בקשת מידע | לכל צרכני סינון אתרוג או רימון - מי שיכול בבקשה להכנס ולסייע בבדיקה חשובה!
-
במחשבה שניה מציע לכל מי שנכנס לפורום שתקפוץ לו הודעה:
לידיעתך! אתה גולש באינטרנט נגד ההלכה. הרבנים מתירים את הגלישה לצורך פרנסה בלבד. אי לכך אם אתה יהודי טוב שרוצה לנהוג על פי ההלכה היהודית עליך לנתק ברגע זה את האינטרנט
-
@yehokarpel כתב בבקשת מידע | לכל צרכני סינון אתרוג או רימון - מי שיכול בבקשה להכנס ולסייע בבדיקה חשובה!:
@mdy אבל אם אתו אחד שרואה את זה רוצה להיפגע אין לו על מה כי הוא צריך להבין שהוא עושה את זה בהוראת רב וגם אם כן יש בזה דבר טוב שזה נותן לו זעזוע משפטים כאלה לזכור שלא יעשה את הסינון שלו כהיתר ויתרגל אליו לכתחילה
כל ניפגע אין לו על מה להיפגע. הוא ניפגע בגלל הפוגע. נקודה.
מי שמך לזעזע אנשים באופן ישיר?! תתלה מודעות ברחוב אל תקפיץ אישית לאנשים הודעה@mdy כתב בבקשת מידע | לכל צרכני סינון אתרוג או רימון - מי שיכול בבקשה להכנס ולסייע בבדיקה חשובה!:
מי שמך לזעזע אנשים באופן ישיר
מסכים איתך באופן רעיוני
אבל אתה קצת מגזים לצד השני "לזעזע" כולה רשם את מה שהוא חושב באתר שהוא בנה, אתה לא חייב להסכים איתו,
ולא, לא מפריע לי כלל וכלל שיגידו לי שאני מחלל שבת בזה שאני סומך על הרב שלי, ולא מציק לי שיש מי שרושם שמי שיש אינטרנט הוא גוי זה לא מציק לי, יש אנשים קיצוניים בעולם ולא תמיד צריך להתייחס, לדעתי זה ניסוח מוגזם אבל עד פוגעני? -
@mdy כתב בבקשת מידע | לכל צרכני סינון אתרוג או רימון - מי שיכול בבקשה להכנס ולסייע בבדיקה חשובה!:
מי שמך לזעזע אנשים באופן ישיר
מסכים איתך באופן רעיוני
אבל אתה קצת מגזים לצד השני "לזעזע" כולה רשם את מה שהוא חושב באתר שהוא בנה, אתה לא חייב להסכים איתו,
ולא, לא מפריע לי כלל וכלל שיגידו לי שאני מחלל שבת בזה שאני סומך על הרב שלי, ולא מציק לי שיש מי שרושם שמי שיש אינטרנט הוא גוי זה לא מציק לי, יש אנשים קיצוניים בעולם ולא תמיד צריך להתייחס, לדעתי זה ניסוח מוגזם אבל עד פוגעני?@ראובן-שבתי מסכים. לא פוגעני, מתנשא.
יש אנשים שנפגעים מנוסח מתנשא.
ה'טעות' בעיניי של מנסח ההודעה, שהוא יאבד הרבה מהלגיטימציה שלו בציבור. הוא יהיה לא רלוונטי בשבילם -
@ראובן-שבתי מסכים. לא פוגעני, מתנשא.
יש אנשים שנפגעים מנוסח מתנשא.
ה'טעות' בעיניי של מנסח ההודעה, שהוא יאבד הרבה מהלגיטימציה שלו בציבור. הוא יהיה לא רלוונטי בשבילם@mdy כתב בבקשת מידע | לכל צרכני סינון אתרוג או רימון - מי שיכול בבקשה להכנס ולסייע בבדיקה חשובה!:
יש אנשים שנפגעים מנוסח מתנשאשיערב לאותם שנפגעים מי שבטוח שמה שהוא עושה זה בסדר לא אמור להפגע, ומי שנפגע כנראה שהוא צריך לעבור אינטרנט.
-
@mdy כתב בבקשת מידע | לכל צרכני סינון אתרוג או רימון - מי שיכול בבקשה להכנס ולסייע בבדיקה חשובה!:
יש אנשים שנפגעים מנוסח מתנשאשיערב לאותם שנפגעים מי שבטוח שמה שהוא עושה זה בסדר לא אמור להפגע, ומי שנפגע כנראה שהוא צריך לעבור אינטרנט.
@ראובן-שבתי צודק. אתה צריך לחסום את האינטרנט. מה אתה עושה פה בכלל. מבלה את זמנך לריק...
מטפאורה מטפאורה... לא אישי כמובן. רק מנסה לשים אותך בצד השני.בכל מקרה... לא ככה משכנעים מישהו לחסום עוד יותר את האינטרנט שלו. זה רק מעורר אנטוגניזם
-
@ראובן-שבתי צודק. אתה צריך לחסום את האינטרנט. מה אתה עושה פה בכלל. מבלה את זמנך לריק...
מטפאורה מטפאורה... לא אישי כמובן. רק מנסה לשים אותך בצד השני.בכל מקרה... לא ככה משכנעים מישהו לחסום עוד יותר את האינטרנט שלו. זה רק מעורר אנטוגניזם
מטפאורה מטפאורה... לא אישי כמובן. רק מנסה לשים אותך בצד השנישוב הקצנות, קיצוני לא יכול לבוא לקיצוני ולשאול אותם למה אתה מקצין
אף אחד לא רשם לסגור את האינטרנט כולה שיקף את דעתו על הסינונים השונים
מי אמור להפגע מדבר כזה
האם זה ניסוח יפה? בעיני לא. -
מטפאורה מטפאורה... לא אישי כמובן. רק מנסה לשים אותך בצד השנישוב הקצנות, קיצוני לא יכול לבוא לקיצוני ולשאול אותם למה אתה מקצין
אף אחד לא רשם לסגור את האינטרנט כולה שיקף את דעתו על הסינונים השונים
מי אמור להפגע מדבר כזה
האם זה ניסוח יפה? בעיני לא.@ראובן-שבתי כתב בבקשת מידע | לכל צרכני סינון אתרוג או רימון - מי שיכול בבקשה להכנס ולסייע בבדיקה חשובה!:
קיצוני זה מי שהוא פחות ממך או יותר ממך. תחשוב על זה. זה נכון לכולם.
מזכיר לך שהוראת הרבנים הרשמית עדיין.... "רק לצרכי פרנסה" -
@ראובן-שבתי כתב בבקשת מידע | לכל צרכני סינון אתרוג או רימון - מי שיכול בבקשה להכנס ולסייע בבדיקה חשובה!:
קיצוני זה מי שהוא פחות ממך או יותר ממך. תחשוב על זה. זה נכון לכולם.
מזכיר לך שהוראת הרבנים הרשמית עדיין.... "רק לצרכי פרנסה"@mdy כתב בבקשת מידע | לכל צרכני סינון אתרוג או רימון - מי שיכול בבקשה להכנס ולסייע בבדיקה חשובה!:
@ראובן-שבתי כתב בבקשת מידע | לכל צרכני סינון אתרוג או רימון - מי שיכול בבקשה להכנס ולסייע בבדיקה חשובה!:
קיצוני זה מי שהוא פחות ממך או יותר ממך. תחשוב על זה. זה נכון לכולם
לא, קיצוני זה מי שלוקח כל דבר לקצה
אומרים לך בעיה ברימון אז אתה רושם שזה כמו "על פי ההלכה היהודית עליך לנתק ברגע זה את האינטרנט"
ושזה מזעזע ופוגעני -
אומרים לך בעיה ברימון אז אתה רושם שזה כמו "על פי ההלכה היהודית עליך לנתק ברגע זה את האינטרנט"
ושזה מזעזע ופוגעני@ראובן-שבתי כתב בבקשת מידע | לכל צרכני סינון אתרוג או רימון - מי שיכול בבקשה להכנס ולסייע בבדיקה חשובה!:
ושזה מזעזע ופוגעניואיפה הקצה מתחיל ונגמר????? תחשוב על זה
-
רבותי!
ראשית אני שמח שעוררתי מעט סערה, זה טוב שמדברים על הנושאים האלה, שמעלים אותם על השלחן, יש מצות זכירת מעשה עמלק ומחייתו, אז יישר כח לכולם.
לעצם הנידון, יש כאן שלשה נידונים בעצם - ופתרונן:
- א. לגבי האתר שבודק את הרשת:
- בלי נדר אשתדל לשנות את הנוסח באם יהיה לי פנאי ואם יהיה נוסח טוב שיציעו כאן, וכפי שאמרתי.
- האתר הזה זמני בינתים, אין כל כך מה להתרגש, אמורים להיות דברים הרבה יותר גדולים בעה"י.
- ב. לגבי הדעה הארוכה שכתבתי קודם:
- תכננתי בעיקרון למחוק אותו אחרי זמן קצר, אחרי שהוא יתפרסם מעט, אז הכל בסדר, זה היה רק להכניס את התודעה.
- מי שזה הכעיס אותו - סליחה, ובכל מקרה לא צריך להגיש לא נעים, מי שיש לו בעיה - אשמח להבין אותו, ולהשתנות במדה ואני טועה.
- ג. לגבי ההלכות ורבנים:
- הרבנים הם גדול"י ועסקני הציבור החרדי שבצמרת, לא מומלץ להזכיר שמות כאן, אבל מי שסומך עלי סומך.
- מי שידייק בדברי יראה שלא אמרתי שאסור אתרוג, אלא בכל מקום כתבתי שאי איכא דרכא אחרינא - כלומר מי שלא צריך את זה ונטפרי גם טוב עבור הצרכים שלו - אכן אסור לו, כי כך כתוב בגמ' בע"ז וכך נפסק לדינא, גבי בית זונות ובית ע"ז, וכן הורו כמה מרבנים שליט"א שדיברתי איתם על כך בעצמי ובאריכות ובנימוק, מספר רב של פעמים.
- לגבי רימון והיתר, זה דבר שלפעמים שותקים, ולפעמים הלכה ואין מורין כן.
כלומר בתוך פורום ציבורי לא ניתן לומר שבשעת הדחק אפשר, אבל במקרה ויבוא אליי משהו יוצא דופן עם סידור מסוים מאד בשעת הדחק שזה הפתרון היחיד וכו' - נתיר לו.
יצוין, שבאופן אישי, אמרתי להרבה אנשים לעבור לאתרוג, וכן איך להסתדר עם רימון או אתרוג על פי כל מיני סיטואציות וקריטריונים, וגם אמרתי לאנשים אפילו (ה' ישמור) לצרוך סמרטפון עם הדרן או נתיב, הכל לפי הענין!
אני לא איזה מחמיר פנאטי, אלא צריך הרבה לדון בכל מקרה, ובתור הוראה לציבור צריך לומר את ההוראה הכללית.
אז בואו נהיה חכמים, ולא טפשים כמו אלה שהזכרתי למעלה.
בהצלחה רבה בעבודת ה' יתברך!
-
..
-
הודעה חשובה
מי שחושב שיש לו נוסח שמתקבל על דעת כולם, בעיקר על דעת הרבנים, שיכתוב כאם ואולי אעתחיק ממנו לשם.
לא להכיר שמות בהשוואות בין סינונים ולהזהר לא לעבור על חוקי ציוניזם.
להלן הוראת הרבנים באופן כוללני:
-
עדיף לא לצרוך אינטרנט בכלל, ולצורך מותר לצרוך, אבל חובה על האדם לקחת את החלק הכי מינימלי שהוא צריך באמת, והסיבות הן: א. כי עדין יש סכנות תמיד, אף פעם לא נגמרו הסכנות באינטרנטא, ב. כי ברוב המקרים, האינטרנט - גם הכשר - זה מוציא את האדם (או אחד מבני משפחתו שנחשפים לזה) ממחשבת הלימוד והעבודת ה' יתברך במשהו מן המשהו, ואדם צריך לשמור את עצמו מכל ירידה רוחנית.
-
מי שמותר לו אינטרנט, צריך לצרוך את הסינון עם הכי פחות בעיות ב: א. עריות, ב. מינות, ג. תכנים עם דעת בעלי בתים ואצ"ל היפך דעת תורה לגמרי, ודברי כפשרי ורשעות וכדו'.
נטפרי
-
בנטפרי - עם כל התלונות על "כפייה השקפתית" - עושים עבודת סינון מקיפה מאד מאד לנטרל כל אחד מהבעיות האלה ברמת קרוב למאה אחוז, (למה קרוב? כי גם שם יש 'הקלות' לפעמים שלא לגמרי על פי ההלכה), האם הם מצליחים? התשובה היא שבמשך השנים כל הרצון הכסף והתמיכה החברתית הם הגיעו ברוב המרשתתת קרוב מאד לשאיפה הזו, ולכן רוב האנשים יכולים להשתמש בנטפרי כמעט ללא חשש, יש כאלה שיש אצלם עדין חשש, וזה או בגלל שהם יודעים איך להגיע לתכנים בעייתיים או בגלל שהעבודה הממוקדת שלהם מתפרסת על חלקים שנטפרי לא שמו שם את הידים מספיק, והניסיון הוכיח שיש שם כשלים צורבים לצערינו.
-
אין עוד סינון שעשה עבודה כמו טנפרי או קרוב לךזה! דבר זה מתוחקר לעומק על ידי טובי המומחים במגזר כל העת! ללא כל אינטרס פרטי או ציבורי! ברגע שיהיה משהו - יודיעו בעה"י.
בעיות בנטפרי
- לנטפרי יש בבעיה מרכזית שהיא כאמור כפייה השקפתית, זו בעיה קשה מאד מאד וכואבת להרבה רבנים בציבור, אבל הבעיה הזו כל כך קטנה ומתגמדת עד כמעט בלתי נראית אל הבעיה המפלצתית הנוראה שיש ברשת לא מסוננת כראוי, ולכן עובדים עם נטרי כעת גם עם יש טענות צדדיות, כל עוד זה לא נפגש ברמות חזיתיות, כאשר זה נפגש חזיתית עם מאן דהו, ונטפרי מקשיחים את עמדתם (במרכז הפניות וכדו') שלא לעזור, ומדובר בחלק מהמקרים על סיבהות מוצדקות שלא להוריד את הרמה של נטפרי, אך בחלק מן הפעמים מדובר על כפיה דתית שאינה מוצדקת בעליל, במקרים כאלה בלבד - מחפשים אלטרנטיבה.
אתרוג
- כאשר באים לחפש אלטרנטיבה, עלינו לדון מי מכל ה'קטנים' שלא עשו עבודה כמו נטפרי - יהיה הבא בתור? כלומר במי יש הכי הרבה פחות בעיות, ובכן, אם אנחנו דנים למשתמש הרגיל, התשובה היא אתרוג, לכאורה הם הבאים בתור, מאחר והם לא חוסמים כמעט את החלקים הנצרכים, וכן עובדים על סינון טוב יחסי, ולכן הם ככל הנראה הבאים בתור במקרה ונטפרי לא מתאים לסוג הצריכה ולא עונה על הצורך.
רימון
- למה כל הרבנים ללא יוצא מן הכלל אינם מאשרים שימוש ברימון כלל ועיקר בשום רמה ברימון - למעט במקרים נדירים ולא קבועים?
כמה תשובות לדבר: א. הסינון אינו מוצלח, מלא באינספור מכשולות! זה לא יאומן שלא מתביישים לשווק דבר כושל כל כך בעידן הנוכחי ולנסות להתיימר להשתוות לשוק הקיים... ב. ניתן לפתוח את הסינון על ידי סיסמא, ומלבד הבעיות שבזה שאין צורך לפרטם לרוב פשיטותם (כן, גפם אם נותנים את הסיסמא למישהו אחר), עצם התפיסה הזו היא נגד דעת תורה! כי אין דבר כזה לתת לאדם אפוטרופסות פוטנציאלית להגיע למקום אסור! וזו סיבה מספקת בפני עצמה לא לצרוך רימון גם אם היו הכי טובים בעולם! כיון שיש לנו תורה והלכה ואנו מחויבים לשמור אותה בלי חשבונות!
נתיב
-
בנתיב יש אינספור תקלות! אומר בפירוש שקיבלתי המון שיחות טלפון ממשתשי נתיב, שבאחוזים זה אולי יותר מ-50% (מהמתקשרים) - שפשוט התקשרו לספר על מכשולות עצומים ונוראיים ממש! (לדוגמא שנחשפו לפלטפורמות עם תמונות הכי גרועות שיש, או שאם עושים כך וכך הסינון נופל לחלוטין או חלקית, וכדו' מכל מיני מכשולות שמי היה מאמין שעד היום זה כמו בסיפורים...), כמו כן כמה אנשים מומחים ושאינם מומחים הראו לי והסבירו לי במשך השנים האחרונות כל מיני דברים נוראיים איך פותחים בנתיב כל דבר הכי נורא שבעולם ללא צורך בפריצה מתוחכמת אפילו, וזה מלבד שיש להפם את הגישה המוטעית נגד ההלכה הקודמת כמו של ריעמון, שאם אתה מבקש - פותחים לך והאחריות עליך, דבר זה מקובל על כל מומחה שנכנס לענין, אני בקשר עם הרבה מומחים, וכולם סוברים פחות או יותר את אותו הדבר - ובאידיאולוגיה אישית - עם סיפורים מסמרי שיער לכל אחד בפני עצמו!
-
יש שני דברים בהם נתיב מנופפים: א. מכתבים מגדול"י (סוג של 'הסכמות'), ב. שהם חוסמים הרבה יותר מאחרים ואפילו יותר מנטפרי - כביכול הכי שמורים שיש.
התשובות לטענות המשונות והמטופשות האלה הן: א. בגלל שהם היו הרבה מאד שנים לפני שהיה סינון אמיתי, והם היו היחידים או כמעט היחידים שהיו אפקטיביים לפי מה שהיה בשעתו, לכן גדול"י הורו אז שיש להשתמש בנתיב למי שצריך אינטרנט ביחס לאינטרנט הפתוח, אבל זה היה רק: א לצרכי פרנסה הכרחיים בלבד! ב. בגלל שאין משהו יותר טוב! ושני הסיבות האלה בוטלו, ומגוחך ביותר לנופף עם מכתבים מלפני עשרים שנה משנות התותח עד עידן מפותח כמו היום שהכל התשנה מן הקצה אל הקצה חוץ מנתיב שכמעט לא התקדמו באופן מספק ומשמעותי כלל.
בנוסף - חלק מהרבנים מה'מכתבים' (בלי להזכיר שמות) חזרו בהם מזמן!... והורו שאסור לצרוך נתיב כיום.
לגבי הטענה השניה של נתיב שהם חוסמים הרבה יותר וכו', מי מתגאה בכשלון נוסף??? זו כלל לא חכמה לחסום מה שצריך ולפתוח מה שלא צריך, זה רק מראה עד כמה מטופש וכושל הסינון ההוא, זה ממש ממש ממש לא מראה על מעלה... אך משום מה, הם וצורכיהם מנופפים בחסרון נטכנולוגי ולוגי הזה כמעלה, מי יכול להבין... לטפשים יש שפה משלהם. -
וכאן המקום להודיע, שיש טענה צדדית על נתיב, שהם לוקחים בעת החיבור סכום עתק ללא סיבה! בערך 400 ש"ח, (אינני יודע מה מעודכן כיום), וזה גורם ניגוד פסיכולוגי לעבור סינון, זה דומה לאחד שקנה פלאפל ולא היה לו טעים, במקום לקנות שוב - הוא מכריח את עצמו לאכול אותו עד הסוף כדי שלא יתברר ששילם סתם, ובכך הוא סובל פעמיים.
סינונים נוספים
- מכאן ואילם יש עוד הרבה סינונים, רק המכתב כבר נהיה ארוך, ולכל אחד יש הסברים ואידיאוליות בפני עצמו, וזה ארוך בשביל לכתוב עלז זה הסבר ברגיל אחת, מי שיש לו שאלה ממוקדת - אשמח לענות אם אוכל.
בהצלחה רבה בעבודת ה' יתברך ללא מכשולות חלילה
@es0583292679 כתב בבקשת מידע | לכל צרכני סינון אתרוג או רימון - מי שיכול בבקשה להכנס ולסייע בבדיקה חשובה!:
למה כל הרבנים ללא יוצא מן הכלל
שקר וכזב.
אה, אולי החלטת להתעלם מהרבנים שהקימו את רימון?
או מרבנים דתיים רבים שממליצים על רימון?
-
-
@es0583292679 כתב בבקשת מידע | לכל צרכני סינון אתרוג או רימון - מי שיכול בבקשה להכנס ולסייע בבדיקה חשובה!:
שקר וכזב.
@מישהו12 כתב בבקשת מידע | לכל צרכני סינון אתרוג או רימון - מי שיכול בבקשה להכנס ולסייע בבדיקה חשובה!:
שקר וכזב.
אומר לך בגילוי לב...
אחד הרבנים שכביכול 'הקים' את רימון (כלשונך*), שלח לי מסר שהוא מתחרט על כך...ולגבי הרבנים הדתיים שאינם חרדים, מאחר ובשום נושא כמעט השלחן אינו עומד בראש סדר העדיפויות שלהם, לכן לא כללתי אותם בחישוב, עם כל הכבוד והסליחה מראש.
*שום רב לא הקים את רימון, זה גוף פרטי שלא שייך לשום רב, וכולי האי ואולי היה מעט שיתו"פ בגבול מזערי ממש.
-
@מישהו12 כתב בבקשת מידע | לכל צרכני סינון אתרוג או רימון - מי שיכול בבקשה להכנס ולסייע בבדיקה חשובה!:
שקר וכזב.
אומר לך בגילוי לב...
אחד הרבנים שכביכול 'הקים' את רימון (כלשונך*), שלח לי מסר שהוא מתחרט על כך...ולגבי הרבנים הדתיים שאינם חרדים, מאחר ובשום נושא כמעט השלחן אינו עומד בראש סדר העדיפויות שלהם, לכן לא כללתי אותם בחישוב, עם כל הכבוד והסליחה מראש.
*שום רב לא הקים את רימון, זה גוף פרטי שלא שייך לשום רב, וכולי האי ואולי היה מעט שיתו"פ בגבול מזערי ממש.
ולגבי הרבנים הדתיים שאינם חרדים, מאחר ובשום נושא כמעט השלחן אינו עומד בראש סדר העדיפויות שלהם, לכן לא כללתי אותם בחישוב, עם כל הכבוד והסליחה מראש.
שוב, טעות מוחלטת, אתה פשוט לא מכיר.
אההמממ...
ממש אבל ממש לא נכון.
מהיכרות טובה של הנושא.לגבי הטענה של מה הרב אמר לך, אולי, אין לי דרך לדעת מי זה ומה אמר,
אני רק יודע שיש הרבה רבנים שממשיכים להמליץ על רימון -
ולגבי הרבנים הדתיים שאינם חרדים, מאחר ובשום נושא כמעט השלחן אינו עומד בראש סדר העדיפויות שלהם, לכן לא כללתי אותם בחישוב, עם כל הכבוד והסליחה מראש.
אההמממ...
ממש אבל ממש לא נכון.
מהיכרות טובה של הנושא.לגבי הטענה של מה הרב אמר לך, אולי, אין לי דרך לדעת מי זה ומה אמר,
אני רק יודע שיש הרבה רבנים שממשיכים להמליץ על רימון@מישהו12 כתב בבקשת מידע | לכל צרכני סינון אתרוג או רימון - מי שיכול בבקשה להכנס ולסייע בבדיקה חשובה!:
אההמממ...
ממש אבל ממש לא נכון.
אני רק יודע שיש הרבה רבנים שממשיכים להמליץ על רימוןטובבבב... שבוע הבא אולי אשאל אותם על מה שאתה מספר.
מעניין מאד...בכל מקרה, אני חוזר לעמוד על כך שאים רב חרדי שמבים בתחום באמת שמחזיקר שרימון מותר באופן גורף, (אא"כ מדובר במקרים מאד בעייתים באופן מיוחד), אני עומד עלך כך בתוקף, אם יש לך שם של רב - מיד אולי אלך לספר לו כמה דברים ונראה אם לא ישנה את דעתו.
עדכון:
שאלתי אותם כרגע, זה מה שענו:
"הרב יהושע שפירא ראש ישיבת רמת גן".
שאלתי אם יש עוד מישהו, וככל הנראה לא קיבלתי מענה.אז הנה הוא:
-
בל"נ אנסה לתת רקע לנושא של רימון ואתרוג.
רימון ואתרוג הוא של אותם הבעלים, זו ממש אותה חברה לחלוטין.
אז מה ההבדל? היכן הנקודה?-
אתרוג זה סינון שמיועד לחרדים, יש לו הכשר מרבנים חרדיים, ואין עליו התנגדות גורפת מצד רבנים חרדיים.
אמנם - בהסתייגות - רבנים רבים אומרים שנטפרי מומלץ יותר מהסיבות הקודמות, ודעת זו רווחת אצל כל מי שבאמת מבין בתחום.
רבנים חרדיים שסבורים שאתרוג יותר טוב - המציאות הוכיחה שאין להם ידע בתחום, וכאשר יושבים איתם ומסבירים להם את הנתונים או שהם חוזרים בהם מיד, או שהם לא עונים וזהו, שולחים לאחרים וכדו'. -
רימון, מיועד מראש לחילונים ולמזרחי, ולחרדים שמחוץ לפריים (סליחה על הביטוי המדויק המביך), אין לו שום הכשר או גיבוי רשמי משום רב חרדי כלל, אלא רב מהמזרחי (שכאמור השיקול שלהם אינו מגיע מש"ע כברירת המחדל בחיים), ויש עליו התנגדות רשמנית גורפת מכל הרבנים החרדיים המבינים בתחום!
אמנם - בהסתייגות - כל מקרה לגופו! כאמור יש מקרים נדירים ובעייתיים שעלולים לגרור צורך ברימון.
-