בקשת מידע | מחשבים מנוהלים
-
אני צריך להתקין Windows 10 על 7 מחשבים במשרד של אירגון כלשהוא
(כולם מחוברים לאותו ראוטר).
אני צריך שלכל המחשבים תהיה הרשאת משתמש רגיל, ושהם לא יוכלו להתקין תוכנות או לבצע שינויי מערכת ללא סיסמת מנהל מערכת (שתנוהל על ידי מחשב נוסף - שלי, שנמצא שם במקום)
מה הדרך לעשות את זה? -
בנוסף, האם ישנה אופציה קלה ליצירת מערכת הפעלה עם הגדרות בסיס מותאמות אישית (כגון 'שתילת' תמונה בעת האתחול) וכן תוכנות וכדו'?"
(או מישהו שמתנדב לערוך לי)
אני עושה את זה בהתנדבות לאירגון כלשהוא...
-
-
אני צריך שלכל המחשבים תהיה הרשאת משתמש רגיל, ושהם לא יוכלו להתקין תוכנות או לבצע שינויי מערכת ללא סיסמת מנהל מערכת (שתנוהל על ידי מחשב נוסף - שלי, שנמצא שם במקום)
מה הדרך לעשות את זה? -
מה הדרך לעשות את זה?@kasnik לא התעסקתי בדברים האלה אבל לדעתי זה לא מסובך
אתה פשוט צריך בכל מחשב שיהיה משתמש רגיל ומשתמש מנהל להקצות לכל אחד בראוטר IP סטטי ולפתוח גישת RDP בכל מחשב ואז כשאתה רוצה לשלוט על המחשבים אתה מתחבר אל משתמש המנהל וכשאנשים משתמשים במחשב הם משתמשים במשתמש הרגיל
לגבי שינוי הלוגו באתחול זה דורש שינוי במחיצת ה UEFI שזה לא דבר שמומלץ לעשות באופן כללי אבל אתה יכול לבדוק על זה ולנסות
זה גם כן לא דבר מורכב
השאלה היא איך תיצור דיסק iso מוכן מראש להתקנה בכל המחשבים
יש לזה כל מיני שיטות אני מאמין שאתה מכיר לפחות חלק -
@לעכשיו כתב בבקשת מידע | מחשבים מנוהלים:
יתכן ש @מישהו12 מבין בזה אאלט הוא התעסק בזה בעבר (אם לא מחילה)
-
מה הדרך לעשות את זה?@kasnik
לגבי יצירת מערכות הפעלה בזריזות עם הגדרות שתבחר, יש קובץ תשובות שנקרא autounattend.xml
באתר הזה יש דרך קלה ליצור קובץ כזה עם המון המון אפשרויות
לאחר שיצרת קובץ כללבך יש לשים אותו בתיקייה הראשית של קובץ ה-ISO
זה יכול מאוד להקל עליךלגבי ההתקנת תוכנות אם תגדיר דרישה של מנהל בכל התקנה זה מעולה (כמובן בהנחה ויש לך בכל מחשב משתמש מנהל נוסף)
הבעייה מתחילה בתוכנות הניידות שלא דורשות התקנה
שהפתרון לזה הוא לכאורה לחסום קבצים לפי סיומות, בתור הצעה יש את התוכנה הזואני לא יודע אם יש דרך ממחשב אחד לשלוט על הניהול של ההגדרות בכל המחשבים (כמובן ללא שליטה מרחוק / RDP)
בהצלחה.
-
למה א"א להתקין על מחשב אחד, ואחר כך לשאוב את כל התוכנות והחסימות שתעשה באותו המחשב ולהתקין את זה במחשבים אחרים - תמונת דיסק?
-
למה א"א להתקין על מחשב אחד, ואחר כך לשאוב את כל התוכנות והחסימות שתעשה באותו המחשב ולהתקין את זה במחשבים אחרים - תמונת דיסק?
@יאיר-דניאל בעיות דרייברים שמות מחשבים ועוד ועוד
-
@kasnik לא התעסקתי בדברים האלה אבל לדעתי זה לא מסובך
אתה פשוט צריך בכל מחשב שיהיה משתמש רגיל ומשתמש מנהל להקצות לכל אחד בראוטר IP סטטי ולפתוח גישת RDP בכל מחשב ואז כשאתה רוצה לשלוט על המחשבים אתה מתחבר אל משתמש המנהל וכשאנשים משתמשים במחשב הם משתמשים במשתמש הרגיל
לגבי שינוי הלוגו באתחול זה דורש שינוי במחיצת ה UEFI שזה לא דבר שמומלץ לעשות באופן כללי אבל אתה יכול לבדוק על זה ולנסות
זה גם כן לא דבר מורכב
השאלה היא איך תיצור דיסק iso מוכן מראש להתקנה בכל המחשבים
יש לזה כל מיני שיטות אני מאמין שאתה מכיר לפחות חלק@מתכנת-חובב כתב בבקשת מידע | מחשבים מנוהלים:
אתה פשוט צריך בכל מחשב שיהיה משתמש רגיל ומשתמש מנהל
כרגע עשיתי את זה...
והתקנתי עליהם את התוכנות שאני רוצהנשאר לי העניין של:
א. שליטה עליהם
ב. כיצד אני יוצר נקודת שיחזור? אני לא רוצה בכל הפעלה מחדש, אלא רק מתי שאני רוצה (בסיום אירוע - כשאני 'מאפס' את המשרד)