בירור | המחשב לא מזהה את הדיסק הקשיח
-
@מחפש1 זה לא מצפין ולא עושה שום דבר.
זה ס"ה דגלים שתוכל תמיד להחזיר לקדמותו.
מה שאתה מתאר זו בעיה אמיתית ולא משחק בדגל זה או אחר.זה בעיה במערכת הקבצים עצמה או בהגדרת המחיצה, אבל זה לא אומר כלום על הבעיה הנוכחית שלך שהווינדוס לא עולה.
כי כאמור זה בדיסקשיח אחר.
מה שנוכל לומר זה שאותו תהליך/וירוס/באג שגרם לבעיה בדיסק D גרם לאותה בעיה בדיסק C.לעניינינו תצטרך להפעיל את המחשב עם דיסק טכנאים כמו שפירטתי לך, ואז נהיה יותר חכמים.
-
@מחפש1 זה לא מצפין ולא עושה שום דבר.
זה ס"ה דגלים שתוכל תמיד להחזיר לקדמותו.
מה שאתה מתאר זו בעיה אמיתית ולא משחק בדגל זה או אחר.זה בעיה במערכת הקבצים עצמה או בהגדרת המחיצה, אבל זה לא אומר כלום על הבעיה הנוכחית שלך שהווינדוס לא עולה.
כי כאמור זה בדיסקשיח אחר.
מה שנוכל לומר זה שאותו תהליך/וירוס/באג שגרם לבעיה בדיסק D גרם לאותה בעיה בדיסק C.לעניינינו תצטרך להפעיל את המחשב עם דיסק טכנאים כמו שפירטתי לך, ואז נהיה יותר חכמים.
-
@מחפש1 כתב בבירור | המחשב לא מזהה את הדיסק הקשיח:
כשאני נכנס דרך שורת הפקודה אני רואה את 2 הכוננים המקומיים וכותב שהם מלאים עד אפס מקום ולא נותן לי לעשות שם כלום.
היה ל @חיים-יענקל-0 את הבעיה הזו כאן שהשורת הפקודה הראתה שהכונן מלא עד 0 מקום, אולי הוא יכתוב איך זה הסתדר בזמנו.
@ע-ה-דכו-ע
הלכתי לטכנאי שמכר לי את המחשב, הוא בדק והוא ראה שאין מה לעשות,
הוא העלה את המחשב עם כונן אחר ונכנס ל-C וראיתי מה יש לי שם ואיזה תוכנות התקנתי מאז שקניתי אותו ואז הוא פשוט איפס לי את ה-C ונראה לי התקין מחדש את מערכת ההפעלה.ב"ה שלא נמחק לי כלום כי הוא לכתחילה הגדיר לי שהכל יישמר ב-D שבאמת במקרים כאלו לא יהיה נזק גדול.
-
@ע-ה-דכו-ע
הוא העלה את המחשב עם כונן אחר ונכנס ל-C וראיתי מה יש לי שם ואיזה תוכנות התקנתי מאז שקניתי אותו ואז הוא פשוט איפס לי את ה-C ונראה לי התקין מחדש את מערכת ההפעלה.ב"ה שלא נמחק לי כלום כי הוא לכתחילה הגדיר לי שהכל יישמר ב-D שבאמת במקרים כאלו לא יהיה נזק גדול.
@חיים-יענקל-0 כתב בבירור | המחשב לא מזהה את הדיסק הקשיח:
@ע-ה-דכו-ע
באמת הכונן היה מלא לגמרי? היה לו איזה הסבר לזה?
-
@חיים-יענקל-0 כתב בבירור | המחשב לא מזהה את הדיסק הקשיח:
@ע-ה-דכו-ע
באמת הכונן היה מלא לגמרי? היה לו איזה הסבר לזה?
@ע-ה-דכו-ע
לא היה מלא בכלל,
כשהעלה את המחשב עם דיסק אחר הוא הראה ב-"מחשב זה" שיש לו הרבה מקום. -
כשאני מנסה לעשות התקנה חדשה עם USB המחשב כותב שאין לו שום דיסק מקומי, וגם כשאני נכנס עם דיסק טכנאים מבחוץ, הדיסק לא קיים. וגם כשאני נכנס עם שורת הפקודה, אין שום דיסק
זה בגלל שאין לו דרייברים ל-RAID.
לגבי עצם בעייתך, ראשית כל, האם בלחיצה על F12 (boot menu), בחרת בדיסק הקשיח WDC PC SN530?
אם זה עזר, אתה צריך בהגדרות הביוס פשוט להחליף את סדר כונני האיתחול.אם זה לא עזר, בתמונה האחרונה, בשורה השנייה, תשנה במקום RST, ל-AHCI, ותפעיל מחדש.
אם זה לא עזר, תשנה שוב ל-RST, ותכניס און קי של התקנת הווינדוס, בעת נסיון התקנת ווינדוס, במקום "התקן כעת", בחר "תקן את המחשב שלך" ואז נווט אל פתרון בעיות > אפשרויות מתקדמות > תיקון אתחול.@אלישי כתב בבירור | המחשב לא מזהה את הדיסק הקשיח:
אם זה לא עזר, בתמונה האחרונה, בשורה השנייה, תשנה במקום RST, ל-AHCI, ותפעיל מחדש.
תודה רבה. בסופו של דבר זה מה שעזר. כי רק כך הוינדוס זיהה אותו. ואז התחלתי התקנה מבחוץ, ופירמטתי את 2 הכוננים. ועשיתי התקנה חדשה, וב"ה הכל עובד
-
-
@אלישי כתב בבירור | המחשב לא מזהה את הדיסק הקשיח:
אם זה לא עזר, בתמונה האחרונה, בשורה השנייה, תשנה במקום RST, ל-AHCI, ותפעיל מחדש.
תודה רבה. בסופו של דבר זה מה שעזר. כי רק כך הוינדוס זיהה אותו. ואז התחלתי התקנה מבחוץ, ופירמטתי את 2 הכוננים. ועשיתי התקנה חדשה, וב"ה הכל עובד
-
@מחפש1 לא כתבתי לך לשנות לAHCI כדי שתתקין ווינדוס חדש....
היית אמור לשנות את זה כדי להציל את הווינדוס הישן.@אלישי כתב בבירור | המחשב לא מזהה את הדיסק הקשיח:
היית אמור לשנות את זה כדי להציל את הווינדוס הישן.תודה. אבל למעשה לא היתה לי שום אפשרות אחרת, כי כששיניתי לAHCI המחשב זיהה את הכוננים, וכשהחזרתי ל RST המחשב לא ראה כלוםםםםם.
וגם כשהיה במצב AHCI ניסיתי דרך שורת הפקודה לתקן את הדיסקים. על כונן C לא הצליח לעשות כלום. ועל כונן D כתב לי שיקח לו 128 שעות. ואז ניסיתי להתקין את הווינדוס על ה D והתחיל לעשות התקנה, ולקח הרבה זמן, ובשלב ההגדרות נתקע. לכן ביטלתי ועשיתי התקנה חוזרת, ואז מחקתי לגמרי את 2 הכוננים, והתקנתי מחדש על ה C והכל עבד חלק ומהר.
ומה אתה אומר על ההצעה שלי שהשימוש בתוכנת דריל דיסק פגעה לי בכוננים ובלבלה אותם? -
@אלישי כתב בבירור | המחשב לא מזהה את הדיסק הקשיח:
היית אמור לשנות את זה כדי להציל את הווינדוס הישן.תודה. אבל למעשה לא היתה לי שום אפשרות אחרת, כי כששיניתי לAHCI המחשב זיהה את הכוננים, וכשהחזרתי ל RST המחשב לא ראה כלוםםםםם.
וגם כשהיה במצב AHCI ניסיתי דרך שורת הפקודה לתקן את הדיסקים. על כונן C לא הצליח לעשות כלום. ועל כונן D כתב לי שיקח לו 128 שעות. ואז ניסיתי להתקין את הווינדוס על ה D והתחיל לעשות התקנה, ולקח הרבה זמן, ובשלב ההגדרות נתקע. לכן ביטלתי ועשיתי התקנה חוזרת, ואז מחקתי לגמרי את 2 הכוננים, והתקנתי מחדש על ה C והכל עבד חלק ומהר.
ומה אתה אומר על ההצעה שלי שהשימוש בתוכנת דריל דיסק פגעה לי בכוננים ובלבלה אותם? -
המחשב לא ראה כלוםםםםם.
הוא לא ראה כלום כי כאמור כמה וכמה וכמה פעמים, אתה צריך דרייבר, וכשתתקין את הדרייבר שהעליתי לך קישור לזה, באורח פלא תראה את הכל..