סקר | יש לכם מחשב מיותר בבית?? רוצים להפוך אותו לשרת קבצים אישי?? כנסו!
-
רק דיוק קטן
אם יש לכם מחשב שפועל 24/7 ומחובר לאינטרנט, אפשר בקלות להפוך אותו לשרת אישי – לא רק לאחסון קבצים, אלא גם לאתרים, APIs, מסדי נתונים ועוד.
לפרסום APIs אני משתמש ב-Cloudflare Tunnels (הגרסה החינמית).
אצלי זה עובד כבר כמעט 3 שנים בצורה יציבה מאוד. על אותו מחשב רצים יותר מ-20 אתרים, לצד הרבה APIs ושירותים נוספים.
החיסרון המשמעותי היחיד הוא שאם יש הפסקת חשמל או ניתוק אינטרנט – כל השירותים הופכים ללא זמינים עד שהחיבור חוזר.ובעניין החשמל
יש לי תחושה שזה באמת לוקח קצת יותר ממה שחשבתי אבל אף פעם לא בדקתי את זה לעומק -
-
@ע-ה-דכו-ע
אולי תתן להוראות לשימוש בזה?
תודה רבה -
@ע-ה-דכו-ע
תודה רבה -
@ע-ה-דכו-ע
תודה רבה -
@צול-גאה מזמן רציתי להכין מדריך מסודר בנושא הזה.
אם אני אראה שיש לזה ביקוש, אשתדל להכין מדריך מפורט כבר בהמשך היום.
כמובן שצריך דומיין שמנוהל ע"י Cloudflare -
@.moti
זה נותן לי IP או דומיין חיצוני
או שרק משתף שני מחשבים לאותו רשת פנימית? -
@.moti
או שרק משתף שני מחשבים לאותו רשת פנימית?@צול-גאה אתה צריך דומיין מנוהל אצלם
והמנהרות שלהם מייתר את הצורך לIP קבוע או לפתוח פורטים בfirewall כי הם מייצרים מנרה מהמחשב שלך החוצה בשביל בקשות נכנסות
על אותו עיקרון Anydesk ועוד עובדים
ובלי קשר בגלל איכות האבטחה שיש בזה אני משתמש בהם גם לשני השרתים הנוספים שלי שנמצאים בחווה -
@צול-גאה אתה צריך דומיין מנוהל אצלם
והמנהרות שלהם מייתר את הצורך לIP קבוע או לפתוח פורטים בfirewall כי הם מייצרים מנרה מהמחשב שלך החוצה בשביל בקשות נכנסות
על אותו עיקרון Anydesk ועוד עובדים
ובלי קשר בגלל איכות האבטחה שיש בזה אני משתמש בהם גם לשני השרתים הנוספים שלי שנמצאים בחווה -
-
@.moti
או שרק משתף שני מחשבים לאותו רשת פנימית?זה נותן לי IP או דומיין חיצוני
או שרק משתף שני מחשבים לאותו רשת פנימית?כמו שאמרו, זה נותן גישה מחוץ, לדוגמא אתה רוצה לאפשר גישה לRDP או SSH או כל דבר שיהיה, ליכנס מחוץ לרשת, קלודפלאר נותן לך דומיין ציבורי.
אתה יכול אם תרצה להוסיף מנגנון לאפשר כניסה ע"י אימות.
זה מה ש-Cloudflare Tunnels עושה. וזה פתוח בנטפרי.יש גם דברים אחרים בקלודפלאר שמתנהגים ממש כמו VPN, שהיינו שמחברים כמה מחשבים לרשת פנימי, אבל זה חסום בנטפרי כמו כמעט כל הVPNים.
אני לא מתכונן לעשות מדריך. סליחה. אולי פותח האשכול יעשה.
-
או שרק משתף שני מחשבים לאותו רשת פנימית?כמו שאמרו, זה נותן גישה מחוץ, לדוגמא אתה רוצה לאפשר גישה לRDP או SSH או כל דבר שיהיה, ליכנס מחוץ לרשת, קלודפלאר נותן לך דומיין ציבורי.
אתה יכול אם תרצה להוסיף מנגנון לאפשר כניסה ע"י אימות.
זה מה ש-Cloudflare Tunnels עושה. וזה פתוח בנטפרי.יש גם דברים אחרים בקלודפלאר שמתנהגים ממש כמו VPN, שהיינו שמחברים כמה מחשבים לרשת פנימי, אבל זה חסום בנטפרי כמו כמעט כל הVPNים.
אני לא מתכונן לעשות מדריך. סליחה. אולי פותח האשכול יעשה.
-
@צול-גאה כן.
(ואפילו אם חסום בהגדרות זה עדיין יעבוד במחשב השרת, כי זה חיבור יוצא, ונטפרי תמיד לא חוסמים חיבור יוצא.) -
דבר אחד לא הבנתי.
אם בכל מקרה יש לי ראוטר בבית שדולק רוב היום. אם אני מחבר את המחשב לאינטרנט זה זולל יותר חשצל או שעצם זה שהראוטר מחובר ררוב היום אז זה עצמו זולל חשמל.
איזה מערכת הפעלה צריך להתקין על זה? אובונטו -
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות