האם אפשר לעלות לביוס שתי מערכות הפעלה ע''י פיצול מחיצות
-
@ISASHR-MAMAN אמר בהאם אפשר לעלות לביוס שתי מערכות הפעלה ע''י פיצול מחיצות:
@ISASHR-MAMAN או אם אפשר לעלות מערכת אחרת לא של וינדוס אלא סתם מערכת
כן. ברור מה חשבת
@ISASHR-MAMAN אמר בהאם אפשר לעלות לביוס שתי מערכות הפעלה ע''י פיצול מחיצות:
@ISASHR-MAMAN איך אני מעלה את זה בביוס
איך שמעלים את וינדוס
אולי תואיל בטובך לשאול שאלות מוגדרות יותר
-
@ISASHR-MAMAN אני לא מיבין גדול
-
@ISASHR-MAMAN אם פיצלת את המחיצות - כן. זה לא יפגע בוינדוס
למה אתה שואל כל שאלה בהודעה נפרדת?גם אני לא מיבין גדול
(היה פה אחד אברך מייבין אבל נראה שהוא פרש) -
@ISASHR-MAMAN הלווו תיזהר לא לגעת בטעות במחיצה של הוינדוס
אם תיגע בה היא תימחק..
זהירות -
@chv אמר בהאם אפשר לעלות לביוס שתי מערכות הפעלה ע''י פיצול מחיצות:
פעם שיניתי בטעות בניהול דיסקים את המחיצה הראשית של ה-C ולא הצלחתי להעלות את ווינדוס גם דרך הביוס [כי זה זיהה רק ולא כל תת מחיצה]- אתה יכול בבקשה להסביר ךי איך הייתי יכול כן להעלות אותו
בתודה מראש -
@chv אמר בהאם אפשר לעלות לביוס שתי מערכות הפעלה ע''י פיצול מחיצות:
@MERS כנראה מה שהיה במקרה שלך זה שנמחק המחיצה של הבוט (וזה צריך להגדיר דרך הביוס כדי לתקן. או הכי נוח פשוט להריץ תיקון אתחול דרך דיסק התקנה של וינדוס)
מה זה נקרא נמחק המחיצה של הבוט [אני בור גמור בעניין- מה זה בכלל בוט (אני יודע לעבוד בזה אבל לא מה נקרא איך)]- אני שיניתי רק את המחיצה הראשית של הדיסק
-
אני תגיד לי יש מצב שאתה מסביר לי איך בדיוק אני מעלה את זה שלא יקרא שאני ימחק את הכונן C
-
@MERS בוט זה פרוטוקול שבו מחשבים משתמשים כדי ליצור את ההתחלה של ההתחלה של מערכות הפעלה. זה הפרוטוקול שממנו מתחילה כל מערכת הפעלה לרוץ.
כל מערכת הפעלה שמותקנת במחשב - יש לה היכן שהוא במחיצה - את המיקום של קובץ הבוט (תלוי בתצורת הבוט - היום יש כמה - legacy או UEFI וכו') שהוא מורה למחשב מאיפה להתחיל ואיפה לגמור.
אם בטעות זה הסתבך ועכשיו המחשב לא מוצא את קובץ\מיקום\סביבת הבוט - אתה צריך לתקן את זה איכשהו. או שתתקן ידנית דרך הביוס של המחשב - אם הביוס תומך - ליצור מיקום חדש לבוט ולהגדיר את המיקום הנכון לקובץ הבוט.
או כמו שכתבתי - להשתמש בדיסק התקנה של וינדוס יש שם פיצ'ר של תיקון אתחול, מה שפותר כאלו בעיות.@ISASHR-MAMAN אין לי בדיוק איך להסביר לך קונקרטית. אם יש כאן מישהו יותר בראש של זה ממני (יש כאן מספיק כאלה) שיסביר.
נ.ב. לא שזה כזה תיירה גדולה -
@ISASHR-MAMAN לאאא אני לא מסביר את זה
מי שמבין בזה שיסביר לך -
@ISASHR-MAMAN לא ממש הבנתי מה אתה רוצה, להתקין עוד מערכת הפעלה? נורא פשוט, אחרי הפיצול למחיצות, כשתעלה את ההפעלה שאתה רוצה להתקין מהביוס בתהליך ההתקנה תבחר במחיצה החדשה (הריקה).. אם תתקין לינוקס נוסף על ווינדוס הוא יתקין grub אוטמט רק שים לב שאתה בוחר בהתקנה לצד ווינדוס. ב-2 ווינדוס נדמה לי שזה מנהל איתחול אחר שמובנה בווינדוס 10 לכן אם תתקין 7 אחרי 10 אני לא בטוח שזה יהיה פשוט כמו להפך..
אם התכוונת ל2 איתחולים על דיסקונקי אחד יש מדריך של @ביוס כאן אבל ממה שניסיתי אם אתה עושה צריבה עם רופוס ואחרי זה מחיצה אתה בכלל לא רואה את המחיצה הנוספת בווינדוס כך שאין דרךלהעתיק את הקבצים ידנית (אולי אפשר לפצל ולהעתיק ידנית בלי רופוס בכלל - לא ניסיתי. גם יכול להיות שזה קשור לסוג המחיצה).
בכל מקרה שים לב! מחיקת מערכת הפעלה נוספת לאחר התקנתה קצת מסובכת בחלק מהמקרים. בהצלחה ומקווה שעזרתי..