באג | התקלה המטורפת ביותר שראיתם אי פעם - הדיסק-אונקי גנב זהות!
-
@ישיבישער ב"סרוק ותקן" כנראה חרצת את דינו...
️@יוסי-מחשבים כנראה שזה לא נכון... כי @מתכנת-חובב שיחזר לי הכל!!!!
-
@יוסי-מחשבים כנראה שזה לא נכון... כי @מתכנת-חובב שיחזר לי הכל!!!!
@ישיבישער כתב בבאג | התקלה המטורפת ביותר שראיתם אי פעם - הדיסק-אונקי גנב זהות!:
קודם כל אני שמח שהכל חזר, שיערתי מקרה אחר, טעיתי.
רק דבר אחד אני חושב שגם @מתכנת-חובב יסכים: לא להשתמש ב"סרוק ותקן".
כי בסופו של דבר קבצי CHK דורסים כל רישום אחר שעוד ניתן לשחזר. -
כי בסופו של דבר קבצי CHK דורסים כל רישום אחר שעוד ניתן לשחזר.@יוסי-מחשבים כתב בבאג | התקלה המטורפת ביותר שראיתם אי פעם - הדיסק-אונקי גנב זהות!:
כי בסופו של דבר קבצי CHK דורסים כל רישום אחר שעוד ניתן לשחזר.מסכים אבל זה לא מדויק
זה סך הכל יצור "כותרת" חדשה לשרשראות שאותן הוא לא ישנה
אם כי המיקום שבו הוא יכתוב את תיקיית FOUND עלול לדרוס קובץ ספציפי או אם אין מזל (תלוי מה יותר חשוב) אז מבנה של תיקיה ספציפי אבל לא בהכרח שזה ישב על רישום אחר כי אחרי הכל הדיסק גדול מאוד ביחס לשטח שתופסים בו הרישומים
בקיצור chkdsk אכן מבצע פעולה הרסנית אבל במקרים מסויימים כמו כאן הוא לא משנה הרבה -
כי בסופו של דבר קבצי CHK דורסים כל רישום אחר שעוד ניתן לשחזר.@יוסי-מחשבים כתב בבאג | התקלה המטורפת ביותר שראיתם אי פעם - הדיסק-אונקי גנב זהות!:
לא להשתמש ב"סרוק ותקן".
@יוסי-מחשבים המלצה שווה זהב
עזבו את הפילוסופיה
לרוב זה מזיק -
@יוסי-מחשבים כתב בבאג | התקלה המטורפת ביותר שראיתם אי פעם - הדיסק-אונקי גנב זהות!:
לא להשתמש ב"סרוק ותקן".
@יוסי-מחשבים המלצה שווה זהב
עזבו את הפילוסופיה
לרוב זה מזיקפוסט זה נמחק! -
חברים, אני צריך את עזרתכם המיידית בפתרון תעלומה טכנולוגית שעלתה לי בנתונים יקרים!
מה שקרה פה הוא הזוי וחסר תקדים:היו לי שני דיסק-אונקי שונים לגמרי. נקרא להם USB ו-יהודה.
ואז זה קרה: ביום בהיר אחד, הדיסק-אונקי USB פשוט החליט שהוא... יהודה!כונן USB שינה את שמו לשם של יהודה, והגרוע מכל – כל התוכן שלו הפך להיות זהה לתוכן של יהודה! הזהות והנתונים התערבבו בצורה לא הגיונית.
לאחר שניסיתי לבצע "סרוק ותקן" (בניסיון נואש להציל משהו), התוצאה הייתה קטסטרופה: כל הקבצים נעלמו כליל מהאונקי!
מישהו נתקל אי פעם בתקלת "החלפת זהויות" קיצונית שכזו בדיסק אונקי?
והאם יש דרך לשחזר את הקבצים שהושמדו בכזה מקרה?זה דחוף מאוד, כל פיסת מידע או עזרה בשחזור יתקבלו בברכה! תודה מראש!
בתקלת "החלפת זהויות" קיצונית שכזו בדיסק אונקי?
לא מדובר בהחלפת זהויות
יכול לקרות כשהPNP נתקע
כשהכנסת את USB ולאחר מכן הוצאת אותו על מנת להכניס את יהודה והPnP נתקע ולא עשה רענון
מבחינתו USB עדיין מחובר וכשאתה מדפדף בקבצים/תיקיות אתה כלל לא מדפדף בדיסק עצמו
אתה מדפדף בזכרון - אחד השגעונות של ביל גאטעס - שכל חיבור של דיסק הוא חייב לסרוק את כל תכולת הדיסק ומבנה הקבצים/תיקיות לזכרון
כשעשית chkdsk המקולל - שנוח לו שלא נברא משנברא - רק אז הוא התחיל להשוות את מיקומי קבצים/תיקיות לRoot directory
אבל מה הוא לא באמת השווה את זה לRoot directory בדיסק אלא לעומת מה שמופיע לו בPnP התקועאם זה המצב מחיקת כל התקני USB שלא מחוברים דרך USBDeview יכול לפתור את זה
-
בתקלת "החלפת זהויות" קיצונית שכזו בדיסק אונקי?
לא מדובר בהחלפת זהויות
יכול לקרות כשהPNP נתקע
כשהכנסת את USB ולאחר מכן הוצאת אותו על מנת להכניס את יהודה והPnP נתקע ולא עשה רענון
מבחינתו USB עדיין מחובר וכשאתה מדפדף בקבצים/תיקיות אתה כלל לא מדפדף בדיסק עצמו
אתה מדפדף בזכרון - אחד השגעונות של ביל גאטעס - שכל חיבור של דיסק הוא חייב לסרוק את כל תכולת הדיסק ומבנה הקבצים/תיקיות לזכרון
כשעשית chkdsk המקולל - שנוח לו שלא נברא משנברא - רק אז הוא התחיל להשוות את מיקומי קבצים/תיקיות לRoot directory
אבל מה הוא לא באמת השווה את זה לRoot directory בדיסק אלא לעומת מה שמופיע לו בPnP התקועאם זה המצב מחיקת כל התקני USB שלא מחוברים דרך USBDeview יכול לפתור את זה
@משחזר-מידע מעניין חשבתי ככה בהתחלה אבל היה קשה לי להאמין ש chkdsk ישווה את זה למה שהמחשב זוכר ולא יעבוד ברמה יותר עמוקה מזה
אם ככה זה מראה ש chkdsk הוא גם חוטא לתפקידו ועובד בצורה ממש רשלנית
כלומר עד עכשיו היה להם תירוץ לומר שהוא לא מיועד לשחזר קבצים אלא להחזיר את המדיה לעבודת תקינה אבל במצב כזה הוא לא עושה לא את זה ולא את זה -
@משחזר-מידע מעניין חשבתי ככה בהתחלה אבל היה קשה לי להאמין ש chkdsk ישווה את זה למה שהמחשב זוכר ולא יעבוד ברמה יותר עמוקה מזה
אם ככה זה מראה ש chkdsk הוא גם חוטא לתפקידו ועובד בצורה ממש רשלנית
כלומר עד עכשיו היה להם תירוץ לומר שהוא לא מיועד לשחזר קבצים אלא להחזיר את המדיה לעבודת תקינה אבל במצב כזה הוא לא עושה לא את זה ולא את זה@מתכנת-חובב כתב בבאג | התקלה המטורפת ביותר שראיתם אי פעם - הדיסק-אונקי גנב זהות!:
אבל היה קשה לי להאמין ש chkdsk ישווה את זה למה שהמחשב זוכר ולא יעבוד ברמה יותר עמוקה מזה
כולנו זוכרים את הבזיונות שביל גאטעס נחל קבל עם ועדה כשקיבל BSOD כשהציג את WIN 98 ואת היכולות שלו
ומה הוא בחר להציג את הגאונות החדשה שהמציא... PnP
אז כן
אחד הבעיות היותר רציניות של ביל גאטעס כבר 3 עשורים... הוא האובססיביות עם PnP -
תודה לכולם על ההסברים!
אני חושב שלמדתי את הכלל הכי חשוב מכל הסיפור הזה:
אם פתאום נעלמו קבצים, אסור בשום אופן ללחוץ על "סרוק ותקן" (chkdsk)!זה שהדיסק הציג בלבול (אולי בגלל ה-PnP...), זה עוד היה ניתן לתיקון. אבל ברגע שמריצים את ה"סרוק ותקן", הוא כותב מידע חדש על הדיסק ומוחק סופית את הקבצים האבודים.
הלקח הוא שאם יש בעיה, לנתק מיד את הדיסק, ולפנות למי שמבין שישתמש בתוכנה שרק קוראת את הנתונים, ולא משנה כלום!
תודה שהצלתם לי קבצים בעתיד!