בעיה | אני חייב עזרה דחוף!! המחשב הושבת!!
-
ניסתי את מה ש- @צדיק-0 כתב [אגב גם הבינה כתב לי בדיוק כך] ועברתי את כל השלבים ובסוף המחשב נתקע לגמרי, והיה רק מסך שחור לגמרי עם סימון של עכבר, ולא הצלחתי לכבות עד עכשיו, עכשיו כשכיביתי זה תקוע כל הזמן על מסך הכניסה של ברוך הבא, לי זה נראה שפשוט המערכת ההפעלה הקודמת נמחקה, והחדש לא הותקן, השאלה מה עושים עכשיו, ואיך אני מחלץ את כל החומר שלי??
וניסתי גם את מה ש- @מתכנת-חובב כתב ובמאפיינים עשיתי שיחזור גירסאות קודמות, וזה לא הצליח לשחזר את הכול ממש, ומה שכן הועתק 90% לא עזר.
@יוסי-מחשבים

-
לא כדאי לו להריץ:
sfc /scannow
? -
כשאני מצליח לכבות ע"י לחיצה ארוכה מאוד ואז להדליק, אז לחצתי על F12 וזה מה שעלה לי, השאלה אם זה יעזור משהו??? @מתכנת-חובב @יוסי-מחשבים @צדיק-0 @אלדד-הדני-0 @a.y.f.

-
לא כדאי לו להריץ:
sfc /scannow
?@נאור-אברגל כתב בבעיה | אני חייב עזרה דחוף!! המחשב הושבת!!:
לא כדאי לו להריץ:
sfc /scannow
?@נאור-אברגל מה זה ??
-
לא כדאי לו להריץ:
sfc /scannow
?@נאור-אברגל כתב בבעיה | אני חייב עזרה דחוף!! המחשב הושבת!!:
לא כדאי לו להריץ:
לא בטוח, תלוי כמה הדיסק תקין
-
@נאור-אברגל כתב בבעיה | אני חייב עזרה דחוף!! המחשב הושבת!!:
לא כדאי לו להריץ:
sfc /scannow
?@נאור-אברגל מה זה ??
@נפתלי-צבי-יהודה יש לך דיסק טכנאים?
אם כן תבדוק את תקינות הדיסק.
וכן נראה שחסרים לך קבצי מערכת -
@נאור-אברגל כתב בבעיה | אני חייב עזרה דחוף!! המחשב הושבת!!:
לא כדאי לו להריץ:
לא בטוח, תלוי כמה הדיסק תקין
-
@נפתלי-צבי-יהודה יש לך דיסק טכנאים?
אם כן תבדוק את תקינות הדיסק.
וכן נראה שחסרים לך קבצי מערכת -
@a.y.f. למה זה קשור לתקינות הדיסק?
@מתכנת-חובב כתב בבעיה | אני חייב עזרה דחוף!! המחשב הושבת!!:
למה זה כן קשור??
מה אני יכול לעשות כרגע?? -
@מתכנת-חובב צודק, ממבט ראשון זה היה נראה לי תיקון של הדיסק ( מוצ"ש
) -
@נפתלי-צבי-יהודה הכי פשוט במקום להסתבך אם מונחים מקצועיים תבקש מAI שיסביר לך איך לתקן קבצי מערכת פגומים.
תוכל להעתיק לו את השרשור הזה שיבין יותר טוב ותכתוב לו שהוא טכנאי מחשבים -
@נפתלי-צבי-יהודה הכי פשוט במקום להסתבך אם מונחים מקצועיים תבקש מAI שיסביר לך איך לתקן קבצי מערכת פגומים.
תוכל להעתיק לו את השרשור הזה שיבין יותר טוב ותכתוב לו שהוא טכנאי מחשבים@a.y.f. כתב בבעיה | אני חייב עזרה דחוף!! המחשב הושבת!!:
תוכל להעתיק לו את השרשור הזה שיבין יותר טוב ותכתוב לו שהוא טכנאי מחשבים@a.y.f. עיקר הבעיה שלי התחילה אחרי שהקשבתי ל- AI.
הAI אמר לעשות בדיוק [מילה במילה] כמו מה ש-@צדיק-0 כתב, בשתי ההודעות
ואז המחשב עם מסך שחור, - נראה מלמעלה שפשוט המערכת ההפעלה לא עודכנה, והישן נמחק. -
@a.y.f. כתב בבעיה | אני חייב עזרה דחוף!! המחשב הושבת!!:
תוכל להעתיק לו את השרשור הזה שיבין יותר טוב ותכתוב לו שהוא טכנאי מחשבים@a.y.f. עיקר הבעיה שלי התחילה אחרי שהקשבתי ל- AI.
הAI אמר לעשות בדיוק [מילה במילה] כמו מה ש-@צדיק-0 כתב, בשתי ההודעות
ואז המחשב עם מסך שחור, - נראה מלמעלה שפשוט המערכת ההפעלה לא עודכנה, והישן נמחק.@נפתלי-צבי-יהודה לכן כתבתי שתכתוב לו
ותכתוב לו שהוא טכנאי מחשבים
וגם איזה AI השתמשת? -
@נפתלי-צבי-יהודה לכן כתבתי שתכתוב לו
ותכתוב לו שהוא טכנאי מחשבים
וגם איזה AI השתמשת?@a.y.f. ג'מיני
ומה עוזר שכותבים לו שהוא טכנאי?עכ"פ עכשיו המחשב קרס לחלוטין, ואני מחדר מחשבים, ושם אין AI.
אז אולי תכתוב לו בדיוק מה שצריך, ותעתיק לכאן מה הוא עונה??
תודה רבה!! -
@a.y.f. ג'מיני
ומה עוזר שכותבים לו שהוא טכנאי?עכ"פ עכשיו המחשב קרס לחלוטין, ואני מחדר מחשבים, ושם אין AI.
תודה רבה!!@נפתלי-צבי-יהודה כתב בבעיה | אני חייב עזרה דחוף!! המחשב הושבת!!:
ומה עוזר שכותבים לו שהוא טכנאי?
תנסה ותראה את ההבדל.
תוכל לשאול אותו מאיפה שאתה כותב עכשיו -
@נפתלי-צבי-יהודה כתב בבעיה | אני חייב עזרה דחוף!! המחשב הושבת!!:
ומה עוזר שכותבים לו שהוא טכנאי?
תנסה ותראה את ההבדל.
תוכל לשאול אותו מאיפה שאתה כותב עכשיו@a.y.f. כתב בבעיה | אני חייב עזרה דחוף!! המחשב הושבת!!:
תוכל לשאול אותו מאיפה שאתה כותב עכשיו
כתב בבעיה | אני חייב עזרה דחוף!! המחשב הושבת!!:
עכ"פ עכשיו המחשב קרס לחלוטין, ואני מחדר מחשבים, ושם אין AI.
תודה רבה!! -
תוכל לשאול אותו מאיפה שאתה כותב עכשיו
כתב בבעיה | אני חייב עזרה דחוף!! המחשב הושבת!!:
עכ"פ עכשיו המחשב קרס לחלוטין, ואני מחדר מחשבים, ושם אין AI.
תודה רבה!!@נפתלי-צבי-יהודה
שלום נפתלי, אני מבין לגמרי את הלחץ – מצב של "מסך שחור" או תקיעה על מסך "ברוך הבא" אחרי ניסיון תיקון הוא סיטואציה מתסכלת מאוד. כטכנאי, נראה שהמערכת שלך נמצאת כרגע במצב "לימבו": קבצי המערכת החדשים מה-ISO לא הותקנו במלואם, והישנים כבר לא תקינים.מכיוון שאין לך גישה לשולחן העבודה, אנחנו צריכים לעבוד דרך סביבת השחזור של Windows (WinRE). בוא נבצע "ניתוח שטח" לקבצי המערכת.
שלב 1: כניסה למצב שחזור (WinRE)
כדי לתקן קבצים כשהמערכת לא עולה, עלינו להגיע למסך הכחול של התיקון:
- הדלק את המחשב, וברגע שמופיע הלוגו של Dell (או תחילת הטעינה), לחץ לחיצה ארוכה על כפתור ההפעלה עד שהמחשב יכבה בכוח.
- חזור על הפעולה הזו 3 פעמים. בפעם הרביעית, המערכת אמורה לכתוב "Preparing Automatic Repair" ואז להיכנס למסך כחול עם אפשרויות.
- במסך שיפתח בחר: פתרון בעיות (Troubleshoot) > אפשרויות מתקדמות (Advanced options) > שורת הפקודה (Command Prompt).
שלב 2: תיקון קבצי מערכת "מבחוץ" (SFC & DISM)
בשורת הפקודה השחורה שנפתחה, אנחנו נריץ פקודות שיסרקו את הדיסק ויחליפו קבצים פגומים.
חשוב: בסביבת שחזור, האות של הכונן עלולה להשתנות (לפעמים C הופך ל-D).
הקלד:Cולחץ Enter, ואז הקלדdir. אם אתה רואה תיקיית "Windows", סימן שזה הכונן הנכון.הקלד את הפקודות הבאות (אחת אחרי השנייה ולחץ Enter):
- בדיקת שלמות הקבצים:
sfc /scannow /offbootdir=C:\ /offwindir=C:\Windows
(פקודה זו סורקת את הקבצים בכונן C ומשווה אותם לגיבוי תקין). - תיקון מאגר הקבצים (DISM):
אם יש לך את קובץ ה-ISO על דיסק און קי שמחובר למחשב, זה הכי טוב. אם לא, נסה:
dism /image:C:\ /cleanup-image /restorehealth - תיקון מבנה הכונן:
chkdsk C: /f /r
(הערה: זה עשוי לקחת זמן רב, הוא בודק סקטורים פגומים בדיסק).
שלב 3: חילוץ החומר (למקרה חירום)
אם התיקונים לא עוזרים ואתה פוחד על המידע, יש "טריק" קטן בשורת הפקודה:
- בשורת הפקודה (מהשלב הקודם), הקלד
notepadולחץ Enter. - ייפתח פנקס רשימות. לחץ על קובץ (File) > פתח (Open).
- כעת יש לך מעין "סייר קבצים". בחר ב"מחשב זה", חבר כונן חיצוני, ופשוט העתק והדבק את התיקיות החשובות שלך מהמשתמש (Desktop, Documents וכו') לכונן החיצוני.
שלב 4: ניסיון חזרה לנקודת התחלה
אם שום דבר לא עובד, במסך ה"אפשרויות המתקדמות" יש אפשרות שנקראת "הגדרות אתחול" (Startup Settings).
- בחר שם "הפעל מחדש".
- לאחר האתחול, לחץ על המקש 5 או F5 כדי להיכנס ל-Safe Mode with Networking.
- אם המחשב מצליח לעלות במצב בטוח, נוכל להסיר עדכונים פגומים או לנסות להשלים את התקנת ה-ISO משם.
לסיכום המצב: המחשב שלך כרגע סובל מ"שבירה" של ה-Shell (ממשק המשתמש). אל תיבהל מהמסך השחור – הקבצים שלך עדיין שם.
האם הצלחת להגיע למסך ה"אפשרויות המתקדמות" (המסך הכחול) דרך שיטת הכיבוי המאולץ? אם כן, אוכל להנחות אותך בדיוק מה להקליד אם אחת הפקודות מחזירה שגיאה.
-
@נפתלי-צבי-יהודה
שלום נפתלי, אני מבין לגמרי את הלחץ – מצב של "מסך שחור" או תקיעה על מסך "ברוך הבא" אחרי ניסיון תיקון הוא סיטואציה מתסכלת מאוד. כטכנאי, נראה שהמערכת שלך נמצאת כרגע במצב "לימבו": קבצי המערכת החדשים מה-ISO לא הותקנו במלואם, והישנים כבר לא תקינים.מכיוון שאין לך גישה לשולחן העבודה, אנחנו צריכים לעבוד דרך סביבת השחזור של Windows (WinRE). בוא נבצע "ניתוח שטח" לקבצי המערכת.
כדי לתקן קבצים כשהמערכת לא עולה, עלינו להגיע למסך הכחול של התיקון:
- הדלק את המחשב, וברגע שמופיע הלוגו של Dell (או תחילת הטעינה), לחץ לחיצה ארוכה על כפתור ההפעלה עד שהמחשב יכבה בכוח.
- חזור על הפעולה הזו 3 פעמים. בפעם הרביעית, המערכת אמורה לכתוב "Preparing Automatic Repair" ואז להיכנס למסך כחול עם אפשרויות.
- במסך שיפתח בחר: פתרון בעיות (Troubleshoot) > אפשרויות מתקדמות (Advanced options) > שורת הפקודה (Command Prompt).
בשורת הפקודה השחורה שנפתחה, אנחנו נריץ פקודות שיסרקו את הדיסק ויחליפו קבצים פגומים.
חשוב: בסביבת שחזור, האות של הכונן עלולה להשתנות (לפעמים C הופך ל-D).
הקלד:Cולחץ Enter, ואז הקלדdir. אם אתה רואה תיקיית "Windows", סימן שזה הכונן הנכון.הקלד את הפקודות הבאות (אחת אחרי השנייה ולחץ Enter):
- בדיקת שלמות הקבצים:
(פקודה זו סורקת את הקבצים בכונן C ומשווה אותם לגיבוי תקין). - תיקון מאגר הקבצים (DISM):
dism /image:C:\ /cleanup-image /restorehealth - תיקון מבנה הכונן:
chkdsk C: /f /r
אם התיקונים לא עוזרים ואתה פוחד על המידע, יש "טריק" קטן בשורת הפקודה:
- בשורת הפקודה (מהשלב הקודם), הקלד
notepadולחץ Enter. - ייפתח פנקס רשימות. לחץ על קובץ (File) > פתח (Open).
- כעת יש לך מעין "סייר קבצים". בחר ב"מחשב זה", חבר כונן חיצוני, ופשוט העתק והדבק את התיקיות החשובות שלך מהמשתמש (Desktop, Documents וכו') לכונן החיצוני.
אם שום דבר לא עובד, במסך ה"אפשרויות המתקדמות" יש אפשרות שנקראת "הגדרות אתחול" (Startup Settings).
- בחר שם "הפעל מחדש".
- לאחר האתחול, לחץ על המקש 5 או F5 כדי להיכנס ל-Safe Mode with Networking.
- אם המחשב מצליח לעלות במצב בטוח, נוכל להסיר עדכונים פגומים או לנסות להשלים את התקנת ה-ISO משם.
לסיכום המצב: המחשב שלך כרגע סובל מ"שבירה" של ה-Shell (ממשק המשתמש). אל תיבהל מהמסך השחור – הקבצים שלך עדיין שם.
האם הצלחת להגיע למסך ה"אפשרויות המתקדמות" (המסך הכחול) דרך שיטת הכיבוי המאולץ? אם כן, אוכל להנחות אותך בדיוק מה להקליד אם אחת הפקודות מחזירה שגיאה.
@נפתלי-צבי-יהודה
כדי לתקן קבצים כשהמערכת לא עולה, עלינו להגיע למסך הכחול של התיקון:הדלק את המחשב, וברגע שמופיע הלוגו של Dell (או תחילת הטעינה), לחץ לחיצה ארוכה על כפתור ההפעלה עד שהמחשב יכבה בכוח.
חזור על הפעולה הזו 3 פעמים. בפעם הרביעית, המערכת אמורה לכתוב "Preparing Automatic Repair" ואז להיכנס למסך כחול עם אפשרויות.
במסך שיפתח בחר: פתרון בעיות (Troubleshoot) > אפשרויות מתקדמות (Advanced options) > שורת הפקודה (Command Prompt).
בשורת הפקודה השחורה שנפתחה, אנחנו נריץ פקודות שיסרקו את הדיסק ויחליפו קבצים פגומים.חשוב: בסביבת שחזור, האות של הכונן עלולה להשתנות (לפעמים C הופך ל-D).
הקלד :C ולחץ Enter, ואז הקלד dir. אם אתה רואה תיקיית "Windows", סימן שזה הכונן הנכון.הקלד את הפקודות הבאות (אחת אחרי השנייה ולחץ Enter):
בדיקת שלמות הקבצים:
(פקודה זו סורקת את הקבצים בכונן C ומשווה אותם לגיבוי תקין).
תיקון מאגר הקבצים (DISM):
dism /image:C:\ /cleanup-image /restorehealth
תיקון מבנה הכונן:
chkdsk
/f /r
אם התיקונים לא עוזרים ואתה פוחד על המידע, יש "טריק" קטן בשורת הפקודה:בשורת הפקודה (מהשלב הקודם), הקלד notepad ולחץ Enter.
ייפתח פנקס רשימות. לחץ על קובץ (File) > פתח (Open).
כעת יש לך מעין "סייר קבצים". בחר ב"מחשב זה", חבר כונן חיצוני, ופשוט העתק והדבק את התיקיות החשובות שלך מהמשתמש (Desktop, Documents וכו') לכונן החיצוני.
אם שום דבר לא עובד, במסך ה"אפשרויות המתקדמות" יש אפשרות שנקראת "הגדרות אתחול" (Startup Settings).בחר שם "הפעל מחדש".
לאחר האתחול, לחץ על המקש 5 או F5 כדי להיכנס ל-Safe Mode with Networking.
אם המחשב מצליח לעלות במצב בטוח, נוכל להסיר עדכונים פגומים או לנסות להשלים את התקנת ה-ISO משם.
לסיכום המצב: המחשב שלך כרגע סובל מ"שבירה" של ה-Shell (ממשק המשתמש). אל תיבהל מהמסך השחור – הקבצים שלך עדיין שם.האם הצלחת להגיע למסך ה"אפשרויות המתקדמות" (המסך הכחול) דרך שיטת הכיבוי המאולץ? אם כן, אוכל להנחות אותך בדיוק מה להקליד אם אחת הפקודות מחזירה שגיאה.
יש כאן טכנאי שיכול לאשר את הנ"ל, אני כבר פשוט מפחד לעשות דברים "רק" על סמך ה-AI, כי כבר נפלתי בפח ממנו. @מתכנת-חובב @יוסי-מחשבים @a.y.f.
-
@לנציצ כתב בבעיה | אני חייב עזרה דחוף!! המחשב הושבת!!:
למה בעצם שלא יוריד את ווינדוס לאונקי ויכנס דרך הביוס ואז ישחזר את הכל
ואז יפעיל מחדש@לנציצ תוכל להדריך אותי "בדיוק" מה לעשות??
תודה רבה!!