דילוג לתוכן
  • חוקי הפורום
  • פופולרי
  • לא נפתר
  • משתמשים
  • חיפוש גוגל בפורום
  • צור קשר
עיצובים
  • Light
  • Brite
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• ברירת מחדל (ללא עיצוב (ברירת מחדל))
  • ללא עיצוב (ברירת מחדל)
כיווץ
מתמחים טופ
  1. דף הבית
  2. מחשבים וטכנולוגיה
  3. עזרה הדדית - מחשבים וטכנולוגיה
  4. בקשת מידע | האם בעידן התקדמות הסוכני AI לתכנות נכון ללמוד תכנות?

בקשת מידע | האם בעידן התקדמות הסוכני AI לתכנות נכון ללמוד תכנות?

מתוזמן נעוץ נעול הועבר עזרה הדדית - מחשבים וטכנולוגיה
14 פוסטים 9 כותבים 109 צפיות 10 עוקבים
  • מהישן לחדש
  • מהחדש לישן
  • הכי הרבה הצבעות
תגובה
  • תגובה כנושא
התחברו כדי לפרסם תגובה
נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
  • a.y.f.A מנותק
    a.y.f.A מנותק
    a.y.f.
    כתב נערך לאחרונה על ידי

כיום אם התקדמות סוכני הAI כמו קלוד קוד שבניתי איתו דברים מטורפים, האם יש לי בכלל מה ללמוד עוד תכנות?
    אשמח למידע מנסיון וידע מקצועי

העיקר להיות בשמחה תמיד

ר י ח 3 תגובות תגובה אחרונה
    0
    • a.y.f.A a.y.f.

כיום אם התקדמות סוכני הAI כמו קלוד קוד שבניתי איתו דברים מטורפים, האם יש לי בכלל מה ללמוד עוד תכנות?

ר מנותק
      ר מנותק
      רפי סאם
      כתב נערך לאחרונה על ידי

@a.y.f. ודאי - המודול צריך עזרה ותוספת ידע תמיד תעזור

a.y.f.A תגובה 1 תגובה אחרונה
      0
      • ר רפי סאם

@a.y.f. ודאי - המודול צריך עזרה ותוספת ידע תמיד תעזור

a.y.f.A מנותק
        a.y.f.A מנותק
        a.y.f.
        כתב נערך לאחרונה על ידי

@רפי-סאם אני יכול לתת לו הוראות ולתת לו יד חופשית והוא בונה משהו מטורף בלי צורך משמעותי בתכנות

העיקר להיות בשמחה תמיד

ר תגובה 1 תגובה אחרונה
        0
        • a.y.f.A a.y.f.

@רפי-סאם אני יכול לתת לו הוראות ולתת לו יד חופשית והוא בונה משהו מטורף בלי צורך משמעותי בתכנות

ר מנותק
          ר מנותק
          רפי סאם
          כתב נערך לאחרונה על ידי

@a.y.f. אבל הוא חייב עזרה

תגובה 1 תגובה אחרונה
          0
          • י. פל.י מנותק
            י. פל.י מנותק
            י. פל.
            כתב נערך לאחרונה על ידי

אין שום השוואה, אם אתה יודע לכוון אותו עם קטעי קוד, פונקציות - והבנה של איך דברים צריכים להיות, לבין אם אינך יודע.

גאה להיות חלק:
            otzaria.org

M תגובה 1 תגובה אחרונה
            3
            • י. פל.י י. פל.

אין שום השוואה, אם אתה יודע לכוון אותו עם קטעי קוד, פונקציות - והבנה של איך דברים צריכים להיות, לבין אם אינך יודע.

M מנותק
              M מנותק
              mps
              כתב נערך לאחרונה על ידי mps

@י.-פל. אבל בשביל זה אתה לא צריך ללמוד תכנות בצורה מסודרת, מספיק שאתה יודע אנגלית בסיסית ו"לקרוא" קוד, ואתה לגמרי שולט.

תגובה 1 תגובה אחרונה
              0
              • a.y.f.A a.y.f.

י מנותק
                י מנותק
                יענקיH
                כתב נערך לאחרונה על ידי יענקיH

@a.y.f.
                הדגש זה האם אתה מבין מה הוא עושה.
                אתה לא חייב להכיר הכל אבל שתוכל בהחלט להבין את הפונקציות ואיך הם מרכיבים הכל ביחד.

תגובה 1 תגובה אחרונה
                1
                • מגנוס קרלסןמ מנותק
                  מגנוס קרלסןמ מנותק
                  מגנוס קרלסן
                  כתב נערך לאחרונה על ידי

אני רציתי ללמוד פייתון וקוטלין
                  ופשוט ראיתי שזה לסתם
                  אם יש לי AI שעושה לי הכול בחצי דקה

בקרו באתר שלי: https://did.li/magnus-top

M תגובה 1 תגובה אחרונה
                  1
                  • מגנוס קרלסןמ מגנוס קרלסן

אני רציתי ללמוד פייתון וקוטלין
                    ופשוט ראיתי שזה לסתם
                    אם יש לי AI שעושה לי הכול בחצי דקה

M מנותק
                    M מנותק
                    mps

@מגנוס-קרלסן תמיד טוב ללמוד. אם תלמד אתה תוכל ליצור (אפילו עם AI) הרבה יותר טוב ממה שמי שלא ממש למד עושה. אבל אם המטרה שלך זה סקריפטים ודברים קטנים - באמת אולי לא שווה לך להשקיע לימודים ממש בתשלום וכו.

מגנוס קרלסןמ תגובה 1 תגובה אחרונה
                    0
                    • M mps

@מגנוס-קרלסן תמיד טוב ללמוד. אם תלמד אתה תוכל ליצור (אפילו עם AI) הרבה יותר טוב ממה שמי שלא ממש למד עושה. אבל אם המטרה שלך זה סקריפטים ודברים קטנים - באמת אולי לא שווה לך להשקיע לימודים ממש בתשלום וכו.

מגנוס קרלסןמ מנותק
                      מגנוס קרלסןמ מנותק
                      מגנוס קרלסן
                      כתב נערך לאחרונה על ידי

@mps זה לא בדיוק לדברים קטנים
                      כי בשביל דברים גדולים אתה צריך לדעת (כמעט) את כל השפה
                      וזה ייקח לי הרבה מאוד זמן - ואם כבר יש את AI...

בקרו באתר שלי: https://did.li/magnus-top

תגובה 1 תגובה אחרונה
                      0
                      • יאנג בויי מחובר
                        יאנג בויי מחובר
                        יאנג בוי
                        מדריכים
                        כתב נערך לאחרונה על ידי יאנג בוי

לדעתי לימוד של שפות פחות כדאי.
                        תואר במדעי המחשב לעומת זאת שזה הבנה עמוקה יותר של מאחורי הקלעים ולא רק כתיבת קוד, לדעתי יהיה נצרך יותר.

שוב, דעתי האישית והלא מבוססת.

תגובה 1 תגובה אחרונה
                        0
                        • a.y.f.A a.y.f.

ח מנותק
                          ח מנותק
                          חובבן מקצועי
                          כתב נערך לאחרונה על ידי חובבן מקצועי

@a.y.f. לא שאני מתכנת או משהו, אני רק יודע פה ושם פייתון.. (בשלב המעבר בין מתחיל למתקדם. שלב כזה שאני לא יודע מתי הוא יסתיים..)
                          ומעצם זה שאני יודע קצת פייתון - אני חושב שאני מתכנת עם AI לפחות רמה אחת מעל מי שלא יודע לתכנת כלל.

תגובה 1 תגובה אחרונה
                          1
                          • . מנותק
                            . מנותק
                            .moti
                            כתב נערך לאחרונה על ידי

חשוב לי להבהיר: אני לא "אנטי". להפך, אני חי ונושם AI, משתמש בכל המודלים הכי מתקדמים בעבודה שלי כמתכנת Backend (ואפילו את הפוסט הזה ה-AI עזר לי לנסח). אני לגמרי מבין את ההתפעלות – היום כל אחד יכול לבנות דברים שפעם דרשו שנים של לימוד. זה מדהים, אבל זה גם מטעה.

כשאני רואה שאלות כמו "למה בכלל צריך מתכנתים?", זה מרתיח אותי, כי יש פער עצום בין "קוד שעובד" לבין מערכת מקצועית:

1. ה-AI הוא ג'וניור מהיר, לא סיניור אחראי
                            ה-AI מצוין למשימות נקודתיות. אבל בפרויקטים אמיתיים (אצלי בעבודה למשל יש מעל 200,000 שורות קוד), הוא פשוט הולך לאיבוד. ה-AI ניזון מהרשת, ומה לעשות ש-80% מהקוד באינטרנט הוא גרוע? התוצאה היא קוד שהרבה פעמים ג'וניור היה מתבייש בו מבחינת לוגיקה וארכיטקטורה.

2. המבחן האמיתי: אבטחת מידע (כאן ה-AI נופל)
                            זה הנסיון הכי חזק שלי מהשטח: ראיתי אתרים שנבנו מאפס על ידי AI בלי יד של מתכנת – והצלחתי לפרוץ אותם בקלות. לעומת זאת, באתרים שנבנו על ידי מומחים שנעזרו ב-AI, האבטחה הייתה ברמה אחרת. ה-AI גרוע ב"פינישים" ובוולידציות קריטיות. מי שלא למד תכנות, פשוט לא יודע איזה פרצות הוא משאיר מאחור.

3. חיסכון בזמן מול חשיבה לוגית
                            ה-AI מקצר לי משימה של 5 דקות לחצי דקה. אבל ה-4.5 דקות שנשארו הולכות על בדיקה, הרצה ותיקון הלוגיקה שלו. ללא הבנה מעמיקה בשפה, אין לך דרך לדעת אם הקוד שה-AI הקיא הוא יעיל או פצצה מתקתקת של ביצועים.

לסיכום:
                            אם המטרה היא לבנות "אתר חמוד" או כלי פשוט – ה-AI סוגר לכם את הפינה. אבל למערכות גדולות ומורכבות? ה-AI הוא כלי עזר מעולה, אבל הוא רחוק מלהחליף את המתכנת.

השוק היום אכן קשה מאוד בלי קשר ל-AI(שזה הסיבה האמיתית למה לא כדי להכנס לתחום*), אבל ה-AI לא מייתר את הלימוד – הוא פשוט מעלה את הרף. מי שיסתמך רק עליו, יבנה מוצרים שנראים מצוין מבחוץ, אבל הם רקובים ופרוצים מבפנים.

*בשורה התחתונה, לדעתי הסיבה האמיתית שבגללה לא כדאי להיכנס לתחום כרגע היא לא ה-AI, אלא פשוט מצב השוק. אחרי פיצוץ בועת ההייטק, השוק נמצא בנקודה שבה לג'וניורים כמעט בלתי אפשרי למצוא עבודה. המצב כל כך קשה שאני מכיר באופן אישי ג'וניורים שמוכנים לעבוד בחינם כבר חצי שנה רק כדי לצבור ניסיון ולהכניס רגל לתעשייה.

M תגובה 1 תגובה אחרונה
                            1
                            • . .moti

חשוב לי להבהיר: אני לא "אנטי". להפך, אני חי ונושם AI, משתמש בכל המודלים הכי מתקדמים בעבודה שלי כמתכנת Backend (ואפילו את הפוסט הזה ה-AI עזר לי לנסח). אני לגמרי מבין את ההתפעלות – היום כל אחד יכול לבנות דברים שפעם דרשו שנים של לימוד. זה מדהים, אבל זה גם מטעה.

כשאני רואה שאלות כמו "למה בכלל צריך מתכנתים?", זה מרתיח אותי, כי יש פער עצום בין "קוד שעובד" לבין מערכת מקצועית:

1. ה-AI הוא ג'וניור מהיר, לא סיניור אחראי
                              ה-AI מצוין למשימות נקודתיות. אבל בפרויקטים אמיתיים (אצלי בעבודה למשל יש מעל 200,000 שורות קוד), הוא פשוט הולך לאיבוד. ה-AI ניזון מהרשת, ומה לעשות ש-80% מהקוד באינטרנט הוא גרוע? התוצאה היא קוד שהרבה פעמים ג'וניור היה מתבייש בו מבחינת לוגיקה וארכיטקטורה.

2. המבחן האמיתי: אבטחת מידע (כאן ה-AI נופל)
                              זה הנסיון הכי חזק שלי מהשטח: ראיתי אתרים שנבנו מאפס על ידי AI בלי יד של מתכנת – והצלחתי לפרוץ אותם בקלות. לעומת זאת, באתרים שנבנו על ידי מומחים שנעזרו ב-AI, האבטחה הייתה ברמה אחרת. ה-AI גרוע ב"פינישים" ובוולידציות קריטיות. מי שלא למד תכנות, פשוט לא יודע איזה פרצות הוא משאיר מאחור.

3. חיסכון בזמן מול חשיבה לוגית
                              ה-AI מקצר לי משימה של 5 דקות לחצי דקה. אבל ה-4.5 דקות שנשארו הולכות על בדיקה, הרצה ותיקון הלוגיקה שלו. ללא הבנה מעמיקה בשפה, אין לך דרך לדעת אם הקוד שה-AI הקיא הוא יעיל או פצצה מתקתקת של ביצועים.

לסיכום:
                              אם המטרה היא לבנות "אתר חמוד" או כלי פשוט – ה-AI סוגר לכם את הפינה. אבל למערכות גדולות ומורכבות? ה-AI הוא כלי עזר מעולה, אבל הוא רחוק מלהחליף את המתכנת.

השוק היום אכן קשה מאוד בלי קשר ל-AI(שזה הסיבה האמיתית למה לא כדי להכנס לתחום*), אבל ה-AI לא מייתר את הלימוד – הוא פשוט מעלה את הרף. מי שיסתמך רק עליו, יבנה מוצרים שנראים מצוין מבחוץ, אבל הם רקובים ופרוצים מבפנים.

*בשורה התחתונה, לדעתי הסיבה האמיתית שבגללה לא כדאי להיכנס לתחום כרגע היא לא ה-AI, אלא פשוט מצב השוק. אחרי פיצוץ בועת ההייטק, השוק נמצא בנקודה שבה לג'וניורים כמעט בלתי אפשרי למצוא עבודה. המצב כל כך קשה שאני מכיר באופן אישי ג'וניורים שמוכנים לעבוד בחינם כבר חצי שנה רק כדי לצבור ניסיון ולהכניס רגל לתעשייה.

M מנותק
                              M מנותק
                              mps

@.moti כתב בבקשת מידע | האם בעידן התקדמות הסוכני AI לתכנות נכון ללמוד תכנות?:

ה-AI ניזון מהרשת, ומה לעשות ש-80% מהקוד באינטרנט הוא גרוע? התוצאה היא קוד שהרבה פעמים ג'וניור היה מתבייש בו מבחינת לוגיקה וארכיטקטורה.

אני לא מבין כמוך, אבל תרשה לי לחלוק עליך בעניין הזה, במודלים המתקדמים היום (כמו מודלי ה pro של Gemini) הוזנו מליוני שורות קוד ברמת סניור ואין כמעט באגים בקוד שהם נותנים.
                              אם יש למתכנת בעזרת AI ידע בלוגיקה של קוד, (לא בקוד עצמו, לא בשמות הספריות ואופן הפעולה של הפונקציות) בלוגיקה של מה הוא רוצה שיקרה, (כי בזה באמת ה AI חלש, ב"איך" דברים יעבדו) ואת הכתיבה עצמה הוא משאיר ל AI, הוא יכול להגיע לרמות דיוק גבוהות מאד ב 5% מהזמן שלוקח למתכנת שכותב מאפס, כולל ניפוי של באגים. תבדוק את זה.
                              ואם הוא יודע לעבוד, ויודע מה קורה בקוד ואיזה קוד הוא צריך בכל רגע נתון, גם בפרויקטים ענקיים הוא יסתדר כי ה AI לא באמת צריך לדעת את כל הקוד הקיים בפרויקט.
                              העולם חד משמעית מתקדם לשם, ומי שמתעלם ימצא את עצמו מחפש עבודה בקרוב.

תגובה 1 תגובה אחרונה
                              1

• התחברות

• אין לך חשבון עדיין? הרשמה

• התחברו או הירשמו כדי לחפש.
                              • פוסט ראשון
                                פוסט אחרון
                              0
                              • חוקי הפורום
                              • פופולרי
                              • לא נפתר
                              • משתמשים