הצעת ייעול | רזא דשבתי שיתופי
-
@ברי-קלמנוביץ ההצלחה המסחררת של רזא דשבתאי, הצליחה רק בזכות זה שמשפ' פרנקל הקימה כולל גדול ורציני שלמדו את כל הספרים של המסכת ועפ"ז כתבו את כל הספר הנפלא שלהם.
ברעיון הנפלא כאן, אין לו כסף ולא כולל....@מ-נ-ח-ם
אתה צודק לגמרי, אבל לדעתי דווקא פה הכח של עם ישראל, כי אני מאמין שאני לא היחיד שראה את רזא דשבתי, והיצטערתי על זה שזה לא קיים על כל הש"ס והתעורר בי רצון לעשות גםן כזה לעוד מסכתות.
מספיק שכ"א יעבוד על מסכת אחת שהוא בין כה לומד ומפרשים שהוא בין כה פותח ושאלות שהוא בין כה רואה על הדרך ופשוט לרשום ולשלוח לאתר משותף, לדעתי כדי שזה יצליח לא צריך כסף ולא צריך כולל, צריך חבר'ה שירימו את הכפפה וירתמו פשוט לשתף.
אולי אני טועה? -
@מ-נ-ח-ם
אתה צודק לגמרי, אבל לדעתי דווקא פה הכח של עם ישראל, כי אני מאמין שאני לא היחיד שראה את רזא דשבתי, והיצטערתי על זה שזה לא קיים על כל הש"ס והתעורר בי רצון לעשות גםן כזה לעוד מסכתות.
מספיק שכ"א יעבוד על מסכת אחת שהוא בין כה לומד ומפרשים שהוא בין כה פותח ושאלות שהוא בין כה רואה על הדרך ופשוט לרשום ולשלוח לאתר משותף, לדעתי כדי שזה יצליח לא צריך כסף ולא צריך כולל, צריך חבר'ה שירימו את הכפפה וירתמו פשוט לשתף.
אולי אני טועה?ראשית, אני מצטער ע"כ שאני קצת הורס את כל התוכניות, אבל אני אומר זאת מנסיון, לאחר שעשיתי מלא פרויקטים ורובם תורניים (וחלקם אף באינטרנט), ותאמין לי שאם הייתי רואה סיכוי לפרוייקט הזה, הייתי מצטרף בכל הכוח.
אבל ראיתי בכל הפרויקטים שעשיתי, שבמה שלא הושקע הרבה מחשבה קודם - הוא קרס. ולכן אני מניח את הדברים על השולחן לתועלת המקימים, וממליץ לחשוב על הכל.@ברי-קלמנוביץ אני חוזר על דבריי, רתימה לרעיון כזה, א) לא יכולה להתחיל מפורום זה, ב) צריכה הרבה עבודה וכסף, אחרת לענ"ד זה לא יצליח (ואל תשכח שהרבה מהמשתמשים כאן בפורום והמגיבים בנושא זה זמינים רק בביה"ז...).
כל הדברים הם לענ"ד בלבד, אבל מי שרוצה מוזמן להמשיך את הלאה, ואאחל לו בהצלחה.
-
@סקופ א. ביקוש יהיה לזה, אבל זה רק אם יהיה המון המון תוכן על כל מסכת ומסכת, אחרת אנשים לא יתלהבו מזה.
ב. למצוא אנשים שימלאו את כל התוכן, קודם כל, צריך הרבה מאוד אנשים, וכן איני מאמין שכ"כ תמצא אותם (רובם המוחלט לא מסתובב באתר זה....).(רובם המוחלט לא מסתובב באתר זה....).
אם זה באמת יהיה משהו שיהיה לו ביקוש זה יגיע לכל אחד שיצטרך את זה
בדיוק כמו אוצריא שהוקם דווקא בפורום פה והיום כמעט כל האברכים מכירים את זה ומשתמשים בזה
ובאמת אם יכניסו את זה באוצריא כמו שהציעו למעלה זה יגיע להמון אנשים הרבה יותר מהר מאשר לפרסם את זה -
זיהיתי כאן מספר בעיות שעלו:
- עורכים ש@מ-נ-ח-ם טען שיש רק בפורום לתורה - יכול להיות ואולי זאת ההזדמנות לבקש ממי שכן יש לו חשבון שיעלה לשם את הרעיון (ויעדכן!)
- כסף וכולל - בקשר לכולל עיקר הרעיון כאן הוא שלא יצטרכו כולל שזה רעיון יקר בלי השוואה אלא יסתמכו על חבר'ה שיכתבו שאלות ותשובות על הסוגיות שהם לומדים (או כשלומדים ספר שמדבר על שאלה כלשהיא בגמ'), בקשר לכסף סיכוי טוב שיצטרכו לזה השאלה היא אם יהיו נדיבי עם שירצו לתרום לדבר הזה (כמובן שזה מצריך ביקוש והד רציני) ואולי גם המיזם הזה יכול להיות רווחי באופן שיכסה את ההוצאות
- למה עדיין אני לא מתחיל את זה? - התשובה היא כי אני לא יודע לארגן את התכנות של כזה דבר יהודי בשם @הישבשר-המלומד הסכים להתנדב לענין (ותשואות חן לו על כך) ונקוה שיהיו נוספים שירצו להשתתף, אמנם הוא רוצה לראות קודם כל אם יש לזה ביקוש ובצדק.
בנימה אישית ל@מ-נ-ח-ם
ראשית, אני מצטער ע"כ שאני קצת הורס את כל התוכניות, אבל אני אומר זאת מנסיון, לאחר שעשיתי מלא פרויקטים ורובם תורניים (וחלקם אף באינטרנט), ותאמין לי שאם הייתי רואה סיכוי לפרוייקט הזה, הייתי מצטרף בכל הכוח.
אבל ראיתי בכל הפרויקטים שעשיתי, שבמה שלא הושקע הרבה מחשבה קודם - הוא קרס. ולכן אני מניח את הדברים על השולחן לתועלת המקימים, וממליץ לחשוב על הכל.
יכול להיות שאתה צודק אבל יש הבדל בין דברים שניסת לעשות לבד לבין משהו שיתופי זכותך המלאה לא לעזור בנושא (
)אבל יכול להיות שזה יצליח בסוף ותרצה גם להשתתף (הלוואי)
תודה רבה לבינתיים לכל העוזרים והמסייעים כרגע אני מחפש בעיקר חבר'ה שירצו להתחיל לנסות ליצור את התוכנה (יש לבקש רשות לפני מ@הישבשר-המלומד...) -
(רובם המוחלט לא מסתובב באתר זה....).
אם זה באמת יהיה משהו שיהיה לו ביקוש זה יגיע לכל אחד שיצטרך את זה
בדיוק כמו אוצריא שהוקם דווקא בפורום פה והיום כמעט כל האברכים מכירים את זה ומשתמשים בזה
ובאמת אם יכניסו את זה באוצריא כמו שהציעו למעלה זה יגיע להמון אנשים הרבה יותר מהר מאשר לפרסם את זה@smct אינו דומה אוצריא, שמורידים את התוכנה ומקבלים את התוכן ומעבירים א"ז בין האברכים בדיסק אונקי, לבין פורום להעלאת תוכן שדורש אינטרנט כל הזמן, וחיבור של מלא אנשים.
@סקופ בקשר למה שכתבת, א. מה שאני חושב כתבתי, אבל אדרבה אם זה יתקדם הרבה, תתייג אותי ואולי אצטרף לעזור לך הלאה.
ב. בפורום לתורה, כבר כמה שנים שזה נתקע באישור מנהל, כי המנהל לא מאשר. -
יש לי שאלה פשוטה שאולי מישהו פה מבין בטכנולגיה בשביל לדעת אם זה ישים
אפשר לעשות דף באופליין שבו אתה מכניס שאלות לפי דף ושורה ואח"כ כשאתה מתחבר הוא יעלה כ"א למקום הרלונטי?
כגון
ד' א' שורה 4
ילה"ק וכו'
רשב"א וכו'
ז' ב' שורה 47
צ"ב וכו'
ואח"כ מעצמו הוא ידע להגיע למקום הנכון כשתעלה את הדף לאינטרנט אני חושב שהשאלה הזאת סופר משמעותית להתקדמות בסיסית
אשמח מאוד למידע -
אפשר לעשות דף באופליין שבו אתה מכניס שאלות לפי דף ושורה ואח"כ כשאתה מתחבר הוא יעלה כ"א למקום הרלונטי?
כגון
ד' א' שורה 4
ילה"ק וכו'
רשב"א וכו'
ז' ב' שורה 47
צ"ב וכו'
ואח"כ מעצמו הוא ידע להגיע למקום הנכון כשתעלה את הדף לאינטרנט אני חושב שהשאלה הזאת סופר משמעותית להתקדמות בסיסית
אשמח מאוד למידע -
כגון
ד' א' שורה 4
ילה"ק וכו'
רשב"א וכו'
ז' ב' שורה 47
צ"ב וכו'
אשמח מאוד למידע -
@סקופ אני מאמין שזה אפשרי, כמו שבנו אפשרות להכין מיילים אופליין ולהתחבר למחשב ובלחיצת כפתור כל המיילים כשמתחברים לאינטרנט נשלחים אוטומטית. (אני לא גאון בזה, אבל ככה אני חושב).
-
@פריפריאלי נכון לעכשיו רק קידושין
לא ידוע לי על מס' נוספות [יכול להיות שיש אני לא יודע כל..] -
חשבתי על רעיון לעשות דרך האינטרנט תוכנה משותפת שתיצור כעין "רזא דשבתי" (כאחד שמשתמש הרבה במסכתות שיש..) דהיינו שהציבור יכול להעלות שאלות על ענינים הנידונים בראשונים ובאחרונים אם מקור וכך אולי יוכל להיות רזא על כל הש"ס........
צריך כמובן לחשוב בשום שכל איך הדבר יעבוד ומי יוכל להעלות ולערוך ובאיזה רמה (אולי כמו בויקיפדיה).
אם מישהו מעוניין להרים את הכפפה לתועלת הציבור הדבר יועיל לענ"ד (לי באופן עקרוני יש אפס ידיעה בטכנולוגיה אמנם זה נראה שיש כאן כאלה עם ידע רחב בענין ואודה מאד אם אחד כזה יחליט לעזור בענין)
תודה רבה מראש!!!!
נ.ב. אשמח גם לדעת כמה חושבים שיש לזה ביקוש@סקופ העולה לדינא לענ"ד הקלושה וכו'
צריך 2 חלקים
א. תכנה שבה יסמנו איזה דף וכו' וימלאו שאלה תשובה מקורות וכו'
עם סנכרון מצב אופליין וכו'ב. מתנדבים <<עם ידע תורני רחב - לא מכניסים כלום בלי לראות בפנים - אוצה"ח נגיש חובה!!>> שיעברו על כל דבר ורק הם יאשררו ויוסיפו בתוך המאגר.
אפשר שיהיה גם בחומר בצורת רזא וגם בתכנה ע"ב ש"ס מעין מפרשי האוצר
וא"א להוסיף אח"כ כי זה יהיה כמויות לא נגמרות,, כן אפשר להתחיל בפער של כמה חוד'..
בכללי תמיד יהיה חיסרון של שינויי ניסוח אם אין מנסח שיעבור על הכל
וחובה לפתוח הספרים בפנוך בכה"ג וכו'יתכן ואוכל ג"כ להיות קצת לעזר אבל רק בח"א, ח"ב דורש הרבה זמן שאין לי.
ולזכור שחובה גישה מלאה לספרים אוצה"ח+בר אילן ++ כדאי מישהו עם נסיון מינימלי בפיענוח כת"י כמו השוואה לכ"י במקרי שנו"ס.הרבה הצלחה!!!
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות