בירור | המלצה למחשב
-
-
@שקאד
המלצה שלי:
מעבד i3 [לא צריך יותר רק לוורד],
8 ג'יגה ראם.
כונן SSD 512.
@משה-מזרחי @אלי-tza הגזמתם.
לא צריך בשביל וורד, יותר מi3.
לי אחד המחשבים הוא בלי אינטרנט, רק וורד, ויש בו 4 ג'גה ראם, ומעבד מi3 והוא רק 128 SSD והוא מחזיק מעמד טוב מאוד.
אז בשביל מהירות - להוסיף קצת אחסון וראם.
אבל nvme, זה נראה לי קצת מוגזם.
שוב - המלצה גרידא.
באמזון אפשר למצוא במחיר זול יחסית.
רק שים לב לא לקנות אסוס.
הרכיבים זוועה.
בכל מקרה זה תלוי בתקציב.
הדבר הראשון שהייתי משקיע יותר זה להעלות לi5.
אם כי זה לא דחוף לשימוש שאתה מתאר.
בהצלחה. -
@משה-מזרחי דיברתי בהקשר של המפרט שהוא הביא.
שם מדובר במעבדים של אינטל. -
-
האם המחיר הזה שווה? (אני יודע שזה קצת יותר ממה שאני צריך אבל אני רוצה שיהיה לי את הפשרות להוסיף שימושיםם בעתיד )
https://www.walmart.com/ip/seort/13171758268 -
האם המחיר הזה שווה? (אני יודע שזה קצת יותר ממה שאני צריך אבל אני רוצה שיהיה לי את הפשרות להוסיף שימושיםם בעתיד )
https://www.walmart.com/ip/seort/13171758268 -
כמה דיבורים...
בקיצור:-
לכתיבת חידושי תורה נטו - עם בר אילן לדוגמא, מספיק אפילו מעבד סלרון 4200/4500 = מנסיון.
-
אם אתה צריך לאוצר החכמה עדיף לקחת כבר מעבד מסדרת ה- i = כגון i3/i5
בכ"א לגבי ראם - מספיק 8 ראם, זה יחזיק לך מצויין עם אוצר החכמה ומעבד i3 מדור 8 ומעלה. -
עד לכאן זה רמת הבסיס, כל דבר אחר הוא מעבר = אם אתה רוצה מחשב לאורך זמן שיוכלו להפעיל עליו כמה תוכנות במקביל, או תוכנות חדשות יותר (כיום הרבה תוכנות דורשות יותר ויותר ראם)= עדיף לקחת מחשב עם 16 ראם, ומעבד באזור הדור 10, בין אם זה i3 ובין אם זה i5.
מה שכן - עדיף i5 דור 8 מi3 דור 10. אבל i3 דור 12 כבר עדיף מi5 דור 8/9. -
לגבי SSD = לכתיבת חידושי תורה נטו מספיק לך גם 256 ג'יגה, ולא, אתה ממש לא צריך לשימוש כזה SSD מסוג NVME. אבל אם אתה רוצה לאחסן בפנים מלא קבצי PDF, (החידושי תורה שלך - גם אם תכתוב במשך שנתיים רצוף בוורד, לא יקחו יותר מ10 גי'גה, ככל הנראה...) אולי כן תחפש של 512 ג'יגה.
-
לגבי מסך מגע, זה ענין של נוחות וטעם, אני לא גרפיקאי ולא נעליים ומשתמש כל הזמן במסך המגע של הנייד שלי.
אבל, זה לא דבר שנצרך, ואם התרגלת בלי/לא התרגלת עם - אין לך עניין מיוחד בזה, אלא אם אתה קונה מחשב עם מסך קטן - באזור ה11-12 אינץ'.
בכ"א מסך מגע הוא באמת יותר עדין, המחשב נהיה יותר כבד, וזה לוקח יותר בטריה = בפער.
ואינני בא להתווכח עם כל חברי המבינים לעיל - אבל עם ניסיון אישי וידע משימוש של אברכים - נטו לדברי תורה, א"א (לכה"פ לדעתי) להתווכח.
-
-
@שקאד
המלצה שלי:
מעבד i3 [לא צריך יותר רק לוורד],
8 ג'יגה ראם.
כונן SSD 512.
@משה-מזרחי @אלי-tza הגזמתם.
לא צריך בשביל וורד, יותר מi3.
לי אחד המחשבים הוא בלי אינטרנט, רק וורד, ויש בו 4 ג'גה ראם, ומעבד מi3 והוא רק 128 SSD והוא מחזיק מעמד טוב מאוד.
אז בשביל מהירות - להוסיף קצת אחסון וראם.
אבל nvme, זה נראה לי קצת מוגזם.
שוב - המלצה גרידא.
באמזון אפשר למצוא במחיר זול יחסית.
רק שים לב לא לקנות אסוס.
הרכיבים זוועה.
בכל מקרה זה תלוי בתקציב.
הדבר הראשון שהייתי משקיע יותר זה להעלות לi5.
אם כי זה לא דחוף לשימוש שאתה מתאר.
בהצלחה. -
@אלישע-מואב-0 כתב בבירור | המלצה למחשב:
חובה!!!
רשות, לא חובה.
זה יהיה ממש נחמד עם = אבל אפשר להסתדר גם בלי. -
@אלישע-מואב-0 כמו שאמר @יאיר-דניאל ממש לא חובה.
אין שום עניין לבזבז את התקציב על דבר כזה.
יש דברים שעדיף יותר לבזבז עליהם, כמו ראם, ואחסון (הייתי ממלחץ על 512).