עזרה | שחזור סיסמה לפלאם כף יד לאיתור הנכסים
-
עלה לי רעיון בלי אחריות
תבדוק אם במכשיר הזה יש כרטיס SD זה אמור להיות בלמעלה שלו ליד העט כך זכור לי ולהכניס למחשב
וגם אם אתה רואה קבצים שאתה לא מצליח לקרוא לא בטוח שזה בסיומת DOC כמו בוורד@אהרון-שלום
אכן יש כרטיס ותכננתי לבדוק את זה, אתה יודע אבל איך אוכל לקרוא את הנתונים - באיזה קידוד זה צריך להיות? -
@10110000 אתה חושב שכדאי לנסות את זה על מכשיר שיש בו חומרים בשווי כמו שנראה פה?
אני מעדיף שלא אז מעדיף שלא לתת עצות - אם הוא מוכן להשקיע על זה כסף שיפנה למישהו שכבר עשה את זה ומכיר את המכשיר
ואכן זה נראה NAND (כנראה זה E2 שנראה שהיה הראשון שאחסן מידע בזיכרון לא נדיף)
קצת מזעזע אותי לחשוב שככה הדברים עבדו פעם
טלפון שנמחק כשנגמרת לו הבטריה?@מתכנת-חובב
אתה חושב שזה סיכון לנסות לחבר את זה למחשב? -
@yoram11 לא בהכרח שהנפטר הגדיר גם את הסיסמה הזאת.
אלו שני מנגנונים נפרדים - אחד לא מחייב את השני.אבל אני מסכים עם @מתכנת-חובב שכדאי לך לא להתעסק עם זה לבד אלא לחפש מעבדה שמתמחה בזה.
אם זה היה משהו פחות רב-ערך הייתי רואה בזה אתגר לשחק עם זה בעצמי. לפי מה שסיפרת מדובר בסכומים של מאות אלפי שקלים ויותר - כדאי לך לשלם את ה5,000 בשביל סיכויי הצלחה גדולים יותר. -
@yoram11 לא בהכרח שהנפטר הגדיר גם את הסיסמה הזאת.
אלו שני מנגנונים נפרדים - אחד לא מחייב את השני.אבל אני מסכים עם @מתכנת-חובב שכדאי לך לא להתעסק עם זה לבד אלא לחפש מעבדה שמתמחה בזה.
אם זה היה משהו פחות רב-ערך הייתי רואה בזה אתגר לשחק עם זה בעצמי. לפי מה שסיפרת מדובר בסכומים של מאות אלפי שקלים ויותר - כדאי לך לשלם את ה5,000 בשביל סיכויי הצלחה גדולים יותר. -
@yoram11 לכאורא שום סיכון, אבל Pilot Link שהזכרתי עובדת משורת-הפקודה. אין לך ממשק משתמש נחמד וברור. אם אתה מכניס פקודה שגוייה אתה יכול לאפס את המכשיר בטעות...
עדיף לך לקחת את זה לטכנאי שמבין במכשירים כאלו. -
@yoram11 כמו שכתבתי בהודעה הראשונה שלי - אני לא באמת מבין בתחום. (עוד לא נולדתי כשהמכשיר הזה היה פופולארי)
חיפשתי תוכנות בגיטהאב שאמורות לעבוד עם המכשיר הזה וזו הכי טובה שיש שם.
ייתכן - ואפילו סביר - שיש תוכנה 'סגורה' יותר ידידותית-למשתמש.Pilot Link מאפשרת לעשות dump מלא לזיכרון של המכשיר - לפי המידע שראיתי, וזה בעצם מה שאתה רוצה - עותק מקומי של כל הקבצים שהיו על המכשיר, כך שתוכל בנחת לנסות להבין איך לפתוח את הקבצים (מן הסתם זה פורמטים שכבר לא בשימוש עשרים שנה, למרות שאני רק מנחש.)
לא יודע לגבי התוכנה שאתה זוכר... -
בכל מקרה אתה חייב את הכבל או את הבסיס שלו ואני חוזר על מה שאמרו פה אם זה יקר לך לך למישהו מקצועי בתחום הזה אנסה לבדוק אולי יש לי בסיס של זה לא נראה וגם אני מאמין שזה יעלה אלא רק בוינדוס XP ומטה
-
@צדיק-תמים כי מצד שני, לא בטוח שזה באמת יפתור את הבעיה.
וכמו שכתב לעיל, יש עכשיו צורך כספי - לא בטוח שיש תקציב לשפוך על הספק פתרון.@מתכנת-חובב - אם יש שם באמת כרטיס, כמו שהוא כתב - יכול להיות נזק מכך שישים במחשב וישלח לך קובץ לבדיקה?
-
וכמו שכתב לעיל, יש עכשיו צורך כספי - לא בטוח שיש תקציב לשפוך על הספק פתרון.@מתכנת-חובב - אם יש שם באמת כרטיס, כמו שהוא כתב - יכול להיות נזק מכך שישים במחשב וישלח לך קובץ לבדיקה?
@צדיק-וטוב-לו-0 כתב בעזרה | שחזור סיסמה לפלאם כף יד לאיתור הנכסים:
וכמו שכתב לעיל, יש עכשיו צורך כספי - לא בטוח שיש תקציב לשפוך על הספק פתרון.
אם יש לי קרקע במרכז תל אביב ואין לי כסף לפתח אותה אז אני יקח הלוואה מהבנק או יחפש מאכער?
@מתכנת-חובב - אם יש שם באמת כרטיס, כמו שהוא כתב - יכול להיות נזק מכך שישים במחשב וישלח לך קובץ לבדיקה?
נראה לך שיש שם כרטיס והוא לא שם לב? אני לא מזלזל בו עד כדי כך...
-
וכמו שכתב לעיל, יש עכשיו צורך כספי - לא בטוח שיש תקציב לשפוך על הספק פתרון.
אם יש לי קרקע במרכז תל אביב ואין לי כסף לפתח אותה אז אני יקח הלוואה מהבנק או יחפש מאכער?
@מתכנת-חובב - אם יש שם באמת כרטיס, כמו שהוא כתב - יכול להיות נזק מכך שישים במחשב וישלח לך קובץ לבדיקה?
@מתכנת-חובב כתב בעזרה | שחזור סיסמה לפלאם כף יד לאיתור הנכסים:
אבל זה רק ספק פתרון, ספק האם יצליחו לפרוץ, ספק האם באמת יש שם בכלל נתונים על חשבונות בנק.
זה הוא כתב, לא אני...
@yoram11 כתב בעזרה | שחזור סיסמה לפלאם כף יד לאיתור הנכסים:
אכן יש כרטיס ותכננתי לבדוק את זה, אתה יודע אבל איך אוכל לקרוא את הנתוני
-
אבל זה רק ספק פתרון, ספק האם יצליחו לפרוץ, ספק האם באמת יש שם בכלל נתונים על חשבונות בנק.
זה הוא כתב, לא אני...
@yoram11 כתב בעזרה | שחזור סיסמה לפלאם כף יד לאיתור הנכסים:
אכן יש כרטיס ותכננתי לבדוק את זה, אתה יודע אבל איך אוכל לקרוא את הנתוני
@צדיק-וטוב-לו-0 פספסתי את ההודעה הנ"ל
סליחה
ואני עדיין חושב שזה יהיה טעות לנסות בבית
אבל את הכרטיס אכן אין מניעה לכאורה לבדוק בזהירות בבית (בתקווה שהנתונים שעליו שרדו כל כך הרבה שנים)
עריכה: לא בטוח לגבי זה -
@צדיק-וטוב-לו-0 פספסתי את ההודעה הנ"ל
סליחה
אבל את הכרטיס אכן אין מניעה לכאורה לבדוק בזהירות בבית (בתקווה שהנתונים שעליו שרדו כל כך הרבה שנים)
עריכה: לא בטוח לגבי זה@מתכנת-חובב כתב בעזרה | שחזור סיסמה לפלאם כף יד לאיתור הנכסים:
אבל את הכרטיס אכן אין מניעה לכאורה לבדוק בזהירות בבית (בתקווה שהנתונים שעליו שרדו כל כך הרבה שנים)פספסת את כוונתי.
על הכרטיס הצעתי לחבר למחשב.
על המכשיר עצמו, בניגוד לטיעון ללכת למבין הכי גדול והכי יקר.
יש אמצע, לא לעשות לבד, אבל ללכת למישהו שיש לו איזה הבנה בנושא - ומוכן לעשות את זה עם סיכון. -
בדיקה ראשונית של איש מקצוע לא תעלה הון תועפות
-
אכן אמור להיות לי בארכיון פאלם טאנגסטן E, לזכרוני זכרונו אינו נדיף בניתוק החשמל.
זכרון נדיף היה נפוץ בפוקט פי סי עם וינדוס מובייל הזולים יחסית כמו המיו 180 שיש לי.
איך אני יכול לעזור? -
-
@מישהו12 כתב בעזרה | שחזור סיסמה לפלאם כף יד לאיתור הנכסים:
אולי יש לך במקרה ידע...
לצערי לא ממש, השתמשתי בו לא הרבה לפני כ-20 שנה..
כן יכול לאשר שחיבור הכרטיס למחשב לא אמור להוות בעיה או סיכון.@אלי-TZA כתב בעזרה | שחזור סיסמה לפלאם כף יד לאיתור הנכסים:
כן יכול לאשר שחיבור הכרטיס למחשב לא אמור להוות בעיה או סיכון.
לא הייתי ממהר עם המסקנה הזאת
אי אפשר לדעת מה המצב של כרטיס שכבר כמה שנים טובות לא חובר לחשמל וד"ל