עזרה | קניית מחשב מעלי-אקספרס - זהירות מהונאה!!
-
@bugs-bunny @בעל-כנפיים
ממש ממש לא. נראה לי שאתם רואים את הדברים המפורסמים ולא את האלה שמשתמשים בהם היום בפועל.
תעזרו יום אחד למישהו שפרצו לו, זה נותן המון לחיים, וזה גם די (במחילה) מגניבאגב @bugs-bunny אתה מדבר על נייעס בדארק ווב, לא על תוכנות פעילות, אפילו לא על קבוצות שתוקפות באופן פרטי לאנשים אקראיים
@שלץ אני יכול לתת תמיכה ריגשית... במחשבים אני לא משהו
-
@שלץ מי שציינתי מאוד פעילים
-
@שלץ זה לא נעייסה זה קבוצות פעילות ולא, אף אחד לא פורץ לפרטים.
זה לא משתלם, יותר ארגונים. -
@בנימין-מחשבים אז אולי המבינים בתחום יוכלו להמליץ לנו איזה אתר פחות אמין ואיזה אתר יותר אמיין...!! זכור לי שאישהוא יש פורום שלם על זה....
@ע-ה-דכו-ע -
אני רק רוצה להקדים שאני לא מבין גדול במחשבים ובמעבדים,
אבל יש דברים שגם אדם פשוט יכול להבחין.לאחרונה אני מחפש לקנות מחשב נייד, ואז עלה ברעיוני אולי לקנות מעלי-אקספרס.
ואכן נכנסתי לאאתר של עלי-אקספרס וכמו חרדי אמיתי
עשיתי סינון חיפוש מהזול ליקר, ואכן היה שמה מציאות מטורפות, מחשבי גיימניג הזוים ב-700\800 ש"חאבל האמת שזה הדליק לי נורה אדומה, מי ימכור לך מחשב גימיניג עם מעבד i9 בכזה מחיר, נשמע לא ריאלי.
לכן ירדתי למפרט הטכני של המחשב, העתקתי אותו ונתתי לג'ימיני וקלוד לעבור על זה,
והתוצאות היו מחרידות,הרי הם לפניכם בספויילר
רק אני רוצה לציין שזה לא במחשב ספציפי אחד אלא זה שיטה שחוזרת על עצמה בכמה מחשבים שבדקתי,
ג'ימני
חד-משמעית מחרטטים אותך. המפרט שצירפת הוא דוגמה קלאסית להונאה או הטעיה בעלי אקספרס, והדגלים האדומים זועקים מתוכו:
סתירה חזקה במעבד: למטה במפרט כתוב בפירוש שדגם המעבד הוא Intel Celeron (מעבד בסיסי, חלש מאוד וישן), בזמן שבשדות אחרים זורקים שמות מפוצצים כמו "Intel Core i9". זו שיטת מצליח שנועדה לתפוס אנשים שמסתכלים רק על מילים נוצצות.
רכיבים שלא תואמים את המחיר: מוצהר כאן שיש 32GB RAM ו-2TB SSD במחיר של 700 ש"ח. כונן SSD אמיתי בנפח 2 טרה לבד עולה יותר מהמחיר של כל המחשב הזה. בכتובים כאלו מדובר בדרך כלל בכונן פלאש זול (כמו 64GB) שעבר זיוף תוכנתי כדי לזייף את נפח האחסון במערכת ההפעלה.
תרגום מכונה הזוי: שורות כמו "כימיקל מודאג" או "אביון" הן תוצאה ישירה של תרגום אוטומטי עילג של המוכר (שחיבר מילים כמו "Poor" או מונחים טכניים באנגלית), מה שמעיד שמדובר במוכר מפוקפק שאין לו מושג מה הוא מוכר.
זה מחשב חלש להחריד (סלרון ישן עם אחסון מזויף) שיתקע כבר בפתיחת עמוד גוגל כרום ראשון. עדיף להתרחק.
קלוד
זה נראה בעייתי מאוד - יש כאן כמות גדולה של דגלים אדומים קלאסיים למפרט מזויף/הונאה. הנה הבעיות שזיהיתי:
סתירות פנימיות חמורות:
מותג גרפיקה = Intel, אבל דגם כרטיס המסך = R9 270 - זה כרטיס מסך של AMD Radeon, לא אינטל בכלל. שני שדות סותרים לחלוטין.
16 ג'יגה-בייט "זיכרון וידאו" (VRAM) - זה אבסורדי. גם כרטיסי מסך נפרדים חזקים היום (כמו RTX 4080) לא תמיד מגיעים ל-16GB, וזה בטח לא מתאים לגרפיקה משולבת או לכרטיס ישן כמו R9 270 (שהיה לו במקור 2-4GB בלבד).
DDR3 - סוג זיכרון שכבר לא בשימוש שנים רבות. מעבד עם 10 ליבות שתומך ב-Windows 11 לא אמור לעבוד עם DDR3.
יחס גובה-רוחב 4:3 מול רזולוציה 1920x1080 - הרזולוציה הזו היא יחס 16:9, לא 4:3. סתירה ברורה.ממדים לא הגיוניים:
33.5×22.5×4 מ"מ - עובי של 4 מילימטר זה בלתי אפשרי פיזית למחשב נייד (זה עובי של כמה דפי נייר). כנראה טעות בין מ"מ לס"מ, אבל זה מעיד על מפרט שהודבק/נוצר אוטומטית בלי בדיקה.
מחיר לא ריאלי:
800 ש"ח (כ-220$) עבור מחשב עם מעבד 10 ליבות, 16GB RAM, 1TB SSD, ומסך IPS - המחיר הזה נמוך בעשרות אחוזים ממה שהיה עולה גם אם המפרט היה אמיתי (חלקים אלו לבד שווים הרבה יותר בשוק הסיטונאי).
סימנים נוספים:
הכתיב "İntel" עם נקודה טורקית מוזרה - מעיד על ליסטינג שהודבק ממקור אחר בלי עריכה.
"בסיס תדר (GHz)4" - ניסוח שבור, כנראה תרגום/יצוא אוטומטי לא תקין.
מקור: China Mainland - לא בעייתי כשלעצמו (הרבה מוצרים לגיטימיים מגיעים משם), אבל בשילוב עם כל השאר זה מחזק את התמונה.המסקנה שלי: זה נראה כמו ליסטינג עם מפרט "מנופח" או מבולבל - כנראה גנרטור אוטומטי של מודעות שערבב שדות מכמה מוצרים שונים, או שהמוכר בכוונה ניפח נתונים כדי למשוך קונים. אני לא ממליץ לקנות בלי לבדוק לעומק את חנות המוכר (דירוגים, ביקורות, כמה זמן פעיל) ובלי לוודא זכות החזרה.
רק אציין שזה תגובתם על שני מחשבים שונים זה מזה.
אז אם החלטתם כן לקנות מחשב מעלי-אקספרס כדאי מאוד שתבדקו טוב טוב אם אתם לא זורקים את כספכם לידיים סיניות מרושעות...

שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות