הסבר | OpenAI משיקה את אטלס - דפדפן שיתחרה בכרום של גוגל!
-
@MindBlaze כתב בהסבר | OpenAI משיקה את אטלס - דפדפן שיתחרה בכרום של גוגל!:
התגובה של השוק היתה מיידית,. מניית אלפבית נפלה תחילה ב-4.8% לאחר ההודעה על הדפדפן החדש, עד שהירידות התמתנו ל-2%.
נו נו חווינו בהסטוריה ירידות יותר דרמטיות 2.21% לא מפיל מהכסא הגיוני בסה"כ אחרי כל הצהרה של מתחרה על השקת מוצר חדש
@2580 אז שווה לקנות עכשיו מניות שלהם??...

-
@2580 אז שווה לקנות עכשיו מניות שלהם??...

@סעדיה-בוזגלוביץ אני לא יועץ כלכלי אבל אני לא חושב שירידה של 4% במיוחד עם תיקון ל2.2% במקרה כזה היא מגמה...
בנוסף גוגל הוכיחו אחרי יציאת המודל הראשון של GPT (מה זה היה אז? 3.5?) שיש להם יכולת התאוששות יוצאת מגדר הרגיל ויכולות ביצועים ופיתוח מרשימות... אני מדבר כמובן על GMINI שכולם הספידו או בשמו הישן BARD (מי זוכר?)...
-
ו... מיקרוסופט הציגה את התשובה שלה
שדרוג מסיבי ל-Edge שהופך אותו ל"מצב קופיילוט".
זה בדיוק הקרב שציפינו לו נגד Atlas של OpenAI?
מה חדש?
ה-Copilot Actions - כאן הבשורה. תוכלו לבקש ממנו משימות מורכבות כמו "תבטל לי את הרישום מכל הניוזלטרים שאני לא קורא" או "תזמין לי מקום למסעדה איטלקית הערב", והוא אמור לבצע את זה לבד.
ה-Journeys - פיצ'ר חכם שמאגד את היסטוריית הגלישה שלכם לפי נושאים. עבדתם על פרויקט? הוא יזכיר לכם איפה עצרתם, יסכם כתבות שקראתם ויציע צעדים הבאים.
גישה להיסטוריה - אם תתנו לו רשות, קופיילוט "יקרא" את היסטוריית הגלישה שלכם כדי לתת לכם המלצות אישיות (כמו סרטים ששווה לראות בהתבסס על מה שחיפשתם).
כרגע זה בפיילוט מוגבל בארה"ב. מיקרוסופט כמובן נשבעת שהכל פרטי ומאובטח.
מלחמות הדפדפנים רשמית כאן, והן מתנהלות על מי ידע עלינו יותר.
מקור: Microsoft Blog -
מיקרוסופט במספר עדכונים: קופיילוט הולך להיות "אנושי"
מיקרוסופט הציגה את כל חבילת העדכונים שלה, והם קוראים לזה "AI הומניסטי".
בגדול? הם רוצים ש-Copilot יפסיק להיות כלי ויתחיל להיות... חבר? 🤨
מה חדש:
ה-Copilot Groups: צ'אט קבוצתי עם 31 חברים ו-Copilot. כי מה שהיה חסר בוויכוח המשפחתי זה AI שיביא עובדות.
הדפדפן החכם: זה ה-"Copilot Mode" ב-Edge שדיברנו עליו. הוא מסכם, מבצע פעולות, ומארגן לכם את הגלישה לפי "מסעות" (Journeys).
ה-Mico: דמות ויזואלית חדשה לקופיילוט שמגיבה ברגשות כשמדברים איתה.
זיכרון: סוף סוף אפשר להגיד לו "תזכור שאני שונא כוסברה", והוא אמור לזכור. (אפשר גם לערוך ולמחוק, למקרה שתתחרטו).
ה-Connectors: הוא יתחבר ל-Gmail, Google Drive, Outlook ו-OneDrive כדי לחפש לכם במסמכים האישיים. הפרטיות שלנו בידיים טובות? 🫣
קופיילוטים ייעודיים: Copilot לבריאות (עם מידע מהרווארד) ו-Learn Live (מורה פרטי אינטראקטיבי).
מיקרוסופט מהמרת בכל הכוח על AI שמשולב בכל פינה בחיים שלנו. -
-
עומדים להשתמש באטלס, הדפדפן של OpenAI? כדאי שתשנו את ההגדרות האלה
ב-OpenAI מאוד ישמחו שתתנו להם כמה שיותר מידע, אבל אתם לא חייבים לתת להם אותו
אמש (ג') OpenAI הצליחה להפתיע והשיקה את ChatGPT Atlas, דפדפן ה-AI המאוד מצופה שלה. גולת הכותרת של הדפדפן טמונה כמובן בעובדה ש-ChatGPT, כלי ה-AI הפופולרי בעולם, זמין לכם בעת הגלישה ברשת, ויכול אף לבצע פעולות במקומכם. אבל ביחד עם היכולות החדשות הללו יש גם חשש די מוצדק לפרטיות שלכם, ויש כמה הגדרות שמאוד כדאי לכם לבדוק לפני שאתם מתחילים להשתמש באטלס.
נזכיר כי Atlas מאפשר לכם לזמן את ChatGPT לכל עמוד שבו אתם נמצאים ברשת, לאפשר לו לראות את התוכן שבו אתם צופים, ולאחר מכן גם לשאול אותו שאלות על התוכן שבעמוד. מעבר לכך, אפשר לבקש ממנו לבדוק פרטים בעמודים אחרים, לנסח מחדש תוכן שכתבתם, ואפילו לבצע במקומכם משימות ברחבי הרשת עם מצב ה-Agent החדש.
OpenAI מאוד רוצים את המידע שלכם, אבל אתם לא חייבים לתת להם אותו
ההשקה עוררה כצפוי לא מעט תגובות ועניין לאור העובדה שמדובר באחד הפיתוחים המסקרנים מצד OpenAI, שהיא ללא ספק הגורם המשמעותי ביותר בעולם ה-AI בימינו. בנוסף, OpenAI השיקה בעצמה את המוצר בצורה יחסית אגרסיבית, כאשר Atlas לא רק חינמי וזמין כבר ברגע ההכרזה (כרגע ל-Mac בלבד), אלא ש-OpenAI מציעה לכם להפוך אותו לדפדפן ברירת המחדל שלכם בתמורה ל-Boost שיתן לכם לשאול את ChatGPT עוד שאלות. הכל כדי שתשחררו את ההרגל של להשתמש בכרום.כמובן שלכל היכולות הללו יש בסופו של דבר מחיר, ומאחר והמוצר הוא חינמי, כולנו יודעים שאתם המוצר. OpenAI מאוד תשמח שתשתמשו ב-Atlas כמה שיותר, וככל שתשתמשו בו יותר, כך תספקו לה יותר מידע שישמש אותה לאימון המודלים והפיתוחים האחרים שלה. אז מה עושים? קודם כל לוקחים את העובדה הזאת בחשבון.
כבר כשתפעילו את Atlas בפעם הראשונה, הוא יציע לכם את אחד מפיצ'רי הדגל של הדפדפן: Memories. על קצה המזלג, Atlas יזכור פרטים שימושיים מהרגלי הגלישה שלכם כדי להציע לכם הצעות בהמשך. משימוש של כמה שעות בדפדפן, הוא זיהה תוך זמן קצר את רוב הרגלי הגלישה שלי ביום עבודה, וזיהה שמיד לאחר שאני מעלה כתבה לאוויר, אני נכנס ל-Google Analytics כדי לבדוק את הביצועים שלה, עם עוד כמה פריטי מידע.
ב-OpenAI מסבירים שהתוכן של עמודים שאתם גולשים בהם מסוכם ונשמר בשרתי החברה, ושהיא מפעילה פילטרים שאמורים למחוק מידע מזהה, פרטי או רגיש. הסיכומים אמורים להימחק מיד לאחר השלמת הסיכום, וגם המידע המפולטר אמור להימחק לאחר שבוע. ובכל זאת, מדובר בפיצ'ר שיקריפ רבים, אז אם אתם לא מעוניינים בו, אתם יכולים פשוט שלא להפעיל אותו בהתקנה הראשונית של הדפדפן, ואם כבר אישרתם אותו, אתם יכולים להיכנס להגדרות, Personalization ושם לנטרל את Reference saved memories. בנוסף, אתם יכולים להיכנס ל-Manage memories, לראות את המידע שאטלס אסף עליכם ולמחוק את החלקים שאתם לא מעוניינים שהדפדפן יזכור עליכם.

אפשר להחריג עמודים
אם ישנם עמודים ספציפיים שאתם לא רוצים ש-ChatGPT יחטט בהם, אתם יכולים ללחוץ על כפתור ההגדרות בשורת הכתובות, ושם לבחור ChatGPT page visibility. כל עמוד שתוסיפו לשם יוחרג מפיצ'ר הזכרונות ולא ישמש לג'ינרוט תשובות מ-ChatGPT.
אחרי ה-Memories, יש לכם עוד פיצ'ר חשוב מאוד. בחלון ההגדרות תמצאו הגדרה בשם Improve the model for everyone שקובע האם התוכן שבו אתם גולשים ישמש את לאימון המודלים של OpenAI. באופן מבורך מאוד, בחברה בחרו לכבות אותו כברירת מחדל, אבל לכל מקרה שלא יהיה, מומלץ בכל זאת להיכנס להגדרות הדפדפן ולוודא שהאפשרות הזאת אכן כבויה. אם אתם משום מה רוצים להפעיל אותה (אולי קיבלתם אופציות ב-OpenAI?), אתם יכולים להחליט ב-Data Controls האם לכלול את כל המידע מהעמודים שאתם גולשים בהם, או רק את המידע שאתם מזינים ל-ChatGPT עצמו.

אתם רוצים להגיע לכאן
בניגוד לשיפור המודל שכבוי כברירת מחדל, ישנה אפשרות אחרת שהיא כן מופעלת כברירת מחדל. אם תיכנסו ל-Data controls בהגדרות הדפדפן, אתם תמצאו אפשרות בשם Help improve browsing & Search. לפי OpenAI, האפשרות הזאת שולחת לוגים שמאפשרים לשפר את מנוע החיפוש של ChatGPT וגם את מנגנוני הגלישה. בין היתר, הלוגים הללו כוללים פרטים טכניים וגם את ה-URLים שאליהם גלשתם. הפיצ'ר הזה כאמור מופעל כברירת מחדל, אבל אתם יכולים פשוט לנטרל אותו.
ומן הסתם, כל שימוש ב-Agent Mode, המצב שמאפשר לכם לתת ל-ChatGPT להשתלט על הטאב שלכם ולבצע במקומכם משימות, הוא שימוש שטומן בחובו סיכונים. ברגע שתפעילו אותו, Atlas ישאל אתכם האם לתת לסוכן גישה לפרטי ההתחברות שלכם לאתרים שונים, וכמובן שההמלצה היא שלא לאפשר לו גישה לפרטים רגישים שכאלו, על אף שהדבר עשוי להאט את ההתקדמות שלו. ב-OpenAI טוענים שנקטו בכל מיני אמצעים כדי להבטיח שהסוכן לא יכול להריץ קוד בעצמו או לגלוש לטאבים אחרים, אבל כמו שכבר ראינו עם Comet, סוכני AI יכולים להיות גם סוג של נקודת תורפה עבור הדפדפן ולאפשר לתוקפים לבצע פעולות שהם לא אמורים לעשות. בקיצור, השתמשו בו בתבונה.
מקור גיקטיים בקישור הנ"ל (לא היה לי כח לערוך...)
-
מיקרוסופט במספר עדכונים: קופיילוט הולך להיות "אנושי"
מיקרוסופט הציגה את כל חבילת העדכונים שלה, והם קוראים לזה "AI הומניסטי".
בגדול? הם רוצים ש-Copilot יפסיק להיות כלי ויתחיל להיות... חבר? 🤨
מה חדש:
ה-Copilot Groups: צ'אט קבוצתי עם 31 חברים ו-Copilot. כי מה שהיה חסר בוויכוח המשפחתי זה AI שיביא עובדות.
הדפדפן החכם: זה ה-"Copilot Mode" ב-Edge שדיברנו עליו. הוא מסכם, מבצע פעולות, ומארגן לכם את הגלישה לפי "מסעות" (Journeys).
ה-Mico: דמות ויזואלית חדשה לקופיילוט שמגיבה ברגשות כשמדברים איתה.
זיכרון: סוף סוף אפשר להגיד לו "תזכור שאני שונא כוסברה", והוא אמור לזכור. (אפשר גם לערוך ולמחוק, למקרה שתתחרטו).
ה-Connectors: הוא יתחבר ל-Gmail, Google Drive, Outlook ו-OneDrive כדי לחפש לכם במסמכים האישיים. הפרטיות שלנו בידיים טובות? 🫣
קופיילוטים ייעודיים: Copilot לבריאות (עם מידע מהרווארד) ו-Learn Live (מורה פרטי אינטראקטיבי).
מיקרוסופט מהמרת בכל הכוח על AI שמשולב בכל פינה בחיים שלנו. -
@MindBlaze מרשים אבל היה די מתבקש... יש לציין שמייקרוסופט מתקדמת בתחום צעד אחרי צעד בעקביות בניגוד לשאר החברות שכדי ליצור תחרות קופצות בדילוגים... (כך לפחות לפי איך שאני מנתח את המצב...)
@2580 כתב בהסבר | OpenAI משיקה את אטלס - דפדפן שיתחרה בכרום של גוגל!:
מרשים אבל היה די מתבקש... יש לציין שמייקרוסופט מתקדמת בתחום צעד אחרי צעד בעקביות בניגוד לשאר החברות שכדי ליצור תחרות קופצות בדילוגים... (כך לפחות לפי איך שאני מנתח את המצב...)
ישר אחרי ההשקה של אטלס הם פירסמו שהם הולכים בעוד יומיים להגיב למרוץ...