בירור | העברת נקודת אינטרנט בבית
-
היי,
בעבר היה לי חיבור אינטרנט (קווי) רגיל, והיה פשוט בתכלית להעביר אותו מנקודת בזק בחדר x בבית, לנקודת בזק בחדר y בבית. עכשיו אני עם סיבים אופטיים, וקצת הסתבכתי עם ההעברה..
האם זה באמת משהו מסובך/דורש טכנאי?אשמח מאוד מאוד למידע בנידון!
@סוף-הרחוב להעביר את הראוטר זה מסובך
כי צריך להלחים את הסיב אופטי (לא יודע איך קוראים להלחמה הזאת)
אבל אתה יכול למשוך כבל רשת למיקום השני -
היי,
בעבר היה לי חיבור אינטרנט (קווי) רגיל, והיה פשוט בתכלית להעביר אותו מנקודת בזק בחדר x בבית, לנקודת בזק בחדר y בבית. עכשיו אני עם סיבים אופטיים, וקצת הסתבכתי עם ההעברה..
@סוף-הרחוב כתב בבירור | העברת נקודת אינטרנט בבית:
האם זה באמת משהו מסובך/דורש טכנאי?
בוודאי שדורש טכנאי, בלתי אפשרי לבד.
המכונה ההיא של הלחמת הסיבים עולה כמה עשרות אלפים -
היי,
-
תודה לכל המגיבים!
אשמח מאוד להמלצה על טכנאי מקצועי באזור בני ברק.
אגב, מה העלות של עבודה כזו?
תבדוק דבר ראשון עם חברת האינטרנט שלך, יתכן שכלקוח תקבל מחיר יותר זול.
-
תודה לכל המגיבים!
אשמח מאוד להמלצה על טכנאי מקצועי באזור בני ברק.
-
@סוף-הרחוב למה לא כבל רשת? יצא לך יותר זול מטכנאי
@צדיק-תמים כתב בבירור | העברת נקודת אינטרנט בבית:
למה לא כבל רשת? יצא לך יותר זול מטכנאי
לא כ"כ הבנתי מה בדיוק צריך לעשות..
-
-
@סוף-הרחוב כמו כבל מאריך של חשמל, כך יש גם כבל מאריך של סיב
דוגמא -
@שאול-208 כתב בבירור | העברת נקודת אינטרנט בבית:
כמו כבל מאריך של חשמל, כך יש גם כבל מאריך של סיב
דוגמאואז כל הבית יהיה חוטים...?
איך פתאום תפעל לי הנקודה בחדר החדש? -
@סוף-הרחוב לקנות כבל רשת באורך והעובי המתאימים ולמשוך אותם לאן שאתה רוצה את הנקודה בפועל. כשאני עשיתי את זה מתחתי לכמה נקודות בבית ולכן קניתי גליל של 50 מטר כבל רשת + שקעי רשת להרכבה, יש היום כאלה ממש פשוטים שנסגרים בלחיצה
את החוטים השחלתי בתוך התעלות הקיימות של החוט בזק, אם אין חסימות בצנרת זה ממש קל, מומלץ לשאול/לקנות סטלבנד -
@סוף-הרחוב לקנות כבל רשת באורך והעובי המתאימים ולמשוך אותם לאן שאתה רוצה את הנקודה בפועל. כשאני עשיתי את זה מתחתי לכמה נקודות בבית ולכן קניתי גליל של 50 מטר כבל רשת + שקעי רשת להרכבה, יש היום כאלה ממש פשוטים שנסגרים בלחיצה
את החוטים השחלתי בתוך התעלות הקיימות של החוט בזק, אם אין חסימות בצנרת זה ממש קל, מומלץ לשאול/לקנות סטלבנד@צדיק-תמים @שאול-208 אשמח להדרכה היכן לחבר את הכבל רשת להארכה..
מצ"ב צילום של החיבור הנוכחי לקיר.
כמו שאתה רואה, אין כבל שמחובר לנקודה הישנה בקיר, (מה שקיים בכל חיבור קווי רגיל/חיבור טלפון), אלא חוט דק שיוצא מתחתית הראוטר, אל תוך קופסא המותקנת בקיר...
וגם בארון תקשורת, אין חוטים מיוחדים, אלא רק החוטים הרגילים הפשוטים והמיושנים שהיו לי בחיבור הקודם הרגיל, גם לזה מצ"ב תמונה.מה עכשיו תכלס אני צריך לעשות?
!
-
@צדיק-תמים @שאול-208 אשמח להדרכה היכן לחבר את הכבל רשת להארכה..
כמו שאתה רואה, אין כבל שמחובר לנקודה הישנה בקיר, (מה שקיים בכל חיבור קווי רגיל/חיבור טלפון), אלא חוט דק שיוצא מתחתית הראוטר, אל תוך קופסא המותקנת בקיר...
וגם בארון תקשורת, אין חוטים מיוחדים, אלא רק החוטים הרגילים הפשוטים והמיושנים שהיו לי בחיבור הקודם הרגיל, גם לזה מצ"ב תמונה.מה עכשיו תכלס אני צריך לעשות?
!
ליציאה בראוטר, כמו הכבל המחובר
שים לב שכדי לפצל לכמה מחשבים וכדומה תצטרך או למתוח כמה חוטים מהראוטר או לשים מפצל רשת בסוף החוט (אפשר לקנות בעלי אקספרס בגרושים) -
!
@סוף-הרחוב שלוף בעדינות את החלק הירוק הזה, החלק שליד השקעים (בארון אל תיגע בכלל)
אחד מהשני (זה מתפרק בקלות)
ולמה שיש בתוך הקופסה הקטנה אתה יכול לחבר את המאריך ולגרור אותו דרך החשמל הלאה (בזה אני לא הכי מבין איך)
ואת הצד השני של המאריך לחבר לראוטר -
ליציאה בראוטר, כמו הכבל המחובר
שים לב שכדי לפצל לכמה מחשבים וכדומה תצטרך או למתוח כמה חוטים מהראוטר או לשים מפצל רשת בסוף החוט (אפשר לקנות בעלי אקספרס בגרושים)@צדיק-תמים הבנתי.
זה בעצם להשתמש עם התעלות הקיימות בדירה רק בשביל להסתיר את הכבל הארוך, ואת הראוטר אני משאיר בנקודה הישנה.
השאלה היא אם זה לא יגרום להאטה בגלישה, עם כבל כזה ארוך..@שאול-208 האמת שלא הבנתי את כוונתך.
אשמח אם תרחיב.עריכה: הבנתי אותך שאול (אם לזה התכוונת..): אני מוציא את הכבל הקצר שמחובר מהראוטר לקופסא הקטנה, ובמקומו מביא את אותו כבל רק ארוך יותר, ואותו אני משחיל בתעלות.
השאלה היא אם קיים כזה כבל באורכים גדולים... זה לא בדיוק כבל מאריך לרשת.. -
@צדיק-תמים הבנתי.
זה בעצם להשתמש עם התעלות הקיימות בדירה רק בשביל להסתיר את הכבל הארוך, ואת הראוטר אני משאיר בנקודה הישנה.
השאלה היא אם זה לא יגרום להאטה בגלישה, עם כבל כזה ארוך..@שאול-208 האמת שלא הבנתי את כוונתך.
אשמח אם תרחיב.עריכה: הבנתי אותך שאול (אם לזה התכוונת..): אני מוציא את הכבל הקצר שמחובר מהראוטר לקופסא הקטנה, ובמקומו מביא את אותו כבל רק ארוך יותר, ואותו אני משחיל בתעלות.
השאלה היא אם קיים כזה כבל באורכים גדולים... זה לא בדיוק כבל מאריך לרשת..@סוף-הרחוב כתב בבירור | העברת נקודת אינטרנט בבית:
ואת הראוטר אני משאיר בנקודה הישנה.
בדיוק, וממנו אתה מושך כבלי רשת לאן שאתה רוצה, מה שכן אם זה למרחק משמעותי אז זה לא יעזור לוויפיי (כי כמובן זה מהראוטר עצמו) רק לחיבור פיזי
השאלה היא אם זה לא יגרום להאטה בגלישה, עם כבל כזה ארוך..
כמה אורך אתה צריך?
אני מוציא את הכבל הקצר שמחובר מהראוטר לקופסא הקטנה, ובמקומו מביא את אותו כבל רק ארוך יותר, ואותו אני משחיל בתעלות.
ואז אתה מעביר את הראוטר למיקום החדש
השאלה היא אם קיים כזה כבל באורכים גדולים... זה לא בדיוק כבל מאריך לרשת..
קיים, הנה דוגמא
-
@צדיק-תמים הבנתי.
השאלה היא אם קיים כזה כבל באורכים גדולים... זה לא בדיוק כבל מאריך לרשת..@סוף-הרחוב כתב בבירור | העברת נקודת אינטרנט בבית:
לא, כמובן בתנאי שתקנה את התקן כבל המתאים לפי המרחק
אני קניתי ACT6A וזה היה מוגזם כנראה -
אני קניתי ACT6A וזה היה מוגזם כנראה@צדיק-תמים כתב בבירור | העברת נקודת אינטרנט בבית:
אני קניתי ACT6A וזה היה מוגזם כנראהמשהוא זה כן יגרום האטה אבל לא מורגש
כל מרחק מאט את הגלישה
אבל בתוך בית כמה ארוך כבר יכול להיות הכבל -
אני קניתי ACT6A וזה היה מוגזם כנראהמשהוא זה כן יגרום האטה אבל לא מורגש
כל מרחק מאט את הגלישה
אבל בתוך בית כמה ארוך כבר יכול להיות הכבל