הצעת ייעול | מיזם התנדבות בפיתוח - מה אתם אומרים?
-
@BeniLahav אכן אין היום פיתוח ללא AI, השאלה היא עד כמה הוא מעורב והאם הוא מוביל אותך, או אתה מוביל אותו.
לדעתי חייבים קודם לדעת את היסודות של שפת קוד כלשהיא ולדעת לפחות את הבסיס ואת השגיאות והדיבוג, ורק אז להתחיל לעבוד עם כלי הAI למיניהם (כמובן שיש את הכלים שעושים לך את הכל E2E ואז אין לך אפי' TAB או אנטר ללחוץ עליהם, הם פשוט לוקחים טמפלטים קיימים שבנו, ומתאימים אותו לך אישית, ולכן אין לך שם באמת שליטה באיזו שפת תכנות או פריימוורק להשתמש (אני לא מדבר על bolt).
למעשה אני אפתח קטגוריה נסיונית של המיזם הזה, ולבדוק לאן זה מתפתח. -
@אלישי כתב בהצעת ייעול | מיזם התנדבות בפיתוח - מה אתם אומרים?:
למעשה אני אפתח קטגוריה נסיונית של המיזם הזה, ולבדוק לאן זה מתפתח.
תודה רבה
אבל אי אפשר לגשת לזה מדף הבית>קטגוריות בהרצה.
אפשר רק דרך הקישור...
עריכה: זה בתוך הקטגוריה "תכנות"
-
@לאצי כתב בהצעת ייעול | מיזם התנדבות בפיתוח - מה אתם אומרים?:
@אלישי למי יש הרשאות לכתוב ב'תוכנות בביצוע'?
(בינתיים אני רואה שלי אין...
)
לי יש, אני לא יודע במה זה תלוי
צודק, סוריי -
ל לאצי סימן נושא זה כשאלה
-
ל לאצי סימן נושא זה כנפתר
-
ל לאצי סימן נושא זה כנפתר
-
@אלישי כתב בהצעת ייעול | מיזם התנדבות בפיתוח - מה אתם אומרים?:
@BeniLahav אכן אין היום פיתוח ללא AI, השאלה היא עד כמה הוא מעורב והאם הוא מוביל אותך, או אתה מוביל אותו.
לדעתי חייבים קודם לדעת את היסודות של שפת קוד כלשהיא ולדעת לפחות את הבסיס ואת השגיאות והדיבוג, ורק אז להתחיל לעבוד עם כלי הAI למיניהם (כמובן שיש את הכלים שעושים לך את הכל E2E ואז אין לך אפי' TAB או אנטר ללחוץ עליהם, הם פשוט לוקחים טמפלטים קיימים שבנו, ומתאימים אותו לך אישית, ולכן אין לך שם באמת שליטה באיזו שפת תכנות או פריימוורק להשתמש (אני לא מדבר על bolt).
למעשה אני אפתח קטגוריה נסיונית של המיזם הזה, ולבדוק לאן זה מתפתח.זה מיועד גם ל AI?
כי זה לא בקטגוריה של בינה מלאכותית... -
כעת שהקטגוריה כבר באוויר... חשבתי כי ניתן להוסיף שיפור מסוים;
נראה לי שיהיה יעיל יותר אם בסוג הנושא תהיה אפשרות גם לתגית בשם 'הצעת פיתוח' זה יסב את תשומת הלב הראויה לנושא המדובר.
מה אתם אומרים?
כאן
ואגב, כל המפתחים והמתכנתים בפורום כאן המעוניינים להושיט יד לעזרה בהצעות מוזמנים לשים 'עוקב' על נושא 'הצעות לפיתוח'
-
כעת שהקטגוריה כבר באוויר... חשבתי כי ניתן להוסיף שיפור מסוים;
נראה לי שיהיה יעיל יותר אם בסוג הנושא תהיה אפשרות גם לתגית בשם 'הצעת פיתוח' זה יסב את תשומת הלב הראויה לנושא המדובר.
מה אתם אומרים?אולי באמת תיפתח על זה נושא בפני עצמו
תודה על הרעיון, מאוד אהבתי!!ואגב, כל המפתחים והמתכנתים בפורום כאן המעוניינים להושיט יד לעזרה בהצעות מוזמנים לשים 'עוקב' על נושא 'הצעות לפיתוח'
אין באפשרותי לעשות את זה, לא יודע למה?
-
@שמח-הוא כתב בהצעת ייעול | מיזם התנדבות בפיתוח - מה אתם אומרים?:
אין באפשרותי לעשות את זה, לא יודע למה
אתה לא יכול לעשות את אחד משניהם?
-
@עדלאידע כתב בהצעת ייעול | מיזם התנדבות בפיתוח - מה אתם אומרים?:
למי יש הרשאות לכתוב ב'תוכנות בביצוע'?
לחברי קבוצת תכנות...
יש קטגוריה מוסתרת? או מה?
-
@BeniLahav כתב בהצעת ייעול | מיזם התנדבות בפיתוח - מה אתם אומרים?:
מתכנתים שלא מודעים למה שAI כתב להם ורק לוחצים Enter / Tab מבלי להבין מה הם עשו... לאדע כמה הם נקראים מתכנתים🫤
מצד שני, מתכנת שלא עובד היום עם כלי AI הוא פשוט לא רלוונטי... מה שאומר, שאין כזה דבר היום פיתוח בלי AI.
זה חוסך עבודה - נכון אבל למה אתה חושב שאי אפשר לכתוב בלי ai?
למיטב ידיעתי שרתים אפליקציות ואתרים נכתבו לפני ש-gpt הגיע לעולם -
@מתושלח-הבבלי כתב בהצעת ייעול | מיזם התנדבות בפיתוח - מה אתם אומרים?:
למיטב ידיעתי שרתים אפליקציות ואתרים נכתבו לפני ש-gpt הגיע לעולם
וגם פעם היו נוסעים לחו"ל בלי מטוסים...
-
@BeniLahav כתב בהצעת ייעול | מיזם התנדבות בפיתוח - מה אתם אומרים?:
@לאצי
יש כאלה בלינקדאין שמחפשים ג,וניורים כביכול לפרוייקט התנדבותי, כשבפועל הם מקדמים סטרטאפ עצמאי עם כוח עבודה חינמי ונצלני.(מעשה שקרה לחבר שלי)גם בפרוייקטים התנדבותיים הרבה פעמים צריך מנטור- אדם עם מספיק ניסיון בתחום רק כדי להדריך את החברה' הג'וניורים איך לכתוב נכון, מסודר , באיזה טכנולגיות כדאי להשתמש בפרוייקט הזה וכן הלאה,
רש"צ - ראש צוות(Team leader) יותר לחלוקת משימות ספציפית בין המתנדבים השונים, יכול גם כן לעשות את אותה העבודה של המנטור, במידה ויש לו את הנסיון הדרוש(סה"כ פרוייקטים התנדבותיים הם די קטנים)אני למשל, משמש כיום כראש צוות של חוליית מתכנתי AI.
להיות ראש צוות זה גם עבודה לא פשוטה, אבל המהירות וההתקדמות של העבודה היא עשרת מונים מלעבוד לבד.אך כמובן, אני מצטרף לגמרי לדברים של @אלישי ושל @מישהו12 - בשביל לעבוד עם כלי AI, חשוב מאוד לדעת את היסודות של התחום. כמו מה זה שגיאה, מה זה פונקציה, מה זה קלט ופלט וכן הלאה.
ברגע שאתה יודע שפת תכנות פשוטה כמו פייתון, אתה יכול לתכנת ולשלוט בצורה כמעט מלאה בכל שפת תכנות אחרת.
-
@מתושלח-הבבלי כתב בהצעת ייעול | מיזם התנדבות בפיתוח - מה אתם אומרים?:
זה חוסך עבודה - נכון אבל למה אתה חושב שאי אפשר לכתוב בלי ai?
במילה אחת - כסף
מי שלא עובד עם AI בצורה נכונה מספק קוד יותר לאט = אותה תמורה עולה יותר כסף