בקשת מידע | פונטים מומלצים של פונטביט
-
שלום לכולם!
אשמח לעזרתכם בבחירת פונטים מפונטביט.
אני מעמד די מתחיל, וממש התלהבתי מהפונטים של איתמר נתן בעקבות העבודות המופלאות שלו,
אבל התברר לי [אחר שהשקעתי די הרבה...] שזה לא הולך בטקסט רץ, ואח"כ ראיתי שדובר בזה כאן בפורום.
ראיתי שהומלץ גם על פונטים מפונטייפ, אלא שלא מצאתי שם פונט כלבבי. וה"פלרונים" נראים מעט מיושנים ומשעממים...אשמח לעזרתכם במה כדאי להשקיע:
אני מחפש פונטים לטקסט רץ [פונטים לכותרות כבר יש לי מבית אלף] שיש להם נראות מכובדת כיאה לספרות תורנית רצינית, אמנם לא כבדה מדי כדוגמת פונט פרנקריהל שנראה מעט כבד ומיושן לטעמי. חלקם מעט עגולים מדי לטעמי [כמו פונט ויקרא, ואדמה ועוד].הכיוון שעלה לי מסקירה קצרה באתר של פונטביט הוא הפונטים האלה:
מזל, תהילה, המקור. אולי גם ליבורנה וספרדי.אשמח להמלצות לפונטים היותר שימושיים מאחר ובתור התחלה אין לי הרבה להשקיע בענין.
תודה רבה לעוזרים! -
@ישי-ישורון מה דעתך?
-
@david-ifr25 לטקט רץ, פונט פרנקרהיל הוא כמעט הכרחי, [יש כאלה שרוצים רק את הפונט הזה] ואגב ב. א. הפכו את הפונט הזה ליפהפה [קניתי אותו ואני משתמש בעיקר בו], כמו"כ הפונטים תהילה ליבורנה וספרדי, וגם פונטקסט רצוי מאוד שיהיו במאגר. יש גם פונט חינמי לטקטס רץ 'הדסה' מאוד מאוד מתאים להערות שוליים.
בהצלחה -
@ישי-ישורון כתב בבקשת מידע | פונטים מומלצים של פונטביט:
אגב ב. א. הפכו את הפונט הזה ליפהפה [קניתי אותו ואני משתמש בעיקר בו]
פרנקריל או פרנקנתן?
@ישי-ישורון כתב בבקשת מידע | פונטים מומלצים של פונטביט:
יש גם פונט חינמי לטקטס רץ 'הדסה' מאוד מאוד מתאים להערות שוליים.
איזה? תוכל להפנות אותי או להעלות פה? למיטב ידיעתי היה לFB פעם וכיום לא נמצא באתר שלהם.
-
שוב ראיתי שמקומו נמצא בפונטף במחיר מופקע למשקל
-
@david-ifr25 אבל צריך להיות גם חינמי, אם זה להערות שוליים שגודל הפונט קטן יחסית, נראה שאין צורך להשקיע בו במיוחד, אני בטוח שניתן להוריד אותו מכל מיני אתרים של פונטים.
-
@ישי-ישורון לא מצאתי. מכל מקום שכוייח על העזרה.
שאר החברים מוזמנים להצטרף ולהחוות דעתם על הנ"ל וכן להעלות פונט הדסה חינמי למי שיש.
-