הצעת ייעול | רזא דשבתי שיתופי
-
חשבתי על רעיון לעשות דרך האינטרנט תוכנה משותפת שתיצור כעין "רזא דשבתי" (כאחד שמשתמש הרבה במסכתות שיש..) דהיינו שהציבור יכול להעלות שאלות על ענינים הנידונים בראשונים ובאחרונים אם מקור וכך אולי יוכל להיות רזא על כל הש"ס........
צריך כמובן לחשוב בשום שכל איך הדבר יעבוד ומי יוכל להעלות ולערוך ובאיזה רמה (אולי כמו בויקיפדיה).
אם מישהו מעוניין להרים את הכפפה לתועלת הציבור הדבר יועיל לענ"ד (לי באופן עקרוני יש אפס ידיעה בטכנולוגיה אמנם זה נראה שיש כאן כאלה עם ידע רחב בענין ואודה מאד אם אחד כזה יחליט לעזור בענין)
תודה רבה מראש!!!!
נ.ב. אשמח גם לדעת כמה חושבים שיש לזה ביקוש -
הבעיה שיהיו לך מלא כפילויות מי אמור לסדר את זה ?
לא הבנתי למה שיהיה כפילויות? כל פעם ששלחת באופליין ואז היתחברת וזה נשלח אז זה נמחק מרשימת השליחה
וכל פעם שיורד דברים חדשים זה נוסף אוטומטית למאגרואם יהיו הרבה שולחים זו תהיה ממש עבודת נמלים
אתה מדבר בכללי על האתר ובזה אתה צודק אבל לא על זה אני דיברתי
-
@ששמעון כתב
@סקופ בעצם 'מפרשי האוצר' כבר עשו את זה...
אבל זה לא אותו דבר כלל וכלל ברזא אתה רואה את השאלה ששאלת באופן ממוקד ובמפרשי האוצר כמו כל שאר המ"מ לא.
זה כנראה גם הסיבה לזה שרזא הצליח פי 100 מכל המ"מ האחרים תחשוב על זה
@במה כתבהרעיון עצמו ממש מוצלח אבל כדי שהוא יצליח ובעיקר כדי שיהיה ברמה גבוהה ואיכותית צריך שיהיה כללים ברורים לכתיבה
טענה נכונה צריך לעבוד על זה (הכללים שהבאתי מג'מיני היו כהתחלה וכפילוט ראשוני בלבד) אבל לענ"ד זה השלב הבא כעת אני רוצה יותר לגשש בעיקר 3 דברים שיבהירו לי אם זה ישים.
- מי יכול לעזור להרים תוכנה כזאת (שבענין הזה אני מצטער להודיע שאיני יכול לסייע כי אין לי שום הבנה בטכנוליגיה)
- כמה יהודים חושבים שהדבר יש לזה תועלת (ביקוש)
- כמה חבר'ה יהיו מוכנים לעזור ולהוסיף שאלות ותשובות (היצע)
אם יהיה לזה ביקוש רציני יהיה אפשר לעבוד על הענין הזה
כדי לדעת כמה ביקוש והיצע (סעיף 2-3) יהיה לזה אולי כדאי שכל מי שאהב את הרעיון יתן אימוג'י כל מי שיכול לעזור כדאי שיכתוב בצא'ט חדש.
תודה רבה
-
@ששמעון כתב
@סקופ בעצם 'מפרשי האוצר' כבר עשו את זה...
אבל זה לא אותו דבר כלל וכלל ברזא אתה רואה את השאלה ששאלת באופן ממוקד ובמפרשי האוצר כמו כל שאר המ"מ לא.
זה כנראה גם הסיבה לזה שרזא הצליח פי 100 מכל המ"מ האחרים תחשוב על זה
@במה כתבהרעיון עצמו ממש מוצלח אבל כדי שהוא יצליח ובעיקר כדי שיהיה ברמה גבוהה ואיכותית צריך שיהיה כללים ברורים לכתיבה
טענה נכונה צריך לעבוד על זה (הכללים שהבאתי מג'מיני היו כהתחלה וכפילוט ראשוני בלבד) אבל לענ"ד זה השלב הבא כעת אני רוצה יותר לגשש בעיקר 3 דברים שיבהירו לי אם זה ישים.
- מי יכול לעזור להרים תוכנה כזאת (שבענין הזה אני מצטער להודיע שאיני יכול לסייע כי אין לי שום הבנה בטכנוליגיה)
- כמה יהודים חושבים שהדבר יש לזה תועלת (ביקוש)
- כמה חבר'ה יהיו מוכנים לעזור ולהוסיף שאלות ותשובות (היצע)
אם יהיה לזה ביקוש רציני יהיה אפשר לעבוד על הענין הזה
כדי לדעת כמה ביקוש והיצע (סעיף 2-3) יהיה לזה אולי כדאי שכל מי שאהב את הרעיון יתן אימוג'י כל מי שיכול לעזור כדאי שיכתוב בצא'ט חדש.
תודה רבה
-
רובם המוחלט לא מסתובב באתר זה....).
קודם כל מעליב
השאלה היא האם יש דרך אחרת לתפוס אותם (אולי בנדרים פלוס
)
כהתחלה לא נראה לי כדאי להתחיל על כל המסכתות אלא על יבמות\כתובות או מסכתות ישיבתיות אחרות (אולי אפי' מכות שיהיה נסיון קל יותר וגם בפונוביז' והנספחים לומדים את זה זמן הבא)לא שאני פונצער אם חשבת....
-
@סקופ ו @הישבשר-המלומד
תקשיבו אל תחכו לאף אחד, תתחילו!
האמת היא שגם לי היה רעיון כזה, סתם כדי שיהיה לי מחייב ובניה אישית, אבל זה לא יצא לפועל.
לדעתי היו הרבה שחלמו להמשיך את ההצלחה המסחררת של רזא דשבתי, אבל אף אחד לא הרים את הכפפה וגם א"כ (כמו שראינו באחד הפוסטים הקודמים) זה עדיין לא יתפתח לשום מקום.
אני מאד יהנה מהרעיון הזה ואני מאמין שיהיו עוד כמוני שיטלו חלק בזה להגדיל תורה ולהאדירה.
@הישבשר-המלומד מה אתה בדיוק צריך בשביל זה?
אני אומר לך יהיה לזה ביקוש, אולי בהתחלה זה ידרוש יותר מאמץ בפירסום ורתימת אנשים למערכה אבל כל דבר טוב מתחיל ככה.
אני אומר לכם רוצו על זה, אני איתכם! -
@סקופ צריך לפחות מנהל אחד שישב על זה לא רק "בבין הזמנים והזדמנויות נוספות" ושגם הוא יהיה עם ידע תורני
לא יעזור לבקש מהחבר החרד"ק עם הנגן הנעול...
-
@סקופ ו @הישבשר-המלומד
האמת היא שגם לי היה רעיון כזה, סתם כדי שיהיה לי מחייב ובניה אישית, אבל זה לא יצא לפועל.
לדעתי היו הרבה שחלמו להמשיך את ההצלחה המסחררת של רזא דשבתי, אבל אף אחד לא הרים את הכפפה וגם א"כ (כמו שראינו באחד הפוסטים הקודמים) זה עדיין לא יתפתח לשום מקום.
אני מאד יהנה מהרעיון הזה ואני מאמין שיהיו עוד כמוני שיטלו חלק בזה להגדיל תורה ולהאדירה.
אני אומר לך יהיה לזה ביקוש, אולי בהתחלה זה ידרוש יותר מאמץ בפירסום ורתימת אנשים למערכה אבל כל דבר טוב מתחיל ככה.
אני אומר לכם רוצו על זה, אני איתכם!@ברי-קלמנוביץ כמו שאני אמרתי אני פנוי רק בבין הזמנים סורי אז כנראה שלא ממני תצמח הישועה.
-
רובם המוחלט לא מסתובב באתר זה....).
קודם כל מעליב
השאלה היא האם יש דרך אחרת לתפוס אותם (אולי בנדרים פלוס
)
כהתחלה לא נראה לי כדאי להתחיל על כל המסכתות אלא על יבמות\כתובות או מסכתות ישיבתיות אחרות (אולי אפי' מכות שיהיה נסיון קל יותר וגם בפונוביז' והנספחים לומדים את זה זמן הבא)לא שאני פונצער אם חשבת....
@סקופ צר לי אבל זו המציאות, ת"ח שכן יש להם אינטרנט, מסתובבים במקומות אחרים כמו פורום לתורה וכד' (נ.ב. אני אין לי גישה לזה, כבר שנים שלא מאשרים נוספים, לא יודע למה?), בפורום כאן מסתובבים אני טכנולוגיה והמסתעף.
בכל אופן, צר לי לאכזב אותך, אבל הפרויקט יועיל מאוד, אבל לא יהיה לו כמעט פעילויות, מהטעמים שציינתי. זו המציאות לצערי.
-
@סקופ ו @הישבשר-המלומד
אני אומר לכם רוצו על זה, אני איתכם!@ברי-קלמנוביץ ההצלחה המסחררת של רזא דשבתאי, הצליחה רק בזכות זה שמשפ' פרנקל הקימה כולל גדול ורציני שלמדו את כל הספרים של המסכת ועפ"ז כתבו את כל הספר הנפלא שלהם.
ברעיון הנפלא כאן, אין לו כסף ולא כולל.... -
@ברי-קלמנוביץ ההצלחה המסחררת של רזא דשבתאי, הצליחה רק בזכות זה שמשפ' פרנקל הקימה כולל גדול ורציני שלמדו את כל הספרים של המסכת ועפ"ז כתבו את כל הספר הנפלא שלהם.
ברעיון הנפלא כאן, אין לו כסף ולא כולל....@מ-נ-ח-ם
אתה צודק לגמרי, אבל לדעתי דווקא פה הכח של עם ישראל, כי אני מאמין שאני לא היחיד שראה את רזא דשבתי, והיצטערתי על זה שזה לא קיים על כל הש"ס והתעורר בי רצון לעשות גםן כזה לעוד מסכתות.
מספיק שכ"א יעבוד על מסכת אחת שהוא בין כה לומד ומפרשים שהוא בין כה פותח ושאלות שהוא בין כה רואה על הדרך ופשוט לרשום ולשלוח לאתר משותף, לדעתי כדי שזה יצליח לא צריך כסף ולא צריך כולל, צריך חבר'ה שירימו את הכפפה וירתמו פשוט לשתף.
אולי אני טועה? -
@מ-נ-ח-ם
אתה צודק לגמרי, אבל לדעתי דווקא פה הכח של עם ישראל, כי אני מאמין שאני לא היחיד שראה את רזא דשבתי, והיצטערתי על זה שזה לא קיים על כל הש"ס והתעורר בי רצון לעשות גםן כזה לעוד מסכתות.
מספיק שכ"א יעבוד על מסכת אחת שהוא בין כה לומד ומפרשים שהוא בין כה פותח ושאלות שהוא בין כה רואה על הדרך ופשוט לרשום ולשלוח לאתר משותף, לדעתי כדי שזה יצליח לא צריך כסף ולא צריך כולל, צריך חבר'ה שירימו את הכפפה וירתמו פשוט לשתף.
אולי אני טועה?ראשית, אני מצטער ע"כ שאני קצת הורס את כל התוכניות, אבל אני אומר זאת מנסיון, לאחר שעשיתי מלא פרויקטים ורובם תורניים (וחלקם אף באינטרנט), ותאמין לי שאם הייתי רואה סיכוי לפרוייקט הזה, הייתי מצטרף בכל הכוח.
אבל ראיתי בכל הפרויקטים שעשיתי, שבמה שלא הושקע הרבה מחשבה קודם - הוא קרס. ולכן אני מניח את הדברים על השולחן לתועלת המקימים, וממליץ לחשוב על הכל.@ברי-קלמנוביץ אני חוזר על דבריי, רתימה לרעיון כזה, א) לא יכולה להתחיל מפורום זה, ב) צריכה הרבה עבודה וכסף, אחרת לענ"ד זה לא יצליח (ואל תשכח שהרבה מהמשתמשים כאן בפורום והמגיבים בנושא זה זמינים רק בביה"ז...).
כל הדברים הם לענ"ד בלבד, אבל מי שרוצה מוזמן להמשיך את הלאה, ואאחל לו בהצלחה.
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות