בקשת פונטים חדשים
-
@אפרושי-מאיסורא אמר בבקשת פונטים חדשים:
@FSHLOMO Thank you very much, Happy holiday
יש לי בשבילך תשלח לי צאט אני ישלח לך את זה
-
@אפרושי-מאיסורא אבל אם אתה גרפיקאי ואתה עושה עבודות לאנשים אז זה לא כדי לך https://www.prog.co.il/threads/תביעה-בעקבות-שימוש-בפונט-בשוגג-הצילו.589805/post-8195411
-
@מוטי-ברנד דייי חרטות, אתה באמת חושב שבשביל פונט הפרצו למחשב, נו באמת!
-
@אפרושי-מאיסורא תעשה מה שאתה רוצה אבל אני שמעתי מכלי ראשון סיפור שאיימו על מישהו לתביעה בגלל שהוא ישתמש בפונט לא קנוי
-
@מוטי-ברנד טוב.
-
@מוטי-ברנד לא הבנתי; הוא השתמש בזה לעצמו או שהוא השתמש בזה ברשתות חברתיות?
-
@אלעזר-חיים אמר בבקשת פונטים חדשים:
@מוטי-ברנד לא הבנתי; הוא השתמש בזה לעצמו או שהוא השתמש בזה ברשתות חברתיות?
לשימוש מסחרי - כך כתוב במקור
-
@אלעזר-חיים הוא רבי בחיידר והוא עשה עלון לחיידר בירושלים והעלון הגיע לבית שמש לבית כנסת והבעל הבית של פונטייפ היה שם והוא ראה את זה ואז הוא הגיע לחיידר ואמר להם שאו שהם קונים חבילה של פונטים ב3000 או תביעה בבית משפט ורק בגלל שהוא חרדי וזה מוסד אז הציע להם פשרה
אבל שתדע לך שזה בכלל בכלל לא שטויות על זכויות יוצרים אפשר להגיע לסכומים אדירים של נזק -
@מוטי-ברנד אמר בבקשת פונטים חדשים:
@אלעזר-חיים הוא רבי בחיידר והוא עשה עלון לחיידר בירושלים והעלון הגיע לבית שמש לבית כנסת והבעל הבית של פונטייפ היה שם והוא ראה את זה ואז הוא הגיע לחיידר ואמר להם שאו שהם קונים חבילה של פונטים ב3000 או תביעה בבית משפט ורק בגלל שהוא חרדי וזה מוסד אז הציע להם פשרה
סיפור אמיתי???
-
@אריה-דבי-עלאי 100% שמעתי את זה מכלי ראשון!!!!!!!!
-
@אפרושי-מאיסורא אמר בבקשת פונטים חדשים:
אם למישהו יש פונטים חדשים (2019 2020) כי כל הפונטים שיש לי ישנים, תודה.
אני גרפיקאי ואני יכול להגיד לך שיש לי חבר שעיצב איזה שהוא מודעה קטנה בעיתון מקומי במודיעין עילית והוא השתמש שם עם איזה פונט שהוא היה גנוב בקיצור בלי שהוא קנה את זה, ואחרי תקופה קצרה הוא קיבל מכתב מעורך דין של החברה לתביעה לבית משפט! וזה יכול להסתכם בעשרות אלפי!! שקלים, בסוף הוא הגיע איתם להסדר טיעון מחוץ לבית משפט אבל עדיין הוא היה צריך לשלם כמה אלפי שקלים, ובנוסף לשלם על החבילה שהם הציעו לו.
אז מה שאתה טוען כאן @אפרושי-מאיסורא אמר בבקשת פונטים חדשים:
@מוטי-ברנד דייי חרטות, אתה באמת חושב שבשביל פונט הפרצו למחשב, נו באמת!
זה ממש לא רלוונטי, הם לא אמורים לפרוץ לך במחשב..
ומה ש @מוטי-ברנד הביא מאליהו פריד, זה עוד טוב, אליהו פריד הוא אחד משלנו ולכן הוא מרחם על האנשים ולא תובע כאלה סכומים אדירים, אבל אם תיקח חברות יותר גדולות כמו אאא או פונטביט וכו', יש להם מחלקה שלימה רק לזה.. ואם תשאל איך הם יכולים להעלות עליך, פשוט מאוד כל אחד שקונה אצלהם פונטים הוא מקבל רישיון והם שואלים אותך הכל! ת"ז שם ומשפחה, טלפון ואפי' כתובת מגורים, וכשהם רואים בעיתון מודעה עם החתימה שלך, אז הם יכולים לדעת מי אתה ואז הם בודקים במערכת אם אתה רשום והאם יש לך רישיון ואיזה פונט קנית, ואם אין את החתימה שלך, הם פשוט מתקשרים לבעל העסק בתמימות ושואלים אותו, תגיד מי עשה לך את הגרפיקה המצוינת! הזאת, ואז בעל העסק ישמח להעביר את המידע שלך, נכון? א. כי הוא נהנה ממך ב. כי בטח תשתח שהוא ימליץ אותך לאחרים, לא? ואז תוך דקות הם עולים עליך, זה סיפורים שקורים כל יום! וזה מעוגן בחוק לגמרי, ואגב אותו דבר גם עם תמונות, יש כל מיני מאגרים שמסתובבים אצל הרבה אנשים ורובם הגדול גנובים, וגם שם אתה חשוף לתביעה.
ואיך אמר לי החבר ההוא שהסתבכך עם החברה של הפונטים, אל תעשה את השטות שעשיתי תשקיע קצת כסף עכשיו מאשר תצטרך לשלם הרבה יותר (והוא לא דיבר על הפחד והעוגמת נפש)
אבל אני יכול להבין שאחד שלא עובד בתחום לא יהיה מעוניין לשלם כסף על זה, ובדיוק בשביל זה יש כמעט לכל חברה פונטים שהם משווקים חינמי! לשימוש מסחרי, תעשו חיפוש בפרוג ותראו שאליהו פריד העלה כמה וכמה פונטים מעולים בחינם, וגם ל-אאא יש כמה וכמה פונטים טובים, יש את הסדרה של גוטמן במחשבים שזה בחינם (אף גרפיקאי לא ישתמש עם זה, אבל לבן אדם רגיל זה מצוין).@אפרושי-מאיסורא אמר בבקשת פונטים חדשים:
@FSHLOMO כוונתי חדשים - מענינים בסטייל , פונטים יחודיים בעברית כמובן.
ואם אתה רוצה כאלה פונטים, לצערי זה רק בכסף לדוגמא חברת פונטביט מוציאה כל שנה פונטים חדשים וזה מככב בכל העיתונים
בהצלחה. -
@שלמה-ויסברג לאור כל הנ"ל, מה יעשה אדם שיש לו פונטים שמותרים לשימוש אישי ולא מסחרי, מה הוא אמור לעשות בכדי שלא להסתבך?
האם יש דרך למחוק אותם? מהי?
ומה יעשה אם הפונט הזה היה חינמי ועכשיו מוכרים אותו? -
@שלמה-ויסברג לאור כל הנ"ל, אם יש לי פונטים שמותרים לשימוש אישי ולא מסחרי מה אני אמור לעשות בכדי שלא להסתבך?
האם יש דרך למחוק אותם? מהי?
ומה אעשה אם הפונט הזה היה חינמי ועכשיו מוכרים אותו?א. לא להשתמש עם שום פונט שאין לך מידע מדויק שזה לא חינמי.
ב. יש תוכנה כזאת שמוחקת פונטים לא חוקיים, תחפש בפרוג, אליהו פריד העלה את זה בעבר.
ג. למיטב ידיעתי אין כזה דבר, (שמעתי פעם שיש חברה מסוימת ששיווקה פונטים חינמיים ועכשיו הם מכרים את זה, אבל לא נתקלתי בזה), בכל אופן כל החברות הגדולות לא עשו את זה עד היום, פונטים שהם שיווקו חינמי נשאר חינמי, עיין ערך גברת לוין, אידיישקייט בולד, של אאא וכן על זה הדרך.
בהצלחה. -
@שלמה-ויסברג אני מתכוון לפונט "אלמוני" שהיה פעם חינמי ועכשיו עולה כסף
-
@שלמה-ויסברג אני מתכוון לפונט "אלמוני" שהיה פעם חינמי ועכשיו עולה כסף
פונט אלמוני אף פעם לא היה חינמי, אין סיכוי, לי יש את אלמוני וכל משקל שלו עולה קרוב ל-500! שקל.
ואגב בזה הם הכי הכי עוקבים, בגלל שזה פונט כזה פופולרי. -
-
@שלמה-ויסברג עיין כאן
https://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t466785זה חתום לי..
בכל אופן כאן תוכל לראות את כל הפונטים החינמיים שלהם -
האם יש דרך למחוק אותם?
@שלמה-ויסברג אמר בבקשת פונטים חדשים:
ב. יש תוכנה כזאת שמוחקת פונטים לא חוקיים, תחפש בפרוג, אליהו פריד העלה את זה בעבר.
@שלמה-ויסברג, למה צריך תוכנה בשביל מחיקת גופנים?
מה לא טוב, דרך: לוח הבקרה > מראה והתאמה אישית > גופנים... בחירת גופן > מחק.