הצעת ייעול | רזא דשבתי שיתופי
-
-
-
הטענה שלך נכונה והיא לא נעלמה מעיניי אבל אני חושב שבכל זאת אם זה יתפוס מספיק אז חכמת ה"המון" תחפה על זה וזה יוכל להתקדם (אני נניח בביה"ז והזדמנויות נוספות יכתוב שם) ואחרי שיהיה מוכן יהיה אפשר להוריד כמו שמורידים את המכלול
||מי יודע אולי יהיה שווה גם להדפיס....|| -
הרעיון עצמו ממש מוצלח
אבל כדי שהוא יצליח ובעיקר כדי שיהיה ברמה גבוהה ואיכותית
צריך שיהיה כללים ברורים לכתיבה
(כאחד העוסק בעריכה תורנית ראיתי בעבר את כללי הכתיבה של מכון עוז והדר לאחד מהפרוקייטים שלהם. מדובר בספר!! לא פחות!! תוך ירידה לרזולוציות הכי קטנות של אופן וסגנון הכתיבה) -
לא נעים לי להוריד... אבל רוב האנשים שאמורים להכניס את התכנים לא מחוברים כל הזמן אונליין, כל שכן בזמן הלימוד עצמו.
-
@א.מ.
אפשר לבנות את זה בצורה שמי שרוצה לשלוח יכול לכתוב וללחוץ על שליחה ואז ברגע שיתחבר לאינטרנט זה ישר ישלח בלי פעולה נוספת
וגם כשמיתחבר לאינטרנט זה יוריד דברים חדשים שעלו ויוכלו לצפות בזה אופליין -
חשבתי על רעיון לעשות דרך האינטרנט תוכנה משותפת שתיצור כעין "רזא דשבתי" (כאחד שמשתמש הרבה במסכתות שיש..) דהיינו שהציבור יכול להעלות שאלות על ענינים הנידונים בראשונים ובאחרונים אם מקור וכך אולי יוכל להיות רזא על כל הש"ס........
צריך כמובן לחשוב בשום שכל איך הדבר יעבוד ומי יוכל להעלות ולערוך ובאיזה רמה (אולי כמו בויקיפדיה).
אם מישהו מעוניין להרים את הכפפה לתועלת הציבור הדבר יועיל לענ"ד (לי באופן עקרוני יש אפס ידיעה בטכנולוגיה אמנם זה נראה שיש כאן כאלה עם ידע רחב בענין ואודה מאד אם אחד כזה יחליט לעזור בענין)
תודה רבה מראש!!!!
נ.ב. אשמח גם לדעת כמה חושבים שיש לזה ביקוש -
הבעיה שיהיו לך מלא כפילויות מי אמור לסדר את זה ?
לא הבנתי למה שיהיה כפילויות? כל פעם ששלחת באופליין ואז היתחברת וזה נשלח אז זה נמחק מרשימת השליחה
וכל פעם שיורד דברים חדשים זה נוסף אוטומטית למאגרואם יהיו הרבה שולחים זו תהיה ממש עבודת נמלים
אתה מדבר בכללי על האתר ובזה אתה צודק אבל לא על זה אני דיברתי
-
@ששמעון כתב
@סקופ בעצם 'מפרשי האוצר' כבר עשו את זה...
אבל זה לא אותו דבר כלל וכלל ברזא אתה רואה את השאלה ששאלת באופן ממוקד ובמפרשי האוצר כמו כל שאר המ"מ לא.
זה כנראה גם הסיבה לזה שרזא הצליח פי 100 מכל המ"מ האחרים תחשוב על זה
@במה כתבהרעיון עצמו ממש מוצלח אבל כדי שהוא יצליח ובעיקר כדי שיהיה ברמה גבוהה ואיכותית צריך שיהיה כללים ברורים לכתיבה
טענה נכונה צריך לעבוד על זה (הכללים שהבאתי מג'מיני היו כהתחלה וכפילוט ראשוני בלבד) אבל לענ"ד זה השלב הבא כעת אני רוצה יותר לגשש בעיקר 3 דברים שיבהירו לי אם זה ישים.
- מי יכול לעזור להרים תוכנה כזאת (שבענין הזה אני מצטער להודיע שאיני יכול לסייע כי אין לי שום הבנה בטכנוליגיה)
- כמה יהודים חושבים שהדבר יש לזה תועלת (ביקוש)
- כמה חבר'ה יהיו מוכנים לעזור ולהוסיף שאלות ותשובות (היצע)
אם יהיה לזה ביקוש רציני יהיה אפשר לעבוד על הענין הזה
כדי לדעת כמה ביקוש והיצע (סעיף 2-3) יהיה לזה אולי כדאי שכל מי שאהב את הרעיון יתן אימוג'י כל מי שיכול לעזור כדאי שיכתוב בצא'ט חדש.
תודה רבה
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות