בקשת מידע | מחשב כף יד בהכשר בד"ץ רבי עמרם פריד
-
מורי ורבותיי!
לגבי קורא ספרים, כבר היו חכמים שניסו את זה בעבר.
אחד המפורסם שבהם אולי, קראו לו גולדברג, זה שמכין את המחשב של ישיבת קפלן ועוד (מחשבה טובה נראה לי משהו כזה).
אני מעריך אותו מאד, הוא עושה פעילות גדולה מאד, אבל כולנו יודעים שהפרויקט ההוא נפל ולא המשיך, קראו לזה נוק נקי, אחרי כמה שניות זה נגמר ולא המשיכו לשווק את זה.ויותר מכך, הרבה אנשים חשבו שזה סמארטפון לאורך כל הדרך, ועד היום הזה עדין חלק גדול מהציבור בטוח בזה.
למי שמסתפק, כמעט בכל מקום ציבורי שהוכלים עם זה מקבלים הערות כמו "בבקשה לא להוציא את זה כאן זה חילול השם ופריצת גדר" או "הרבנים אסרו להשתמש בכאלה כלים" וכל מיני מלבין פני חבירו ברבים למיניהם.והוא הדין לכל מכשיר שהוא בגודל של טטריס או אפילו יותר, קל וחומר פחות.
עד שמצאנו את המכשיר הזה עברנו על אינספור מכשירים, המטרה היתה להגיע לכלי שאין בו שום חשש נראות 'כלים' משום כיוון שהוא, שאפילו תינוק בן יומו לא יהיה לו שום צד שזה כלי לא כשר או שזה מחשב או משהו כזה.
אדרבה! אם מישהו ימצא דרך שיהיה משהו נוח יותר והמעלה הזו לא תיפול בכלל אפילו במשהו - מצוין!
כעת הערה חשובה מאד מאד!
אתם חושבים (ככה רואים מתוך הדיבורים שלכם) שמזמינים את זה מאלי אקספרס או משהו, ולמה כל הבלאגן הזה וכו'.
אז בא נעמיד כמה דברים על מקומם, להבין במה מדובר כאן.ראשית, המכשיר הזה מגיע עם מקלדת אנגלית!
אנחנו בעצמינו (כלומר הרב החפץ בעילום שמו) הלכנו וייצרנו בנפרד את העברית למקלדת, עם הגודל והבצע הנכונים וכו', והרכבנו את זה על כל מכשיר כמו שצריך, ואגב זה מגיע מהיצרן עם כל מיני מדבקות מקושקשות, אנחנו ניקינו הכל, שמנו מדבקה של ההכשר במקום זאת, הכל צבעוני וחתוך כמו שצריך בגודל הנכון, וכי מישהו חושב שכל זה לא עולה כסף וזמן?שנית, כל אחד כאן חושב שהוא יכול לפתח לזה מערכת הפעלה, זה ממש לא מדויק, אחרי הפעם הראשונה תמצא אולי מאה באגים שלא חשבת עליהם, ואח"כ עוד 50 ואח"כ עוד 20 ואח"כ כל הזמן תמצא עוד כמה דברים לתקן, יקח לך תקופה לא מבוטלת להגיע למקום הזה.
וקודם אמרתי שהיה הפסדים, אני מתכוון להפסדים פיזיים, אם צרבת גרסה נעולה על מכשיר, והתברר שיש בזה באג, ואז יצרת גרסה חדשה יותר, מה תעשה עם הישן? הרי אי אפשר למכור אותו!
ואחרי כל זה, המחיר נשאר בערך אותו מחיר, למרות שכיום כל מי שקונה אפילו גרביים בארץ זה עולה פי 4 אולי מאלי אקספרס בגלל שהביאו לך זה על מגש של זהב בלי התמנות ובלי בירוקרטיות ובלי כל השטויות, וזה עוד בלי כל הטיפולים והפיתוחים וההכנות וכו'.
ולא דיברתי עדין על הרבה מכשירים בשווי אלפי שקלים שקנינו כדי לנסות את זה ואת זה ואת זה עד שהגענו למכשיר הזה ואמרנו הו! ברוך ה'! סוף סוף מצאנו את הדבר הרלוונטי.
כל מי שחושב שיש כאן איזה טריק או משהו קל או שעושים כסף וכדו', זו טעות חמורה מאד!
אף אחד לא היה מסכים להכנס לזה בכלל, אם היה יודע שזה מה שהולך לקרות, וגם אנחנו שנכנסנו לזה (יותר נכון הרב החפץ בעילום שמו), לא היה לו לרגע צד לעשות מזה כסף, הוא התכונן מראש לספוג הפסדים צורבים, המטרה היתה האידיאולוגיה!ובעה"י זה מצליח!
בהתחלה קנו אחד אחד, כיון שראו שיש ביקוש גדול מאד התחילו לקנות בכמויות, ועדין כל כמות שמגיעה מחוץ (ועוברת עבודה ידנית של הסרת מדבקות, הדבקה, צריבה, אריזה וכו'), הכל מוזמן וקנוי מראש מראש שיש ביקוש, אנשים מזמינים עוד לפני שזה הגיע.
ועדין לא אוחזים במקום שזה רווחי כל כך, אז קונים כמה עשרות, אולי אפילו מאה, זה עדין לא רווחי כל כך, צריך לקנות אלף או עשרת אלפים כדי שזה יהיה רווחי, וגם אז יצטרכו לשלם משכורת נפרדת לתהליך ההכשרה הפיזית של כל מכשיר כנ"ל.
אז רק שידעו:
- א. אי אפשר פשוט להזמין מחו"ל לבד, בלי העבודה הפיזית, וזה גם לא יוצא יותר זול לכאורה, אולי בכמה שקלים בודדים.
- ב. כל מי שרוצה לעזור מוזמן לעזור בייעוץ מקצועי וכו', אבל תדע מראש שהתיאוריה שלך שזה דבר פשוט כל כך, היא טעות מיסודה, מדובר על פרויקט מורכב וקשה ויקר מאד!
שנית, כל אחד כאן חושב שהוא יכול לפתח לזה מערכת הפעלה, זה ממש לא מדויק, אחרי הפעם הראשונה תמצא אולי מאה באגים שלא חשבת עליהם, ואח"כ עוד 50 ואח"כ עוד 20 ואח"כ כל הזמן תמצא עוד כמה דברים לתקן, יקח לך תקופה לא מבוטלת להגיע למקום הזה.
על מערכת הפעלה מלאהה וודאי, על מערכת שכל היכולת שלה היא להקליד טקסט, הרבה פחות
וקודם אמרתי שהיה הפסדים, אני מתכוון להפסדים פיזיים, אם צרבת גרסה נעולה על מכשיר, והתברר שיש בזה באג, ואז יצרת גרסה חדשה יותר, מה תעשה עם הישן? הרי אי אפשר למכור אותו!
שוב חבל, יש מסלול OTA כדי שתוכל לעדכן גם מכשיר צרוב
ב. כל מי שרוצה לעזור מוזמן לעזור בייעוץ מקצועי וכו', אבל תדע מראש שהתיאוריה שלך שזה דבר פשוט כל כך, היא טעות מיסודה, מדובר על פרויקט מורכב וקשה ויקר מאד!
דבר איתי באישי
ואל תשכח שאני כתבתי מפורש ש 350 שקל זה לא יקר בשום צורה במושגים של היום.
-
אם הבעיה זה לא הצורה שזה דומה למחשב אלא רק הכשרות
אז יש מכשיר כמעט מושלם
https://pomera.us/products/pomera-dm250us-1st-anniversary-bundle
אבל אני לא יודע אם הוא יכול להקליד בעברית
-
אם הבעיה זה לא הצורה שזה דומה למחשב אלא רק הכשרות
אז יש מכשיר כמעט מושלם
https://pomera.us/products/pomera-dm250us-1st-anniversary-bundle
אבל אני לא יודע אם הוא יכול להקליד בעברית
@hartkhartk $549.00 USD
-
@hartkhartk $549.00 USD
@ע-ה-דכו-ע נכון זה מכשיר יקר אבל בשביל מי שמקליד הרבה זה בהחלט שווה
-
מורי ורבותיי!
לגבי קורא ספרים, כבר היו חכמים שניסו את זה בעבר.
אחד המפורסם שבהם אולי, קראו לו גולדברג, זה שמכין את המחשב של ישיבת קפלן ועוד (מחשבה טובה נראה לי משהו כזה).
אני מעריך אותו מאד, הוא עושה פעילות גדולה מאד, אבל כולנו יודעים שהפרויקט ההוא נפל ולא המשיך, קראו לזה נוק נקי, אחרי כמה שניות זה נגמר ולא המשיכו לשווק את זה.ויותר מכך, הרבה אנשים חשבו שזה סמארטפון לאורך כל הדרך, ועד היום הזה עדין חלק גדול מהציבור בטוח בזה.
למי שמסתפק, כמעט בכל מקום ציבורי שהוכלים עם זה מקבלים הערות כמו "בבקשה לא להוציא את זה כאן זה חילול השם ופריצת גדר" או "הרבנים אסרו להשתמש בכאלה כלים" וכל מיני מלבין פני חבירו ברבים למיניהם.והוא הדין לכל מכשיר שהוא בגודל של טטריס או אפילו יותר, קל וחומר פחות.
עד שמצאנו את המכשיר הזה עברנו על אינספור מכשירים, המטרה היתה להגיע לכלי שאין בו שום חשש נראות 'כלים' משום כיוון שהוא, שאפילו תינוק בן יומו לא יהיה לו שום צד שזה כלי לא כשר או שזה מחשב או משהו כזה.
אדרבה! אם מישהו ימצא דרך שיהיה משהו נוח יותר והמעלה הזו לא תיפול בכלל אפילו במשהו - מצוין!
כעת הערה חשובה מאד מאד!
אתם חושבים (ככה רואים מתוך הדיבורים שלכם) שמזמינים את זה מאלי אקספרס או משהו, ולמה כל הבלאגן הזה וכו'.
אז בא נעמיד כמה דברים על מקומם, להבין במה מדובר כאן.ראשית, המכשיר הזה מגיע עם מקלדת אנגלית!
אנחנו בעצמינו (כלומר הרב החפץ בעילום שמו) הלכנו וייצרנו בנפרד את העברית למקלדת, עם הגודל והבצע הנכונים וכו', והרכבנו את זה על כל מכשיר כמו שצריך, ואגב זה מגיע מהיצרן עם כל מיני מדבקות מקושקשות, אנחנו ניקינו הכל, שמנו מדבקה של ההכשר במקום זאת, הכל צבעוני וחתוך כמו שצריך בגודל הנכון, וכי מישהו חושב שכל זה לא עולה כסף וזמן?שנית, כל אחד כאן חושב שהוא יכול לפתח לזה מערכת הפעלה, זה ממש לא מדויק, אחרי הפעם הראשונה תמצא אולי מאה באגים שלא חשבת עליהם, ואח"כ עוד 50 ואח"כ עוד 20 ואח"כ כל הזמן תמצא עוד כמה דברים לתקן, יקח לך תקופה לא מבוטלת להגיע למקום הזה.
ואחרי כל זה, המחיר נשאר בערך אותו מחיר, למרות שכיום כל מי שקונה אפילו גרביים בארץ זה עולה פי 4 אולי מאלי אקספרס בגלל שהביאו לך זה על מגש של זהב בלי התמנות ובלי בירוקרטיות ובלי כל השטויות, וזה עוד בלי כל הטיפולים והפיתוחים וההכנות וכו'.
ולא דיברתי עדין על הרבה מכשירים בשווי אלפי שקלים שקנינו כדי לנסות את זה ואת זה ואת זה עד שהגענו למכשיר הזה ואמרנו הו! ברוך ה'! סוף סוף מצאנו את הדבר הרלוונטי.
כל מי שחושב שיש כאן איזה טריק או משהו קל או שעושים כסף וכדו', זו טעות חמורה מאד!
אף אחד לא היה מסכים להכנס לזה בכלל, אם היה יודע שזה מה שהולך לקרות, וגם אנחנו שנכנסנו לזה (יותר נכון הרב החפץ בעילום שמו), לא היה לו לרגע צד לעשות מזה כסף, הוא התכונן מראש לספוג הפסדים צורבים, המטרה היתה האידיאולוגיה!ובעה"י זה מצליח!
בהתחלה קנו אחד אחד, כיון שראו שיש ביקוש גדול מאד התחילו לקנות בכמויות, ועדין כל כמות שמגיעה מחוץ (ועוברת עבודה ידנית של הסרת מדבקות, הדבקה, צריבה, אריזה וכו'), הכל מוזמן וקנוי מראש מראש שיש ביקוש, אנשים מזמינים עוד לפני שזה הגיע.
ועדין לא אוחזים במקום שזה רווחי כל כך, אז קונים כמה עשרות, אולי אפילו מאה, זה עדין לא רווחי כל כך, צריך לקנות אלף או עשרת אלפים כדי שזה יהיה רווחי, וגם אז יצטרכו לשלם משכורת נפרדת לתהליך ההכשרה הפיזית של כל מכשיר כנ"ל.
אז רק שידעו:
- א. אי אפשר פשוט להזמין מחו"ל לבד, בלי העבודה הפיזית, וזה גם לא יוצא יותר זול לכאורה, אולי בכמה שקלים בודדים.
- ב. כל מי שרוצה לעזור מוזמן לעזור בייעוץ מקצועי וכו', אבל תדע מראש שהתיאוריה שלך שזה דבר פשוט כל כך, היא טעות מיסודה, מדובר על פרויקט מורכב וקשה ויקר מאד!
אני מעריך אותו מאד, הוא עושה פעילות גדולה מאד, אבל כולנו יודעים שהפרויקט ההוא נפל ולא המשיך, קראו לזה נוק נקי, אחרי כמה שניות זה נגמר ולא המשיכו לשווק את זה.
בטח... זה היה מכשיר דפוק אימים, והוא עבד קשה כדי לחסום אותו - ומסתבר שזה הרס עוד יותר...
אין לך מושג כמה ד״ת הלכו לי לפח במכשיר הזה, כשהוא התאפס פתאום...
אני מדבר על אנדרואיד יציב!כמעט בכל מקום ציבורי שהוכלים עם זה מקבלים הערות כמו "בבקשה לא להוציא את זה כאן זה חילול השם ופריצת גדר" או "הרבנים אסרו להשתמש בכאלה כלים" וכל מיני מלבין פני חבירו ברבים למיניהם.
לא נכון. מעט מאוד מקומות, ואל תשכח שזה היה בעבר - כשהסמארטפונים היו קנים יחסית (הוא לא משווק את המכשיר לפחות עשור!!)
אם הראיה שלך ממכשיר זבל בן 15 שנה - אין כאן שום ראיה!
בכל מקרה - ברור שיש אלף מכשירים בכל גודל שתרצה, מבוססי אנדרואיד נורמלי.
אפשר אפילו לקחת אנדרואיד רגיל, ולשים עליו מסנן צבע. -
@לב-טוב אפשר תמונה מכווצת של המכשיר?
וכן האם אפשר למחוק ולערוך ואיך המערכת קבצים עובדת וכו'
האם אפשר להגדיר הערות שוליים או שייעלה לי מליונים לשלם למעמד שיעשה הכל מאפס.... -
רגע רגע רגע!
יש כאן טעות חמורה ביותר.
לפני שמדברים על כמה המכשיר עולה, בודקים כמה עולה המשלוח...
וכן, כמה עולה המכס.המכשיר ביחד עם המשלוח עולה כ300 ש"ח בערך, לפני המכס.
ולפני הדפסת המדבקות וחיכותכם והסרת המדבקות והדבקת המדבקות שכל זה לוקח שעות ומישהו צריך לשלם על זה.
ומה עם התשלום למפתח שעובד על המערכת ומכין אותה ומתחזק ומעדכן אותה, וצורב אותה אחד אחד? הוא לא צריך משכורת? (זה לא אני).ובכן, אני לא אומר שלא נשאר פה כמה אגורות, נשאר פה כמה אגורות, אבל האם זה שוה את כל ההשקעה? התשובה היא מבחינה כלכלית ברור שלא!
סתם הערה, מעניין שכל הנגנים והטלפונים הכשרים עולים באלי אקספרס בערך שליש או פחות - כולל משלוח, ורק בגלל הכשרות זה קופץ לפי 3 או פי 2 וחצי.
למה אני אומר את זה? לא כדי להעביר ביקורת דוקא, אלא כדי לומר שאם היה כאן ענין לעשות כסף, היה צריך לכמור את זה בפי 3, דהיינו לפחות 900 ש"ח...
אז מוכרים לך משהו מעובד הדק היטב מהתחלה ועד הסוף, ישר לידים בארץ וללא התמנה וכו', במחיר אלי אקספרס...
ומה אתה אומר? שזה עולה שם 40 דולר...
נו מה אני יכול לומר על דברים כאלה.
הוספה מהרב החפץ בעילום שמו ששלח לי באישי:
הם שואלים למה המחיר יותר ממה שמוכרים בעלי אקספרס ומע"מ.
הם לא לקחו בחשבון:- 1. משלוח מסין.
- 2. מע"מ ישראלי אם יצטרכו שהוא בחישוב בהתאם מה שמוכרים בארץ ולא על מה שקונים מסין.
- 3. אחוזים למשווקים.
- 4. משלוחים פנים ארציים אם יצטרכו.
- 5. רו"ח והצהרות.
- 6. פרסומות.
- 7. תמיכה טכנית ושירות לקוחות.
- 8. חומרי גלם לגיור המכשיר + עבודה + עלויות חמרי גלם של המדריכים.
- 9. עלויות מערכות פיתוח.
- 10. עלויות טלפוניה כולל הסרת פרסומות במסלול עסקי ויחידות בכמות גדולה.
- 11. זמן פיתוח וטיפול.
- 12. מכשירים שחוזרים מלקוחות שנשבר מסך וכיו"ב.
- 13. מכשירים שניתנים חינם להרבה גופים לבדיקות ואישורים רוחניים.
- 14. שדרוגי קושחה ותיקוני באגים על בסיס יומיומי. (ולא קושחה שנבנתה בכמה ימים)
- 15. מדריכים כתובה ומוקלטת.
- וכ"ז רק חלק.
לא לחינם הסקרים מצביעים על 80-90% מהעסקים שנסגרים זמן קצר לאחר פתיחתם.
-
רגע רגע רגע!
יש כאן טעות חמורה ביותר.
לפני שמדברים על כמה המכשיר עולה, בודקים כמה עולה המשלוח...
וכן, כמה עולה המכס.המכשיר ביחד עם המשלוח עולה כ300 ש"ח בערך, לפני המכס.
ולפני הדפסת המדבקות וחיכותכם והסרת המדבקות והדבקת המדבקות שכל זה לוקח שעות ומישהו צריך לשלם על זה.
ומה עם התשלום למפתח שעובד על המערכת ומכין אותה ומתחזק ומעדכן אותה, וצורב אותה אחד אחד? הוא לא צריך משכורת? (זה לא אני).ובכן, אני לא אומר שלא נשאר פה כמה אגורות, נשאר פה כמה אגורות, אבל האם זה שוה את כל ההשקעה? התשובה היא מבחינה כלכלית ברור שלא!
סתם הערה, מעניין שכל הנגנים והטלפונים הכשרים עולים באלי אקספרס בערך שליש או פחות - כולל משלוח, ורק בגלל הכשרות זה קופץ לפי 3 או פי 2 וחצי.
למה אני אומר את זה? לא כדי להעביר ביקורת דוקא, אלא כדי לומר שאם היה כאן ענין לעשות כסף, היה צריך לכמור את זה בפי 3, דהיינו לפחות 900 ש"ח...
אז מוכרים לך משהו מעובד הדק היטב מהתחלה ועד הסוף, ישר לידים בארץ וללא התמנה וכו', במחיר אלי אקספרס...
ומה אתה אומר? שזה עולה שם 40 דולר...
נו מה אני יכול לומר על דברים כאלה.
הוספה מהרב החפץ בעילום שמו ששלח לי באישי:
הם שואלים למה המחיר יותר ממה שמוכרים בעלי אקספרס ומע"מ.
הם לא לקחו בחשבון:- 1. משלוח מסין.
- 2. מע"מ ישראלי אם יצטרכו שהוא בחישוב בהתאם מה שמוכרים בארץ ולא על מה שקונים מסין.
- 3. אחוזים למשווקים.
- 4. משלוחים פנים ארציים אם יצטרכו.
- 5. רו"ח והצהרות.
- 6. פרסומות.
- 7. תמיכה טכנית ושירות לקוחות.
- 8. חומרי גלם לגיור המכשיר + עבודה + עלויות חמרי גלם של המדריכים.
- 9. עלויות מערכות פיתוח.
- 10. עלויות טלפוניה כולל הסרת פרסומות במסלול עסקי ויחידות בכמות גדולה.
- 11. זמן פיתוח וטיפול.
- 12. מכשירים שחוזרים מלקוחות שנשבר מסך וכיו"ב.
- 13. מכשירים שניתנים חינם להרבה גופים לבדיקות ואישורים רוחניים.
- 14. שדרוגי קושחה ותיקוני באגים על בסיס יומיומי. (ולא קושחה שנבנתה בכמה ימים)
- 15. מדריכים כתובה ומוקלטת.
- וכ"ז רק חלק.
לא לחינם הסקרים מצביעים על 80-90% מהעסקים שנסגרים זמן קצר לאחר פתיחתם.
@es0583292679 ובגלל שהפיתוח של זה לעניות דעתי לא כזו קשה.
אז במקום כל מה שציינת פה מקודם, שכל אחד יזמין מעלי אקספרס מכשיר, ויבוא ל'עמדות הכשרה' ובכך להוזיל את השוק. לא כך? (לא כזה מסובך להזמין, ולכאורה גם לא כזה מסובך להתקין. לא עדיף מאשר לנהל מערך שלם כפי שציינת?) -
@es0583292679 ובגלל שהפיתוח של זה לעניות דעתי לא כזו קשה.
אז במקום כל מה שציינת פה מקודם, שכל אחד יזמין מעלי אקספרס מכשיר, ויבוא ל'עמדות הכשרה' ובכך להוזיל את השוק. לא כך? (לא כזה מסובך להזמין, ולכאורה גם לא כזה מסובך להתקין. לא עדיף מאשר לנהל מערך שלם כפי שציינת?)@חובבן-מקצועי מותר להם לעשות מודל עסקי
ואם הם חושבים שזה הפתרון לציבור שלנו
יהיה חכם מצדם להיות מודל רווחי
אין שום סיבה לתקוף אותם על המחיר, מי שרוצה לייבא את זה לציבור במחיר זול יוצר שיעשה את זה.
Don't talk, just act
באופן כללי
אני חושב שזה רעיון מוזר אבל אם יש לו מבקשים למה לא
ואדרבה שיירוויחו כמה שיותר כסף כל עוד יש ביקוש... -
העלות של המכשיר ליבואן, כולל המשלוח ועלות הצריבה וכו', זה בערך המחיר = 350 ש"ח, הרווח הוא כמה שקלים בודדים באופן מגוחך לחלוטין!
למה כזה יקר? אני קניתי קארדפיוטר.
כמה כבר מסובך ליצור גירסה? (לא יצרתי עדיין בתכל'ס גירסה שלימה משל עצמי, אבל חבר שלי יצר גירסה מאפס עם קלוד, אין סיבה שלא אצליח גם..)אבל באמת ש350 שקל זה ל ממש לא כסף במושגים של היום בפרט כשמדובר על ייצור מיוחד וספציפי.
אם הבעייה היא שאין עברית, אפשר פשוט להוסיף מדבקה, לא כזה מסובך..
אלא אם כן אתה מדבר על ליצור מכשיר חדש לחלוטין, שיהיה עם מסך גדול יותר, מקלדת נורמלית, רק שפשוט יהיה מבוסס ESP33..
(אולי אפשר שהמכשיר המדובר ייראה יותר כמו מילונית.)אם צרבת גרסה נעולה על מכשיר, והתברר שיש בזה באג, ואז יצרת גרסה חדשה יותר, מה תעשה עם הישן? הרי אי אפשר למכור אותו!
בשביל זה לא צורבים גירסה נעולה. פשוט טוענים אותה דרך לאנצ'ר. ורק אחרי שאתה מוודא שאין באגים, אתה צורב אותה על מכשיר בלי אפשרות לצריבה חוזרת.
ולא נראה לי שצריך לקחת כסף על הגירסה הזו, כמה משועממים - עובדים על זה יחד, מעלים לגיטהב, וסיימנו..
כמה משועממים - עובדים על זה יחד, מעלים לגיטהב, וסיימנו..
גם את קיידרואיד פיתח אחד מאלה שאתה קורא להם משועממים
-
רק נקודה אחת קטנה אבקש מהכותבים כאן לקחת לתשומת לב.
קל מאוד לכתוב: "כמה חובבנים / מתכנתים יתנדבו, נעלה משהו לגיטהאב, וכל אחד יזמין לבד מעלי אקספרס".
מי שאזנו קשבת, נא ונא אל תתנדבו להזיק.
מאחורי המכשיר הזה לא עומדת חברה גדולה עם משקיעים וכיס עמוק. עומד אברך שהוציא מכספו הפרטי עשרות אלפי שקלים, הזמין בפועל כמות גדולה של מכשירים, שילם על פיתוחים, ניסויים, תיקוני באגים, התאמות, צריבות, מדבקות, משלוחים, מכס, אישורים וכו' וכו', ולקח כאן סיכון כספי לא קטן בכלל, בשביל מוצר שמלכתחילה מיועד לציבור די מצומצם.
אחרי שכל זה כבר נעשה, הכי קל לבוא ולהגיד:
"מה הבעיה, נעלה קושחה לגיטהאב, כל אחד יזמין מעלי אקספרס, נעשה כמה עמדות צריבה וגמרנו".אבל תחשבו שניה מה יוצא מזה בפועל.
חסכתם לכמה עשרות אנשים כמה שקלים, ובאותו זמן יכול להיות שהשארתם אברך שהשקיע עשרות אלפי שקלים בשביל להביא את הדבר הזה לציבור, עם עשרות או מאות מכשירים במחסן שאין לו למי למכור.
זה לא מוצר רגיל שנמכר לכל העולם ויש לו מאות אלפי קונים.
כל הציבור ששייך בכלל לדבר הזה קטן מאוד.
מתוך כלל הציבור החרדי זה מיועד בעיקר לאברכים ובחורי ישיבות שצריכים מכשיר כזה, וגם מתוכם ברור שרק חלק יקנו.ממילא אין כאן איזה "שוק" גדול שאפשר לפתוח בו עוד ועוד פרויקטים מקבילים ולא קרה כלום.
אני עדיין לא נכנס בכלל לנושא של זכויות יוצרים וכו'. רק אומר דבר פשוט:
לפני שמישהו מתנדב להשקיע כמה לילות בשביל "להוזיל לציבור", כדאי לזכור שמישהו אחר כבר השקיע בזה הרבה יותר מכמה לילות, וגם הוציא בשביל זה מהכיס שלו עשרות אלפי שקלים.
ויש כאן עוד נקודה.
אם בסוף המיזם הזה ייפול והמכשירים יישארו במחסן, בפעם הבאה שמישהו יחשוב להשקיע מכספו כדי להביא לציבור מוצר מיוחד שאין לחברה גדולה שום סיבה מסחרית לייצר אותו — הוא יחשוב פעמיים.
כי בשביל מה לו לקחת את כל הסיכון, להזמין סחורה, לשלם על פיתוח ולעבוד חודשים, אם אחרי שהכול מוכן יבואו כמה אנשים בכוונות הכי טובות בעולם, "יתנדבו לטובת הציבור", ובפועל ישאירו אותו עם כל ההשקעה?
רוצים לעזור? אדרבה, נשמח מאוד. תייעצו, יש הרבה מאוד במה לעזור.
אבל נא ונא, אל תתנדבו דווקא לעשות דבר שבסופו של דבר עלול להשאיר את מי שכבר השקיע כאן עשרות אלפי שקלים עם המכשירים במחסן.
-
רק נקודה אחת קטנה אבקש מהכותבים כאן לקחת לתשומת לב.
קל מאוד לכתוב: "כמה חובבנים / מתכנתים יתנדבו, נעלה משהו לגיטהאב, וכל אחד יזמין לבד מעלי אקספרס".
מי שאזנו קשבת, נא ונא אל תתנדבו להזיק.
מאחורי המכשיר הזה לא עומדת חברה גדולה עם משקיעים וכיס עמוק. עומד אברך שהוציא מכספו הפרטי עשרות אלפי שקלים, הזמין בפועל כמות גדולה של מכשירים, שילם על פיתוחים, ניסויים, תיקוני באגים, התאמות, צריבות, מדבקות, משלוחים, מכס, אישורים וכו' וכו', ולקח כאן סיכון כספי לא קטן בכלל, בשביל מוצר שמלכתחילה מיועד לציבור די מצומצם.
אחרי שכל זה כבר נעשה, הכי קל לבוא ולהגיד:
"מה הבעיה, נעלה קושחה לגיטהאב, כל אחד יזמין מעלי אקספרס, נעשה כמה עמדות צריבה וגמרנו".אבל תחשבו שניה מה יוצא מזה בפועל.
חסכתם לכמה עשרות אנשים כמה שקלים, ובאותו זמן יכול להיות שהשארתם אברך שהשקיע עשרות אלפי שקלים בשביל להביא את הדבר הזה לציבור, עם עשרות או מאות מכשירים במחסן שאין לו למי למכור.
זה לא מוצר רגיל שנמכר לכל העולם ויש לו מאות אלפי קונים.
כל הציבור ששייך בכלל לדבר הזה קטן מאוד.
מתוך כלל הציבור החרדי זה מיועד בעיקר לאברכים ובחורי ישיבות שצריכים מכשיר כזה, וגם מתוכם ברור שרק חלק יקנו.ממילא אין כאן איזה "שוק" גדול שאפשר לפתוח בו עוד ועוד פרויקטים מקבילים ולא קרה כלום.
אני עדיין לא נכנס בכלל לנושא של זכויות יוצרים וכו'. רק אומר דבר פשוט:
לפני שמישהו מתנדב להשקיע כמה לילות בשביל "להוזיל לציבור", כדאי לזכור שמישהו אחר כבר השקיע בזה הרבה יותר מכמה לילות, וגם הוציא בשביל זה מהכיס שלו עשרות אלפי שקלים.
ויש כאן עוד נקודה.
אם בסוף המיזם הזה ייפול והמכשירים יישארו במחסן, בפעם הבאה שמישהו יחשוב להשקיע מכספו כדי להביא לציבור מוצר מיוחד שאין לחברה גדולה שום סיבה מסחרית לייצר אותו — הוא יחשוב פעמיים.
כי בשביל מה לו לקחת את כל הסיכון, להזמין סחורה, לשלם על פיתוח ולעבוד חודשים, אם אחרי שהכול מוכן יבואו כמה אנשים בכוונות הכי טובות בעולם, "יתנדבו לטובת הציבור", ובפועל ישאירו אותו עם כל ההשקעה?
רוצים לעזור? אדרבה, נשמח מאוד. תייעצו, יש הרבה מאוד במה לעזור.
אבל נא ונא, אל תתנדבו דווקא לעשות דבר שבסופו של דבר עלול להשאיר את מי שכבר השקיע כאן עשרות אלפי שקלים עם המכשירים במחסן.
-
עם עשרות או מאות מכשירים במחסן שאין לו למי למכור.
לא נכון...
הכל מוזמן וקנוי מראש מראש שיש ביקוש,
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות