גוגל טרנסלייט - תרגום דפי אינטרנט בפיירפוקס | טמפרמונקי 🐵
-
שלום לכולם!!
יש סקריפט מאוד שימושי לאנשים מסוימים, אני משתמש בו מידי פעם ולא שמתי לב כמה זה יכול לעזור להרבה אנשים.
כל מי שמשתמש בדפדפן גוגל כרום, נהנה מהפיצ'ר המעולה שמשלב את גוגל טרנסלייט בתוך הדפדפן, ואפשר לתרגם איתו דפים שלמים בלחיצת כפתור ואפילו אפשר לעשות שזה יעשה את זה אוטומטי בלי לבקש בכלל. אני מבין שהמון אנשים משתמשים בזה (אני אישית לא אוהב את זה ולטעמי זה משבש את כל מבנה האתר. אני מעדיף בעת הצורך, לתרגם פיסקה-פיסקה עם תוכנת תרגום כמו Qtranslate וכדו') וזה דבר שהוא בסיסי ביותר.לכן כל פעם כשמישהו נתקל בפיירפוקס, התלונה הראשונה ששומעים ממנו זה - אין בזה גוגל טרנסלייט.. (וגם עוד דברים, אבל לא כרגע..) וזה תכלס דבר שמציק להרבה אנשים.
אז כדאי לדעת שיש דרך להשתמש בגוגל טרנסלייט לתרגום אתרים בצורה חלקה כמעט כמו בכרום וזאת - על ידי הכנסה של הוידג'ט של גוגל טרנסלייט לאתר המבוקש, על ידי קוד JavaScript, שרץ אוטומטי בתוסף כמו טמפרמונקי.
לא הבנתם? לא משנה. זה לא מסובך.למי שאין עדיין טמפרמונקי - היכנסו לכאן תנסו להבין את ההסבר ותתקינו אצלכם בדפדפן. אחרי זה תחזרו לכאן ותמשיכו לשלב הבא.
למי שיש את התוסף ויודע טיפה איך עובדים איתו - פשוט לחצו כאן להתקנת הסקריפט של גוגל טרנסלייט.
הסקריפט המעולה הזה פותח על ידי טיפוס נחמד בשם Jefferson "jscher2000" Scher, האיש בעניין של פיירפוקס חזק והוא ממש 'מֵיישיב' בתמיכה של פיירפוקס..
כרגע שהסקריפט מותקן - בכל אתר שניכנס - כשנלחץ על הסמל של טמפרמונקי בשורת התוספים יופיע התפריט הזה (בערך):
לחיצה על הכפתור 1 איפה שאין שום טקסט - פשוט תוסיף את הוידג'ט של טרנסלייט לדף - כזה דבר:
אם לוחצים על auto-inject on XXX - מה שמסומן בצילום במספר 2 - זה יגדיר לטמפרמונקי להכניס תמיד את הוידג'ט באתר הזה. וכך בעצם זה יהיה כמו בכרום, בכל פעם שנכנסים לאתר - אוטומטית יתורגם כל הדף.
כדי לבטל את ההכנסה האוטומטית - לוחצים על stop כמו כאן -שימו לב כמה הערות -
א' יש אתרים שכתובת הדומיין שלהם משתנה (לדוגמא באיביי לפעמים נפתחים מוצרים תחת הדומיין il.ebay.com ולפעמים תחת ebay.com הרגיל) כך שתצטרכו להגדיר את כל הדומיינים הללו כדי שיעבוד חלק.
ב' שימו לב לא להתבלבל בין כתובת האתר עצמה לבין כתובות של שירותי CDN או כתובות של שירותי נטפרי המשולבים בכל דף. פשוט תכניסו רק את הכתובת שאתם רואים בשורת הכתובת בדפדפן. כל השאר אפשר להתעלם.לשאלות נוספות הגיבו כאן.
בהצלחות