בקשת מידע | בטריה מנופחת
-
@EBA כתב בבקשת מידע | בטריה מנופחת:
לפח לפח זריז,
למה
יכול להיות מופע זיקוקים יפה + בונוס שהמכשיר יעלה באש -
תעיף לפח, אין מה למשוך עם סוללת לית'יום תקולה
"מתוך כתבה במאקו"
למה הסוללה מתנפחת?
לעתים אנחנו רואים פרסומים על סלולות שמתנפחות, או מתלקחות. כך למשל קרה לצעירה משוויץ שחטפה כוויה וכך קרה לישראלים שהטלפון שלהם נחרך כשהם היו על מטוס בחודש אוגוסט האחרון, מה שכמובן עיכב את הטיסה. אנחנו לא יכולים לדעת מה קרה במקרים הספציפיים הללו, אבל החברות הגדולות יטענו בוודאי כי מדובר בסוללה או במטען מזויפים.בוהדנה שופך על זה מעט אור ומסביר כי "הכימיה של סוללות הליתיום-יון היא תחום עצום במדע האלקטרוכימיה וכוללת טווח רחב של תגובות רצויות ופחות רצויות". במצב הרצוי, ישנה הפיכות מלאה בין התוצרים של הפריקה או הטעינה, וכך הרכב הסוללה נשאר ללא שינוי.
במצב של תקלה, אם מפשטים את המדע המורכב, נוצרות תרכובות ליתיום, שלא אמורות להיווצר בשגרה, ושיצטברו ויאטמו את פני השטח של האלקטרודות מהצד הפנימי של הסוללה וימנעו את הפעילות התקינה. בפשטות יותר: יש סתימה. במקביל, ובעקבות זאת, נוצרים גזים שאין להם לאן להתפשט, והם אלה שמנפחים את הסוללה - אז יש להחליף אותה מיד. מצבים קיצוניים אחרים יכולים לגרום לליתיום-יון להצטבר במצבו המתכתי על פני השטח ולגרום לקצרים פנימיים בסוללה שעלולים לגרום לה להתחמם ולהתלקח.
מתי זה קורה? בשימוש במטענים זולים ולא איכותיים, בתנאי טמפרטורה קיצוניים בזמן הטעינה או אפילו בנפילות של המכשיר. כן, אנחנו נושמים לרווחה כשמסך הגורילה הסופר חזק לא התנפץ, מה שהיה יכול לגרום לנזק של מאות שקלים. אך מה שאנחנו לא בהכרח יודעים הוא שיתכן שנוצרים סדקים מיקרוסקופיים בתוך הסוללה, שפוגעים ביעילות הסוללה. שימרו על המכשירים שלכם.
-
@משחזר-מידע כתב בבקשת מידע | בטריה מנופחת:
יכול להיות מופע זיקוקים יפה + בונוס שהמכשיר יעלה באש
+פרסומת שהשב"כ עשה מבצע נוסף בהמשך לביפרים ...
-
לפח לפח זריז,
למה
יכול להיות מופע זיקוקים יפה + בונוס שהמכשיר יעלה באשעדיין אין לו ביטוח חיים
תמליץ לו לעשות מהרמי שרוצה יש לי בזול..
אבל הפעם זה אמיתי..... -
@שלום-שלמה לפח לפח זריז, לא למשוך
אני משתמש כמעט שבועים ולא קרה כלום
הזמנתי מכשיר חדש ועד שיבוא א"א למשוך? -
@שלום-שלמה כתב בבקשת מידע | בטריה מנופחת:
הזמנתי מכשיר חדש ועד שיבוא א"א למשוך?
אפשר, אבל תעשה ביטוח חיים + ערבים המסלול הכי שווה...
@DANIEL-4 כתב בבקשת מידע | בטריה מנופחת:
מי שרוצה יש לי בזול..
אבל הפעם זה אמיתי.....בפורום הצעות עם כוונות רווח...
-
@פלמנמוני כתב בבקשת מידע | בטריה מנופחת:
הזמנתי מכשיר חדש ועד שיבוא א"א למשוך?
אפשר, אבל תעשה ביטוח חיים + ערבים המסלול הכי שווה...
@DANIEL-4 כתב בבקשת מידע | בטריה מנופחת:
מי שרוצה יש לי בזול..
אבל הפעם זה אמיתי.....בפורום הצעות עם כוונות רווח...
ערבים לא נותנים כשיש ביטוח חיים [אא"כ ערבים אמור לצאת יותר ואז הם נותנים רק את הפער
ועד הרבנים אומרים שמעתי שכיום כן נותנים שווה לבררלכן כתבתי רק בספויילר כי בהחלט יש לי רווח, אבל מצד שני מדובר על הנחות מטורפות, אני אפי' לא שם קישור מטעם הנ"ל אבל מי שרוצה לחסוך עשרות אחוזים.. -
אני משתמש כמעט שבועים ולא קרה כלום
הזמנתי מכשיר חדש ועד שיבוא א"א למשוך?אם לא הבנת כבר את התשובה מכל מה שכתבו כאן - אין לי מה להוסיף.
-
לפח לפח זריז,
למה
יכול להיות מופע זיקוקים יפה + בונוס שהמכשיר יעלה באש@EBA @משחזר-מידע @פלמנמוני
משכתי יותר משלושה שבועות וזה רק המשיך קצת להתנפח ונכבה מהר וכדו' אבל לא התפוצץ בשבוע האחרון מאוד המעטתי בשימוש ולא השתמשתי לשימושים מכבידים מידי.
וגם שאלתי אחרים שהתנפח להם ולאף אחד זה לא התפוצץ
(מלבד הכתבה ההיא לא מכיר משהו שהתפוצץ לו ואני מניח שיש מלא שהתנפח להם הבטרייה)
לדעתי אפשר למשוך תקופה אולי במכשירים עם בטרייה גדולה כדאי יותר להזהר
בלי אחריות כמובןאולי כדאי לא לקרב לעיניים וכדו' כדי שאם כן יתפוצץ לא יפגעו איברים רגישים. -
אולי כדאי לא לקרב לעיניים וכדו' כדי שאם כן יתפוצץ לא יפגעו איברים רגישים.
כאילו- הידיים מילא... רק העיניים בעיה... -
@פלמנמוני כתב בבקשת מידע | בטריה מנופחת:
אולי כדאי לא לקרב לעיניים וכדו' כדי שאם כן יתפוצץ לא יפגעו איברים רגישים.
כאילו- הידיים מילא... רק העיניים בעיה...הידיים אולי יהיה כוויה העיניים יכולות למות
ואני לא חושב שזה יתפוצץ ולכן לא חושש לכוויה -
@חיים-שטרן כתב בבקשת מידע | בטריה מנופחת:
בוטה! אבל ביטוח חיים + ערבים למקרה של ההתבדות לא מחסה ולא משלמים שווה לשלם על בטרייה חדשה ולעלות קצת את הפרמיה לביטוח של העלויות הקשורות לכך ו להסתכן לשיקולך
בכל מקרה שווה לקנות חדש כי זה לא עובד טוב אבל אם נניח אתה מחכה למכשיר חדש עד שיבוא מאלי אקספרס וכדו' שווה לקחת סיכון לדעתי
-
יש לי סטיק (כרגע לא בשימוש) עם סוללה מנופחת, כבר כמעט חצי שנה, היה בשימוש סדיר עד לאחרונה.
ברגע הראשון שזה התחיל הפסקתי שימוש באופן מיידי וכו' וגו', לאחר ששמעתי מכמה שזה החזיק להם הרבה זמן כך חזרתי להשתמש בו במצב הנתון, לא ראיתי שום פגם אף לא באורך חיי הסוללה בין הטענות.אין בזה לומר שאין בזה סכנה, וגם עכשיו אני נזהר שלא ישהה סמוך מידי לאנשים בשעת השימוש או חומר דליק או שמיכה...