דילוג לתוכן
  • חוקי הפורום
  • פופולרי
  • לא נפתר
  • משתמשים
  • חיפוש גוגל בפורום
  • צור קשר
עיצובים
  • בהיר
  • Brite
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • כהה
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• ברירת מחדל (ללא עיצוב (ברירת מחדל))
  • ללא עיצוב (ברירת מחדל)
כיווץ
מתמחים טופ
  1. דף הבית
  2. מחשבים וטכנולוגיה
  3. עזרה הדדית - מחשבים וטכנולוגיה
  4. הצעת ייעול | רזא דשבתי שיתופי

הצעת ייעול | רזא דשבתי שיתופי

מתוזמן נעוץ נעול הועבר עזרה הדדית - מחשבים וטכנולוגיה
43 פוסטים 19 כותבים 507 צפיות 14 עוקבים
  • מהישן לחדש
  • מהחדש לישן
  • הכי הרבה הצבעות
תגובה
  • תגובה כנושא
התחברו כדי לפרסם תגובה
נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
  • ס סקופ

@ששמעון כתב

@סקופ בעצם 'מפרשי האוצר' כבר עשו את זה...

אבל זה לא אותו דבר כלל וכלל ברזא אתה רואה את השאלה ששאלת באופן ממוקד ובמפרשי האוצר כמו כל שאר המ"מ לא.
    זה כנראה גם הסיבה לזה שרזא הצליח פי 100 מכל המ"מ האחרים תחשוב על זה
    @במה כתב

הרעיון עצמו ממש מוצלח אבל כדי שהוא יצליח ובעיקר כדי שיהיה ברמה גבוהה ואיכותית צריך שיהיה כללים ברורים לכתיבה

טענה נכונה צריך לעבוד על זה (הכללים שהבאתי מג'מיני היו כהתחלה וכפילוט ראשוני בלבד) אבל לענ"ד זה השלב הבא כעת אני רוצה יותר לגשש בעיקר 3 דברים שיבהירו לי אם זה ישים.

1. מי יכול לעזור להרים תוכנה כזאת (שבענין הזה אני מצטער להודיע שאיני יכול לסייע כי אין לי שום הבנה בטכנוליגיה)
    2. כמה יהודים חושבים שהדבר יש לזה תועלת (ביקוש)
    3. כמה חבר'ה יהיו מוכנים לעזור ולהוסיף שאלות ותשובות (היצע)
      אם יהיה לזה ביקוש רציני יהיה אפשר לעבוד על הענין הזה
      כדי לדעת כמה ביקוש והיצע (סעיף 2-3) יהיה לזה אולי כדאי שכל מי שאהב את הרעיון יתן אימוג'י כל מי שיכול לעזור כדאי שיכתוב בצא'ט חדש.
      תודה רבה
    מ מנותק
    מ מנותק
    מ נ ח ם
    כתב נערך לאחרונה על ידי מ נ ח ם

@סקופ א. ביקוש יהיה לזה, אבל זה רק אם יהיה המון המון תוכן על כל מסכת ומסכת, אחרת אנשים לא יתלהבו מזה.
    ב. למצוא אנשים שימלאו את כל התוכן, קודם כל, צריך הרבה מאוד אנשים, וכן איני מאמין שכ"כ תמצא אותם (רובם המוחלט לא מסתובב באתר זה....).

S תגובה 1 תגובה אחרונה
    2
    • ס מנותק
      ס מנותק
      סקופ
      כתב נערך לאחרונה על ידי

@מ-נ-ח-ם

רובם המוחלט לא מסתובב באתר זה....).

קודם כל מעליב
      השאלה היא האם יש דרך אחרת לתפוס אותם (אולי בנדרים פלוס😀
      😀 )
      כהתחלה לא נראה לי כדאי להתחיל על כל המסכתות אלא על יבמות\כתובות או מסכתות ישיבתיות אחרות (אולי אפי' מכות שיהיה נסיון קל יותר וגם בפונוביז' והנספחים לומדים את זה זמן הבא)

לא שאני פונצער אם חשבת....

מ תגובה 1 תגובה אחרונה
      0
      • ב מנותק
        ב מנותק
        ברי קלמנוביץ
        כתב נערך לאחרונה על ידי

@סקופ ו @הישבשר-המלומד
        תקשיבו אל תחכו לאף אחד, תתחילו!
        האמת היא שגם לי היה רעיון כזה, סתם כדי שיהיה לי מחייב ובניה אישית, אבל זה לא יצא לפועל.
        לדעתי היו הרבה שחלמו להמשיך את ההצלחה המסחררת של רזא דשבתי, אבל אף אחד לא הרים את הכפפה וגם א"כ (כמו שראינו באחד הפוסטים הקודמים) זה עדיין לא יתפתח לשום מקום.
        אני מאד יהנה מהרעיון הזה ואני מאמין שיהיו עוד כמוני שיטלו חלק בזה להגדיל תורה ולהאדירה.
        @הישבשר-המלומד מה אתה בדיוק צריך בשביל זה?
        אני אומר לך יהיה לזה ביקוש, אולי בהתחלה זה ידרוש יותר מאמץ בפירסום ורתימת אנשים למערכה אבל כל דבר טוב מתחיל ככה.
        אני אומר לכם רוצו על זה, אני איתכם!

הישבשר המלומדה מ 2 תגובות תגובה אחרונה
        0
        • א מנותק
          א מנותק
          אחרית לעמך
          כתב נערך לאחרונה על ידי

@סקופ צריך לפחות מנהל אחד שישב על זה לא רק "בבין הזמנים והזדמנויות נוספות" ושגם הוא יהיה עם ידע תורני

לא יעזור לבקש מהחבר החרד"ק עם הנגן הנעול...

תגובה 1 תגובה אחרונה
          😂
          0
          • י מנותק
            י מנותק
            יוסי1212
            כתב נערך לאחרונה על ידי

הפחד הזה שאנשים המתאימים לא מחוברים ניתן לפתור על ידי עדכון מידי פעם באוצר החכמה וכן ניתן לקבל במייל דפים מסויימים ולמלאות תוכן ניתן לפתוח תיבת פקס שניתן לשלוח פקס או מייל לעורכים ויוכנס

תגובה 1 תגובה אחרונה
            0
            • ב ברי קלמנוביץ

@סקופ ו @הישבשר-המלומד
              האמת היא שגם לי היה רעיון כזה, סתם כדי שיהיה לי מחייב ובניה אישית, אבל זה לא יצא לפועל.
              לדעתי היו הרבה שחלמו להמשיך את ההצלחה המסחררת של רזא דשבתי, אבל אף אחד לא הרים את הכפפה וגם א"כ (כמו שראינו באחד הפוסטים הקודמים) זה עדיין לא יתפתח לשום מקום.
              אני מאד יהנה מהרעיון הזה ואני מאמין שיהיו עוד כמוני שיטלו חלק בזה להגדיל תורה ולהאדירה.
              אני אומר לך יהיה לזה ביקוש, אולי בהתחלה זה ידרוש יותר מאמץ בפירסום ורתימת אנשים למערכה אבל כל דבר טוב מתחיל ככה.

הישבשר המלומדה מנותק
              הישבשר המלומדה מנותק
              הישבשר המלומד
              מדריכים
              כתב נערך לאחרונה על ידי

@ברי-קלמנוביץ כמו שאני אמרתי אני פנוי רק בבין הזמנים סורי אז כנראה שלא ממני תצמח הישועה.

תגובה 1 תגובה אחרונה
              0
              • ס סקופ

@מ-נ-ח-ם

רובם המוחלט לא מסתובב באתר זה....).

קודם כל מעליב
                השאלה היא האם יש דרך אחרת לתפוס אותם (אולי בנדרים פלוס😀
                😀 )
                כהתחלה לא נראה לי כדאי להתחיל על כל המסכתות אלא על יבמות\כתובות או מסכתות ישיבתיות אחרות (אולי אפי' מכות שיהיה נסיון קל יותר וגם בפונוביז' והנספחים לומדים את זה זמן הבא)

לא שאני פונצער אם חשבת....

מ מנותק
                מ מנותק
                מ נ ח ם
                כתב נערך לאחרונה על ידי מ נ ח ם

@סקופ צר לי אבל זו המציאות, ת"ח שכן יש להם אינטרנט, מסתובבים במקומות אחרים כמו פורום לתורה וכד' (נ.ב. אני אין לי גישה לזה, כבר שנים שלא מאשרים נוספים, לא יודע למה?), בפורום כאן מסתובבים אני טכנולוגיה והמסתעף.

בכל אופן, צר לי לאכזב אותך, אבל הפרויקט יועיל מאוד, אבל לא יהיה לו כמעט פעילויות, מהטעמים שציינתי. זו המציאות לצערי.

תגובה 1 תגובה אחרונה
                0
                • ב ברי קלמנוביץ

@סקופ ו @הישבשר-המלומד

מ מנותק
                  מ מנותק
                  מ נ ח ם
                  כתב נערך לאחרונה על ידי

@ברי-קלמנוביץ ההצלחה המסחררת של רזא דשבתאי, הצליחה רק בזכות זה שמשפ' פרנקל הקימה כולל גדול ורציני שלמדו את כל הספרים של המסכת ועפ"ז כתבו את כל הספר הנפלא שלהם.
                  ברעיון הנפלא כאן, אין לו כסף ולא כולל....

ב תגובה 1 תגובה אחרונה
                  1
                  • מ מ נ ח ם

@ברי-קלמנוביץ ההצלחה המסחררת של רזא דשבתאי, הצליחה רק בזכות זה שמשפ' פרנקל הקימה כולל גדול ורציני שלמדו את כל הספרים של המסכת ועפ"ז כתבו את כל הספר הנפלא שלהם.
                    ברעיון הנפלא כאן, אין לו כסף ולא כולל....

ב מנותק
                    ב מנותק
                    ברי קלמנוביץ
                    כתב נערך לאחרונה על ידי

@מ-נ-ח-ם
                    אתה צודק לגמרי, אבל לדעתי דווקא פה הכח של עם ישראל, כי אני מאמין שאני לא היחיד שראה את רזא דשבתי, והיצטערתי על זה שזה לא קיים על כל הש"ס והתעורר בי רצון לעשות גםן כזה לעוד מסכתות.
                    מספיק שכ"א יעבוד על מסכת אחת שהוא בין כה לומד ומפרשים שהוא בין כה פותח ושאלות שהוא בין כה רואה על הדרך ופשוט לרשום ולשלוח לאתר משותף, לדעתי כדי שזה יצליח לא צריך כסף ולא צריך כולל, צריך חבר'ה שירימו את הכפפה וירתמו פשוט לשתף.
                    אולי אני טועה?

מ תגובה 1 תגובה אחרונה
                    0
                    • ב ברי קלמנוביץ

@מ-נ-ח-ם
                      אתה צודק לגמרי, אבל לדעתי דווקא פה הכח של עם ישראל, כי אני מאמין שאני לא היחיד שראה את רזא דשבתי, והיצטערתי על זה שזה לא קיים על כל הש"ס והתעורר בי רצון לעשות גםן כזה לעוד מסכתות.
                      מספיק שכ"א יעבוד על מסכת אחת שהוא בין כה לומד ומפרשים שהוא בין כה פותח ושאלות שהוא בין כה רואה על הדרך ופשוט לרשום ולשלוח לאתר משותף, לדעתי כדי שזה יצליח לא צריך כסף ולא צריך כולל, צריך חבר'ה שירימו את הכפפה וירתמו פשוט לשתף.
                      אולי אני טועה?

מ מנותק
                      מ מנותק
                      מ נ ח ם
                      כתב נערך לאחרונה על ידי

ראשית, אני מצטער ע"כ שאני קצת הורס את כל התוכניות, אבל אני אומר זאת מנסיון, לאחר שעשיתי מלא פרויקטים ורובם תורניים (וחלקם אף באינטרנט), ותאמין לי שאם הייתי רואה סיכוי לפרוייקט הזה, הייתי מצטרף בכל הכוח.
                      אבל ראיתי בכל הפרויקטים שעשיתי, שבמה שלא הושקע הרבה מחשבה קודם - הוא קרס. ולכן אני מניח את הדברים על השולחן לתועלת המקימים, וממליץ לחשוב על הכל.

@ברי-קלמנוביץ אני חוזר על דבריי, רתימה לרעיון כזה, א) לא יכולה להתחיל מפורום זה, ב) צריכה הרבה עבודה וכסף, אחרת לענ"ד זה לא יצליח (ואל תשכח שהרבה מהמשתמשים כאן בפורום והמגיבים בנושא זה זמינים רק בביה"ז...).

כל הדברים הם לענ"ד בלבד, אבל מי שרוצה מוזמן להמשיך את הלאה, ואאחל לו בהצלחה.

תגובה 1 תגובה אחרונה
                      0
                      • פ מנותק
                        פ מנותק
                        פריפריאלי
                        כתב נערך לאחרונה על ידי פריפריאלי

פרנקל עובדים היום להוציא רזא גם על מסכתות נוספות

תגובה 1 תגובה אחרונה
                        😲
                        2
                        • מ מ נ ח ם

@סקופ א. ביקוש יהיה לזה, אבל זה רק אם יהיה המון המון תוכן על כל מסכת ומסכת, אחרת אנשים לא יתלהבו מזה.
                          ב. למצוא אנשים שימלאו את כל התוכן, קודם כל, צריך הרבה מאוד אנשים, וכן איני מאמין שכ"כ תמצא אותם (רובם המוחלט לא מסתובב באתר זה....).

S מחובר
                          S מחובר
                          smct
                          כתב נערך לאחרונה על ידי

@מ-נ-ח-ם כתב:

(רובם‌​‌‌​‌​​​​​‌ המוחלט לא מסתובב באתר זה....).
                          אם זה באמת יהיה משהו שיהיה לו ביקוש זה יגיע לכל אחד שיצטרך את זה
                          בדיוק כמו אוצריא שהוקם דווקא בפורום פה והיום כמעט כל האברכים מכירים את זה ומשתמשים בזה
                          ובאמת אם יכניסו את זה באוצריא כמו שהציעו למעלה זה יגיע להמון אנשים הרבה יותר מהר מאשר לפרסם את זה

מ תגובה 1 תגובה אחרונה
                          0
                          • ס מנותק
                            ס מנותק
                            סקופ
                            כתב נערך לאחרונה על ידי

זיהיתי כאן מספר בעיות שעלו:

1. עורכים ש@מ-נ-ח-ם טען שיש רק בפורום לתורה - יכול להיות ואולי זאת ההזדמנות לבקש ממי שכן יש לו חשבון שיעלה לשם את הרעיון (ויעדכן!)
                            2. כסף וכולל - בקשר לכולל עיקר הרעיון כאן הוא שלא יצטרכו כולל שזה רעיון יקר בלי השוואה אלא יסתמכו על חבר'ה שיכתבו שאלות ותשובות על הסוגיות שהם לומדים (או כשלומדים ספר שמדבר על שאלה כלשהיא בגמ'), בקשר לכסף סיכוי טוב שיצטרכו לזה השאלה היא אם יהיו נדיבי עם שירצו לתרום לדבר הזה (כמובן שזה מצריך ביקוש והד רציני) ואולי גם המיזם הזה יכול להיות רווחי באופן שיכסה את ההוצאות
                            3. למה עדיין אני לא מתחיל את זה? - התשובה היא כי אני לא יודע לארגן את התכנות של כזה דבר יהודי בשם @הישבשר-המלומד הסכים להתנדב לענין (ותשואות חן לו על כך) ונקוה שיהיו נוספים שירצו להשתתף, אמנם הוא רוצה לראות קודם כל אם יש לזה ביקוש ובצדק.
                              בנימה אישית ל@מ-נ-ח-ם

ראשית, אני מצטער ע"כ שאני קצת הורס את כל התוכניות, אבל אני אומר זאת מנסיון, לאחר שעשיתי מלא פרויקטים ורובם תורניים (וחלקם אף באינטרנט), ותאמין לי שאם הייתי רואה סיכוי לפרוייקט הזה, הייתי מצטרף בכל הכוח.

אבל ראיתי בכל הפרויקטים שעשיתי, שבמה שלא הושקע הרבה מחשבה קודם - הוא קרס. ולכן אני מניח את הדברים על השולחן לתועלת המקימים, וממליץ לחשוב על הכל.

יכול להיות שאתה צודק אבל יש הבדל בין דברים שניסת לעשות לבד לבין משהו שיתופי זכותך המלאה לא לעזור בנושא (😞)אבל יכול להיות שזה יצליח בסוף ותרצה גם להשתתף (הלוואי)
                            תודה רבה לבינתיים לכל העוזרים והמסייעים כרגע אני מחפש בעיקר חבר'ה שירצו להתחיל לנסות ליצור את התוכנה (יש לבקש רשות לפני מ@הישבשר-המלומד...)

תגובה 1 תגובה אחרונה
                            0
                            • ס מנותק
                              ס מנותק
                              סקופ
                              כתב נערך לאחרונה על ידי

ל@מ-נ-ח-ם
                              אני נרשמתי ממש כעת לפורום לתורה ורק שהוא אמר שצריך אישור מנהל לך זה "נתקע" גם באישור מנהל?

תגובה 1 תגובה אחרונה
                              0
                              • S smct

@מ-נ-ח-ם כתב:

(רובם‌​‌‌​‌​​​​​‌ המוחלט לא מסתובב באתר זה....).
                                אם זה באמת יהיה משהו שיהיה לו ביקוש זה יגיע לכל אחד שיצטרך את זה
                                בדיוק כמו אוצריא שהוקם דווקא בפורום פה והיום כמעט כל האברכים מכירים את זה ומשתמשים בזה
                                ובאמת אם יכניסו את זה באוצריא כמו שהציעו למעלה זה יגיע להמון אנשים הרבה יותר מהר מאשר לפרסם את זה

מ מנותק
                                מ מנותק
                                מ נ ח ם
                                כתב נערך לאחרונה על ידי

@smct אינו דומה אוצריא, שמורידים את התוכנה ומקבלים את התוכן ומעבירים א"ז בין האברכים בדיסק אונקי, לבין פורום להעלאת תוכן שדורש אינטרנט כל הזמן, וחיבור של מלא אנשים.

@סקופ בקשר למה שכתבת, א. מה שאני חושב כתבתי, אבל אדרבה אם זה יתקדם הרבה, תתייג אותי ואולי אצטרף לעזור לך הלאה.
                                ב. בפורום לתורה, כבר כמה שנים שזה נתקע באישור מנהל, כי המנהל לא מאשר.

תגובה 1 תגובה אחרונה
                                0
                                • ס מנותק
                                  ס מנותק
                                  סקופ
                                  כתב נערך לאחרונה על ידי

יש לי שאלה פשוטה שאולי מישהו פה מבין בטכנולגיה בשביל לדעת אם זה ישים
                                  אפשר לעשות דף באופליין שבו אתה מכניס שאלות לפי דף ושורה ואח"כ כשאתה מתחבר הוא יעלה כ"א למקום הרלונטי?
                                  כגון
                                  ד' א' שורה 4
                                  ילה"ק וכו'
                                  רשב"א וכו'
                                  ז' ב' שורה 47
                                  צ"ב וכו'
                                  ואח"כ מעצמו הוא ידע להגיע למקום הנכון כשתעלה את הדף לאינטרנט אני חושב שהשאלה הזאת סופר משמעותית להתקדמות בסיסית
                                  אשמח מאוד למידע

מ S 2 תגובות תגובה אחרונה
                                  0
                                  • ס סקופ

אפשר לעשות דף באופליין שבו אתה מכניס שאלות לפי דף ושורה ואח"כ כשאתה מתחבר הוא יעלה כ"א למקום הרלונטי?
                                    כגון
                                    ד' א' שורה 4
                                    ילה"ק וכו'
                                    רשב"א וכו'
                                    ז' ב' שורה 47
                                    צ"ב וכו'
                                    ואח"כ מעצמו הוא ידע להגיע למקום הנכון כשתעלה את הדף לאינטרנט אני חושב שהשאלה הזאת סופר משמעותית להתקדמות בסיסית
                                    אשמח מאוד למידע

מ מנותק
                                    מ מנותק
                                    מ נ ח ם
                                    כתב נערך לאחרונה על ידי

@סקופ אני מאמין שזה אפשרי, כמו שבנו אפשרות להכין מיילים אופליין ולהתחבר למחשב ובלחיצת כפתור כל המיילים כשמתחברים לאינטרנט נשלחים אוטומטית. (אני לא גאון בזה, אבל ככה אני חושב).

S תגובה 1 תגובה אחרונה
                                    0
                                    • ס סקופ

כגון
                                      ד' א' שורה 4
                                      ילה"ק וכו'
                                      רשב"א וכו'
                                      ז' ב' שורה 47
                                      צ"ב וכו'
                                      אשמח מאוד למידע

S מחובר
                                      S מחובר
                                      smct
                                      כתב נערך לאחרונה על ידי

@סקופ
                                      אם‌​‌‌​‌​​​​​‌ אני מכניס שאלה על רשב"א בשורה פלונית זה לא יהיה בדיוק אותו דבר אצל כל אחד כי זה תולי בהוצאה של הספר
                                      אבל ברעיון שכל אחד יכניס נתונים גם באופלין וברגע שיתחבר לאינטרנט זה יעלה אני כמעט בטוח שאפשרי

תגובה 1 תגובה אחרונה
                                      0
                                      • מ מ נ ח ם

@סקופ אני מאמין שזה אפשרי, כמו שבנו אפשרות להכין מיילים אופליין ולהתחבר למחשב ובלחיצת כפתור כל המיילים כשמתחברים לאינטרנט נשלחים אוטומטית. (אני לא גאון בזה, אבל ככה אני חושב).

S מחובר
                                        S מחובר
                                        smct
                                        כתב נערך לאחרונה על ידי

> @מ-נ-ח-ם כתב:

ובלחיצת‌​‌‌​‌​​​​​‌ כפתור כל המיילים כשמתחברים לאינטרנט נשלחים אוטומטית. (אני לא גאון בזה, אבל ככה אני חושב).

אמממ... לא זה מה שהוא התכוון, הוא התכוון שברגע שהתוכנה תיתחבר לאינטרנט לא יצטרכו אפילו ללחוץ על כפתור אב בכל אופן זה לא יהיה כל כך גרוע אם זה יהיה אם כפתור או בלי כפתור

תגובה 1 תגובה אחרונה
                                        0
                                        • ס מנותק
                                          ס מנותק
                                          סקופ
                                          כתב נערך לאחרונה על ידי

יש בעיה שמישהו (חד צורבא) כבר ציין בהקשר הזה שאם כ"א יעלה קבצים שלמים של שאלות מכל זמן חורף יווצרו אין ספור כפלויות שיצריכו עבודה קשה השאלה היא איך ניתן יהיה לפתור את הבעיה הזאת? AI?
                                          אם למישהו יש פתרון בהקשר הזה שיכתוב
                                          ושוב תודה רבה

תגובה 1 תגובה אחרונה
                                          0

שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.

נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.

בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗

הרשמה התחברות

• התחברות

• אין לך חשבון עדיין? הרשמה

• התחברו או הירשמו כדי לחפש.
                                          • פוסט ראשון
                                            פוסט אחרון
                                          0
                                          • חוקי הפורום
                                          • פופולרי
                                          • לא נפתר
                                          • משתמשים
                                          • חיפוש גוגל בפורום