שאלה| מטען נייד להטעין איתו פלאפון
-
@DANIEL-4 אני מציע לכל מי שמתנשא ושולח אותי ללמוד לחפש ברחבי הפורום פוסטים שכתבתי בנושא ושם אני מסביר למה אין דבר כזה מטען חזק מידי
-
@יצחק-e כבר הרבה זמן שאתה טוען כך אבל המציאות בשטח היא שמי שמטעין שיאומי חצי טאצ' למשל במטען חזק מדי הבטרייה שלו נהרסת מאוד מהר
@YOLEVI הוא כתב את זה בתגובה לתגובה זו:
@DANIEL-4 כתב בשאלה| מטען נייד להטעין איתו פלאפון:
זה מידי חזק.
אתה יכול - אבל הז עלול לגרום לנזק [אא"כ זה מטען חכם וזה סתם רף המקסי'].וזה לא נכון כי מטען חכם מתאים את המתח ולא את ההספק שזה תמיד לפי כמה שהמכשיר מושך עד למקסימום המטען.
ומה שאתה מתאר קשור למה שכתבתי כאן.
-
זה מידי חזק.
אתה יכול - אבל הז עלול לגרום לנזק [אא"כ זה מטען חכם וזה סתם רף המקסי'].וזה לא נכון כי מטען חכם מתאים את המתח ולא את ההספק שזה תמיד לפי כמה שהמכשיר מושך עד למקסימום המטען.
@אלי-TZA כתב בשאלה| מטען נייד להטעין איתו פלאפון:
זה מידי חזק.
אז תכלס שורה תחתונה זה כן הורס אמנם בדרך אחרת אבל הורס
-
@יצחק-e כבר הרבה זמן שאתה טוען כך אבל המציאות בשטח היא שמי שמטעין שיאומי חצי טאצ' למשל במטען חזק מדי הבטרייה שלו נהרסת מאוד מהר
@YOLEVI כתב בשאלה| מטען נייד להטעין איתו פלאפון:
מי שמטעין שיאומי חצי טאצ' למשל במטען חזק מדי הבטרייה שלו נהרסת מאוד מהר
יש לך השוואה בין מכשירים שנטענו בטעינה מהירה לבין מכשירים שנטענו בטעינה איטית?
כי לי יש שיאומי חצי טאצ' ובדקתי במכשיר מיוחד בשביל זה והוא לא תומך בטעינה מהירה -
@אלי-TZA כתב בשאלה| מטען נייד להטעין איתו פלאפון:
זה מידי חזק.
אז תכלס שורה תחתונה זה כן הורס אמנם בדרך אחרת אבל הורס
@YOLEVI הורס זו לא ההגדרה הנכונה, מכוניות שתומכות בטעינה מהירה זה הורס את הסוללה? כמובן שלא, מסבירים לך שאתה יכול להשתמש בזה לפי הצורך אבל זה לא מומלץ לשימוש תדיר כי זה גורם לבלאי מואץ.
@יצחק-e לא מדובר כאן על תקן טעינה מהירה אלא על טעינה ב-5V ביותר מאמפר אחד. מעניין אולי לבדוק כשהסוללה יחסית ריקה בחיבור למטען 3A כמה המכשיר מושך.
-
@YOLEVI הורס זו לא ההגדרה הנכונה, מכוניות שתומכות בטעינה מהירה זה הורס את הסוללה? כמובן שלא, מסבירים לך שאתה יכול להשתמש בזה לפי הצורך אבל זה לא מומלץ לשימוש תדיר כי זה גורם לבלאי מואץ.
@יצחק-e לא מדובר כאן על תקן טעינה מהירה אלא על טעינה ב-5V ביותר מאמפר אחד. מעניין אולי לבדוק כשהסוללה יחסית ריקה בחיבור למטען 3A כמה המכשיר מושך.
-
מי שמטעין שיאומי חצי טאצ' למשל במטען חזק מדי הבטרייה שלו נהרסת מאוד מהר
יש לך השוואה בין מכשירים שנטענו בטעינה מהירה לבין מכשירים שנטענו בטעינה איטית?
כי לי יש שיאומי חצי טאצ' ובדקתי במכשיר מיוחד בשביל זה והוא לא תומך בטעינה מהירה@יצחק-e כתב בשאלה| מטען נייד להטעין איתו פלאפון:
כי לי יש שיאומי חצי טאצ' ובדקתי במכשיר מיוחד בשביל זה והוא לא תומך בטעינה מהירה
ודאי שהוא לא תומך ודווקא בגלל זה אם תקח מטען מהיר ותטעין איתו זה יגרום נזק לבטרייה זה המציאות בשטח לא משנה אם בגלל שזה ניטען מהר או בגלל זה ממש הורס
-
@יצחק-e כתב בשאלה| מטען נייד להטעין איתו פלאפון:
ודאי שהוא לא תומך ודווקא בגלל זה אם תקח מטען מהיר ותטעין איתו זה יגרום נזק לבטרייה זה המציאות בשטח לא משנה אם בגלל שזה ניטען מהר או בגלל זה ממש הורס
אם הוא לא תומך זה אומר שגם אם תחבר אותו למטען מהיר הטעינה תהיה איטית
ולעצם השאלה ולמטען הספציפי שהעלה @אלי-כ-0 למטען הזה יש מצב של טעינה איטית בלחיצה על הכפתור למשך שלש שניות כדי למנוע גם את החשש שהעלה @אלי-TZA ואת המציאות בשטח אני לא מכיר לי יש שיאומי חצי טאצ' כבר יותר משנתים ואני מטעין אותו רק במטען מהיר (כי זה מה שיש לי לא שאני מקפיד בדווקא מהיר) והוא במצב מצויין -
-
@DANIEL-4 אני מציע לכל מי שמתנשא ושולח אותי ללמוד לחפש ברחבי הפורום פוסטים שכתבתי בנושא ושם אני מסביר למה אין דבר כזה מטען חזק מידי
דבר ראשון אני רוצה להתנצל על הניסוח
התגובה המדוברת לא הייתה על הפוסט שלך אלא על פוסט קצ מוזר של מישהו אחר
אתה צודק שברמת הרעיון מכשיר אמור למשוך רק את יחס החשמל שאותו הוא צורך, אמנם המציאות היא שכאשר יש לחץ מידי גבוה זה פוגע במכשיר, בבדיקות שעשיתי אצלי ראיתי שלוחות M וצ'יפים נוטים יותר להישרף בשימוש במתח חשמלי יותר גבוה [וזו גם הסיבה שאתה לא תטעין את הפלאפון שלך עם חוטים ישירות לשקע ללא ראשUSB שמכיל בעצם ממיר מתך שיוריד לך את המתח מ16/48A-220V למתח שאותו אתה רוצה בד"כ כ1A-5V למכשירים כשרים ועד 3.25A-19V למכשירים אחרים או אפילו יותר עבור מחשבים.
כאן יש עוד נושא של ממירים חכמים ואכמ"ל.
בכ"א אלו עיקרי הדברים של דעתי בנושא ואניממש מתנצל על הצורה שבה הם הובעו לעיל. -
דבר ראשון אני רוצה להתנצל על הניסוח
התגובה המדוברת לא הייתה על הפוסט שלך אלא על פוסט קצ מוזר של מישהו אחר
אתה צודק שברמת הרעיון מכשיר אמור למשוך רק את יחס החשמל שאותו הוא צורך, אמנם המציאות היא שכאשר יש לחץ מידי גבוה זה פוגע במכשיר, בבדיקות שעשיתי אצלי ראיתי שלוחות M וצ'יפים נוטים יותר להישרף בשימוש במתח חשמלי יותר גבוה [וזו גם הסיבה שאתה לא תטעין את הפלאפון שלך עם חוטים ישירות לשקע ללא ראשUSB שמכיל בעצם ממיר מתך שיוריד לך את המתח מ16/48A-220V למתח שאותו אתה רוצה בד"כ כ1A-5V למכשירים כשרים ועד 3.25A-19V למכשירים אחרים או אפילו יותר עבור מחשבים.
כאן יש עוד נושא של ממירים חכמים ואכמ"ל.
בכ"א אלו עיקרי הדברים של דעתי בנושא ואניממש מתנצל על הצורה שבה הם הובעו לעיל.