוט של וינדוס ובמידה ואת לוחץ הוא מפנה אליו, תערוך בBOOTICE שהעליתי בלשונית UEFI. אם צריך עזרה תגיד.
-
@A0533057932 אז זה GRUB.
עוד מעט אעלה כאן הסבר.
@שמואל אפשר לאתחל ללינוקס גם עם BCD. -
@Men770 אמר בלינוקס כמערכת הפעלה נוספת:
אז זה GRUB.
לזה קראתי "בוט של לינוקס" הגדרה יותר מדוייקת היא בוט מנג'ר של לינוקס.
@Men770 אמר בלינוקס כמערכת הפעלה נוספת:
@שמואל אפשר לאתחל ללינוקס גם עם BCD.
בזמנו לא מצאתי, אשמח לשמוע!
-
@A0533057932 תריץ בלינוקס:
sudo su wget https://www.systutorials.com/go/grub2-select.bash/ -O grub2-select.bash bash grub2-select.bash
ותבחר את הרשומה של ווינדוס, אם אתה מסתבך תעלה צילום מסך.
זה יהפוך את הרשומה של הווינדוס לברירת מחדל. -
-
@A0533057932 תעשה אנטר.
-
@Men770 ?
-
@Men770 אתה יכול לעזור לי?
-
לי יש גם שתי מערכות לא לינוקס אבל שתי ווינדויס
ואני משתמש בזהזה תוכנה גם בעברית יש הרבה אפשריות
מדריך קטןהחץ האדום = נכנסים לתפריט אתחול
החץ הכחול = מראה שיש לי שתי מערכות הפעלה
החץ הירוק = שאפשר לתת שם למערכת ההפעלה
החץ הצהוב = אפשרות לבחור איזה מערכת תיהיה ראשונה ואיזה שניה
החץ הכתום = אפשרות אתחול שבהפעלת המחשב או לדלג על השלב של לבחור באיזה מערכת רוצים להכנס
או לחכות במשך זמן מסוים כדי לתת אפשרות למשתמש לבחור בעצמו באיזה הוא רוצה להכנס
או לדלג על האפשריות ולהכנס מיד למערכת ההפעלה שבחרנו בחץ הצהובוזה EasyBCD 2.3.exe התוכנה זה תוכנה חינמית
-
@A0533057932 לכן אמרתי, בתוכנה הזו תעשה התקנה של איתחול למחיצה מסויימת שדרכה תנהל את זה. כמובן תוודא שאתה בוחר אותך כפעילה במנהל דיסקים
-
אפשר עםבוט שלוינדוס גם ללינוקס וכגון שהותקן קודם לינוקס ואח''כ וינדוס אך את הסדר זה לא ישנה
מה שצריך לשנות זה שינוי הסדר בקובץ שמוצג דהיינו ברשימה שבתוכה כתוב ומוצג הסדר הזה זה קוצץ בפני עצמו ולא קשה למצוא
כרגע אינו לעיני לכתוב שמו -
@13115-5864 אמר בלינוקס כמערכת הפעלה נוספת:
אפשר עםבוט שלוינדוס גם ללינוקס וכגון שהותקן קודם לינוקס ואח''כ וינדוס אך את הסדר זה לא ישנה
מה שצריך לשנות זה שינוי הסדר בקובץ שמוצג דהיינו ברשימה שבתוכה כתוב ומוצג הסדר הזה זה קוצץ בפני עצמו ולא קשה למצוא
כרגע אינו לעיני לכתוב שמו
אולי BCD
תנסה לערוך פיזית ע''י תוכנה ורק לשנות את הסדר בכדי שלא להזיק כיון שלא נהצלחת ע''י CMD-שורת הפקודה -
@A0533057932 אמר בלינוקס כמערכת הפעלה נוספת:
כלומר כמו מה ש @Men770 התחיל לכתוב ומשום מה זה מעלה לי שגיאה
אני לא יודע מה הוא כתב. אני לא מבין בלינוקס, אני מבין בווינדוס, אני יודע שהתוכנה הזו לווינדוס היא תוכנה מאד טובה לניהול בוט
-
ב YUMI אינך צריך להקדים על מחשב ולהגדיר מחיצה כפעילה וכן לא מוגבלים במספר ה ISO
אבל בדרך שלך עם כמה מחיצות אתה מוגבל ל4 בתבנית MBR וב GPT ל 250 , אך א''א להתקין רק וינדוס 10 UFEI על GPT , ולא הרבה מערכות הפעלה
אגב התוכנה YUMI הנ''ל שהעלתי היא למערכת הפעלה וינדוס EXE , ולא ללינוקס , אך כנראה גם קיים להפעלה על לינוקס מכיון שהם יצרו את YUMI,מה שכתבתי מקודם הוא , שלענינינו לא משנה איזה בוט יש כלומר איזה מערכת הפעלה כתבה אותו , בפועל תמיד הלינוקס יעשה שיראה אותו דבר,
ולשנות את הסר צריך במסמך ששם הוא נכתב ע''י המערכת בכזה סדר .